I frend i ja smo se malo bavili Strobist tehnikama danas.. on je fotkao hranu za neku reklamu i katalog, a ja sam krao višnje i lizao šlag s palačinki. i zaplitao se za kabel cijelo vrijeme.
Evo kako je to izgledalo (slike su samo resizane i mrvicu cropane, ostalo je sve oriđiđi).
Setup:
Šunka i jaja i paradajz (nemojte me popljuvati za kadar - samo sam isprobavao cactuse, kišobrane i svjetlo):
vrisno od cure stari za analogiju...prastar...ali doslovno kao da je jučer izvađen iz kutije...nov nov bio... ovaj šta je iza stolice služio za pozadinsko osvjetljenje...uglavnom odličnastvar al šta je tu je...trebat će vivitare naručit s ebaya
ajmo neki popis ljudi koji bi bili zainteresirani za to i imaju donekle neku opreme -> znaći blicevi i wirreles okidači ili kabl za off shoe...pa prvo se nać na cugi negdje i probat napravit neki plan...
ja sam definitivno za... u principu nam treba jedan set triggera i samo changeamo onaj na foticu... isto tako 3-4 "prava" flasha, a ne 20 godina stare gluposti i olaksamo si zivot pun qrac
Početni - ako je netko (ili više njih) raspoložen za objašnjavanje osnova za ovakve kao ja.
Napredni - dok oni koji znaju što rade - fotkaju, mi početnici gledamo.
Lokacija: Pucaju mi zidovi po dužini i vertikali. Dijagonalno okomito u odnosu na ravno.
ja bi početni ;-) mislim, jedno je proć storbista gore-dolje i kliknut svaki linkić, pogledat video i slično, a sasvim drugo je to sve i izvest...a kaj se tiče garaža, pa ima tu po novom zagrebu hrpa garaža po sigetu i sličnim lokacijama...ko zna, možda još uvijek Psihomodopop ima svoje probe u jednoj ko nekad prije
a jebiga sad...za organizaciju workshop-a nam treba netko tko se dovoljno kuži u to da bi mogao bit instruktor i ostale učit, takvog nemamo
i bilo bi fora da imamo bar 2 ili 3 seta trigera i receivera...tj. 2,3 setup-a u tri djela garaže(recimo, karikiram, nemora bit garaža...) i onda se samo izmjenjujemo u krug...jer ako je samo jedan set jebiga nije to to...al dobro sad kad malo razmislima...kolko bi nas uopće moglo bit bit će dosta i 1
a sto se tice da nije problem radit sa starim, naravno da nije... al ak vec svatko od nas u ruksaku ima i jedan "novi" flash, nema smisla da se jebemo sa sporim recyclima i slicnim
pa za mene je set jedan receiver i jedan transmiter...daklem, 2 para..
moj je noviji (nije nov, al je full auto) pa mi to ništa ne pomaže...em svaki put ispucam svu snagu, em jede struju, em ga moram onda ubit sa f11 a onda sve nadrapa...tak da ono...ja bi i staro, samo da se može narihtat...
Da budem sasma iskren, ja neam pojma o čem vi pričate (ono, nemam ni malo iskustva s time), pa bih upravo zato i htio doći. Znam pojmovno što bi bilo što, ali kak to koristit nemam predodžbu. Nemreš brže naučit neg da vidiš od nekoga tko zna kaj radi...