Djelomično se slažem sa navedenim , no meni je puno više žao "preveslanih" naivnih ljudi koji vjeruju svemu što je napisano (a kada "popuše priču" onda ih je sramota priznati da su nasjeli). Kao što rekoh reklame i papir trpe sve a stvarnost je nešto savim drugo od Ariela, Calgona, čudnovatih preparata za mršavljenje, smanjenje celulita, protiv ćelavosti, za blistave bijele zube .... tome nema kraja .... 90% reklama je obična prijevara i nema veze sa stvarnošću a mi šutimo i trpimo

a njima nitko ništa ne može. I takvih ima na tisuće koji traže svoje mjesto pod suncem da nekome nešto "uvale" a jednom kada ti uzmu lovu onda je na tebi da ako nisi zadovoljan proizvodom istu tu lovu vratiš nazad.
Eto meni koji sam odslušao i položio ponešto fizika, onaj citirani princip rada je jedino smješan

a mogu oni napisati da ga izumio, testirao i razvio ne znam tko, u to ne vjerujem dok mi netko u preksi ne dokaže i da eventualno smisleno objašnjenje o principu rada (a ja ću onda iskeširati 500€).
BTW ja sam isto u potrazi za uređajem za uklanjanje /smanjenje kamenca te sam naskloniji Ionskom izmjenjivaču (kao što sam rekao u postu solarnog grijanja -iako mi se ne sviđa baš zamjena Ca sa Na), ali ću vidjeti možda to bacim samo na vod tople vode.
Eto toliko od mene, kao što rekoh ako netko ima neko dobro iskustvo neka ga podjeli.