Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.01.2009., 14:51   #1
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Glomerulonefritis

ima li netko problema glomerulonefritisa, kakva su mu saznanja, ljecenje itd
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 15:20   #2
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
ja imam već par mjeseci glomerulonefritis izazvan imunim faktorima, kriglobilinima IgG i IgA , javlja mi se uporna hematurija 392 eritricita u urinu i cilindri te proteini. Citološki nalaz urina dg. glomerulonefritis sa nefritičkim sindromom .Na terapiji sam Imurana i Medrola zbog autoimunih bolesti-lymfoproliferativna i reumatska bolest no nema nekog poboljšanja, zapravo me to jako opterečuje,
Molila bih ako je neko sa ovim problemima da mi se javi istiana imam aCL IgM >36, te visoke RF, Waler rose a uz to i LDH 349 normalan do 240 ,visoku sedimentaciju i vrijednosti IgM.
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 16:13   #3
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
ja imam već par mjeseci glomerulonefritis izazvan imunim faktorima, kriglobilinima IgG i IgA , javlja mi se uporna hematurija 392 eritricita u urinu i cilindri te proteini. Citološki nalaz urina dg. glomerulonefritis sa nefritičkim sindromom .Na terapiji sam Imurana i Medrola zbog autoimunih bolesti-lymfoproliferativna i reumatska bolest no nema nekog poboljšanja, zapravo me to jako opterečuje,
Molila bih ako je neko sa ovim problemima da mi se javi istiana imam aCL IgM >36, te visoke RF, Waler rose a uz to i LDH 349 normalan do 240 ,visoku sedimentaciju i vrijednosti IgM.
ja imam pozitivne bjelančevine u urinu do +, a jednom je bilo ++, i reumatoidni artritis. koliki su tebi proteini? A urea i kreatinin? koju reumatsku bolest ti imaš? koliko godina imaš tu reumatsku bolest? jesi pila kada voltaren?
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 16:35   #4
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
kiki-ri kaže: Pogledaj post
ja imam pozitivne bjelančevine u urinu do +, a jednom je bilo ++, i reumatoidni artritis. koliki su tebi proteini? A urea i kreatinin? koju reumatsku bolest ti imaš? koliko godina imaš tu reumatsku bolest? jesi pila kada voltaren?

evo moj nalaz urina.
granulociti+
eritrociti+++-dizmorfni
cilindri+
detritus+
st.uritela+
proteini++

GLOMERULONEFRITIS-SA NEFROPATIJO
Reumatsku bolest neznam koju točno ali izgleda da bi išlo za SLE
Kreatinin i urea su još na granici normale na gorjoj granici.Neznam zašto hematurija se povećala na 392 eritrocita uz terapiju , zašto????
Neznam ali ta hematurija se još povećala na zadnjej kontroli evo
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 18.01.2009., 16:49   #5
ante dumbledore
Intenzivist
 
ante dumbledore Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Postova: 1,680
koji tip gn imaš? jesi radila biopsiju?
__________________
dežurni doktor
ante dumbledore is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 17:06   #6
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
evo moj nalaz urina.
granulociti+
eritrociti+++-dizmorfni
cilindri+
detritus+
st.uritela+
proteini++

GLOMERULONEFRITIS-SA NEFROPATIJO
Reumatsku bolest neznam koju točno ali izgleda da bi išlo za SLE
Kreatinin i urea su još na granici normale na gorjoj granici.Neznam zašto hematurija se povećala na 392 eritrocita uz terapiju , zašto????
Neznam ali ta hematurija se još povećala na zadnjej kontroli evo
jesi vadila anti ds DNA? meni dr. hoće uprono dokazat SLE. problem je u tome što meni taj anti ds DNA u Rijeci došao 1x pozitivan, a u Zagrebu 2x negativan, pa valjda onda nemam lupus. i meni su uredni ureja i kreatinin. rekla je da mogu ići na tu biopsiju bubrega, a kako je meni to stacionarno ne idem još.
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 17:11   #7
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
ante dumbledore kaže: Pogledaj post
koji tip gn imaš? jesi radila biopsiju?
Nisam još radila pokušala sam da prođem bez toga ali očito da ne ide, tako da nisam sigurna koji je tip, znam da ih ima puno a bez biopsije neću moći dokazat, da li postoji neka druga manje agresivna metoda?
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 17:18   #8
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Kiki-ri i ja sam iz Rijeke i moji nalazi se ne podudaraju sa Zagrebačkim, ali sad sam radila nove pa neki faktori su jako visoki neznam ANA je negativna.
Nego da li ti liječiš glomerulonefritis i čime, koju bolest su ti na koncu dijagnosticirali?
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 17:39   #9
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
Kiki-ri i ja sam iz Rijeke i moji nalazi se ne podudaraju sa Zagrebačkim, ali sad sam radila nove pa neki faktori su jako visoki neznam ANA je negativna.
Nego da li ti liječiš glomerulonefritis i čime, koju bolest su ti na koncu dijagnosticirali?
ANA je i meni negativna. a koliko ti je anti ds DNA. nefrologica mi je dala tritace jer da će s njime smanjiti proteini, a ja to baš nisam vidjela.
meni je ona rekla da je to nefropatija. ja imam reumatoidni artritis. a kao artritis i nefropatija ne idu skupa. zato me stalno šalju na pretrage za lupus.
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 18:41   #10
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
kiki-ri kaže: Pogledaj post
ANA je i meni negativna. a koliko ti je anti ds DNA. nefrologica mi je dala tritace jer da će s njime smanjiti proteini, a ja to baš nisam vidjela.
meni je ona rekla da je to nefropatija. ja imam reumatoidni artritis. a kao artritis i nefropatija ne idu skupa. zato me stalno šalju na pretrage za lupus.
Ma anti ds DNA u Rijeci negativna u Zagrebu poztivna ali još nisam išla u Zagreb kod dr. Bosnić, a moram i kod nefrologa pa ću vidjeti, što znaći da se meni onda uklapa nefropatija sa SLE jel tako misliš?
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 19:19   #11
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
Ma anti ds DNA u Rijeci negativna u Zagrebu poztivna ali još nisam išla u Zagreb kod dr. Bosnić, a moram i kod nefrologa pa ću vidjeti, što znaći da se meni onda uklapa nefropatija sa SLE jel tako misliš?
da, obično ide uz SLE i nefropatija. ako budeš išla kod dr. bosnić, ona će ti sigurno opalit dg. SLE i kortikosteroide - njih već imaš. Oni gore priznaju samo nalaze iz Zgb. u mojem slučaju i ja više vjerujem nalazu iz zgb-a. nije mi jasno kako nalazi iz dvije ustanove mogu biti totalno suprotni. a ti ne znam samo što da ti kažem. trebalo bi imat još neke simptome i još neke pretrage. meni je rekla da bi mi ustanovili od kud ta nefropatija da je jedino sigurno pretraga biopsija bubrega, a ja se još nisam odlučila. doduše ni ne navaljuje nefrologica. jedanput je samo to spomenula. kod kojeg nefrologa si mislila ić, reci mi ime da ti dam savjet, možeš na p.p. jer ih sve poznam.
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2009., 19:20   #12
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
pitanje za antu dumble dore, što bi učinio da ti isti nalaz konkrentno radi se o anti ds DNA u jednoj ustanovi dođe pozitivan, a u drugoj negativan. Kome da vjerujemo? Pozdrav i hvala na odgovoru.
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2009., 00:04   #13
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
željela bih da znam da li se može u potpunosti izlijećiti ili se samo zaustavi proces koji vodi do dijalize
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2009., 19:29   #14
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
željela bih da znam da li se može u potpunosti izlijećiti ili se samo zaustavi proces koji vodi do dijalize
nažalost, ja mislim da se ne može u potpunosti izlječiti, ali sa kontrolama i lijekovima usporiti proces koji vodi do dijalize.
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2009., 22:49   #15
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
hvala kiki-ri i to je velika stvar ako se uspori možda još par godina bez tih muka je super.
Čitala sam puno o toj podmukloj bolesti i naćin liječenja ali nisam pročitala da se u konačnici izlijeći.
Očito da nema previše ljudi bolesni od te boleti što je u svakom slučaju bolje, tako da jednostavno nisam u mogućnosti saznat više o tome,
Ali možda se neko ipak javi sa nekim većim iskustvom od nas dvije kada je u pitanju ova dijagnoza,
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2009., 22:09   #16
kiki-ri
kiki-ri
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: rijeka
Postova: 1,164
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
hvala kiki-ri i to je velika stvar ako se uspori možda još par godina bez tih muka je super.
Čitala sam puno o toj podmukloj bolesti i naćin liječenja ali nisam pročitala da se u konačnici izlijeći.
Očito da nema previše ljudi bolesni od te boleti što je u svakom slučaju bolje, tako da jednostavno nisam u mogućnosti saznat više o tome,
Ali možda se neko ipak javi sa nekim većim iskustvom od nas dvije kada je u pitanju ova dijagnoza,
za kad si se naručila za nefrologa
kiki-ri is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2009., 22:43   #17
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
kiki-ri kaže: Pogledaj post
za kad si se naručila za nefrologa
u utorak idem kod ove tvoje Vuksinović valjda se tako zove. Ajme glava me rastura poludjet ništa od lijekova ne pomaže užas
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2009., 21:32   #18
nela1505
Registrirani korisnik
 
