u mom slučaju 1. kuća obuhvaća čak tri znaka - počinje u vodenjaku a 2. kuća počinje u ovnu... Naravno, takva je i 7. koja počinje u Lavu a završava u Vagici... Ne znam kako to protumačiti ?
... kamo gledati kada je u pitanju privatni posao, koji je sam po sebi zabavnog je karaktera ( ako bismo ga svrstavali u vrstu djelatnosti )? 04. kuća, 05. kuća, njihova povezanost ili ... ?
Privatni posao se gleda u 4. polju, a zabava i razonoda u 5. polju. Pa je potrebna njihova povezanost - na privatan posao koji je vezan uz zabavu, priredbe, igre i uživanje npr. ukazuje položaj vladar 5. polja u 4. polju.
P.S. O privatnom poslu smo malo pisali i ovdi. Vladar 6. polja (posao) u 4. polju (dom) također govori o poslu koji se odvija u kući ili obiteljskom okruženju.
... Privatni posao se gleda u 4. polju, a zabava i razonoda u 5. polju. Pa je potrebna njihova povezanost - na privatan posao koji je vezan uz zabavu, priredbe, igre i uživanje npr. ukazuje položaj vladar 5. polja u 4. polju.
P.S. O privatnom poslu smo malo pisali i ovdi. Vladar 6. polja (posao) u 4. polju (dom) također govori o poslu koji se odvija u kući ili obiteljskom okruženju.
... dobro, a kako bi protumačila konjukciju vladara 04. i 05. polja u 12. polju, spaja li ta konjukcija privatan posao i zabavu u smislu koji sam gore bila opisala?
pa sa jednom zenom koja se inace kuzi u astrologiju,ne tu na forumu
Ako ti je to rekla onda se baš ne kuži u astrogiju. Osim ako joj jedina knjiga koju ima o astrologiji ona od Dupora gdje mu je svaki aspekt u 8. kući fatalan
kak se to gleda kad nam se kuće mjenjaju npr. ja sam u podznaku riba, al nemam one sve standardne kuće koje podznak riba ima neg mi se mjenjaju, neke su mi poduplane...npr. blizanci su mi i 3. i 4. kuća, strijelac mi je 9. i 10. kuća
jel' to znači da mi je Merkur vladar i 3. i 4. ili kak se to gleda?
da, moja sestra je npr. podznak vodenjak, al raspored kuća joj je skroz zdrman...ima 6 kuća (i vladara kuća onda valjda) ko podznak riba
jel to znači da je ona pola vodenjak/pola riba u podznaku?
Moguce je imati (laicki receno) pola/pola podznak, ali samo u slucaju da je jedan cijeli znak umetnut u prvu kucu. Kokretno u slucaju koji ti spominjes, prva kuca bi trebala zapoceti u Vodenjaku, sadrzavati cijeli znak Riba i nesto znaka Ovna.
Strucnije se kaze da tada ta kuca ima dva Vladara - Uran i Neptun pa to dodje kao i da ima djelomicno podznak Vodenjaka (utjecaj Urana) i djelomicno podznak Riba (utjecaj Neptuna). Odnosno, kroz zivot ce osjetiti utjecaj i jednog i drugog znaka/planeta na cijelu svoju osobnost.
Evo, imas cijelu temu o takvim situacijama, a generalno se radi o tome da umetnuti znak siri utjecaj kuce unutar koje je umetnut, odnosno samu kucu (i onu nasuprot njoj) potrebno je promatrati i tumaciti opseznije nego ostale.
__________________ "Though the seas threaten, they are merciful. I have cursed them without cause."
Čini mi se da nema ove teme.
Ako je ASC u vodenjaku (uran u 12.), prvo polje se proteže kroz cijele ribe (neptun u 12.) i završava u ovnu (mars u djevici), kako se to tumači? U 1. su mjesec (konjukcija s ASC, mjesec vlada 6.) i saturn na 0 ovna (vlada 12.)
U osnovi ovo što pitaš ima najviše veze s dvije stvari: jedna je da osoba ima jake veze u novinarskim krugovima pa je oni prezentiraju u takvom svjetlu, a druga da su te veze jake u odnosu na onaj činioc njena temeljna karaktera koji ima veze s slikom koju ostavlja javnosti - ASC.
aha, ok.
kad smo vec kod toga, koliko je vazno kad se neka kuca proteze preko dva znaka. da ostanem ontopic, ako moja prva kuca zahvata 7 stepeni raka i 12 stepeni lava (a kod mog brata, npr, taj prvi znak je uvijek znatno manji od onog drugog).... da li to znaci da ce me nekad kasnije u zivotu ljudi vise dozivljavati kao lavicu nego kao racicu? zasad sam, ja mislim, racica.
kad smo vec kod toga, koliko je vazno kad se neka kuca proteze preko dva znaka.
Većina kuća u većini karata se proteže kroz dva znaka. Pa tu niti kužim pitanje niti u kojem smislu bi to bilo/trebalo biti "važno"? Mislim - tako to jest.
Quote:
da ostanem ontopic, ako moja prva kuca zahvata 7 stepeni raka i 12 stepeni lava (a kod mog brata, npr, taj prvi znak je uvijek znatno manji od onog drugog).... da li to znaci da ce me nekad kasnije u zivotu ljudi vise dozivljavati kao lavicu nego kao racicu? zasad sam, ja mislim, racica.
Natalna karta je vrlo složena i jedinstvena mreža polja, planeta, aspekta i mnogih dr. činioca da je ovakav način promatranja i pristupanja vrlo sakati. Znak na vrhu polja pokazuje pristup, najkarakterističniji stav i značajke iskustava osobe prema području života koje to polje simbolizira, da bi se dalje razvijalo kroz znakove koji slijede....no da se život osobe dijeli na način kako si napisala je po meni potpuno krivi pristup astrologiji.
Većina kuća u većini karata se proteže kroz dva znaka. Pa tu niti kužim pitanje niti u kojem smislu bi to bilo/trebalo biti "važno"? Mislim - tako to jest.
Natalna karta je vrlo složena i jedinstvena mreža polja, planeta, aspekta i mnogih dr. činioca da je ovakav način promatranja i pristupanja vrlo sakati. Znak na vrhu polja pokazuje pristup, najkarakterističniji stav i značajke iskustava osobe prema području života koje to polje simbolizira, da bi se dalje razvijalo kroz znakove koji slijede....no da se život osobe dijeli na način kako si napisala je po meni potpuno krivi pristup astrologiji.
ajoj, pa naravno da je natalna slozena i sa puno cinilaca.... mozda se nisam dobro izrazila. a ti si mi ipak odgovorila sto znaci da je moje pitanje imalo smisla (da se dalje razvija kroz znakove koji slijede). sto je vec receno puno puta ovde tako da nisam morala ni pitati ali u trenutku pisanja mi to nije palo napamet. ja sam ipak laik, pa su i moja pitanja laicka. tenks enivej.