Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.01.2009., 13:56   #1
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Kako fino jest', a mršavit'?

Bok, ja sam atlantis i debela sam

Zakaj ovaj topic?
Zato što sam odlučila smršaviti pametnim hranjenjem, a ne čudotvornim dijetama i izgladnjivanjem.
Krenula sam tako na razne topice o zdravom životu i pravilnoj prehrani i ostala gladna, jadna, zbunjena i zgranuta.

Ispalo je da se (uz klasiku - izbacit majonezu, gazirano, junk i slatkiše - koje btw ni prije nisam jela) ne smiju jest:

tjestenina, riža, krumpir - hm (tjestenina okej jer joj je kalorijska vrijednost visoka, ali riža?)
cornflakesi, čokolina i slični pripravci iako u svom zbroju nemaju puno kalorija - hm, hm
cikla, kuhana mrkva - jer imaju visoki GI


Kad sam pitala što jest dobivala sam odgovore - zobene, bijelo meso, riba, posni sir, zeleno povrće....

Ali - ja ne mogu živjeti na zobenima za svaki doručak, puretini za ručak i posnom za večeru.

Ne mogu i, kao gurman, NE ŽELIM tako skinut hrpu kila, pa u jednom trenutku posustat i vratit se na stare (loše) navike.

U sveopćem kaosu u mojoj glavi (i na topicima vezanim uz prehranu) uskočila je jedna draga forumašica i pomogla mi hrpom savjeta o namirnicama koje mogu uključiti u prehranu, a da mi ista ne bude dosadna, nekvalitetna i neukusna

Ovaj će topic bit baziran na njenim savjetima i mojim receptima (koji su dio naše svakodnevne prehrane i ne iziskuju dodatne namirnice, načine pripreme ili posebna nakuhavanja za obitelj), služit će prvenstveno meni ali i svima koji žele mojim putem, a to je do sada skinutih 14 kila


UPOZORENJE ADMINISTRATORA: Budući da smo u nekoliko različitih prilika svjedočili tome da se savjeti, recepti, iskustva i kolektivno znanje s ovog topika kopiraju i neautorizirano koriste na drugim mjestima, upozoravamo sve koji će nešto slično pokušati da to nije dozvoljeno ukoliko se ne stavi link koji pokazuje na ovu temu, na kojoj se ti tekstovi originalno nalaze. Hvala unaprijed.
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:08   #2
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Idem dalje

Par sitnica

Kalorije su bitne, ali ne i najvažnije u cijeloj priči zato prestanite sa zbrajanjem svake kalorije (tipa - 27 grama zelene salate=17,243 kalorija) ali se pokušajte okvirno držati unutar kalorijskih granica koje si zadate pazeći na namirnice s visokim postotkom kalorija - primjerice ako jedete tjesteninu koja je izuzetno visoko u broju kalorija pojedite je jako malo.

Isto je tako važno koliko će vas koja namirnica držati 'sitima' pa će i vaše tijelo samo shvatiti da ste nakon špageta brže gladni nego nakon šnicle i hrpe salate.

Treća stvar je doručak koji je obavezan zato da ne pregladnimo i da tijelo dobije energiju.

Nadalje, ugljikohidrate jedite za doručak, eventualno ručak, a nakon toga su

I na kraju, ako vam tijelo osjeća potrebu za slatkim ili vam se baš nešto jede - pojedite ali oprezno i u količinama da kalorijski ostanete ispod granice koju ste si zadali.


