Više od 100.000 primljenih narudžbi, a u svibnju tri radne smjene za proizvodnju Insignije
Utorak, 05 Svibanj 2009
Europski automobil godine 2009. predstavlja prvi izbor europskih kupaca automobila: zahvaljujući spektakularnom predstavljanju Insignije, Opel trenutačno vodi u srednjem segmentu automobila u Europi. U prvom kvartalu prodaje Insignije, Opel je iznenadio i nadmašio sve konkurente. Zbog visoke potražnje za novom Opelovom perjanicom, tri dodatne radne smjene bit će uvedene u tvornici u Russelsheimu u svibnju. Broj primljenih narudžbi već je prešao brojku od 100.000. ‘Insignia osvaja sve redom jer je po ukusu velikog broja kupaca, pa i kupaca klasičnih premium brendova’, izjavio je Alain Visser, potpredsjednik Opela u GM Europe. ‘Ona je simbol našeg dostignuća i sposobnosti – pokazuje što Opel može ostvariti’.
U Njemačkoj je Opel ostvario veliki pomak u srednjem segmentu: prodaja je u prvom kvartalu skočila 82% u odnosu na isti period prošle godine. Iznimno je popularna Insignijina napredna tehnologija zbog koje Opel može dostići puno više prodajne ciljeve, nego što je bio slučaj s prethodnim modelom. ”Ovo je od velike važnosti za budućnost Opela”, dodaje Visser. Око 56% kupaca će izabrati novu generaciju prilagodljivih prednjih svjetala (AFL+) s devet različitih postavki. 80% narudžbi uključuje DVD navigacijski sustav s ekranom u boji, a 35% mehatroničko podvozje FlexRide. Skoro dvije trećine kupaca Insignije odlučuje se za najveće profile guma: 40% odabrat će 18’’ gume, a svaki treći kupac 17’’ gume. Svaki drugi kupac bira ergonomska sjedala nagrađena certifikatom organizacije “Aktion gesunder Rücken”. Daleko najpopularniji motor je 2.0 CDTI sa 160 KS koji je naručen od svakog trećeg kupca. Konačno, polovica kupaca se odlučuje za dizel motore.
Insignia Sports Tourer, karavanska inačica koja će uskoro biti prisutna u salonima širom Hrvatske, donijet će još jači zamah obitelji Insignije. Najnoviji član, Insignia ecoFLEX, nudi vrhunske vozne performanse uz emisiju ugljičnog dioksida od samo 136g/km i potrošnju goriva od 5,2 l/100km. Insignia ecoFLEX će biti dostupna na europskom tržištu ovog ljeta
pa nije iznenadjenje s opzirom na to da sam vec tokom ova prethodna 3/4mjeseca cuo da potraznja za insigniom raste, samo u njem. je prodano 40-50 000 primjeraka.
Lijep auto, nema sto!
mozda ih sad Njemci i otkupe vise.
kakvi sve proizvodaci opstaju na trzistu , mislim s koliko manje prodanih primjeraka od Opela ...
mozda im treba neki novi voditelj financija ili nesto . Mislim da im je prodaja uvijek dobro isla , dakle , najvjerovatnije imaju prevelike rashode . Previse zaposlenih , previse ulazu u razvoj, dugovi iz proslosti , problemi s GMom ..?
svaka čast stvarno su se potrudili nije lako napravit opel insigniju svaka čast bio sam skeptičan u početku no čini se da su i to prebrodili stvarno carevi znaju raditi te insignije vrhunski, najbolji su
Meni je nevjerovatno da se njemacka drzava tako macehinski odnosi prema Opelu. Mislim sto bi mi u Hrvatskoj ali i u 90% Europe dali da imamo jednu takvu automobilsku marku, a oni se imam osjecaj ponasaju kao da ih boli ona stvar hoce li Opel netko kupiti ili ce bankrotirati. Imaju previse Bmw, Audija, Mercedesa, VW pa ih zaboli.
Vezano za temu, nije iznenadene jer je Opel Insignia jako kvalitetan automobil.
Pa auto lijepo izgleda, unutra isto, dosta kvalitetno je to sve na dodir... za sada je ODLIČAN!
Vidjete ćemo koliko će se razvaljivat s godinama, ali zato u ovom trenutku je odličan i zaslužuje titulu najprodavanijeg.
Pa auto lijepo izgleda, unutra isto, dosta kvalitetno je to sve na dodir... za sada je ODLIČAN!
Vidjete ćemo koliko će se razvaljivat s godinama, ali zato u ovom trenutku je odličan i zaslužuje titulu najprodavanijeg.
Svaka cast ma ja nebi dao toliko love za auto koji je lijep, a bez da se prije toga pokazao kao odlican, ti mozda imas pa bis dao ma ja nebi sigurno.
Ova insignia bi bio jeda od zadnjih auta koji bi kupio u toj klasi
Svaka cast ma ja nebi dao toliko love za auto koji je lijep, a bez da se prije toga pokazao kao odlican, ti mozda imas pa bis dao ma ja nebi sigurno.
Ova insignia bi bio jeda od zadnjih auta koji bi kupio u toj klasi
mrzim ljude sa takvim predrasudama. Shvacam skepticne ljude ali ne i ovako arogantne odgovore!
ok je insignija, ali cijena je u rangu mazde6 i accorda, u svakom slučaju bih radije dao 200000kn za ova dva nego za opela
mrzim ljude sa takvim predrasudama. Shvacam skepticne ljude ali ne i ovako arogantne odgovore!
To je moje misljenje ako ti se ne svidja nemoj citat.Nebi kupio Opel insigniu u toj klasi i tu je kraj price.Auto je lijep, nisam rekao da je los to ce se vidjet kroz neko vrijeme i volio bi da se pokaze dobrim.Mislim da u toj klasi ima boljih auta
Nisam iznenađen ni najmanje!! Tamo negdje oko 2003 (kada je izašla Vectra C) prodaja joj je bila toliko visoko mislim da je čak dohvatila drugo mjesto po prodanim rezultatima u svom segmentu, odmah iza Mercedesa C klase! Opel ostvaruje dobre rezultate, ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim Europskim zemljama!