bila sam danas kod urologa zbog stalnih upala mjehura kojih se nikako nisam mogla rijesiti, pa me lijecnica poslala urologu jer svi nalazi su uredu a upale su stalno tu.
nakon 2 sata cekanja pogleda me onako povrsno i samo kaze da moram na operaciju pod lokalnom anestezijom gdje bi mi prosirili mokracni kanal jer 'vjerojatno je to problem' .
pitam kako bi to izgledalo, na sto je on rekao: pa mali zahvat, mali rez, 3 sava i izdere se sljedeci...
naravno nisam vise nista stigla pitat
pa me zanima dal je netko od vas imao slicnih problema?
sto mogu ocekivat? o cemu se uopce radi?
trazila sam po net al bez puno uspjeha...
e ovako, bila sam danas kod lijecnika i receno mi je sljedece:
posto nemam nikakvih bakterija, u ponedeljak idem na pregled, gdje ce nekom sondom pogledat dal mi je mokracni kanal suzen ili nije..
ako je suzen idem na operaciju ali ako nije onda netreba zahvat...
neke posebne pretrage nisam radila, mada su mi rekli da treba nalaz krvi, urina i ginekoloski, al kad sam dosla urologu zbog njegove opce nezainteresiranosti nije me ni pitao za nalaze, iako su oni u redu po misljenju mojeg lijecnika, pa cak je i ginekoloski ok...
eto zbilja neznam sto da mislim o svemu tome...
shvatila sam i ja da bakterije ili tako nesto nije jer par mjeseci bi bilo sve ok i onda jednom preko noci, al doslovno, stvorila bi se upala...
ako neko ima slicno iskustvo nek pise jer zbilja nisam sigurna kaj da radim..
a jooj ja neznam što bi rekla? ja sam ko mala imala refluks mokraćnog kanala, od tada sam do dana današnjeg imala upale mjehura tako da kažu da imama kronični cistitis. evo baš danas sam išla u bolnicu na kontrolu jer sam ujutro opet popišala krv (dugo vremena par godina mi se to nije događalo) i to ja valjda dobijem upalu kako oni kažu a pijem antibiotik i to klavax bid 1000mg ujutro i navecer i medazol 400mg tri puta na dan!!!! to doduše pijem radi zuba. i danas mokraća crvena. ja se prepala i na hitnu na urologiju i doktor me isto ofrlji pregledao, ultrazvuk napravio ofrlji jer mu sestra otimala aparat za nekog drugog dr. napisao ultrazvuk bubrega i mjehura u redu dijagnoza cistitis. terapija nolicin 400mg 2xna dan. ja sam mu pokazala što sam pila jer me strah da mi nije od tableta a on meni još natrpao nolicin?! pa ti znaj :-(((
tako da ti ja nemam što pametno za reći osim da su meni radili cistoskopiju kad sam bila curica to ti uvlače sondu kroz klitoris (mokraćnu cijev) tanka je ko igla ta sonda. nju uvlače do mjehura i gledaju razvoj bakterija u mjehuru a mjehur ti pune nekom tekućinom. zapamtila sam da me je bolilo ko vrag. ali tada sam bila dijete. odrasli imaju veći prag boli. tako ti vide kanal i mjehur i bakterije. to je odlična pretraga ali nije ugodna.
puno ti hvala,
donekle si me utjesila, barem znam kaj budu radili....
nego...klit i nije bas tam di je mokracni kanal, kolko mene pamcenje sluzi, ili sam ja u nekoj zabludi?
znaci tebi koliko god te upale imala nikad nisu poslali na neku takvu operaciju
to me vec malo brine...
mozda se ne radi o istoj stvari, ko bi ga znao, ali ovo kaj te sopaju antibioticima mi nije bas jasno...mislim, stvarno...
a nakon tog pregleda jesu ti barem nesto ustanovili ili?
zbilja mi te zao jer znam kroz sto prolazis, doduse meni niije tako lose pa se vise necu ni zaliti na svoje probleme, vidim da ima ljudi kojima je teze...
drzim ti fige da ti ovaj put uspiju poslozit stvari pa da vise nams tih problema...
hvala :-)
taj pregled je cistoskopija i to bi trebalo ponavljat nakon odredjenog vremena.
dole imamo dvije rupice ako ne racunamo anus. posto meni nisu radili kroz vaginalni otvor radili su znaci kroz ono di pisamo. moje misljenje je da je to klitoris mozda sam naziv fulala al uglavnom postupak je takav. dobro ti je otići na to.
meni se danas povraća za poludit. sve me strah da mi se nisu oštetili bubrezi od tih tolikih tableta. :-((
drzi se, izdrzi jos to malo jer drzim ti fige da ti sve cim prije prode, mada mislim da bi trebala otic reci svojem lijecniku da ti je zlo od tolkih tableta i da ne mozes vise tako...drzi se
OT - u ponedeljak idem na mikciju - nesto slicno pa se nadam da budu uspjeli nesto saznati vise da se rijesim vise toga, i to nadam se zauvijek!!
james ne brini se ti nista
nece kod tebe biti nikakva op cim oni toliko odugovlace
da je nesto opasno bilo bi odmah
ako bude bilo u vezi mjehura onda ti ga malo napusu i kamera kroz pisu a malo stomak na par mjesta probuse
vrijemenom skoro se i ne vidi
samo hrabro naprijed
a jooj ja neznam što bi rekla? ja sam ko mala imala refluks mokraćnog kanala, od tada sam do dana današnjeg imala upale mjehura tako da kažu da imama kronični cistitis. evo baš danas sam išla u bolnicu na kontrolu jer sam ujutro opet popišala krv (dugo vremena par godina mi se to nije događalo) i to ja valjda dobijem upalu kako oni kažu a pijem antibiotik i to klavax bid 1000mg ujutro i navecer i medazol 400mg tri puta na dan!!!! to doduše pijem radi zuba. i danas mokraća crvena. ja se prepala i na hitnu na urologiju i doktor me isto ofrlji pregledao, ultrazvuk napravio ofrlji jer mu sestra otimala aparat za nekog drugog dr. napisao ultrazvuk bubrega i mjehura u redu dijagnoza cistitis. terapija nolicin 400mg 2xna dan. ja sam mu pokazala što sam pila jer me strah da mi nije od tableta a on meni još natrpao nolicin?! pa ti znaj :-(((
tako da ti ja nemam što pametno za reći osim da su meni radili cistoskopiju kad sam bila curica to ti uvlače sondu kroz klitoris (mokraćnu cijev) tanka je ko igla ta sonda. nju uvlače do mjehura i gledaju razvoj bakterija u mjehuru a mjehur ti pune nekom tekućinom. zapamtila sam da me je bolilo ko vrag. ali tada sam bila dijete. odrasli imaju veći prag boli. tako ti vide kanal i mjehur i bakterije. to je odlična pretraga ali nije ugodna.
Isti slučaj i ja...mene su operirali kad sam imala 8g i bilo dobro do prije 3 godine i onda opet upale,obično zimi, u urinu je nađena ešerihija..i tako bi dobila antibiotik i prošlo bi,ništa strašno,nakon antibiotika bi urinokultura bila ok...al eto sad proživljavam 8. upalu u zadnjih godinu dana...pila sam već sve živo od Sumameda do zadnje Cefalina prije 2-3 tjedna i opet mi prošlo i sad zadnja 2 dana opet upala...nekad,kao i zadnji puta nisam ni radila nalaz urina jer smo pretpostavili da je kao i obično ešerihija,e sad već mislim da nije...i nije mi jasno zašto ne rade antibiagram da se vidi koji antibiotik djeluje...mislim sutra opet do doktorice i maltretirati ju dok me ne pošalje na sve moguće pretrage,nek me hospitaliziraju ako treba,ali ovaj puta idem i do ginića da mi napravi bris uretre što mi je on već ponudio al sam ja odbila jer kao po urinu se vidi sve i ionako to nije njegovo područje a i valjda moja doktorica opće prakse zna što treba pa bi me poslala urologu da je to potrebno,a vraga,ne vidi se po urinokulturi npr ureaplasma koja isto tako može biti uzrok tome...valjda treba doći do upale bubrega ili sepse da bi netko stvarno stao tome na kraj
..a da,dok sam jednom došla na hitnu jer sam već pišala krv,liječnik me pitao ''a da niste dobili menstruaciju možda?''...aha,mutava sam jbte
ej,
hvala vam na savijetima,
kopala sam malo po internetu o svemu tome i svugdje ista prica...
pijte puno tekucine (pijem 2 l na dan + sve ostalo - znaci oko l uvinog caja, sokovi...)
nosite papuce, potkusulje, imajte zagrijana stopala, cuvajte leda...
koristite uvin caj, od brusnice, od medvjetke...
trista cuda sam probala i sve se svodi na sljedece:
osjetim da dobijem upalu i naravno dobijem ju, odem po antibiotik i onda za 3-4 tjedna opet odem po antibiotik, a u meduvremenu je urinokultura ok
i tek onda se toga rijesim na 3-4 mjeseca to sam jos puno rekla i onda prica ide ispocetka...
al kvaka je u tome da upalu dobijem doslovce preko noci, nek mi malo leda puhne vjetar (pogotovo po ljeti) ili stopala budu hladna koju minutu gotovo evo opet upale!!!!
a ja jednostavno ne mogu vise tako, ispricavat se na predavanjima i otic i po 3 puta na wc i crvenit se ko glupaca, da ne velim da sex vise i ne prakticiram od paranoje da mozda zbog toga nisu te upale jer sam podosta udaljena od momka pa nemamo prilike cesto...jednostavno ne mogu!!!
znam da nisam kritican slucaj ali hebemu misa, sve u mom zivotu se vrti oko wc-a, kad got se idem prosetat s nekim uvijek moram imat u glavi di je najblizi wc...a da ne pricam o peckanju, nervozi zbog toga, bolovima i slicno...
ako neko zna nesto pametno nek se slobodno javi
i hvala forumasu koji mi puno pomaze preko pp
probat cu njegove savijete pa ako mi upali proslijedit cu ih ostalima...
... to ti uvlače sondu kroz klitoris (mokraćnu cijev) ....
Draga moja, klitoris nije mokracna cijev i kroz klitoris se ne moze uvuci nista.
FYI unutar vagine imas 2 rupice, jedna ide u rodnicu a kroz drugu piskis.
Klitoris je ono sto stoji malo iznad vaginalnih usana i s vanjske strane.
Kad vidim sta pises onda se vise i ne cudim da se netko moze odluciti na operaciju na osnovi "pa valjda ce pomoci, sta ja znam" dijagnoze nezainteresiranog ljecnika.
evo proslo je i to, pregled famozni, znam koliko sam i znala,
2 sata sam cekala za 45 sekundi njegova vremena, dosel je, pogledal, probal kolka je kalibraža m. kanala i otisel.
naravno samnom je sve u redu i mokracni kanal je dobro, naprotiv cak, odlicno.
on uglavnom ne zna kaj mi je i dal mi je samo neke ninur tablete za sljedeca 3 mjeseca i mora on ic jer njemu se zuri...
sestra mi je pocela pricat o tome da moram pit puno tekucine, pazit leda, cajevi, pazit se...
a meni je doslovno izletilo: kaj vi mislite da sam glupa? pa imam s time problema vec 4 godine i pridrzavam se svih je+enih savijeta.
a ona meni: onda ste samo malo vise osjetljivi!
i to je odgovor? i to je to? tak za cijeli zivot?
ne mogu vjerovat, a ni pomirit se s time!!
al sam zato stisla doktora o.p. i rekla joj za sve vase savijete i rekla je da ce pomoci kolko moze, vec me opet poslala na pretrage svih vrsta pa cemo vidjet sutra kad predam materijale i kad dobijem nalaze...
nego ja sam malo googlala al ne mogu tocno naci kaj nefrolog tocno radi, jer kolko sam shvatila on se bavi problematikom bubreznih funkcija ili?
pa me zanima koja mi je svrha ici kod njega ako je preocito da su mi do sad svi nalazi bili uredni od urinokulture, krvi, i onih ostali (ureja, kreatinin...)a nijednom nije naden niti jedan oblik bakterije, doduse bakterija ima kao rijetke al nije ni e.coli niti ista slicno..
pa eto nek se nade neko pametan i pomogne mi jer ovo postaje neizdrzivo!!!
Pa možda se radi o nekom problemu mjehura npr. premaleni mjehur ili nekom drugom poremećaju. Idi na poliklinika helena imaju jako dobre stranice i tamo ima puno o poremečajima mokrenja.
Ninur je uroantiseptik i on sprečava i liječi upale mjehura. Jako je dobar ako se radi o infekciji.
napokon neke dobre vijesti, malo mi je laknulo kad ste rekli da su ove tablete ok i da ce mi pomoc nadam se...
pregled na koji sam isla zapravo se zvao kalibraza i prema tome bi se kao odredilo dal sam podobna za operaciju ili ne.
hvala Bogu sve je u redu bilo sa kanalom pa se od toga odustalo.
na neku ruku mi je dargo sto sam to izbjegla, mada mi je sad jos veci kamen oko vrata jer se nezna sto je.
mogu bit zahvalna sto mi se ni jednom nije pokazala neka bakterija, osim ako je ta e.coli zbilja neka skrivena pa ju se ne moze naci.
pomirila sam se sa situacijom kakva je, pazit cu na sebe koliko maksimalno mogu i pokusat se izborit za to da me toga rijese jer ipak sam ja koza i to ona prava i tvrdoglava pa se nedam tako lako, samo je ponekad malo tesko skupit snage za naprijed.
svima hvala na savijetima,
bili ste od velike pomoci, ali i podrske onda kad mi je najvise trebalo.
a sljedeci tjedan cemo vidjet sto ce nalazi pokazati
I james jesi li uspijela riješiti svoje probleme sa mokrenjem i čestim upalama mjehura?
Znam kako ti je i suosjećam se s tobom jer kod mene ista situacija!!!
Nije klitoris nego uretra, pobogu.
Mokraćna cijev je uretra, otvor uretre je unutar malih stidnih usana, a klitoris je iznad njih i ima neku drugu svrhu, sasvim sigurno ne mokrimo kroz klitoris!
Nisam čitala sve, ali zanima me kako su ustanovili da nemaš bakteriija? Teoretski, urinokultura može biti ok, ali onda bi trebalo napraviti bris uretre jer se tamo znaju naseliti bakterije, koje se ponekad na urinokulturi ne vide.