Sljede c/p poruka forumašice koja mi je puno pomogla savjetima (hvala ) (nema smisla da prepisujem i podvaljujem pod svoje)

Zadnje uređivanje atlantis : 07.01.2009. at 14:31.
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:15   #3
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Doručak

1) mix pahuljica (ima u mercatoru ili u bio& bio dućanima) koji sadrži po 25 % zobenih, ječmenih, pšeničnih i… još nešto četvrto (proso? ).
naravno, ne jedem ih same već u njih dodam (kako koji dan, nekad sve, a nekad dio):

- sjemenke lana koje prethodno sameljem u blenderu (lan je super zbog omega 3, a vrlo je važno da se samelju neposredno prije obroka jer ako stoje onda odmah oksidiraju pa izgube svojstva. možeš ih ostaviti i u zrnu, ali onda će ti u istom obliku izaći van, no to je okej ukoliko imaš problema sa probavom jer ti potaknu crijeva
- grožđice/brusnice/suhe smokve/datulju… (što već voliš od tih sušenih stvarčica)
- netko stavlja orahe/lješnjake/bademe… možeš i to (umjereno) jer su ti orašasti plodovi također puni omega 3 i odlična hrana za mozak. ja nasjeckam još brazilske oraščiće budući da već 3-4 takva dnevno sadrže potrebnu količinu selena!!!
- možeš dodati i jabuku/breskvu/krušku/bananu ili bilo kakvo drugo voće koje voliš
- mlijeko i jogurt (ne obaziri se na decilitre – to zaista nije važno, nek ti mjera bude jedna zdjelica ili iz čega već jedeš)

2) možeš pojesti i kukuruzne pahuljice (ima u mercatoru i DM-u cornflakes bez šećera) u koji ja recimo dodam bananu i grožđice i njih jedem isključivo s mlijekom

3) naribaš jabuku (kiselu), dodaš cimeta, grožđice i preliješ jogurtom. fino je slatko i meni je mljac

4) po ljeti kad ima borovnica, kupim onu jednu mjericu i pomiješam je s jogurtom i to mi onda bude ko voćni jogurt (kupovne voćne jogurte izbjegavaj jer su samo šećer i nisu vidjeli voća)

4) slobodno za doručak pojedeš i komad kruha – ja recimo najviše volim one sa sjemenkama i kukuruzni – na koje primjerice namažem abc sir i stavim papriku – što je super kombinacija zbog vitamina C. nekad stavim i šnitu tvrdog sira. ti možeš namazati i posni, ali vjeruj mi, šnita tvrdog sira te neće ubiti (naravno, nećeš uzeti baš najkaloričniji tipa camembert nego nešto a la tilsit). umjesto paprike možeš gore i paradajz. dobar kruh je i raženi, samo da nije bijeli!

5) možeš si skuhati i 2 kuhana jaja ujutro i pojesti ih sa malo posnog sira, paradajza, čega već. ja ti ne jedem suhomesnate i to, ali bilderi kažu da su pureća prsa i dimcek ok jer imaju samo 1 % masnoće. dakle ovaj obrok (bez kruha) ti je super proteinski!

6) ponekad si možeš i izmikasti neko voće ujutro i onda umjesto doručka pojesti nešto kao gusti frape, a fino je i dan započeti iscijeđenim sokom od naranče (naranče i mandarine ne miksam nego samo cijedim jer se inače zmiksaju i one bijele kožice pa bude gorko). moj favorit od tih miks sokova je kiwi
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:17   #4
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Međuobrok

- međuobrok ti može biti voće (bilo kakvo, nemoj baš bananu)
recimo da je bolje da izbjegavaš smokve, datulje i avokado jer su oni dosta kalorični, ali ostalo – samo naprijed. i nemoj samo kupovati sušene marelice, čips od jabuka i takve stvari jer to ima dosta šećera.

jedino pravilo kojeg bi se trebala držati kod voća jest da ga ne jedeš neposredno iza obroka jer ono fermentira (usporava) probavu i na taj način onemogućuje drugoj hrani da se probavi. voće treba jesti barem 2-3 sata nakon obroka.

- dalje, možeš kao međuobrok opet neki od ovih sokova iz miksera ili pak šaku lješnjaka/badema/bučinih koštica/kikirikija (ali ne prženi već onaj u ljusci!) ili tako nečega.

- možeš i sirovo povrće grickati – mrkve, korabice, celer
atlantis is offline  
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Old 07.01.2009., 14:20   #5
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Ručak

e sad, osnovno pravilo je da se ne miješaju proteini i UH. to znači da se uz meso ili ribu ne jedu riža i tjestenina, već povrća ili salate.

- dakle od mesa su ti poželjni piletina i puretina, a ribu slobodno jedi bilo koju (ne mora nužno biti tuna) jer su sve zdrave.

- kao prilog jedeš dakle salatu (i to slobodno možeš i zdjelu salate mrknuti) ili pak povrće.

od salata ja radim:

- grah salatu s bučinim uljem
- grah salatu s lignjama
- salatu od jedne korabice, 1 kisele jabuke i 2-3 mrkve (sve sirovo) i jako je fino
- celer
- mješavina raznih zelenih salata – dakle endivija, radič, hrastova kora
- cikla salatu običnu
- ciklu koju pomiješam s jednom (isto kiselijom) jabukom i dodam žličicu senfa
- krumpir salatu s matovilcem (i to staviš doslovce 2 krumpira, tek tolko da otpuste škrob jer to jako fino paše s matovilcem)
- tunu sa 2 kuhana jaja, kiselim krastavcima i pola čašice jogurta
- ili tunu sa lukom i paradajzom
- grčku salatu sa paradajzom, paprikom, krastavcima i fetom (ti možeš izbaciti fetu ili pak staviti svega par kockica budući da je dosta masna)
- caprese salata (mozzarella + paradajz + bosiljak) – ne prečesto jer mozzarella isto nije baš dijetna, ali još uvijek je bolje pojesti to nego neko sranje od čipsa, tako da nemaš brige
- često skuham i brokulu i one male prokulice koje mogu stajati u frižideru i 2 dana, pa onda kombiniram salate – recimo prokulice, mrkvica, zelena… ono, volim imati puno okusa istovremeno
- svježe rotkvice i mladi luk nasjeckani u zelenoj kristal salati (to po ljeti recimo)
- zatim, ima za kupiti u DM-u one klice od mladih rotkvica ili od mladog graha – isto možeš umiješati
- pa onda zelje (obično i crveno)
- mahune na salatu s češnjakom
- pa samo salata od mrkve (s tim da nju obavezno začiniš i sa uljem jer je vitamin A topiv jedino u mastima i jedino se tako može apsorbirati u organizmu)
- naravno, ponekad možeš jesti i svima tako omraženi krumpir koji je btw. prepun kalija

salate inače začinjavam s maslinovim uljem, ako ga ne voliš probaj bučino, samo nemoj sa suncokretovim. ocat možeš bilo kakav, jabučni je bolji od vinskog jer (navodno) ubrzava metabolizam.

povrće

s povrćem kao prilogom imaš hrpu varijacija, evo nekih:

- grilane tikvice i patlidžani (to si, vidim, već isprakticirala )

- ratatouille: dakle izdinstaš na luku paprike i patlidžane pa onda još dodaš tikvice i paradajz i ružmarin i eto ti odličnog jela!

- možeš dinstati samo paprike i paradajz (varijanta sataraš) u koji ja još dodam i dva jaja koja ga fino zgusnu pa može biti i zaseban obrok. bez jaja je super i kao prilog za tjesteninu.

- tikvice, brokulu, karfiol i blitvu kuham na lešo, začinjavam maslinovim i česnjakom. u blitvu možeš umješati i dva-tri krumpira, čisto poradi efekta

- karfiol se može zapeći u pećnici sa malo mrvica i vrhnjem – ali to rađe spremi dragom (da ne gunđa ) a ti jedi na lešo

- odlično povrće je dalmatinska raštika koja bi se trebala kuhati zapravo zajedno sa nekim suhim svinjskim mesom tipa buncek da poprimi miris – dakle dragi jede buncek, ti jedeš raštiku

- sad je recimo sezona mladog špinata pa to treba iskoristiti – klasično jelo iz djetinjstva: pire krumpir, mladi špinat i 2 jaja na oko preko – ovo je više kao samostalan obrok, a ne prilog uz meso

- pa onda recimo čušpajz varijante (bez zaprške): buča, tikvice, poriluk, mahune… bilo šta od toga samo prodinstaš na maslinovom ulju, dodaš grincajg i puno peršina i imaš prilog

- povrće poput graha/graška/slanutka i leće jedi radije na salatu (grah) ili na lešo (mladi grašak) jer one varijante s noklicama i masnom zaprškom nisu baš dijetalne.

- kelj - kad ga skuhaš onako u listovima, skroz ga na sitno iskosaj (baš sitno sitno, a možeš ga i zmiksati) i dodaj mlijeka da bude onako blijedozeleno – vjeruj mi, ima skroz drugačiji okus, čak ga i moja nećakinja tako jede

- kiselo zelje je super zimsko jelo, prepuno vitamina C i to isto samo izdinstaš i dodaš crvene paprike (više ili manje, kako već voliš)

- slatko zelje možeš isto napraviti na čušpajz, sa paradajzom i koprom

- možeš ispeći i one rog paprike i onda začiniti s češnjakom ili ih jesti s feta sirom (ne puno fete)

Zadnje uređivanje atlantis : 07.01.2009. at 14:27.
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:23   #6
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Meso i riba

- što se pripreme mesa tiče, najbolje ti je sve peći ne teflonu, a ako radiš u pećnici onda u foliji. i veće ribe (orade, brancini…) se isto tako super daju ispeći u foliji.

dakle ribe su ti zdrave bilo kakve (plave sadrže omega 3, a sve riblje košćice su prepune vitamina D što je posebno važno za nas žene).

preporučam ti da tunu ne jedeš iz konzerve već da probaš sa svježom – kupiš par šnita, izgrilaš ih(doslovce po 1 min sa svake strane), dio pojedete taj dan, a dio spremiš u upotrijebiš sutra za umak za tjesteninu (to ću ti kasnije napisati)

- srdele i inćune recimo možeš ispeći na teflonu, a zatim marinirati i takvi ti mogu stajati u frižideru i tjedan dana – to ti je recimo super za one dane kad radiš ono nešto između pa kad dođeš doma imaš već gotovu ribu, a salatu napraviš za 10 min.

- osim ribe, slobodno jedi i morske plodove i hobotnice (ako voliš, naravno). lignje naravno ne pržene, ali super su i na salatu (sa grahom ili sa lukom i kuhanim jajima), a isto tako na salatu možeš napraviti i one male sipice (ne znam na kojem placu kupuješ, ali na dolcu ih često bude ako dođeš dovoljno rano). jedino kaj su zajebate za čistiti

isto tako na dolcu, na onom međukatu, ima jedna dalmatinka svoju škrinju sa tim morskim plodovima i ona prodaje već blanširane i vakumirane hobotnice koje su super. ja kupujem kod nje godinama i uvijek ima sve friško. uzmem tu hobotnicu (koja je dakle već blanširana) i samo ju puknem u pećnicu s ružmarinom i za pol sata već imaš ručak. ili ju možeš napravit na salatu, s lukom, češnjakom, peršinom, paprom… meni je puno bolje kupovat kod nje, negoli one svježe hobotnice u ribarnici jer kod hobotnice nažalost nikad ne znaš je li svježa dok je ne skuhaš a ona počne smrditi

- bijelu ribu možeš jesti svu, možeš naravno i riječnu ako voliš. ja sam neki dan naletila na cvergle na placu (one male somiće) i spekla ih u foliji i pećnici i bili su odlični.

- često kupim i onu mješavinu riba za brudet i onda si to doma napravim, dakle luk, češnjak, maslinovo, lovorov list i paradajz, podlijem vinom i dodam ribu, polijem vode tek tolko da prekrije ribu i krčka se lagano pola sata i imaš izvrstan ručak (dragom možeš još palentu poslužiti, ti nemoj)
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:29   #7
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Tjestenina i riža

- fora je u tome da to ne jedeš navečer (kolko god zvučalo lagano) i da ne pojedeš 3 tanjura nego zaista samo jedan i da radiš umake na bazi povrća, a ne mesa ili vrhnja.