nela1505 Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Postova: 828
glomerulonefritis

Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
ima li netko problema glomerulonefritisa, kakva su mu saznanja, ljecenje itd


meni je glomerulonefritis dijagnosticiran prije nekoliko mjeseci. proteinurija je stalno prisutna i iz mjeseca u mjesec je sve veća. odradila sam hrpu pretraga i ne može se naći uzrok. imunološki nalazi su uglavnom ok i ne upućuju na neku konkretnu bolest, tlak mi je ok. sada urolog traži da se odradi cistoskopija zbog stalno povišenog broja eritrocita u urinu, a nefrolog će me vjerojatno slati na biopsiju. napravila sam i IV urografiju, dinamičku scintigrafiju bubrega, UZV bubrega, hormone štitnjače i još hrpu raznoraznih pretraga koje sve u svemu ne pokazuju ništa konkretno. trenutno pijem Losartic 50 mg da se smanji proteinurija i moram se držati bubrežne dijete. ne znam što se još od pretraga može napraviti prije biopsije. sve dodatne informacije su dobrodošle
nela1505 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2009., 23:29   #19
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
nela1505 kaže: Pogledaj post
meni je glomerulonefritis dijagnosticiran prije nekoliko mjeseci. proteinurija je stalno prisutna i iz mjeseca u mjesec je sve veća. odradila sam hrpu pretraga i ne može se naći uzrok. imunološki nalazi su uglavnom ok i ne upućuju na neku konkretnu bolest, tlak mi je ok. sada urolog traži da se odradi cistoskopija zbog stalno povišenog broja eritrocita u urinu, a nefrolog će me vjerojatno slati na biopsiju. napravila sam i IV urografiju, dinamičku scintigrafiju bubrega, UZV bubrega, hormone štitnjače i još hrpu raznoraznih pretraga koje sve u svemu ne pokazuju ništa konkretno. trenutno pijem Losartic 50 mg da se smanji proteinurija i moram se držati bubrežne dijete. ne znam što se još od pretraga može napraviti prije biopsije. sve dodatne informacije su dobrodošle
Prije svega evo da te pozdravim i da ti kažem da sam i ja kod nefrologa na kontroli ali za razliku od tebe moji imunološki nalazi nisu dobri te je moj glomerulonefritis u sklopu imunološke bolesti lupus.Ali isto tako moram pratiti kod nefrologa stanje bubrega jer sa našom dijagnozom nije baš lijepo jer vrllo brzo možemo završiti na dijalizi ako to ne držimo pod kontrolom.Žao mi je što se kod tebe nezna točan uzrok pojave glomerulonefritisa pa ti sigurno ne gine biopsija jer to je jedini način da se dođe do toćne dijagnoze. Citološkim nalazom urina se vidi kakvi su ti eritrociti koje i ja imam trenutno 349 u sedimentu urina, ali su citološkim nalazom pokazani da su dizmorfni i idu u sklopu glomerulonefritisa te neznam ćemu raditi cistoskopiju. Ako je već moraš radit onda odi privatno jer oni rade tako da te skoro pa ne boli osim što poslije isti dan i još par dana te jako peće urin te moraš u ljekarni kupiti kremu. Međutim da sam na tvom mjestu ako već moraš i trebaš raditi neku pretragu to je biopsija koja će pokazati uzrok glomerulonefritisa.
On može nastati i kao posljedica streptokokne upale grla kod mlađih osoba ja neznam koliko godina imaš?
Ostala obarada je kompletno napravljena osim što neznam da li si radila elektroforezu urina što ja idem raditi u utorak.
Mislim da trebaš samo još tu biopsiju jer ti ništa od pretraga neće pomoći da dođeš do dijagnoze .
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2009., 22:58   #20
nela1505
Registrirani korisnik
 
nela1505 Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Postova: 828
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
Prije svega evo da te pozdravim i da ti kažem da sam i ja kod nefrologa na kontroli ali za razliku od tebe moji imunološki nalazi nisu dobri te je moj glomerulonefritis u sklopu imunološke bolesti lupus.Ali isto tako moram pratiti kod nefrologa stanje bubrega jer sa našom dijagnozom nije baš lijepo jer vrllo brzo možemo završiti na dijalizi ako to ne držimo pod kontrolom.Žao mi je što se kod tebe nezna točan uzrok pojave glomerulonefritisa pa ti sigurno ne gine biopsija jer to je jedini način da se dođe do toćne dijagnoze. Citološkim nalazom urina se vidi kakvi su ti eritrociti koje i ja imam trenutno 349 u sedimentu urina, ali su citološkim nalazom pokazani da su dizmorfni i idu u sklopu glomerulonefritisa te neznam ćemu raditi cistoskopiju. Ako je već moraš radit onda odi privatno jer oni rade tako da te skoro pa ne boli osim što poslije isti dan i još par dana te jako peće urin te moraš u ljekarni kupiti kremu. Međutim da sam na tvom mjestu ako već moraš i trebaš raditi neku pretragu to je biopsija koja će pokazati uzrok glomerulonefritisa.
On može nastati i kao posljedica streptokokne upale grla kod mlađih osoba ja neznam koliko godina imaš?
Ostala obarada je kompletno napravljena osim što neznam da li si radila elektroforezu urina što ja idem raditi u utorak.
Mislim da trebaš samo još tu biopsiju jer ti ništa od pretraga neće pomoći da dođeš do dijagnoze .

hvala na odgovoru!
imam 30 godina. i radila sam sam elektroforezu urina i dizmorfni E su 0%, što znači da nisu vezani za glomerulonefritis, ali upravo zati urolog traži cistoskopiju. doduše meni eritrociti u urinu nisu ni približno toliko veliki (zadnji nalaz 13-14, ref. vrijednost 0-2, ali taman sam kasnije "dobila" pa može biti i zato. inače su 4-5). napravila sam i citološki pregled urina i bio je ok. btw meni svi doktori uporno govore da je cistoskopija potpuno bezbolna, a što se tiče biopsije, umirem od straha. zaista sam odradila hrpu nalaza koji u principu pokazuju da sve valja, a ništa ne valja (kako je moja nefrologica rekla). čak sam bila i kod imunologa, ali za sada nema dovoljno dokaza za bilo koju imunološku bolest (konkretno, sumnjali su na reumatiodni artritis).već sam luda od silnih pretraga i pomalo mi je dosta svega. natežem se s time već pet mjeseci i tko zna koliko ću još. ajme komplikacija. da li je i kod tebe izražena proteinurija?
nela1505 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 21:17.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger