Penisoliki kaže: Znaci li to da si u splitu bio ruzan?
Pa, znaš da muška ljepota ide uzlazno s količinom para...
No, zaista mi je dobro došlo - moja ST odjela su bila zimska i nisu za uporabu u Zagrebu - ovdje se sve grije i jednostavno se na poslu nosi lagana, proljetna odjeća.
Doli još uglavnom nije došlo do svijesti da zimi treba grijat kancelarije i pogotovo stanove...
vaci kaže:
usput, ja isto znam masu ljudi šta su izgorili na FESBu a tamo su išli jer nije bilo prijemnog
u moje se doba pisao prijemni za upis na FESB. (moja malenkost je čak pisala prijemni i za upis u srednju školu.)
ovo dodajem: ja u Splitu sa tehničkom strukom i radom za sebe (ne za drugog) mogu zaraditi više od 4 200 kn, a toliko mi je maksimalno nudila metropola.
Vojky kaže: Bit će ti teško - ali izdržati ćeš. I ja sam s toliko počeo, i nećeš virovat koliko je to jak poticaj za napredovanje!!!
5.500 je minimum za skroman život bez kredita (auto, stan), a da se ne moraš mislit npr. za otić u kino i vikendom negdi vanka. 7.000 je onako za normalno živit, a za vraćat kredite je optimum 8.000 i više.
cura sam a gore idem zbog posla i momka
momak mi ima plaću 4 i otplaćuje kredit za stan. Živi uz marku Kplus pa mi je on bio neka orijentacija
BTW, ono u Keruma je bio tekstilpromet a drža je neke varteksove stvari
Vojky kaže: Pa, znaš da muška ljepota ide uzlazno s količinom para...
Pa da...ja sam isto cuo za velicinu spolovila...da je proporcionalna sa debljinom - novcanika.
Ali ne vjerujem bapskim pricama - ja vjerujem u ljubav.
Moj glavić je otpao!
Moj glavić je u tvojim ustima, prokleti retardu!
A svi vi pederčine koji ste banali Legendu i izbrisali mu sve postove mi posisajte sluzavu kitu! Pušite lojavu konjsku kitu!
XVII kaže: moja malenkost je čak pisala prijemni i za upis u srednju školu.)
Jeli to postoji posebna procedura kod upisa u srednju za ljude starije od 20?
Moj glavić je otpao!
A svi vi pederčine koji ste banali Legendu i izbrisali mu sve postove mi posisajte sluzavu kitu! Pušite lojavu konjsku kitu!
kaskader kaže: Gdje moras imati drzavljanstvo za podizanje stam krede?
Ovo odlicno pitanje mi je skoro promaklo. Ne treba ti drzavljanstvo ako radis kod nas i imas boraviste, ne treba ti ni prebivaliste, bitno je da imas stalni radni odnos.
Moj glavić je otpao!
XVII kaže: ajde ne brbljaj, svo mi je školovanje redovito, imam 31 godinu i fali mi još samo dr. sc. stupanj.
Nakon toga moras i magistrirati
Moj glavić je otpao!
Moj glavić je otpao!
Moj glavić je otpao!
Lorelai kaže: 7000kn je dobra plaća za Hrv.standarde,a sad je li ti visi kakav kredit za vratom(npr.stambeni) ili plaćaš unajmljen stan,dođe ti skoro pa na isto,ako ne na isto.
Tako:bila podstanar ili nosač kredita,sa 7000kn se u Hrv dobro živi.
Jer neki u takvim uvjetima preživljavaju sa 2000kn,ali to je već doslovno preživljavanje.
A za one neupoznate sa situacijom: standardna hrv.plaća nije 4000,već 2800kn.
Šta se tiče prepucavanja St-Zg;tvrdit da je kriminal u Zg velik,da se Split razvija u metropolu su nebuloze.Prečesto dolazim doma i srećem moju generaciju i iskreno ne bi im bila u koži.
Tj.trenutno ne bi mijenjala zg.asfalt za sve kave u 2 ure na Rivi,miris mora i borova,Sustipan i Sv.Duju jer znam da bi to bilo besperspektivno.
Naravno da mi za isti posao ponude istu plaći,evo me doma i evo me odma.
daleko je Split od metropole, ali ja tu vidim male pomake prema naprid. u Zagrebu nažalost ne vidim. i mnogo mi ljudi koji su upravo iz Zagreba kuka da im tu nije dobro. što se plaće tiče mišljenja sam da je bitnija firma za koju čovjek radi nego grad.
neke firme u Splitu (Dalmacijacement, Brodomerkur i sl.) imaju jako dobre plaće u odnosu na ostale. i u Zagrebu možeš raditi za jadnu firmu ili imati sreće i biti u dobroj. meni je naprimjer u Zagrebu najviše nudio jedan dio Končara i
to je bilo 4 200kn... mislim da više ima vozač u ZET-u.
što se HEP-a tiče jednako ima i onaj koji radi u ST i onaj koji radi u ZG. dakle, firma je bitna za plaću. i naslov topica je firme, a za grad svak ima svoje prioritete. mnogi su iz Zagreba otišli u okolicu Zagreba da se maknu od gužve, a mnogi su iz Zagreba otišli u London jer su htjeli veću gužvu. meni osobno za život najbolje odgovara Split. i to je valjda moje pravo.
XVII kaže: dakle, firma je bitna za plaću. i naslov topica je firme, a za grad svak ima svoje prioritete.
što se firma, tiče, pouzdano znam da su plaće u HT-u, privrednoj banci i Zabi dobre.
Frend radi u Zabi vec 10 godina, ima samo SS, postao je voditelj nekog odjela...placa 7 somova kuna. za SS je to prejebena plaća. i za VSS.
ja bih bila itekako zadovoljna tom plaćom..no poslom?
Naravno da je bitna firma,ali samo me zasmetao ton kojim si pisao o Splićanima nastanjenim u Zagrebu.
Nije baš da bi se svi vratili pa da imaju i sve uvjete vraćanja,tako da nemoj mislit da ih tu drži samo lova,...
Svatko ide di mu je najbolje,ako može naravno.
No moj posao će me vezat za Zagreb,ako se zaposlim tu di mislim i jedino di mogu.Sve vezano za letenje završava na kraju u Zagrebu.
No,da nije i da imam izbor vjerujem da bi dio života provela u Zg pa se vratila dolje.Trenutno mi odgovara brzi ritam Zagreba.
Naravno da je bitna firma,ali samo me zasmetao ton kojim si pisao o Splićanima nastanjenim u Zagrebu.
Nije baš da bi se svi vratili pa da imaju i sve uvjete vraćanja,tako da nemoj mislit da ih tu drži samo lova,...
Svatko ide di mu je najbolje,ako može naravno.
dobar let želim! svaki, naravno... (ne moren ti nudit posal u splitu kad si te struke )
a Splićana jema svugdi, nisu oni samo u Zagrebu. moju sestru je naprimjer život odveja u Makedoniju... i u tom gradiću kraj Skoplja di sad živi je pronašla nekoliko Splićana
moj ton je bio baš u tome smislu da svatko izabere grad koji mu paše.
jedino mi je bilo smiješno kako neki u Splitu nisu moglo shvatiti da vridi I=U/R, a u Zagrebu in je to bilo jasno. i ništa više ja ne rekoh.
a bar šta se tiče moje struke u kojoj je I=U/R uvik nije tribalo prvo u Splitu propuvat pa onda u Zagrebu svatit da je I=U/R... šta su ti zapravo napravili? bili su neodgovorni prema roditeljima i to ti je to... jerbo I=U/R vridi u cilon svitu, e
ajmo ča dalje, jema li još koja dobra firma u ovoj državi?