Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje
Korisničko ime
Lozinka

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.02.2009., 12:00   #1
viess
Registrirani korisnik

viess Avatar

Registracija: Feb 2007.
UV pročišćivač vode

Da li netko u RH prodaje/zastupa UV filtere za kišnicu/sanitarnu vodu?

Imam akumulaciju kišnice koju povremeno moram pustiti u mrežu vikendice, a ta vode se onda ne koristi za piće. Ipak, kada se vrati na gradski vodovod, korisitmo ju i za piće.
Navodno takvih filtera ima po otocima, i navodno je filtracija zadovoljavajuća.

Možda neka druga preporuka?
Old 05.02.2009., 20:03   #2
supher mali
Banned

Registracija: Mar 2007.
koliko ja znam taj produk ti prodaje onaj network... kad moras prodavati koncetrirane sampone... onima koji su ti na listi... oni imaju te prirodne stvarcice. spojis ga na slavinu... i filter je ujedno

ako bas zelis za cijelu kucu...koliko ja znam to je danas sastavni dio bazenske tehnike. samo je dosta skupo

i nije procistivac vec je killer tih mikroba sta vec

a cuo sam da ima i sprava za ubijanje kamenca... sto je za otoke isto dobra stvar. je princim nastajanja kamenca je cudne naravi
Old 07.02.2009., 14:41   #3
Tomica74
Registrirani korisnik

Tomica74 Avatar

Registracija: Aug 2006.
Quote:
supher mali kaže: Pogledaj post
a cuo sam da ima i sprava za ubijanje kamenca... sto je za otoke isto dobra stvar. je princim nastajanja kamenca je cudne naravi
Mislio sam da se kisnica smatra "mekom" vodom.
Pozdrav
Tomica74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2009., 18:36   #4
gogo_2006
Registrirani korisnik

gogo_2006 Avatar

Nešto ovakvoga http://erwo.hr/proizvodi/uv-dezinfek...regled-sustava

Mislim da tu nema filtracije, nju je porebno obaviti sa nekim filtrom (inox, špaga, ....)
gogo_2006 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 08.02.2009., 20:19   #5
viess
Registrirani korisnik

viess Avatar

Registracija: Feb 2007.
Quote:
gogo_2006 kaže: Pogledaj post
Nešto ovakvoga http://erwo.hr/proizvodi/uv-dezinfek...regled-sustava

Mislim da tu nema filtracije, nju je porebno obaviti sa nekim filtrom (inox, špaga, ....)

E to
Old 09.02.2009., 15:56   #6
gogo_2006
Registrirani korisnik

gogo_2006 Avatar

A koja je ovo priča

c/p
Nova tehnologija

Učinkovitost WELLAN-a temelji se na novim spoznajama u primjeni kvantne fizike te uporabi visokovrijednog materijala - čistog kvarca (silicija). Silicij ima sposobnost pohranjivanja (memoriranja) informacijai odašiljanja istih - koristi se u proizvodnji čipova. Laserskom tehnologijom upisani (pohranjeni) su u WELLAN frekvencijski modeli u kvantnom području. Voda ima također sposobnost pohranjivanja i prijenosa energije i informacija. Djelovanjem WELLAN-a dolazi do interferentnih i rezonantnih gibanja u molekulama vode koja sprečavaju spajanje iona kalcija i njegovih karbonata tj. onemogućavaju kristalizaciju i stvaranje krutih nakupina, koje zovemo vodeni kamenac.

http://erwo.hr/proizvodi/zastita-od-kamenca/wellan

cijena prava sitnica 500€

I malo na stranjskom http://www.wellan2000.com/englisch/gesundeswasser.html

Ali ni to nije sve http://www.wellan2000.com/englisch/start.html

Zadnje uređivanje gogo_2006 : 09.02.2009. at 16:16.
gogo_2006 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2009., 17:36   #7
viz
Registrirani korisnik

viz Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
A koja je ovo priča
Znam da se na FSB-u dosta radi po pitanju potrošne vode - na Katedri za ekološku zaštitu, vodu, gorivo i mazivo; a osobito voditelj katedre dr. sc. Slaven Dobrović.
Googlajući sam pronašao zanimljiv .pdf file iz časopisa:
http://www.moja-kupaonica.com/casopi...0202_48-56.pdf

Po ovom ismijavanju nečijih proizvoda (možda Vi proizvodite bolje uređaje i vršite kvalitetnija ispitivanja? - to ne znam!), ispada da ste rang iznad znanstvenika sa FSB-a. Možete npr. na forumu objaviti neki svoj znanstveni rad ili iskustvo iz prakse kako bi pomogli ljudima sa problemima (u ovom slučaju kod obrade vode).
viz is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2009., 19:03   #8
gogo_2006
Registrirani korisnik

gogo_2006 Avatar

Dobro prijatelju daj mi reci koji dio ovog pdf-a (običnog novinarskog članka) je znanstveni rad.

Drugo, ne bavim se ispitivanjem uređaja za obradu vode ali neka osnovna znanja imam pa si mogu priuštiti da se nasmijem na jednu ovako sročenu reklamu,a ako si si tako dobar sa gosp. dr. sc. Dobrovićem, pitaj ga za mišljenje o navedenoj napravi pa nam javi

Inače Internet je pun raznih naprava koje čiste motor, povećavaju iskoristivost goriva, uklanjaju kamenac, neutraliziraju negatinu energiju itd. tako da ne bih komentirao razna svjedočanstva i tzv. znanstvenike koji obuku bijelu kutu i prodaju pamet nama malima po raznim tv-prodajama. Ako ti se ovo čini kao dobro rješenje izdvoji 3500kn pa podjeli svoje iskustvo prerezane cijevi prije i poslije Ja ne bih, hvala. NHF
gogo_2006 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2009., 19:44   #9
viz
Registrirani korisnik

viz Avatar

Quote:
Dobro prijatelju daj mi reci koji dio ovog pdf-a (običnog novinarskog članka) je znanstveni rad...
Nastojim u svojim postovima davanjem inform. ili svojim mišljenjem pomoći ljudima koji će to čitati.
Možda sam bio prežestok na postupak ismijavanja, no na žalost nisam mogao, a ne reagirati.
Ismijavanjem se ne postiže ništa (kao niti onom svojom usporedbom Vas i ljudi na FSB-u, kojih inače osobno ne poznajem - niti radim tamo, a također niti Vas) već se samo postiže revolt i veća napetost. Ismijavanjem nekog proizvoda dovodi do ismijavanja svih ljudi koji su radili na njegovom razvoju, proizvodnji i distribuciji. Da budem jasniji: ismijavaju se ljudi - ne radi se ništa dobro. Razmišljajte ovako: što da ste Vi sudjelovali u razvoju tog proizvoda i vjerujete u njega. Kako bi se Vama tad činio ovaj čin ismijavanja?
viz is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2009., 22:21   #10
gogo_2006
Registrirani korisnik

gogo_2006 Avatar

Djelomično se slažem sa navedenim , no meni je puno više žao "preveslanih" naivnih ljudi koji vjeruju svemu što je napisano (a kada "popuše priču" onda ih je sramota priznati da su nasjeli). Kao što rekoh reklame i papir trpe sve a stvarnost je nešto savim drugo od Ariela, Calgona, čudnovatih preparata za mršavljenje, smanjenje celulita, protiv ćelavosti, za blistave bijele zube .... tome nema kraja .... 90% reklama je obična prijevara i nema veze sa stvarnošću a mi šutimo i trpimo a njima nitko ništa ne može. I takvih ima na tisuće koji traže svoje mjesto pod suncem da nekome nešto "uvale" a jednom kada ti uzmu lovu onda je na tebi da ako nisi zadovoljan proizvodom istu tu lovu vratiš nazad.

Eto meni koji sam odslušao i položio ponešto fizika, onaj citirani princip rada je jedino smješan a mogu oni napisati da ga izumio, testirao i razvio ne znam tko, u to ne vjerujem dok mi netko u preksi ne dokaže i da eventualno smisleno objašnjenje o principu rada (a ja ću onda iskeširati 500€).

BTW ja sam isto u potrazi za uređajem za uklanjanje /smanjenje kamenca te sam naskloniji Ionskom izmjenjivaču (kao što sam rekao u postu solarnog grijanja -iako mi se ne sviđa baš zamjena Ca sa Na), ali ću vidjeti možda to bacim samo na vod tople vode.

Eto toliko od mene, kao što rekoh ako netko ima neko dobro iskustvo neka ga podjeli.
gogo_2006 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2009., 23:58   #11
viz
Registrirani korisnik

viz Avatar

Quote:
Djelomično se slažem sa navedenim , no meni je puno više žao "preveslanih" naivnih ljudi koji vjeruju svemu što je napisano (a kada "popuše priču" onda ih je sramota priznati da su nasjeli). Kao što rekoh reklame i papir trpe sve a stvarnost je nešto savim drugo ...
Marketing (a i cijela ekonomija) je područje (a ima ih još: pravo, novinarstvo itd.) gdje se manipiulira ljudima. Svrha marketinga je povećati prodaju (često po svaku cijenu) i zaraditi što više love.
Mjesto poput ovog: gdje se iznose činjenice iz prakse i polemizira bez nekog interesa (možda provjere i usporedbe svojih ideja i vizija) - je odličan način da se manipulacije marketingom smanje.
Kod onog proizvoda od 500 € je zanimljivo to što ga prodaju firme koje prodaju i daleko jeftinije proizvode (npr. Like, Končar i sl. bojlere za par stotina kn)! Nije niti meni dokraja jasan princip djelovanja - no nigdje nisam vidio da ga osporavaju.
viz is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2009., 08:52   #12
gogo_2006
Registrirani korisnik

gogo_2006 Avatar

Quote:
viz kaže: Pogledaj post
.... Nije niti meni dokraja jasan princip djelovanja - no nigdje nisam vidio da ga osporavaju.
Tu se vraćamo na "(a kada "popuše priču" onda ih je sramota priznati da su nasjeli)"

Nigdje ne možeš pročitati ni da ariel ne uklanja mrlje na 30 stupnjeva (kao što kaže reklama), pa to ne radi i nikome ništa. Proizvodnja za istočna tržišta i sl. je druga povezana tema itd.

Za ono gdje mi je princip rada sumnjiv (sa stajališta fizike, mehanike i osnova kemije) lagano izbjegavam ili želim vidjeti da to radi ( a ne placebo efekt- daaaaa sad je puuuuuno manje kamenca). Slika prije i poslije

Bio-energija je nešto o čemu ne znam gotovo ništa, pa ne tvrdim niti da postoji niti ne ali da bakelitna pločica za mikronski nanešenim bakrenim/srebrenim vodovima uklanja "kozmičko" zračenje, eliminira štetne učinke pušenja ili pomaže odvikavanju itd.

Sorry Viess zagadismo ti temu
gogo_2006 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja