Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam
Korisničko ime
Lozinka

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.05.2009., 00:21   #1
lanolina
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
Molim Vas savjet

Giant sedona w veličina M.
Jel na tu veličinu "stane" netko od 190 cm.Sviđa mi se taj bic za malo vožnje po gradu i okolici s dijetetom a od tih silnih različitih veličina neznam da li je to za mene. Sviđa mi se još i Marin stinson euro 19 veličina ali toga nema nažalost za kupiti u Rijeci a Zagreb ne poznam toliko dobro da bi lutao po njemu u potrazi za dučanima pa se sve nadam da bi mi Giant sedona w M veličine koju ima u Rijeci za kupiti bila ok. a i jeftinija je za ono što meni treba
Pomozite oko te M veličine s savjetom
Puno hvala!
lanolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2009., 00:44   #2
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
lanolina kaže: Pogledaj post
premaleno , L , a još bolje XL za tvojih 190 cm
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2009., 19:56   #3
lanolina
Registrirani korisnik

A šta je s ovom drugom mjerom " 19 " jel ona dovoljna za 190 cm.?
lanolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2009., 22:25   #4
robihr
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2008.
ti trebas oko 55-60cm. 1" = oko 2.5cm pa racunaj. al najbolje ti pitati u ducanu za tvoju velicinu
robihr is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 01.05.2009., 23:04   #5
Haus_Tw
Slavonac na bregima

Haus_Tw Avatar

Registracija: May 2006.
Quote:
Ja sam 184 i vozim jedan M, a drugi 19'' i mislim da bi ti mogao biti premali
Haus_Tw is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 10:28   #6
sylar86
Registrirani korisnik

sylar86 Avatar

Registracija: Jul 2007.
196 i vozim 24". Na 190 ti je najbolje uzeti 22", cini mi se da bi ti sve ispod bilo premalo.
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 11:52   #7
alkoholik
jednu s nogu

Quote:
malo, ispod 22"neće ići , čak možda i 23", ali ovisi od proizvođača do proizvođača , uglavnom se tu vrti i probom odredi koji ti više paše , veličina je ipak bitna , ma koliko god mi o tome šutili
alkoholik is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 13:32   #8
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

Registracija: Aug 2005.
Quote:
sylar86 kaže: Pogledaj post
196 i vozim 24". Na 190 ti je najbolje uzeti 22", cini mi se da bi ti sve ispod bilo premalo.
halo????? , sto onda vozi netko od 200? 50" mozda....

i otkuda vucete uopce ove lude velicine kao 23", 24"

neznam dali ste dobro shvatili ali zacetnik teme prica o MTB biciklu, tamo je vec 22" okvir egzotika
Old 02.05.2009., 13:37   #9
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

Quote:
Jel na tu veličinu "stane" netko od 190 cm.Sviđa mi se taj bic za malo vožnje po gradu i okolici s dijetetom a od tih silnih različitih veličina neznam da li je to za mene. Sviđa mi se još i Marin stinson euro 19 veličina ali toga nema nažalost za kupiti u Rijeci a Zagreb ne poznam toliko dobro da bi lutao po njemu u potrazi za dučanima pa se sve nadam da bi mi Giant sedona w M veličine koju ima u Rijeci za kupiti bila ok. a i jeftinija je za ono što meni treba
Pomozite oko te M veličine s savjetom
Puno hvala!
M ti je definitivno premali i kraj price, L i XL ce ti biti dovoljni, svaka velicina od ove dvije imati ce prednosti i mane... najbolje bi bilo probati

L-je "kraci" bicikl i samim time ces biti vise uspravan na njemu i za rekreativca ce biti udobniji, no kako ces morati poprilicno izvuci sic volan ce ti biti relativno nisko pa ces imati osjecaj "padanja na glavu"

