Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostali mediji

Ostali mediji O medijima, bez televizije. I novinarima. Podforumi: Tisak, Radio, Internet

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.02.2008., 20:25   #1
Butković izmislio intervju sa Sanaderom?!

Jutarnji je u subotu objavio Butkovićev intervju sa Sanaderom. U Dnevvniku je iste večeri Tončica Čeljuska pročitala priopćenje Vlade kako Sanader "posljednjih dana nije kontaktirao s Butkovićem pa tako mu nije ni dao taj instervju"...te tvrdi kako je isti intervju u potpunosti izmišljen.

Čekamo da se oglasi Butković.

Ja sam ostala
__________________
mogli bismo
Lali Puna is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 20:40   #2
...l0000d tip totalno...Pa mislim, stvarno - je Butković totalno prolupal'? Ili je to jedan od onih njegovih famoznih ručkova sa premijerima, pak' je neformalni razgovor pretočio u intervju
__________________
"All these worlds are yours except Europa. Attempt no landing there."
mirrorball is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 20:50   #3
jeba vas vrag, pa dado i ivek su skupa tolko put jeli i pili, kuhali, čepove vinčeka mirisali, vilice oblizivali, jedan drugoga ispravljali dok su uvježbavali lik gustava von aschenbacha za amatersku predstavu.... kaj vi mislite da dado treba ekčli razgovarati sa ivom?
__________________
***GOOGLE IS MY FRIEND*** AND NSA 2***
I wouldn't touch you to scratch you. - velentajan stori: neAPDEJTANI blog
~laika~
kokakoka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 22:17   #4
Bitkovic je alkoholicar i narkoman, pa sto je tu cudno. Ne propusta priliku udariti po mesicu, a racana jos nije prezalio.
jpm is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 22:52   #5
Butkovic je napokon razotkriven. Amen to that. Dotični gospodin u novinama J.L. posjeduje ekskluzivni prostor za svoje baljezgarije koje nemaju nikakve racionalne i objektivne poglede,već gospodinove osobne iluzije i očekivanja.
Constatinopol is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2008., 23:00   #6
evo odgovora

ZAGREB - Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio je u subotu da je intervju Ive Sanadera Jutarnjem listu "u cijelosti izmišljen".

"Intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO' objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti je izmišljen", stoji u priopćenju. "Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim", dodaje se.

Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka tog intervjua.Iako u autentičnost objavljenoga intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade.

Uredništvo Jutarnjeg lista

*********

Istina o intervjuu

Do intervjua je došlo ovako:

U petak u 13,30 nazvao sam Ratka Mačeka, donedavnog glasnogovornika Vlade i HDZ-a. Nazvao sam Mačeka jer se Zlatko Mehun, sadašnji glasnogovornik Vlade, višekratno, u srijedu, četvrtak i petak, nije želio javiti na moje telefonske pozive.

Rekao sam Mačeku: "Molim Te, možeš li reći premijeru da će intervju koji smo radili izaći na prednjim stranicama, a ne u Magazinu, jer je poslao premalo teksta."

Maček je odgovorio: "Naravno, nema problema. Reći ću mu."

Stoga sam se šokirao kad sam čuo da Vlada demantira intervju objavljen u subotnjem broju Jutarnjeg lista.

Dakle, u srijedu ujutro poslao sam premijeru Sanaderu sms sa zamolbom za intervju. Nakon nekoliko sati, s drugog broja, dobio sam odgovor da će razmisliti o intervjuu. U četvrtak sam, nakon još nekoliko razmijenjenih poruka, dobio sms da mu pošaljem pitanja i da će odgovoriti mailom. Odgovori su stigli u četvrtak kasno uvečer.

U petak sam, dakle, još jednom pokušao dobiti Zlatka Mehuna i reći mu da je riječ o intervjuu s premijerom. Naposljetku sam dobio Ratka Mačeka, koji je, ponovimo, kazao da će obavijestiti premijera o tretmanu intervjua.

Davor Butković

http://www.nacional.hr/repository/im...6ca1_large.jpg
__________________
***GOOGLE IS MY FRIEND*** AND NSA 2***
I wouldn't touch you to scratch you. - velentajan stori: neAPDEJTANI blog
~laika~
kokakoka is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 00:28   #7
Kak je grdi....
__________________
teenage dreams/so hard to beat...
zhabotinsky is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 08:50   #8
butkovic je glupo k'o kurac

kolki idiot moras biti da objavis intervju sa sanaderom s kojim si komunicirao samo preko mail adrese [email protected] (ako je uopce istina i ovo sto je objavljeno u vecernjaku )

klinac je super , malo se zajebavao, nadam se samo da nece imati nikakvih problema
Peppa Pig is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 09:38   #9
ne idiot, nego umišljena veličina koja ni trenutak nije pomislila da drivo ne razgovara s njim. ne treba njemu e-mail adresa da mu govori da je to drivo s druge strane, on to zna, jedino on može s njim komunicirati. pavić-kuljiš-butković, fantasticni trio diletanata i lopova koji tresu hrvatski medijski prostor, lažima i lopovlukom. jl se sve više dokazuje kao loše novine. sve što je dobro otišlo je iz njega, a ostale su 'zvijezde' i umišljene veličine pa im se to i dešava. butkoviću daj otkaz, tako ćeš jedino pomoći tim novinama i novinarstvu uopće!
tabula_rasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:02   #10
meni je, recimo, upalo u oko kako intervju nema uvoda
ni protkolorano 's premijerom sanaderom razgovarali smo o aktualnim pitanjima bla bla bla', a kamoli butkoviću uobičajenog uvoda u kojem opisuje kako su se izljubili kad su se vidjeli, što su jeli, što su pili i kakvo je bilom vino

ono, baš neobični ide odmah s pitanjem pa odgovorom...

btw, što piše u večernjem, ne otvara mi se njihov sajt (opet!)
__________________
mogli bismo
Lali Puna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:21   #11
mislim da je ovo vrijedno potpunog c/pa, ispričavam se moderatorima ako nisu istog mišljenja:
Quote:
Večernjak kaže:
Ja sam napisao lažni intervju s premijerom Sanaderom. Nisam imao pojma da bi to moglo biti objavljeno. Cijelo sam vrijeme mislio da se netko šali sa mnom! – rekao nam je jučer 23-godišnji Zagrepčanin (podaci poznati redakciji) koji tvrdi da je nehotice pokrenuo najveći skandal u povijesti hrvatskog novinarstva.

Demanti Vlade
Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio je jučer da je intervju objavljen u Jutarnjem listu, što ga je potpisao Davor Butković, u cijelosti izmišljen.

“Intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO’ objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti je izmišljen”, stoji u priopćenju.

“Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista Davoru Butkoviću niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim”, dodaje se.

“Takvo izmišljanje intervjua krajnje je neprofesionalan, neetičan i nedobronamjeran čin koji može imati i posljedice na dostignutu razinu demokratskih odnosa u hrvatskom društvu”, ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vijest o lažnom intervjuu s premijerom odjeknula je hrvatskim medijskim prostorom. Priopćenje Jutarnjeg lista objavljeno je tek kasno navečer.

“Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka intervjua s premijerom Ivom Sanaderom. Iako u autentičnost objavljenog intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade”, navedeno je u priopćenju.

Dok je uredima Vlade i Jutarnjeg lista vladala potpuna zbunjenost, mladić je ekskluzivno za Večernji list ispričao svoju stranu priče.

Novogodišnja šala
Kaže da je sve počelo kao novogodišnja šala. Poslao je SMS-čestitku Davoru Butkoviću, do čijeg je broja došao davno i slučajno. Nije se potpisao. Kratka zahvala zbunjenog novinara za N. N. je značila kraj šale.

