Imam problem sa susjedovim mačkama.
Naime susjed ima oko 6 mačaka po dvorištu i svugdje oko kuće.
Ja imam uspred ulaza u kuću 8 velikih žardonijera u kojima je cvijeće. Problem je u tome kaj sve susjedove mačke vrše nuždu u mojim žardonijerama i onda jos na to dode moja pesica i sve to raskopa ko da je zlato unutra.
Nakon toga još veći problem, moja žena pizdi na sve nas skupa. Volimo životinje i nemamo niš protiv mačaka, ali ovo je stvarno bezobrazno od njih. Sram nas je kad nam dolaze gosti, a ispred ulaza sve puno zemlje i smrdljivih drekeca uz miris mačjeg urina.
Dal postoji nekakav sprej ili nešto s čim bi te mačke odbili od te zemlje?
Sa susjedom nema smisla razgovarati o tom problemu.
Ja imam uspred ulaza u kuću 8 velikih žardonijera u kojima je cvijeće. Problem je u tome kaj sve susjedove mačke vrše nuždu u mojim žardonijerama i onda jos na to dode moja pesica i sve to raskopa ko da je zlato unutra.
Nakon toga još veći problem, moja žena pizdi na sve nas skupa. Volimo životinje i nemamo niš protiv mačaka, ali ovo je stvarno bezobrazno od njih. Sram nas je kad nam dolaze gosti, a ispred ulaza sve puno zemlje i smrdljivih drekeca uz miris mačjeg urina.
Ja bih pokušala staviti neku zaštitu na zemlju. Neke kuglice, kamen? Ne znam, možda i neku mrežicu.
hm, bilo je već sličnih tema, mislim da su ljudi spominjali papar kao bezbolno rješenje..
kao, dobro zapapriš zemlju gdje je cvijeće i to odbija mačke.
maslina mislim da to ne bi bas izgledalo lijepo. a sve u svemu mislim da je mackama gust kopat po kamencicima i razvlacit se po mrezi.
ovo s paprom bi moglo djelovat. budem probal danas nakon kaj sve ocistim.
Ne kuzim kako se to macke usude uopce uci na teritorij tudjem psu. Kaj ih tvoja kujica ne tjera?
U moje dvoriste mogu uci samo nase macke, ostalima to niti ne pada na pamet
Gle, samo kamenje, to će ti i Huncut potvrdit. A to da su "bezobrazne" je fakat malo naivno od tebe Ti misliš da su one svjesne da TEBI RADE ŠTETU? To im je u krvi. Il stavi kamenčiće il makni biljke. Druge ti nema, bojim se.
Gle, samo kamenje, to će ti i Huncut potvrdit. A to da su "bezobrazne" je fakat malo naivno od tebe Ti misliš da su one svjesne da TEBI RADE ŠTETU? To im je u krvi. Il stavi kamenčiće il makni biljke. Druge ti nema, bojim se.
samo sam čekal da...
ma nema veze. Biljke nema sanse da maknem JA, a kamoli moja žena. Svaka čast mačkicama i njihovoj naravi. Ne želim nikakav krvav rat s njima. zato tražim nekakav neškodljiv način da to riješimo. Moja pesica misli valjda da one nešto skrivaju pred njom, pa onda ona još bolje raskopa sve. Kad nema mačkica, nema ni moje pesice u žardonijerama.
prvo ću probat sa paprom, pa ak nebude niš bolje stavit ću kamenje.
Macke su zaista bezobrazne, zato ja imam samo psa.
na te sprejeve i štapiće su se već žalili da šteta novaca. nikakve koristi.
mačkama se sviđa rahlija zemlja oko cvijeća jer im je lakše rovati po njoj i obavit nuždu koju eto moraju negdje obavit. u tome je tajna privlačnosti i zato mnoge vrtlarice šize. nije riječ o bezobrazluku već praktičnosti.
ExCenTric javi jel papar upalio. baš me zanima.
čula sam da postoji navodno neki sprej koji se pošprica po vratima, uglovima kuće itd i taj miris odvraća mačke da se približivaju i špricaju. ne mogu se sjetiti kako se zove, al probaj pitati u pet centru ili negdje gdje ima tih proizvoda za kućne ljubimce
ja imam dvije macke i traze unutra tako da mijaucu pred vratima, ili druga laaaagano grebe po vratima... u susjedstvu svi imaju muske macke, naravno nekastrirane i stalno su kod mene u dvoristu (sto me ne smeta, neka ih), ali ono sto mi smeta je sto sve zivo zapisavaju i to uzasno smrdi... ne smijem ves stavit da je preblizu zemlji jer ga zapisaju, ne smijem vrata otvorit kad je toplo, udju unutra smradovi mali i popisaju se... ne smijem otvorit prozor od sobe da se izraci jer ista stvar dogadja... zapisavaju mi ulazna vrata, cak sam na prozoru vidjela...
zelim rijesit ovaj problem sa octom ili paprom al me brine kako ce moje mace reagirat na to
uglavnom trebaš redovito prati ta mjesta i natopit ih nečim 'smrdljivim'
ak ih vidiš onda ih splahni s vodom, niš im nije, a splašiš ih, a i ne vole biti mokre
i moji se bore s time jer je u susjedstvu novi frajer
a gle ni razmažena kraljica ne voli miris čajevca, pa izbjegava ta mjesta, al opet bolje i tak nego da stalno smrdi i stalno zapišavaju, pa se onda još s njom svađaju pa bude sva krastava jer ne odustaje, ipak je to njen teritorij
niš joj nije, živi u kući s dvorištem i voli se skitat