Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.07.2006., 03:57   #1
Vrtna pečenjara

Dakle, dosadile su mi vrtne roštiljade u improviziranim limenim posudama i sl. avanture, pa odlučih nabaviti pošten roštilj.

Sad me zanima, isplati li se pokušavati sam izraditi nešto u tom stilu (totalni početnik što se tiče građevine), ili mi je bolje jednostavno kupiti gotovu stvar?

Ako ima nade da to sam učinim, ima li tko kakve upute?

Koliko bi me jedan takav podhvat koštao?

Gdje bi se tako nešto moglo kupiti u blizini Zadra

Zahvaljujem na odgovorima.
__________________
Zli zeleni kefir
Zvijeri / Degu U penziji
Ego is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2006., 08:25   #2
Vrtna pečenjara

Ja maštam o tome da sam napravim svoj roštilj, ali koji bi mi ujedno mogo poslužit i kao peka i možda čak mali ražanj - onako, da mogu kombinirat stvari. Još bi i malu krušnu peć napravio. Al, na četvrtom katu u gradu bez balkona to ne ide . Bio je neki topic prije možda godinu dana o izgradnji krušne peći i slično.
Klon Prvog Vozača is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2006., 23:42   #3
Za ovu sezonu kupi prenosni rostilj , imas u Pevecu.
Kad dobro smislis lokaciju....
Za iducu sezonu, izgradi po svojoj zamisli , ili kupi gotovi betonski , pa sastavi.
__________________
bodul: <samo dva put se zivi>
bodul is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2006., 21:48   #4
Ma napravi sam. Napravi nekakav nacrt, kupi šamotne opeke i zidaj. Kasnije možeš to još i obložiti izvana ak ti paše.
građevinar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2006., 22:22   #5
Rado... samo kao što rekoh fali mi znanja. Trebale bi mi nekakve upute, nacrt, etc.
Tražio sam po netu, ali nisam baš našao nešto korisno.
__________________
Zli zeleni kefir
Zvijeri / Degu U penziji
Ego is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2006., 23:05   #6
Improviziraj malo. Budi kreativan. Jednostavno smisli oblik i odredi mjesto za ploču. Nek ti ovi iz peveca budu predložak. Bit ćeš puno ponosniji njime ako ga sam načiniš, vjeruj mi.
dr duca is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2006., 23:07   #7
Kako kaže bodul, za ovu sezonu kupi neki prenosivi.
Malo obiđi neki prodajni centar, pogledaj već gotove roštilje, uzmi mjere, i to još malo prilagodi onak kak ti paše. Tak sam i ja. Na kraju kad imaš sve gotovo, slijedi zidanje. To ti i nije neki problem, čak i ako nemaš iskustva.

Vjeruj mi, veći je užitak roštiljat na roštilju koji si sam napravio...
građevinar is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2006., 07:34   #8
"Vjeruj mi, veći je užitak roštiljat na roštilju koji si sam napravio... "

Građevinar je apsolutno u pravu , nema većeg zadovoljstva nego zapaliti ugalj u svom roštilju. Samo to povlaći i puno više troškova nego kada ga kupuješ gotovog - livenog od betona.
Ja sam sebi napravvio skicu kako bi to terebalo izgledati i pozvao majstore da kažu završnu rijeć što se tiće materijala i normalno - cijene . Kada je sve stavljeno na papir ispalo je da me materijal (Klasični - "švapska" cigla velikog frmata, cement, šamot s pripadajućim materijalom, dimnjak i dimni otvor, razni limovi u opšavu oko nadstrešnice,daska za šalung, šljunak za donju i eventualnu gornju radnu ploču + žice ili ploća za pećenje), stoji nekih 1.400,oo Kn-a plus isto toliko i ruke. Je, to je dobra cifra, ali dobiješ ono za ćega si ti idejni tvorac jer je napravljeno kako si zamislio.
Osobno meni je taj iznos malo bio veći i neplaniran, te sam se odlućio na "Baumax" - ov gotovi betonski roštilj s radnom povšinom koji me je izašao 1.299,oo Kn-a i dobio sam sve osim šamota kojeg sam kupio plus ( jedna ploća, cca 25x15 me je izašla nekih 15 kn-a) a postavio sam ih fiksno s ljepilom od kombinacije ilovaće ili žute zemlje i pljeve. Kada pećem recimo lignje ili veći broj ćevapa ili malo veću ribu cca 40-ak cm onda žicu ili rešetku zamijenim s gusanom ploćom od starog štednjaka na drva i sve šljaka kao pravo.- Ploču sam nabavio kod Cigoša na gradskom otpadu i dao prijatelju da mi je sredi - isjeće, ispjeskari i pripremi za gril.
To ti je to.
darkovuk is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2006., 07:50   #9
http://www.bmb.hr/showart.html?catid...mini_pecenjare
spy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2006., 14:18   #10
CIJENE Očeš da me šlag strefi????
__________________
Zli zeleni kefir
Zvijeri / Degu U penziji
Ego is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2006., 16:27   #11
Quote:
Ego kaže:
Tražio sam po netu, ali nisam baš našao nešto korisno.
a, jebo ga ti...
http://www.doityourself.com/stry/buildbrickbarbecue
http://www.ibiblio.org/lineback/bbq/wdh.htm
http://www.quikrete.com/diy/Barbeques.html
http://www.bhg.com.au/display.cfm?ob...E6FD922&navid=
http://www.wermaulwurf.de/bilder/grill_bilder/ (opis sa fotkama)

također koristan link:
http://www.tom-foto.de/pdf/330-331.pdf

ono, ima toga koliko hoćeš...
__________________
X
mr X is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2006., 13:35   #12
Quote:
Ego kaže:
Dakle, dosadile su mi vrtne roštiljade u improviziranim limenim posudama i sl. avanture, pa odlučih nabaviti pošten roštilj.