XL-je "duzi" pa si time ispruzeniji, a ovo sa sjedalom i volanom kod L ce biti daleko manje izrazeno

no ipak ove mjere kao M, L, XL ne znace nista

kod Canyona XL je 22"
kod Cdale XL je 20"
nemala razlika
Old 02.05.2009., 14:41   #10
mazgov
bannaned

mazgov Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
bubica1 kaže: Pogledaj post

no ipak ove mjere kao M, L, XL ne znace nista

kod Canyona XL je 22"
kod Cdale XL je 20"
nemala razlika
točno tako , ali okvirno se tu treba tražit , ja osobno sam probao konu br.56 i djelovala mi je nekako maleno i krhko , naspram istog broja drugih proizviđača, mada je to moj broj

treba probat , kupujemo hlače ili pak patike , pa probavamo li probavamo , a dat tri ili više tis. kuna bez probati i nije baš mudro , broj bicikla upućuje na konfekcijski broj odjeće otprilike , ako nosiš L onda i biciklu traži pod L , mada opet ponavljam ,ovisi od modela i proizvođača
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 16:16   #11
lanolina
Registrirani korisnik

A šta kad u Rijeci nemaš šta probat! Šta ima u turbo sportz ima i to je to...možeš jedino naručiti preko nekog web shopa shopa naravnog hrvatskog ili iči u Zagreb i lutati s kraja na kraj Zagreba i zato Vas molim na savjetu dali kupiti za rekreaciju (cesta- lokalni lagani puteljci) neki giant veličine xl do 1900 kuna ili capriolo adrenalin veličine 26x23 na njihovoj web stranici, mislim daje iz Osijeka a dostavljaju na području cijele Hrvatske za1600 kuna,sviđa mi se ali nisam siguran dali je kvalitetan koliko i giant za 1900 kuna??
lanolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 19:11   #12
sylar86
Registrirani korisnik

sylar86 Avatar

Quote:

neznam dali ste dobro shvatili ali zacetnik teme prica o MTB biciklu, tamo je vec 22" okvir egzotika
Netko preko 2 metra se dobrano skvrči dok vozi bajs. Na 22" izgledam smiješno, 24" je tu vec negdje.. samo da mi je volan malo viši, al to cu si drugacijom lulicom podesiti.

i da, imam 24" Meridu XC HT, ne znam sta je tu egzotika?
Odgovori s citatom
Old 02.05.2009., 20:26   #13
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

Quote:
Netko preko 2 metra se dobrano skvrči dok vozi bajs. Na 22" izgledam smiješno, 24" je tu vec negdje.. samo da mi je volan malo viši, al to cu si drugacijom lulicom podesiti.

i da, imam 24" Meridu XC HT, ne znam sta je tu egzotika?
imam 192cm, moj prvi bajk je bio neki no-name HT iz euro-bikea u 22" velicini sa 585mm TT-om
sada imam FS ( cdale rush ) XL ( 20" ) sa 625mm TT-om

a tvoja merida je totalna egzotika, ne shvati me krivo ali daj par linkova na MTB bicikle vece od 22" a da su velikoserijski proizvodjaci...
Old 03.05.2009., 03:00   #14
sylar86
Registrirani korisnik

sylar86 Avatar

Quote:
imam 192cm, moj prvi bajk je bio neki no-name HT iz euro-bikea u 22" velicini sa 585mm TT-om
sada imam FS ( cdale rush ) XL ( 20" ) sa 625mm TT-om

a tvoja merida je totalna egzotika, ne shvati me krivo ali daj par linkova na MTB bicikle vece od 22" a da su velikoserijski proizvodjaci...
Normalni ducani imaju u svakom cijenovnom rangu po 1-2 24" modela..

Jesu rijetki ali nisu bas tolika egzotika.

I kak se ti vozis na tom 20" to mi bas nije jasno Daj nabaci koju sliku bajka
Odgovori s citatom
Old 03.05.2009., 10:19   #15
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

Quote:
Normalni ducani imaju u svakom cijenovnom rangu po 1-2 24" modela..

Jesu rijetki ali nisu bas tolika egzotika.

I kak se ti vozis na tom 20" to mi bas nije jasno Daj nabaci koju sliku bajka
frisko je slozen pa nemam sliku ali obecajem uskoro, nego daj ti na svojemu izmjeri virtualni TT pa usporedi sa mojim od 625mm pa ces se uvjeriti da mi je bajk poprilicno velik
Old 03.05.2009., 11:47   #16
sylar86
Registrirani korisnik

sylar86 Avatar

virtualni TT.... sorry mogao bi guglat, ali mamuran sam jos..
Odgovori s citatom
Old 03.05.2009., 13:12   #17
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

virtulani TT? eto ga!

jako bitno, mjeri se od centra ( ili osi ) do centra ( tj osi )

mjera o kojoj govorim je oznacena slovom D
Old 04.05.2009., 09:53   #18
Or7
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:

ne znam dal si ti shvatio da zacetnik teme ne pise o spustu, offroadu i penjanju na velebit. stoga ne palamudi nego objasni da se za rekreaciju i voznju po CESTI i lokalnim laganim STAZAMA ne uzimaju brdski bicikli. pogotovo ak je dijete kojeg pratimo u pitanju.

Quote:
A šta kad u Rijeci nemaš šta probat! Šta ima u turbo sportz ima i to je to...možeš jedino naručiti preko nekog web shopa shopa naravnog hrvatskog ili iči u Zagreb i lutati s kraja na kraj Zagreba i zato Vas molim na savjetu dali kupiti za rekreaciju (cesta- lokalni lagani puteljci) neki giant veličine xl do 1900 kuna ili capriolo adrenalin veličine 26x23 na njihovoj web stranici, mislim daje iz Osijeka a dostavljaju na području cijele Hrvatske za1600 kuna,sviđa mi se ali nisam siguran dali je kvalitetan koliko i giant za 1900 kuna??
pogledaj stranice od marko projekta i izaberi si neki od trekking/comfort modela. trebala bi imat dobru preglednost oko sebe ako se dijete vozi sa tobom(ili kraj tebe) i naravno svu pratecu opremu ako se vozis po cesti. (svjetla u prvom redu, zvonce i blatobrane...stitnik za lanac mozda).
na MTB si jako polegnuta sto olaksava penjanje uz brdo ili vecu aerodinamiku no samim tim gubis na preglednosti oko sebe. comfort-trekking/city bicikli imaju povisene guvernale sto ti omogucuje uspravno sjedenje i samim tim povecanu preglednost u prometu oko sebe. naravno, takve gluposti prosjecnog hrvatskog MTB-aša ne zanimaju jer su to sitnice za papke i bicikl vise nije cool.
Or7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2009., 10:07   #19
sylar86
Registrirani korisnik

sylar86 Avatar

Al si ga ti zapeo za te trekkinge, ne kuzim zasto se ljutis na nekog ko se po gradu fura na MTBu. Pa njegova stvar covjece.

Iako se u ovom slucaju s djetetom slazem da bi bolje bilo imati trekking radi preglednosti.
Odgovori s citatom
Old 04.05.2009., 11:19   #20
bubica1
Registrirani korisnik

bubica1 Avatar

Quote:
Or7 kaže: Pogledaj post
ne znam dal si ti shvatio da zacetnik teme ne pise o spustu, offroadu i penjanju na velebit. stoga ne palamudi nego objasni da se za rekreaciju i voznju po CESTI i lokalnim laganim STAZAMA ne uzimaju brdski bicikli. pogotovo ak je dijete kojeg pratimo u pitanju.
shvatio sam da zacetnik teme ne pita koji bajk da kupi nego dali mu je doticni XY bajk u M velicini malen ili nije?
gdje ce se voziti, kada ces e voziti...... neznam , konkretno nije me niti briga. no ako se pokrene tema sa pitanjem jeli taj tip bicikla za ono sto osobi treba rado cu pomoci ako znam

BTW- bicikl koji je predmet rasprave se proizvodi u velicinama do XL a taj XL je 22" , dakle i dalje tvrdim da bi doticna osoba od 190cm trebala L ili XL. neznam jeli osoba zensko ( nick je zenski ) ako je, onda cak vise naginjem prema L jer je kraci. zene imaju kraci torzo od muskaraca iste visine.

jos nesto zaboravih a jako bitno, zacetnik teme stanuje u Rijeci ili PG zupaniji cini mi se. Posjedovanje trekinga za obicnoga rekreativca je ovdje smrt. Iza razloga sto ravnice ovdje nema, ili je uzbrdo ili nizbrdo.....
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja