Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.03.2004., 23:10   #1
-haf-
Neki veliki drmr
 
-haf- Avatar
 
Registracija: May 2003.
Lokacija: berem gljive na obroncima...
Postova: 729
pileći saft

Kako priređujete pileći saft....
dajte neke svoje recepte.....
onako nesto uz tjesteninu...a moze i krumpir.
__________________
Jel Kedžo ispo?
-haf- is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2004., 12:02   #2
vockica
Registrirani korisnik
 
Registracija: Mar 2004.
Postova: 27
ovako: na luku propirjas piletinu narezanu na komadice, dodas puno rajcice i malo crvene paprike (ljute ili slatke). ja dodam i malo cayeenne papra. Pustis da malo procvrlji, zalijes s 2-3 deci juhe (samo juhu u kocki prokuhas u vodi prije toga). Kad je skoro gotovo, ubacis malo brasna koje razmutis u malo vodice da ti bude gusto. Nemoj pretjerat s brasnom, dodaj prvo manje pa vidis kak izgleda... Posluzi uz pire krumpir i matovilac! Mljac

vockica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2004., 12:13   #3
deni
Registrirani korisnik
 
deni Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: uvijek na istome mjestu
Postova: 189
Tingul

Popržiš nasjeckanu kapulu, na tome pileće meso izrezano na komade i malo pancete. Dodaš nekoliko klinčića i poklopiš bez dodavanja vode, neka se kuha u vlastitu soku. Na pola kuhanja dodaj koncentrat od rajčice i malo bijelog vina. Papar, vegeta i sol se podrazumijevaju. Pred kraj kuhanja možeš dodavati tekućinu ako vidiš da je pregusto.
Ovo jelo je najbolje uz kuhane njoke i tjesteninu. Uz krumpir ne ide.

(Kombinacija okusa suhe pancete i klinčića daje posebnu, ključnu aromu, dakle, neizostavni su.)

Osnovno pravilo u kuhanju umaka: kušati i dorađivati okus!
deni is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2004., 14:01   #4
Lei
...pahuljice padajte...
 
Lei Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Rijeka
Postova: 3,831
nesto jednostavno i brzo....

... poprzis na komadice nasjeckanu piletinu i papriku (baburu, onu zutu). Papriku mozes ubaciti prije jer njoj treba malo duze.

Kad je to gotovo ubacis kiselo vrhnje, jos malo prodinstas i prelijes preko bijelih tagliatela.
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Old 31.03.2004., 15:05   #5
maristella69
Light and shadow
 
maristella69 Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zg
Postova: 3,230
Ne zaboravi ni kombinaciju sa sjeckanim šampinjonima, malo vinca i tako to, znaš već osnovni recept.
U svakom slučaju, malo prave paprike, a i paradajza, predivno osvježavaju svaki saftić.
Moja mama ga je 'pojačavala' dimljenom pancetom, ali ja nisam taj tip.
__________________
Pinta. Nina. Santa Maria. (Into eternity)
maristella69 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 20:30.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger