Nek se javi taj sto ima plaću 10 kkn.
Ili dila heroin ili je kriminalac u saboru.
Ako ima nekoliko puta više od rečenog onda je all capone?
u prolazu kaže: Nevjerovatno je kako neki ljudi dobiju sve ono zašto se ti grebeš i tučeš čisto onako na ruke, bez svoje krivice..samo su se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme...najljepše je što se obično takvi i najviše tuže kako je loše...to je zato što nikada nisu bili na dnu i neznaju što to zaista znači riječ "loše"!
Pa čuješ, najlakše se žalit... Ja - kada sam vidio da u Splitu nema mogućnosti za zaraditi plaću od koje se može normalno živit - otišao sam na kontinent, u mali grad gdje sam došao prvi put u životu. I umjesto da sidim ispod palme i gledam Brač, sidija sam u malom podstanarskom stanu i gleda maglu. Radio, učio u slobodno vrime i gledao za dalje...
Ali, sada, nakon 6 godina, imam relativno novi auto, stan na kredit i ove godine sa ženom valjda idem na prvi pravi godišnji - deset dana u drugi dio Europe. Ali kažem - 5-6 godina nisam imao što odgovoriti kada bi me pitali gdje sam bio na godišnjem.
Imaš praf Vojky. Hebeš godišnji ak možeš više zaradit... Ono ne treba mi more, pa godinama nisam bio na moru jerbo nemam predviđenih para u buđetu za to. Al lepo tata ode na Jarun. Pa i tam ima komada po ljetu
mobyXXL kaže: Imaš praf Vojky. Hebeš godišnji ak možeš više zaradit... Ono ne treba mi more, pa godinama nisam bio na moru jerbo nemam predviđenih para u buđetu za to. Al lepo tata ode na Jarun. Pa i tam ima komada po ljetu
Upoznao sam ljude koji kažu kako je njima jako važno da mogu za vrijeme posla izaći sat vremena na Rivu i popit kavu... Kažem, ljudi imaju različite prioritete.
Ali, taj s kavicom se nema pravo žalit ako netko drugi zarađuje više od njega!
crtica kaže: Na žalost nisu svi blagoslovljeni sa saznanjem što zaista žele raditi u životu. Namjerno koristim riječ blagoslovljeni jer znati cilj jest blagoslov. Onda nije teško odrediti motive i ostvariti svoj san postaje moguće.
Da ne govorimo ako uđeš u neke godine, i imaš obitelj. Kako onda pola plaće odvajati za školovanje?
Naravno da je teško - ali se u većini slučajeva može. Kvalitetno školovanje u Hrvatskoj košta manje od automobila najniže klase, a automobili se kupuju u ogromnom broju. Da se pola te love uložilo u povećanje konkurentnosti, to bi se u bitnome odrazilo na standard.
Da ne spominjem one mlađe koji napuste faks jer im "se neda" pa se poslije žale kako imaju male plaće? Mislim, ako netko s 20 godina ne zna što će u životu, i napusti od države plaćeno školovanje te živi na račun mame i tate - njegov problem. Država mu je dala i više nego što je trebala.
Imam poznanicu koja je u mladosti bila oduševljena jednim rodom književnosti - pa je upisala psihologiju i novinarstvo. S 19 godina je iznenada ostala trudna s trenutnim dečkom. Shvatila je da joj treba neko konkretno zanimanje, upisala ekonomiju - i uz trudnoću i nakon toga malo dijete diplomirala četverogodišnji studij za 2 godine i 7 mjeseci. Deset godina nakon toga je uspjela u karijeri koja nema veze s navedenim studijem - ali smatram da to opet nema ništa sa srećom, već je sa svojim načinom razmišljanja i rada bila predodređena za uspjeh.
Imala je istina pomoć - majka joj je pomagala oko djeteta. Ali, vjerujem da je tako s većinom mladih majki.
Postoje ljudi koji su zaista u teškoj situaciji. Ali, ljudi koji su u prosječnoj situaciji mogu puno toga napraviti. Ako su zdravi i žele raditi - naći će negdje posla, ako ne ovdje, onda vani.
Ne znam malo sam . Ono kaj sam mislio reći ono ak bum ovo ljeto imal stalni posao normalno da ću radit, a navećer na Jarun More je skupo, OK lijepo al i na Jarunu ima otoka, veeeliki je... ma more je. A ima i cura uvijek u Zagrebu
Ne znam malo sam . Ono kaj sam mislio reći ono ak bum ovo ljeto imal stalni posao normalno da ću radit, a navećer na Jarun
Ma naravno... A ne kao ono kada smo u prošloj firmi tražili cure za sezonski posao u agenciji, onda je bilo komentara tipa: "ajme, u šesti misec dobit posal, pa ti upropasti cilo lito"...
Puno sreće u traženju posla inače! A more neće pobić!
hm ja isto tu imam neku dilemu. dal trazit poso u struci u 6-om mjesecu il tek u 9-om kad prodje ljeto. neznam, neznam...
a sto se tice place...sumnjam da cu se ja sa svojom pocetnickom uvrstavat u neke dobre. cula sam da su pripravnicke (banke) place oko 3000kn ako imam srece
debelakrava kaže: hm ja isto tu imam neku dilemu. dal trazit poso u struci u 6-om mjesecu il tek u 9-om kad prodje ljeto. neznam, neznam...
a sto se tice place...sumnjam da cu se ja sa svojom pocetnickom uvrstavat u neke dobre. cula sam da su pripravnicke (banke) place oko 3000kn ako imam srece
Nemoj ti tražit posao nikako. Dok nešto tražiš pada ti pregovaračka pozicija. Čekaj , doći će oni k tebi sa mnadžerskim ugovorom na koljena. Čujem da se nekoliko banaka raspitiva za tebe...
Vojky kaže: Naravno da je teško - ali se u većini slučajeva može. Kvalitetno školovanje u Hrvatskoj košta manje od automobila najniže klase, a automobili se kupuju u ogromnom broju. Da se pola te love uložilo u povećanje konkurentnosti, to bi se u bitnome odrazilo na standard.
Da ne spominjem one mlađe koji napuste faks jer im "se neda" pa se poslije žale kako imaju male plaće? Mislim, ako netko s 20 godina ne zna što će u životu, i napusti od države plaćeno školovanje te živi na račun mame i tate - njegov problem. Država mu je dala i više nego što je trebala.
Imam poznanicu koja je u mladosti bila oduševljena jednim rodom književnosti - pa je upisala psihologiju i novinarstvo. S 19 godina je iznenada ostala trudna s trenutnim dečkom. Shvatila je da joj treba neko konkretno zanimanje, upisala ekonomiju - i uz trudnoću i nakon toga malo dijete diplomirala četverogodišnji studij za 2 godine i 7 mjeseci. Deset godina nakon toga je uspjela u karijeri koja nema veze s navedenim studijem - ali smatram da to opet nema ništa sa srećom, već je sa svojim načinom razmišljanja i rada bila predodređena za uspjeh.
Imala je istina pomoć - majka joj je pomagala oko djeteta. Ali, vjerujem da je tako s većinom mladih majki.
Postoje ljudi koji su zaista u teškoj situaciji. Ali, ljudi koji su u prosječnoj situaciji mogu puno toga napraviti. Ako su zdravi i žele raditi - naći će negdje posla, ako ne ovdje, onda vani.
Znam i jednu koja je prije diplome prikupila sve žive podatke o firmama gdje bi htjela raditi. I - kako je pravnica - naučila informatiku do razine održavanja servera, kako bi se lakše zaposlila kao IT!
I zaposlili je da održava kompove, kad ono nakon par mjeseci je unaprijedili, pa opet, pa više nije održavala nego postala konzultant u struci...
Danas ima preko 15.000 kn plaće u niti četiri godine staža. I - opet ne mislim da kod nje išta išlo slučajno!
Vojky kaže: Pa čuješ, najlakše se žalit... Ja - kada sam vidio da u Splitu nema mogućnosti za zaraditi plaću od koje se može normalno živit - otišao sam na kontinent, u mali grad gdje sam došao prvi put u životu. I umjesto da sidim ispod palme i gledam Brač, sidija sam u malom podstanarskom stanu i gleda maglu. Radio, učio u slobodno vrime i gledao za dalje...
Kužim te...moj životni put je sličan, vidječemo što če biti za 4-5 godina, ali sam sada več optimista!!
Piloti,12-20 000 kn,instruktori istih i više.
Kontrolori leta-pripravnička 7000,nakon par godina 12-15000
Ovo je 100% sigurno(moj sektor)
Ostali,ne bi znala,ali mislim da su to za Hrv iznimno visoke plaće-
Normalne plaće 4000kn
Dobre plaće 7000kn
Odliče 10 000 pa naviše.
Poznajem puno njih s odličnim,ali u cijeloj Hrv oni su mali postotak,
previše je onih koji rade za 2800 kn i preživljavaju od miseca do miseca i to je realnost.(A da bi Kerum i slični mogli kupit Auto i jahtu ,...)
Ostali,ne bi znala,ali mislim da su to za Hrv iznimno visoke plaće-
Normalne plaće 4000kn
Dobre plaće 7000kn
Odliče 10 000 pa naviše.
Poznajem puno njih s odličnim,ali u cijeloj Hrv oni su mali postotak,
previše je onih koji rade za 2800 kn i preživljavaju od miseca do miseca i to je realnost
Ovaj tvoj odgovor je najslicniji onima koje sam dobila od ljudi koje znam doma.
__________________ Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation.