Evo za one koje zanima vedska znanost: http://portal.vvz.hr/
To je portal vaisnavske vjerske zajednice u Hrvatskoj, pa potrazite knjige, casopise, pratite sto se dosava...Za one manje upucene, to su oni ljudi obrijanih glava koje neuki narod zove "hare krisna" i za koje jos neukiji ljudi pricaju da se drogiraju, da organiziraju orgije i slicne neistine nepismenih ljudi....
Molim preporuke zanimljivih knjiga o pseudoznanosti (parapsihologija, telekineza, život poslije smrti, kriptozoologija, vanosjetilna percepcija, levitacija, materijalizacija...)
No, ne bilokakve, nego objektivni pogled sa znanstvene strane. Čitala sam takve dvije knjige od Arthura C. Clarkea. Zna li tko nešto slično?
__________________ Wanna be your lover, lover
wanna be your lover, lover
loverboy
Pseudo koja znanost? Ako je u pitanju pseudopovijest ima sva sila knjiga o templarima, masonima i slično počev od Sveta krv sveti gral. To, doduše, nisu knjige kojima znanstvenici odgovaraju na nečije (ne)djelo ali dobro upućuju u problem sa druge strane. Rijetki znanstvenici su sustavno upozoravali na pseudoznanost jer su plaćeni da rade svoj posao a ne da educiraju mase. Koliko se sjećam, uz A.Clarkea time se bavio i Carl Sagan. Nedavno su emitirali nekoliko njegovih eseja na tu temu na III programu radija.
Mislio sam na znanstvene discipline koje se izvrću naizvrat kao kod pseudofizike i torzijskog polja Šipova i Akimova i pseudobiologije i kreacionističkih kretenluka. Masoni i slično su pseudohistoriografija. Znanstvene radove o telekinezi i slično nećeš naći iz jednostavnog razloga što mediji naglo gube ta svojstva kad ih se stavi u lab i kontrolirane uvjete. Najbolje što možeš pročitati je ovo:
e ljudi!
jel mi neko moze preporuciti neku dobru knjigu na temu egzorcizma,poltergeista,ili nekih misterioznih stvari...vise stvarno neznam sta da citam!!
hvala
e ljudi!
jel mi neko moze preporuciti neku dobru knjigu na temu egzorcizma,poltergeista,ili nekih misterioznih stvari...vise stvarno neznam sta da citam!!
hvala
misterije svijeta 1 i 2...
hvala
Draga bleso sarusko,
evo ti nešto literature za koju smatram da se direktno odnosi na ovo što te zanima:
Egon von Petersdorff: Demoni, vještice, spiritisti
Miro Glavurtić: Satana
Miro Glavurtić: Pakao
Francis MacNutt: Oslobođenje od zliih duhova
Gabriele Amorth: Egzocist govori / Izvješće rimskog egzorciste
Rajko Bundalo: Sinovi svjetla
Rajko Bundalo: Pogled u krajeve srca
Rajko Bundalo: Obitelj
Rajko Bundalo: Žena
Na ovo se dobro nadovezuju:
Ralph Epperson: Novi svjetski poredak
Josip Blažević: Joga i kršćanstvo
Ivan Mužić: Masonstvo u Hrvata
Ivan Mužić: O sekti masona
Ivan Mužić: Isus Krist i Izrael
Ivan Mužić: Hitler i Izrael
Davor Domazet-Lošo: Gospodari kaosa
Davor Domazet-Lošo: Klonovi nastupaju
Moja osobna preporuka bi ti bio Rajko Bundalo (inače je glumac u ZKM-u) i njegove knjige jer kratko i koncizno - koliko je to moguće - odgovara na cijeli niz najrazličitijh pitanja iz tematike koja te zanima, a i šire od toga.
__________________ Ništa nije komično, sve je tragično. Ništa nije tragično, sve je komično, sve je stvarno, nestvarno, nemoguće, pojmljivo, nepojmljivo. Sve je tegobno, sve je lako.-Eugene Ionesco
upozoravam na navedeni link.tamo ima dosta čudaka stoga se nemojte čuditi ako vas proglase za agenta neke svemirske rase i baniraju, pogotovo ako ćete biti kritični i imati svoje mišljenje u neskladu sa općom klimom na tom forumu.a mislim i da nije potpuno bezopano druziti se na forumima pogotovo takvim ukoliko ste labilni i nemate neku zastitu.
'Išla sam do župnog ureda u Palmotićevoj, kod isusovaca. Kažem tamo ženi u mantiji da bih krstila dijete, a ona kaže: 'A to biste krstili?' Ja joj odgovorim: 'Oprostite, nije 'to', ona je moja kći.' Njezin odgovor bio je: 'Ne možemo je krstiti jer je crna', priča majka danas 8-godišnje djevojčice iz Zagreba.