Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Poruke, žalbe, komentari
Korisničko ime
Lozinka

Poruke, žalbe, komentari Vaše primjedbe, ideje,žalbe, komentari. Kako da Forum bude bolji i uljudniji.
Podforumi: Čestitke i Kutak za banirane

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.02.2009., 00:07   #1
mrachni hajduk!
anarhišta

Registracija: Oct 2007.
Drustvene znanosti - mala opaska (opet)

Nakon nedavne rasprave nastavlja se toleriranje ad hominem napada i vrijedjanja na spomenutom podforumu.

Naravno, akteri su isti. I oni koji vrijedjaju i oni koji toleriraju.
Tocnije, odredjena osoba je za poprilicno uvredljiv post tobila tek opomenu iako joj to nije prvi put i iako je o istom nacinu i razini komunikacije vec bilo rijeci.

Osobno smatram da bi se za takav post nekako moglo progledati kroz prste ako nije uobicajan u komunikaciji doticnog forumasa. Medjutim ovo nije nista neobicno i vec se dogadjalo i zbog istoga su neki forumasi prosvjedovali.

No, ja nisam moderator, na vama je da odlucite. Ja sam post prijavio. Samo vam dajem do znanja da se stvari nisu do kraja popravile. Do odredjene mjere jesu, ali ne potpuno.

Hvala

PS
Da prijasnji topic o ovom podforumu na zalbama nije zakljucan javio bi se tamo. Ovako bi mozda bila dobra ideja da spojite ove dvije teme.
mrachni hajduk! is online now  
Old 01.02.2009., 00:18   #2
Harmenszoon
Banned

Registracija: Aug 2008.
Exclamation

moram biti iskren i priznati da je situacija puno bolja nego prije, neizravno je cijeli apel djelovao na Abyssus i studentica se nastoji kontrolirati u komunikaciji i sad je probavljivija
Colbert je trenutno najbolje rješenje i mislim da je dobra kao sumoderator
e sada, ovaj problem koji si naveo mislim da je zaista jako dobar naspram svega što se tamo prije događalo, pogotovo s obzirom na to što je moderatorica kodnog imena Didi odmah upozorila oba forumaša a što se prije nije događalo.
Harmenszoon is offline  
Old 01.02.2009., 10:46   #3
Silajn
..............

Registracija: Jul 2003.
Strpljenja malo Nije potrebno otvarati nove teme, dovoljno je prijavljivati postove.
Old 03.02.2009., 09:55   #4
Coral Reef
A Colourful Creature

Coral Reef Avatar

Exclamation slučaj Harmenszoon - baniranje "nepoklonika"

Quote:
Silajn kaže: Pogledaj post
Strpljenja malo Nije potrebno otvarati nove teme, dovoljno je prijavljivati postove.
Htjela sam se očitovati na Hanrmenszoonov ban u Kutku za banirane, ali tamo očito mogu pisati samo banirani. Hmmm... fina izolacija... i u zatvoru su inače dozvoljene posjete

Ne smatram da je poanta u tome tko je imao pravo - Didini argumenti s jedne strane i Harmenszoonovi s druge svima su dani na uvid, pa svatko može odvagivati.

Ali: ban je u svakom slučaju neopravdan i predstavlja primjer moderiranja s kratkim fitiljem, a podjednako tako i vrlo neprimjerenog shvaćanja same sebe i svoje uloge od strane moderatorice

Didi je ta koja je u toj prepisci potegnula riječ "lupetanje". Žao mi je što je on zagrizao na tu udicu, jer jednom kad se ista riječ našla u njegovim ustima, alibi za ban je bio pronađen.

Riječ "poklonik" (stavljena u naslov ovog posta) u ovom je kontekstu groteskna, primjerenija nekoj sekti nego jednom PDF-u. No čini se da Didi posjetitelje Društvenih znanosti dijeli upravo po tom ključu.

Colbert je unijela malo zdrave atmosfere na temama koje vodi. Tolerancija, ali sa stavom - pozdravljam! No Colbert je Colbert, a Didi je Didi.... Didi uopće ne zna značenje riječi tolerancija (očigledno, nije dovoljno pogledati u rječnik)

No, da se deklariram: i ja sam "nepoklonik". Naprosto ne vidim razloga da budem ičiji poklonik i ne vidim da bi to ikoga trebalo vrijeđati. No kako znam da stvari stoje upravo suprotno s Didi, držim se podalje od diskusija (čime je u stvari njezin cilj segregacije na jezičnim temama postignut)

Nije dovoljno poznavati struku da bi se znalo moderirati. Didi NE ZNA moderirati. Ona sve shvaća osobno.

Advertisement
Advertisement Sponsored links

Old 03.02.2009., 12:38   #5
mrachni hajduk!
anarhišta

o jebateled, ne kazem da doticni nije pretjerao (mada je to nista u usporedbi s onim sto se tolerira - izmedju ostalog vidi moj prvi post na ovoj temi)

al najprije nekoga isprovocirati pa ga onda banirati? kakav je to nacin?
Old 03.02.2009., 22:45   #6
Coral Reef
A Colourful Creature

Coral Reef Avatar

nije opaska nego pitanje

Bellwether,

Možeš li nam, molim te, obrazložiti svoju tvrdnju da je Haremszoon klon nekog baniranog?

Na temelju čega si iznijela tu tvrdnju u Kutku za banirane?

Izuzev ovog zadnjeg posta u kojem je bio isprovociran, i to baš od strane moderatorice, Harmenszoon je uvijek imao vrlo smiren, korektan nastup. U nedostatku obrazloženja, može se steći dojam da je dovoljno nekog proglasiti za takvog klona i onda jednostavno trajno banati one koji se ne sviđaju moderatorima.
Old 05.02.2009., 05:34   #7
Shain
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Coral Reef kaže: Pogledaj post

Didini argumenti (...) Ona sve shvaća osobno.
Što se umrežavanja s drugim dvjema tiče, u pravu si. Tu bih dodao da se umrežila zato što je nesigurna u nekim u dijelovima gradiva (usp. samo najnovije: metateza likvida, Katičić - utoliko, ali je toga bilo mnoštvo), pa je prisiljena na dobre odnose s njima da je ne bi podvrgnule kritici (poganoj kakva njihova kritika već jest).

Ostalima dijeli pljuske, a ne vidi da je neki štede, jer smatraju da je u kolektivu najgore totalno rušiti autoritet (a mi smo na DZ, iako virtualan, ipak neki kolektiv).

Pa i ja ovo pišem na PŽK a ne na DZ jer je i dalje štedim. Situacija u kojoj je svaki moderator zaista je "borhesovska fantastika".

Usput, glavna je njena manira "kavanska doskočica": važno joj je da brzo i naizgled spretno odgovori (da ostavi dojam da je odgovorila) bez obzira što je u mnogim slučajevima odgovor potpuno površan ili je nastao pogrešnom intuicijom, odnosno golim sofizmom.
Shain is offline  
Old 05.02.2009., 18:10   #8
Coral Reef
A Colourful Creature

Coral Reef Avatar

Quote:
Shain kaže: Pogledaj post

Pa i ja ovo pišem na PŽK a ne na DZ jer je i dalje štedim. .
Nekako sumnjam da će Didi to tako shvatiti. Ona je svoj stav prema dobronamjernoj kritici jasno pokazala.

Što se mene tiče, da budem potpuno iskrena, ne štedim time samo nju, nego i sebe. Opisivanje Didinih postupaka i izvođenje njezina psihograma postaje mi dozlaboga dosadno.

No i dalje očekujem odgovor na već postavljeno pitanje.

Pitanje je bilo upućeno Bellwether. Ako je njoj teško odgovoriti, onda molim da to - s odgovarajuće razine - učini netko drugi kome su dostupne informacije na temelju kojih je pala odluka o Harmenszoonovu trajnome banu.

Quote:
Coral Reef kaže: Pogledaj post
Bellwether,

Možeš li nam, molim te, obrazložiti svoju tvrdnju da je Haremszoon klon nekog baniranog?

....

može se steći dojam da je dovoljno nekog proglasiti za takvog klona i onda jednostavno trajno banati one koji se ne sviđaju moderatorima.

Izostanak odgovora postaje u najmanju ruku čudan i dovodi u pitanje korektnost fukncioniranja čitava sustava moderiranja.

Ako čvrstih argumenata za tu odluku nije bilo, onda bi bio na mjestu jedino opoziv bana.
Old 05.02.2009., 19:01   #9
stitch
lektor. kanibal lektor.

Registracija: Mar 2003.
Možda bi se trebala zapitati i jesi li ti komu dosadna, zajedno sa svojim vrlim kolegama i kolegicama klonovima.

Bellwether, kad već provjeravaš, prekontroliraj i IP adresu Harmenszoonove marljive odvjetnice, lijepo molim. Vidiš da se boji pa utvrdi odmah je li joj strah utemeljen. Mislim da jest, ali kako su mi paranormalne sposobnosti daleko manje razvijene od njezinih - jer, eto, ona ne samo da može predvidjeti budućnost nego može i nakon pedesetak postova procijeniti tko je tko na Društvenim znanostima (bila riječ o objektivnosti moderatora, dobronamjernosti starih forumaša ili namjeri onih koji su na podforumu u posljednje vrijeme nicali kao gljive poslije kiše premda im se već po broju postova i datumu registracije mogla razaznati svrha i cilj) - ipak ispitaj utemeljenost moje pretpostavke. Pa je eventualno nagradi za silan trud.

Hvala lijepa.
Old 05.02.2009., 19:14   #10
Coral Reef
A Colourful Creature

Coral Reef Avatar

Quote:
stitch kaže: Pogledaj post
Možda bi se trebala zapitati i jesi li ti komu dosadna, zajedno sa svojim vrlim kolegama i kolegicama klonovima.

Bellwether, kad već provjeravaš, prekontroliraj i IP adresu Harmenszoonove marljive odvjetnice, lijepo molim. Vidiš da se boji pa utvrdi odmah je li joj strah utemeljen. Mislim da jest, ali kako su mi paranormalne sposobnosti daleko manje razvijene od njezinih - jer, eto, ona ne samo da može predvidjeti budućnost nego može i nakon pedesetak postova procijeniti tko je tko na Društvenim znanostima (bila riječ o objektivnosti moderatora, dobronamjernosti starih forumaša ili namjeri onih koji su na podforumu u posljednje vrijeme nicali kao gljive poslije kiše premda im se već po broju postova i datumu registracije mogla razaznati svrha i cilj) - ipak ispitaj utemeljenost moje pretpostavke. Pa je eventualno nagradi za silan trud.

Hvala lijepa.
na provokacije smo već oguglali

Old 05.02.2009., 19:17   #11
stitch
lektor. kanibal lektor.

Ja na glupost nisam. I to je, vidiš, problem.
Old 05.02.2009., 19:31   #12
Coral Reef
A Colourful Creature

Coral Reef Avatar

Quote:
Ja na glupost nisam. I to je, vidiš, problem.

model provokacije vrlo transparentan
ne očekuj daljnje odgovore od mene, no ne daj se omesti u svojem užitku
Old 05.02.2009., 19:37   #13
stitch
lektor. kanibal lektor.

Ne očekujem ja od tebe ništa s obzirom na to da su mi jasne tvoje mogućnosti.
Old 05.02.2009., 23:21   #14
vinolio
Registrirani korisnik

vinolio Avatar

Registracija: Oct 2006.
Quote:
Ne očekujem ja od tebe ništa s obzirom na to da su mi jasne tvoje mogućnosti.
nekoć davno, čak i na brdovitom Balkanu, pa i u mraku socijalisitčkih bespuća,
obrazovanje je gotovo u 100% slučajeva impliciralo i kulturu.
barem nekakvu kulturu ophođenja, određenu razinu civilizirane komunikacije.
u vrloj novoj Arvackoj kvazi-obrazovanje stvara bahate kanibale, te frustrirane stručnjake za kloniranje i ine teorije zavjera.

pravi muževi nekoć su se dokazivali drukčije, a ne impotentnim i histeričnim ispadima
vinolio is offline  
Old 06.02.2009., 00:01   #15
Sovann Maccha
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2008.
Quote:
vinolio kaže: Pogledaj post
u vrloj novoj Arvackoj kvazi-obrazovanje stvara bahate kanibale, te frustrirane stručnjake za kloniranje i ine teorije zavjera.

pravi muževi nekoć su se dokazivali drukčije, a ne impotentnim i histeričnim ispadima
Vinolio, moram te malo razveseliti. Prvo, ne vidim da (opet) razgovarash o stanju na DZ-ih, akoprjem to nalazhe naslov. Znacsi, jednostavno trolash. Drugo, tebi je jasno da ako se utvrdi da si (za sada vjerujem da jesi) njecsijí klon sliedi ti "banana" rodovita po cieloj duzhini ?! Treche, njekoliko dni unazad DZ-e su dobile dvie nove "voditeljice" (modice) i time je sve riesheno. Csetvrto, opet potezhesh vraga za rep. Sâmo nastavi u ovomu duhu dalje, zacielo znash, eda danas niti najbolji "proxyji" ne znacse mnogo - ako uobche. Didi me udilj smiruje, ali meni krv(i)ca kljucsa li kljucsa. Shkoda da mi je jucser/prjekojucser pobrisala poduzhí upis kojime sam ti sve po spisku odgovorila u svezi tvojih nedoumic; i to na englezskomu. Stvarno (ta)shteta. Csitam te - csitaj me.
Sovann Maccha is offline  
Old 06.02.2009., 00:49   #16
stitch
lektor. kanibal lektor.

Quote:
vinolio kaže: Pogledaj post

U tvom postu vidim dvije stvari: 1. dobru staru argumentaciju ad hominem; 2. ono što se u psihologiji naziva projekcija i karakteristika je svih internetskih kvazistručnjaka.

I taj post ništa ne govori o meni. Ali mnogo, pače sve - govori o tebi.
Old 06.02.2009., 00:51   #17
mrachni hajduk!
anarhišta

Quote:
Sovann Maccha kaže: Pogledaj post
Didi me udilj smiruje, ali meni krv(i)ca kljucsa li kljucsa. Shkoda da mi je jucser/prjekojucser pobrisala poduzhí upis kojime sam ti sve po spisku odgovorila u svezi tvojih nedoumic; i to na englezskomu. Stvarno (ta)shteta. Csitam te - csitaj me.
Da, vidio sam to.

I jos mi nije jasno zasto ti usprkos ponovljanju takvog ponasanja nije dodjelila niti karton. Zao mi je sto sam zakasnio linkati taj post tu, ali mislim da ga modovi mogu vidjeti bez problema na temi o engleskom jeziku na DZu.

Ipak, predlazem ti da sama pokusas tu svoju krv(i)cu smiriti. Za sad ti (ovo najozbiljnije govorim) koliko toliko dobro ide.

Vidim da se trudis, nemoj sve uprskati.

Ovo moje javljanje tu nemoj osobno shvatiti, da se netko drugi ponasao kao ti i na njega bi upozorio.
Old 06.02.2009., 00:52   #18
vinolio
Registrirani korisnik

vinolio Avatar

Registracija: Oct 2006.
Quote:
njecsijí klon...
i to na englezskomu
vinolio is offline  
Old 06.02.2009., 00:55   #19
stitch
lektor. kanibal lektor.

Quote:
mrachni hajduk! kaže: Pogledaj post
Ovo moje javljanje tu nemoj osobno shvatiti, da se netko drugi ponasao kao ti i na njega bi upozorio.
Doista si oštra vida, sreća naša da sve primijetiš.
Old 06.02.2009., 08:21   #20
Shain
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Vinolio, moram te malo razveseliti. Prvo, ne vidim da (opet) razgovarash o stanju na DZ-ih, akoprjem to nalazhe naslov. Znacsi, jednostavno trolash. Drugo, tebi je jasno da ako se utvrdi da si (za sada vjerujem da jesi) njecsijí klon sliedi ti "banana" rodovita po cieloj duzhini ?! Treche, njekoliko dni unazad DZ-e su dobile dvie nove "voditeljice" (modice) i time je sve riesheno. Csetvrto, opet potezhesh vraga za rep. Sâmo nastavi u ovomu duhu dalje, zacielo znash, eda danas niti najbolji "proxyji" ne znacse mnogo - ako uobche. Didi me udilj smiruje, ali meni krv(i)ca kljucsa li kljucsa. Shkoda da mi je jucser/prjekojucser pobrisala poduzhí upis kojime sam ti sve po spisku odgovorila u svezi tvojih nedoumic; i to na englezskomu. Stvarno (ta)shteta. Csitam te - csitaj me.
Mislim da je rasulo "Društvenih znanosti" počelo 15. 3. 2007. kada je Sovann Maccha (klon Dementiae praecox) počela forsirati svoj privatni pseudohrvatski parajezik.

Poznavatelji standardnoga jezika pokušali su se suprotstaviti masovnim metastazama Sovanninih/Dementijinih tekstova, počele su uvrede - i nastao je raspad sustava standardne komunikacije, onakve kakva se može držati pod kontrolom.

Zadnje uređivanje Shain : 06.02.2009. at 08:40.
Shain is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja