Pišem ponukan odvratnim smradom na vlastitoj odjeći i frizuri...
Kako i naslov kaže, hajdmo stvoriti popis kafića u gradu u kojima se i ove zime nakon sramotne propasti zabrane pušenja može sjesti i disati (relativno) čisti zrak. Mislim da bi svim nepušačima to bila korisna informacija.
Znači cijeli kafić u kojem nema pušenja ili barem oni sa nepušačkim dijelom...
Počinjem s Yabani-em na Vrbanima - ima nepušački dio.
Roko i akademija ako se ne varam (uvijek je prazan onaj veeeliki dio, mislim da je tam zabranjeno, samo se smije pusit u onom "terasnom" dijelu)
Mali Medo Ilica - vjerojatno i tkalca al nisam siguran
Našao samo 1 topic iz 9. mjeseca i to s naslovom koji uopće ne govori o čemu je riječ... nemam ništa protiv da ih mod spoji, ali nek stavi moj naslov .
Ja sam naišao na nepušačke samo tam di se klopa, ostalo je pušiona
izgleda da je zakon o nepušenju u kafičima na snazi samo u ljeto, a u zimi je ponovno sve dopušteno
vrlo fin, urbani, classy prostor, dekorativne tkanine, jastučići, Villeroy-Boch šalice i posuđe, laganini muzikica, osjećaš se ko doma, u velikom, ukusno uređenom dnevnom boravku, simpatična i srdačna, ljubazna gazdarica, kuhar i sineki konobari, a i pizza im ni loša, dapače. gotovo uvijek prazno ili poluprazno, barem subotom popodne kad znam navrnut...
ima i birtija di su 2 kave i mineralna bile 10 kn (!!) u rujnu 2007. kad je to okolo bilo 17 kn min. ima i terasicu. "Dash" na Sigi, Korčulanska, prek put kemijske škole (KTOC). jeftilen živi, valda upravo zbog srednješkolaraca u blizini...
Ne znam kakve su cijene, but Kino Europa (ako ima malo ljudi onda je hladno sad) - nepušačko i SVI čajevi (osim metvice) koje imaju su crni s aromom nekog voća (mene nitko nije upozorio na vrijeme preživi se, al ja više volim šipak+hibiskus based voćne čajeve)
Frend je navratio u Baredo, prednji dio nepušački, stražnji pušački.
Oba u Varšavskoj.
Dalje, Ellis cafee kod Britanca (mislim da se tako piše, anyway, onaj koji ima fancy kave)
Križanje Harambašićeve i Zvonimirove, prvi birc južno od pošte, na toj (istočnoj) strani Harambašićeve, ne znam kako se zove, al imaju i fotelje Vani imaju pušačku terasu s dekicama.
U Importanne galeriji ima dosta birceva u onom dolje središnjem prostoru gdje se ne puši, a pušački su zatvoreni (u smislu, uđeš i zatvaraš vrata da dim ne 'curi' van).