Zato se nemalo iznenadio kada je u četvrtak dobio SMS s pozivom na intervju. Nesvjestan s kime ga je poznati novinar zamijenio, “pristao” je na razgovor i dao Butkoviću svoj e-mail.

Uskoro je na svoju adresu, [email protected], dobio pitanja o NATO-u, odnosima sa Slovenijom, EU... Mail je bio naslovljen s “Dragi Ivo”. Tek je tada mladić shvatio da je možda zamijenjen s premijerom. Još uvijek u nevjerici, odgovorio je na pitanja misleći da ga netko želi nasamariti.

– Sve je bilo previše ludo. Jednostavno sam želio vidjeti dokle će ići. Nisam mislio da su me shvatili ozbiljno. Pa nisam se predstavio ni svojim imenom, a kamoli premijerovim! – čudio se. Kada je u petak navečer na kiosku ugledao naslovnicu Jutarnjeg lista, bio je šokiran.

Nazvao je troje najbližih prijatelja i novinarku Večernjaka. Kada je čuo da je Davor Butković za večernje “Vijesti” HTV-a izjavio da se dopisivao s premijerom, naglas se nasmijao. – Pa dopisivao se s anonimnim e-mailom... – rekao je.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...09687/index.do
__________________
Freedom is just another word for nothing left to lose
Povedi me!
Riješite se komaraca u stajaćoj vodi
kemik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:23   #12
dakle, objaviti intervju koji je napravljen sa gmail adresom, i onda još NAKON što vas se otkrije u priopćenju kojim se posipate pepelom izjaviti da "niste imali razloga sumnjati u autentičnost"?!?!?!? A koji bi bio DOBAR razlog za posumnjat da zapravo ne pričate s premijerom, od email adrese [email protected]??

nego, recite, dragi forumaši, što bi se vama dogodilo (ne samo novinarima, naravno), da na poslu napravite ovakvu grešku? Javnu, skupu, vrijednu vjerodostojnosti vas osobno i firme u kojoj radite?
__________________
Freedom is just another word for nothing left to lose
Povedi me!
Riješite se komaraca u stajaćoj vodi
kemik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:45   #13
Katastrofa, taj Butković je stvarno puko'! I pazi još ta njegova opravdanja. Mislim, stvarno sramota za čovjeka kojeg kao smatraju za jednog od "vodećih" novinara države...

Kemik, mislim da se odgovor na to pitanje zna što bi se nama dogodilo da napravimo neki veliki gaf na poslu koji bi narušio ugled firme. Ali Butkoviću se to neće dogoditi, osim što će ostati osramoćen. Ipak Jutarnji treba nekoga tko će i dalje obavljati sve te famozne ručkove i večere s premijerima, diplomatima...
Scotsman is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:48   #14
tnx, kemik

iako, ja ne vjerujem ni slovca u ovu večernjakovu priču
ni slovca!
__________________
mogli bismo
Lali Puna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 10:52   #15
Quote:
Lali Puna kaže: Pogledaj post
tnx, kemikQuote:
iako, ja ne vjerujem ni slovca u ovu večernjakovu priču
ni slovca!
a, čuj, objavljeni su skrinšotovi (koji, naravno, mogu bit fotošopirani, to je činjenica), a i priča je TAMAN toliko besmislena da bi mogla biti istinita

e, kad se sjetim da sam prije jedno šest mjeseci na gastronomiji pričala o tome kako bi butkoviću trebalo zbog nečega bit neugodno sad to više ne mislim, nakon ovog ni zbog čega mu ne treba bit neugodno
__________________
Freedom is just another word for nothing left to lose
Povedi me!
Riješite se komaraca u stajaćoj vodi
kemik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 11:26   #16
priča mi je super ali i nekako neuvjerljiva.
brijem da je jutarnji list tom navodnom 23-ogodišnjem zagrepčaninu platio masnu paru da na sebe preuzme "krivicu", e da bi skinuli ljagu sa butkovića koji je intervju jednostavno u 5 minuta, onako iz glave nadrljao. i ziher mu nije prvi put.
a za pravi intervju sa ivom sanaderom, pošaljite pitanja na [email protected] http://img.photobucket.com/albums/v337/kokakoka/bis.gif
__________________
***GOOGLE IS MY FRIEND*** AND NSA 2***
I wouldn't touch you to scratch you. - velentajan stori: neAPDEJTANI blog
~laika~
kokakoka is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 11:34   #17
Quote:
kemik kaže: Pogledaj post
nego, recite, dragi forumaši, što bi se vama dogodilo (ne samo novinarima, naravno), da na poslu napravite ovakvu grešku? Javnu, skupu, vrijednu vjerodostojnosti vas osobno i firme u kojoj radite?
ja ne bi čekala da mi se išta dogodi, sama bi dala otkaz i gledala da se što prije pokupim iz novina kolko bi mi bilo neugodno

ono, šokirana sam, ni novinarski početnik se ne bi valjda dopisivao s ''premijerom'' putem sms-a i povjerovao mail adresi s gmaila..
butković je inače najbolje plaćeni hrv. novinar

EDIT: da, ovo što kokakoka kaže sam isto ja pomislila, da su odjednom izmislili nepostojećeg zagrepčanina (ne navode mu ni inicijale).. mislim, zašto bi netko uopće slao butkoviću sms čestitku, pa makar i iz šale
__________________
...wir standen ständig auf dem Schulhof in der Ecke und wir tauschten tief enttäuschte Blicke aus
miss l on the road is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 11:36   #18
al, čekajte, kako postojanje nepostojećeg zagrepčanina butkovića eskulpira?
koja je razlika?

zagrepčanin ne postoji: Butković je izmislio intervju
zagrepčanin postoji: Butković je nasjeo na najtemeljitiji idiotizam.


zašto je ovo drugo bolje od onog prvog?
__________________
Freedom is just another word for nothing left to lose
Povedi me!
Riješite se komaraca u stajaćoj vodi
kemik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 11:41   #19
pa zato što je (novinarski etički gledano, jel ) manji ''grijeh'' nasjesti na nečiju neslanu šalu (ono, ''svakom se može dogoditi'' i te fore), nego u potpunosti izmisliti intervju s premijerom i to neko ko ima 30 god novinarskog staža i zvučno je ime.. aj ges so
__________________
...wir standen ständig auf dem Schulhof in der Ecke und wir tauschten tief enttäuschte Blicke aus

Zadnje uređivanje miss l on the road : 10.02.2008. at 12:35.
miss l on the road is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2008., 12:05   #20
Quote:
miss l on the road kaže: Pogledaj post
pa zato što je (novinarski etički gledano, jel ) manji ''grijeh'' nasjesti na nečiji neslanu šalu (ono, ''svakom se može dogoditi'' i te fore), nego u potpunosti izmisliti intervju s premijerom i to neko ko ima 30 god novinarskog staža i zvučno je ime.. aj ges so
zna to kemik dobro, al zajebava

Quote:
miss l on the road kaže: Pogledaj post
ja ne bi čekala da mi se išta dogodi, sama bi dala otkaz i gledala da se što prije pokupim iz novina kolko bi mi bilo neugodno

ono, šokirana sam, ni novinarski početnik se ne bi valjda dopisivao s ''premijerom'' putem sms-a i povjerovao mail adresi s gmaila..
al novinarski početnik nije s ivom na ti, i nije žderao hranu prstima s njim u društvu

Quote:
butković je inače najbolje plaćeni hrv. novinar
a znaš koliko?
cifra koje sam čula je 20.000. konvertibilne valute
__________________
***GOOGLE IS MY FRIEND*** AND NSA 2***
I wouldn't touch you to scratch you. - velentajan stori: neAPDEJTANI blog
~laika~
kokakoka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 16:47.