Sad me zanima, isplati li se pokušavati sam izraditi nešto u tom stilu (totalni početnik što se tiče građevine), ili mi je bolje jednostavno kupiti gotovu stvar?

Ako ima nade da to sam učinim, ima li tko kakve upute?

Koliko bi me jedan takav podhvat koštao?

Gdje bi se tako nešto moglo kupiti u blizini Zadra

Zahvaljujem na odgovorima.
Sve zavisi od toga kako i što hoćeš? Ako baš nisi majstor i ako ti ne treba giga-roštilj za okretanje janjaca i sl. onda imaš u Baumaxu dosta povoljnih opcija i solidnih zidanih roštilja već od 600-700 kuna.
Paladinia is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2006., 13:54   #13
mislim da je najbolje rješenje napraviti sam. ja sam napravio sam. bilo mi je potrebno dvije termo peći (cigle) šamotni cement i zidaj. uživam praviti roštilj (iako sam zadrti muškarac i u kuhanje se ne petljam)
elvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2007., 11:43   #14
odgovor

Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Dakle, dosadile su mi vrtne roštiljade u improviziranim limenim posudama i sl. avanture, pa odlučih nabaviti pošten roštilj.

Sad me zanima, isplati li se pokušavati sam izraditi nešto u tom stilu (totalni početnik što se tiče građevine), ili mi je bolje jednostavno kupiti gotovu stvar?

Ako ima nade da to sam učinim, ima li tko kakve upute?

Koliko bi me jedan takav podhvat koštao?

Gdje bi se tako nešto moglo kupiti u blizini Zadra

Zahvaljujem na odgovorima.
nemoj prika kupovati gotovi jer ja sam kupio gotovog i nakon 1 godine cijeli mi je ispukao sada ga mogu samo razbiti i popeljati na odlagalište,a da stvar bude još veća ja sam već uzidao pravog velikog od bijelog kamena ja i tata za 20 dana gotovo sve mogu ti i poslati sliku pa radi nešto po tome
__________________
Pravila uređivanja potpisa
java rab is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2007., 00:38   #15
Ja imam gotovi, sazidani, ne znam kakav kamen. Imamo ga već 2-3 godine i idealan je. Nikakvih oštećenja nema, ni niš.
cosanostra is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2007., 00:59   #16
Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Sad me zanima, isplati li se pokušavati sam izraditi nešto u tom stilu (totalni početnik što se tiče građevine), ili mi je bolje jednostavno kupiti gotovu stvar?

Ako ima nade da to sam učinim, ima li tko kakve upute?

Koliko bi me jedan takav podhvat koštao?
1. Bolje je izgraditi novi, zato što ga možeš napraviti kako ti želiš, svakako je ljepše vidjeti malo veći i masivniji roštilj od ovih gotovih (bolji gotovi roštilj je uvjek mačak u vreći a i obično su skupi).

2. Ako si nevješt, najdi si "prijatelja" koji se razumije.

3. Ne štedjeći na materjalu, opet će te izaći manje nego neki pristojan gotovi roštilj.
ac_thunder is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2007., 07:28   #17
Evo da dobiješ volju za samogradnju:



750 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2007., 13:03   #18
u blizini zadra imas more tih trgovaca koji prodaju raznorazne slozive kamine, manje, vece, pokretne rostilje, gradele.....merkur, solin gradja, pevec, pa i onaj neki izmedju crnog i zadra, pa na ulazu u grad iz smjera nina....ma zapravo gdje god se okrenes. ali za neki konkretan savjet, reci kakve su ti rostiljne navike: cesto, rijetko, obilno ili manje kolicine, zelis li da mozes i po losem vremenu rostiljati, kakva je lokacija, zelis li opcije za peku, itd.....
moses is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2007., 20:00   #19
Name:  26-06-07_1946_resize.jpg
Views: 23537
Size:  7.7 KB

ovo je moja mrcina
McGrubi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2007., 20:04   #20
još da skužim kako da slika ostane velika a malo KB-a

za peku tribaš ložište min. 120x80cm
za ražanj 150x100cm
presjek dimnjaka treba biti između 1/6-1/10 otvora ložišta
što je dimnjak viši bolje vuče (moj je kratak), bar 1m dužine
šamotne cigle idu na kompletan zid ložišta i dno
željezna ploča je dovoljna od 3mm, mi imamo 8mm i to je loše
dobro je imati bočne podne dovode zraka u ložište - manje dimi

toliko sam se za sad sjetila
McGrubi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:09.