- dakle tjesteninu možeš jesti sa klasičnim paradajz umakom (samo nemoj one gotove koristiti, rađe sama ispasiraj paradajz ili uzmi pelate) u koje po želji možeš dodati recimo i patlidžane il išto već voliš
- odličan recept je umak od tune – dakle paradajz, tuna i kapari (koje ja recimo ne volim, ali ih obavezno stavim jer daju jednu onako suepr kiselkastu aromu)
- ja jako volim i umak od paradajza i ricotte – to je talijanski sir, nije kaloričan jer se radi iz sirutke, ima ga za kupiti u mercatoru (onako u zdjelicama) i kad jedeš taj umak sa tjesteninom uopće nemaš potrebu stavljati parmezan gore

- prilično forsiram paradajz, ali to je zato što se likopen (koji je najbolji antioksidativni sastojak) apsorbira isključivo iz kuhanog paradajza pa ga je dobro uzimati što češće
- naravno, gledaj da riža i tjestenina budu integralne (integralnu rižu isto namoči preko noći da se lakše skuha)
- ima raznih varijanta rižotaod plodova mora, do kozica i gljiva. nekad kad mi dođu gosti skuham i bijelu rižu u koju dodam šafran pa se onako fino zažuti i bude jako efektno.

- ako voliš sejtan možeš i njega jesti, on se radi od onog zadnjeg sloja brašna i stvarno je fin, pogotovo dimljeni (ima u bio & bio dućanima)

- super su mi recimo i kineski i meksički recepti za brzi ručak:

kineski: u wok nabacaš naribanu mrkvicu (malo), kineski kupus i po jednu žutu, zelenu i crvenu papriku, zdinstaš, dodaš piletinu narezanu na štapiće, začiniš curryjem i/ili soja sauceom

meksički: na teflonu popržiš luk, zelenu papriku, crveni grah (onaj u vodi, iz konzerve), dodaš isto piletinu te pri kraju posnog sira i chili umaka (ako hoćeš ljuto). dragom to zamotaj u tortillu, a ti jedi bez.
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 14:38   #8
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
A sad meniji

Danas

Doručak - cornflakesi s jogurtom
Međuobrok - šaka badema
Ručak -bolonjez
žlica ulja, dosta luka, naribane mrkve, meso (trenutno doma imam junetine pa je od junetine, može od bilo kojeg mesa), puno paradajza i začini - s puno mrkve i paradajza ne treba vam zgušnjavanje s brašnom
5 dag integralne tjestenine (ne više od toga, samo meso ne mogu jest, a tjestenina je ionako za dragog prilog pa da meni ne kuha poseban obrok)
umak - šeflja velika umaka + ja u svoju porciju natrpam dodatno paradajza jer ga volim pa bude jako saftno
ukiseljeno povrće (mrkva, cvjetaća, paprika, luk, feferoni...)
Međuobrok - naramče, dvije
Večera - zrnati sir + pureća prsa 2 šnitice
atlantis is offline  
Old 07.01.2009., 17:57   #9
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Ja sam, u vrijeme skidanja ovih prvih 14 kila, uredno odlazila na večere sa svojim curama samo sam

jela puretinu na zaru ili meso u umaku od povrća

a desert sam uzela najlaganiji (jabuke s orasima, recimo) i pojela ga pola

isto tako sam si priuštila čokolino za večeru ako mi se jelo slatko ili mi se nisu jeli sir i tunjevina, čak i topli sendvić u vrijeme PMS-a

poanta je da se čokolino NE jede svaku večer, da se deserti NE jedu stalno, da je topli sendvić JEDAN i to vrlo rijetko

ovaj je topic tu samo zato da i ja, ali i vi, vidite da se može jest zdravije, niskokalorično i fino, a da se uz to mršavi i ne opterečuju se kuharica ili obitelj
atlantis is offline  
Old 08.01.2009., 10:47   #10
Donata
muy guapa
 
Donata Avatar
 
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: off-line
Postova: 4,874
Ako smijem primijetiti ... tjestenina i riža su dobre namirnice koje ne debljaju ako se ne jedu tako da plivaju u umacima i naravno, govorimo o količinskim porcijama koje su max 80 g po osobi.

Ne vjerujem u nikakve dijete, ali pazim što jedem, da nije tako za čas posla bih dogurala do stotke, ja sam mediteranski tip, kruškolike građe.

Za izgubiti težinu najvažnije je ujutro doručkovati, ja nikako to sjemenje i sjeckanje suhog voća ne bih mogla ... meni je to već godinama kava s mlijekom (meni paše bez šećera od djetinjstva) i tostirani jučerašnji kruh (oko 60 g) s maslacem i đemom. U međuobrocima jedem voće. Ne pijem sokove niti gazirano piće. Isključivo vodu pijem.

Ručak je uvijek obilan, obzirom da sam u Italiji to je tjestenina plus nekakvo povrće ili ako je meso ili riba opet uz povrće ili neku salatu.

Svako popodne obavezno oko pet jedem kolač (!) uz kavicu ili čaj. Nema smisla ukidati slatko, postaješ fiksiran na to, ali je važno odrediti kada tokom dana se jede to slatko.

Večere su uvijek lagane, npr. guste juhe od povrća zimi, dinja i pršut ljeti. Oko 8 navečer pojedem zadnju jabuku i 3 sata prije spavanja više ne jedem.

Kruh uglavnom jedem samo za doručak, tokom drugih obroka rijetko ili malo, juhe kao uvodno jelo uopće ne jedem, ne vidim nikakvu korist od njih ako nisi bolestan, druga priča su guste juhe od povrća koje obožavam.

Vrlo lagano začinjavam, s vrlo malo maslinovog ulja, malo maslaca ako radim rižote, kuhati s malo masnoće je stvar navike.

Ne vjerujem da itko može smršaviti radikalnim mijenjanjem prehrane, do promjena mora doći postepeno, jelovnik se mora poklopiti s trenutačnom ponudom na tržnici ...
Nije rečeno da se meso može jesti samo grilano, u pećnici se mogu prirediti krasne pečenke, umaci također ne moraju biti teški ... gulaš se može napraviti i uz malo masnoće.
I ono što je najvažnije ne kupuj gluposti koje ne smiješ jesti, ja već godinama zaobilazim neke police, nema čipsa, keksa, čokolada (ako nije ona s velik postotkom kakaa i komadić uvijek pojedem poslije ručka), grickalica, kikirikija i sl.
Donata is offline  
Old 08.01.2009., 13:19   #11
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Doručak - tanka šnita domaćeg kukuruznog kruha premazana debelim slojem posnog sira začinjenog slatkom paprikom, solju, vlascem i peršinom
Međuobrok - zaboravila sam uzet nešto na posao pa će bit kava s mlijekom
Ručak - puretina s porilukom
malo ulja, poriluk narezan na sitno, puretina, sol, papar, crvena paprika, podliveno i kad omekša preliveno jogurtom koji je odlična zamjena za vrhnje
pire krumpir za dragog, krumpir skuhan u vodi i izavađen prije pasiranja za mene
Međuobrok - naramča i par badema
Večera - grah s mozzarelom
mala konzerva bijelog graha pomješana s nasjeckanom mozzarelom i začinjena (kap ulja, sol, ocat)
atlantis is offline  
Old 08.01.2009., 18:02   #12
Pješčani sat
VIP gošća
 
Pješčani sat Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: turistkinja
Postova: 20,950
e da Atlantis, u kojem vremenskom razdoblju si skinula 14 kg? btw. cestitam ma tome

inace, ja doruckujem one zobene = dodaci (med, banane, lan , ili brusnica, jabuka, lan...ili slicno) i sita sam po 4-5 sati
tesko je jesti zdravo i redovito ako zivis kako si napisala. kad sam radila u smjenama spremala sam si hranu za slijedeci dan pa grijala na poslu u mikrovalki.
najgora stvar su svi oni brojevi dostavljaca, jer jedes i sjedis i jedes puno peciva i mesa i umaka.
a da vikendom ili kad ne radis slozis hranu za par dana unaprijed?
__________________
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Pješčani sat is online now  
Old 09.01.2009., 10:48   #13
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Doručak - jabuka, bademi
Međuobrok - activia sa žitaricama
Ručak - poriluk s jajima (brzo jelo a nije dostava ili pekara ili polusmrznuto, a jednostavno je za napravit)
na malo ulja nasjeckat poriluk, posolit, popaprit, podlit i lagano propirjat. kad voda skroz ispari zalit umućenim jajima
cikla salata
šnita kruha ili dva dvopeka (to ak bum jako gladna)
Međuobrok - hm naramča ili ako stignem u dućan nešto s popisa s početka topica
Večera - zrnati + tunjevina


Edit - uz ručak idu svježi krastavci s jogurtom na salatu umjesto cikle, sad sam se sjetila da sam ih izvadila iz škrinje

Zadnje uređivanje atlantis : 09.01.2009. at 10:59.
atlantis is offline  
Old 09.01.2009., 14:04   #14
merder
ovisnica
 
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Split
Postova: 3,090
evo da napišem današnji jelovnik
D: palačinke od sojinog mlijeka i integralnog brašna sa namazom od marmelade bez šečera
MO: voće mandarine i kruška
R: pureći odrezak sa brokulama i zelenom salatom
V: omlet sa sirom niske mm

atlantis još jednom pohvale za temu
merder is offline  
Old 10.01.2009., 11:42   #15
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Quote:
Pješčani sat kaže: Pogledaj post
ne kakaj
dobro je dok strse
je, iz pupka

izvještavam

sad smo s placa došli

Doručak - sok mandarine, kivi, kruška izmiksano sve u blenderu uz kavu
Ručak - varivo od krastavaca s puretinom
svježi krastavci (ali ljetni, smrznuti... a kako moji starci smrzavaju velike porcije jedan ih dan imamo na salatu, drugi napravim varivo). luka, mrkva na malo ulja, komadić puretine na kockice, jedan krumpir srednji na kockice, začini, kad omekani dodati krastavce i jedan jogurt
Međuobrok - kava, komadić kruha sa sirom namazom
Večera - varivo od ručka
atlantis is offline  
Old 10.01.2009., 19:57   #16
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Quote:
Mona* kaže: Pogledaj post
joj odlična tema
ja bi trebala skinut oko 10 kg

vidim da preporučate ne mješati ugljikohidrate sa bjelančevinama
e,to je meni najteži dio
obožavam meso i prilog
jedem samo piletinu,puretinu i ribu,ali obaveznu uz to ide krumpir salata,riža ili integralna tjestenina
evo danas sam napravila piletinu za ručak
malo maslaca,pileći file izrezan na sitno i polila mlijekom
uz to sam zamijesila njoke i napravila zelenu salatu sa maslinovim uljem
kruh ne jedem

jel to valja?

gle, ja cijelo ovo vrijeme jedem i UH uz meso... ALI

5 njoka
4 dag riže
5 dag tjestenine

- ne više od toga

druga stvar - deci mlijeka ima 45-70? kalorija ti u umak staviš dva, pa malo brašna, pa ulje, pa njoki, pa meso, pa salata i eto ti 700 kcal

s vremenom ćeš shvatiti da ti je isplativije pojest još jednu šniclu umjesto tih 5 njoka s vremenom ćeš vidjeti da kiselo vrhnje ima skoro 400 kalorija a ista ta količina jogura 120 a da ti je razlika jedan fini međuobrok

rekoh, ne brojati svaku kaloriju, ali globalno pripraziti na njih

piletina na naglo, zajebi umake osim ako nisu na bazi povrća, zelena salata, krumpir iz njoka (bolja opcija od njoka jer u njih stavljaš i brašno ) kuhan i posoljen

Zadnje uređivanje atlantis : 10.01.2009. at 20:02.
atlantis is offline  
Old 11.01.2009., 01:44   #17
Pješčani sat
VIP gošća
 
Pješčani sat Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: turistkinja
Postova: 20,950
Atlantis, znam da je ovo u principu tvoja tema ali evo sto ucinih za rucak:

snicla upacana, stavljena u pecnicu, i povrh izrezano luka i mrkve i malo cesnjaka i puno zacina....i zelena kristal salata pride!

kako je to fino ispalo! mm njami

super mi je kad zapecem povrce, kad pusti svoj fini sok...
__________________
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Pješčani sat is online now  
Old 11.01.2009., 09:56   #18
3,5djeteta
Registrirani korisnik
 
3,5djeteta Avatar
 
Registracija: Apr 2007.
Lokacija: Zgb
Postova: 2,305
Pozdrav svima - pozdravljam novi topic i želim vam se pridružiti sa mojim iskustvom- i ja sam promjenom načina prehrane počela skidati kile , pa sam poslije nastavila s UN-kom , ali osnovno princip prehrane koi je Atlantis navela je izvrstan put za trajno skidanje kila - ne nago nego postepeno ali sigurno dolje
Moj doručak je već dugo voće, jogurt sa zobenim i mljevenim lanom- ta kombinacija mi je stalno i više ne jedem ništa drugo ujutro(obično oko 7,20 na poslu)-također ne miješam proteine i ugljikoidrate za ručak-kruh ne jedem za rućak , čak ni sa varivom.-večere su malo problematične kod mene - znam sve što trebam ali ne uspijevam se uvijek držati-volim meso i volim sir(čak i posni)- problem je u jako kasnom lijeganju(oko 1h) pa mi se zasad zalomi nešto dodatno oko 10h- inače sam prije više jela sve od popodneva do noći , a preskakala jutarnju hranu- puno kuham kinesku hranu - u njoj ima puno povrća(bez krumpira) s malo mesa, osnovno sam izbacila suhomesnato(uglavnom) i volim puno razne juhe(koje mi budu i obroci, kad su gušće-toloko od mene za početak- čujemo se ponovno-btw promjenom prehrane ukupno sam skinula dosad 26-28 kg u par godina(od toga UN-kom 12)
3,5djeteta is offline  
Old 11.01.2009., 10:33   #19
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Quote:
Zlatna cura kaže: Pogledaj post
Kakav kruh, koji jogurt?

I koje jogurte NE?
kruh integralni, sa sjemenkama, čak i kukuruzni (sve je bolje od bijelog) + obični jogurt ili neki probiotik (sve samo ne one voćne prepune šećera)
jogurt, lgg, ab kultura, kefir, acidofil....
atlantis is offline  
Old 11.01.2009., 10:40   #20
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 26,915
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
Quote:
mafri kaže: Pogledaj post
Ja mogu cjeli dan da nista nejedem,al jel dodje vece ja moram nesto pojest.
Pogotovo nisam navikla doruckovat a nije mi ni potrebno.
Ja cu od sutra krenut na dijetu po Atlantisovim uputama
Mogul i drugi pisat ovdje sta pojedu?
e sad... svi, ali svi govore da se doručkovat MORA...

ja isto nisam osoba od doručka (kao što vidiš po mojim postovima) ali se trudim ne bit praznog želuca do ručka pa je mix voća u svojevrstan sok kao dodatak kavi koju uvijek pijem ujutro izvrasna varijanta

dakle, kava, pa čaša soka svakako je bolja opcija od one da ne jedeš ništa ujutro

i da, naravno da možeš pisati što jedeš samo svakako napiši detaljan recept da mi drugi možemo te recepte iskoristiti i za sebe


3.5 djeteta - dobro nam došla
atlantis is offline  
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 15:11.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger