Prije cca mjesec dana i 1500km sam kupila nove gume za Clia (sve četri naravno..)Fulda 165/65 R14 ecocontrol79T i mislim si super, sada smo i to riješili. Vulkanizeru otišla po preporuci nakon kaj sam izgubila povjerenje svog dotadašnjeg vulkanizera. Par dana nakon montaže guma (koju su mi usput da kažem, naplatili iako sam kod njih kupovala, a vidim da drugi servisi ne naplaćuju montažu kada kod njih kupujete gume), auto počinje proizvoditi neke čudne zvukove, tresti i sl.
Odlazim svom mehaničaru koji potroši sat i po na pregled auta i ne može ništa pronaći.Auto i dalje lupa, mjenjač trese, drugi mehaničar kaže to je poluosovina i treba ju promijeniti...ali ne može do drugog tjedna.... na sreču..
Frend me otpelja trečem mehaničaru i on me nazove i pita me " zašto imam zračnicu u prednjoj desnoj gumi????,a kaže mi da su prednje gume okrenute naopak, tj. vanjska strana je namontirana na unutarnju!!!.Uz to je promjenio "kugle" i detektirao potrebu za promjenom amortizera(nije čudno obzirom na starost i kilometre).
Molim Vas pojašnjenje i savjet kaj da radim vezano uz u "unutrašnju zračnicu" koju je treči majstor preselio na zadnji desni??? Kaj da radim i da li da idem raditi reklamaciju vulkanizeru???
Kaj da radim i da li da idem raditi reklamaciju vulkanizeru???
Nego što,reklamiraj.Zračnica/anima/šlauf se stavljao kad ne valja gumaili felna.Da ti nije ta felna udarena?
Vibracije su dolazile od krivo stavljenih kotača jer vulkanizer nije pazio na direkciju gume(strelice na bočnici,outside/inside natpis).To je indikativno glede njegove stručnosti i profesionalnosti.
Mislim da reklamacijom nećeš nažalost ništa postići.On će reći da ti ta felna ne valja,da je stavio zračnicu,guma ne pušta što je i istina,balansirana je i po njemu je sve o.k.Međutim ovu grešku sa smjero okretanja mu možeš nabiti na nos.Mada slabe vajde od toga.
svi problemi su dolazili od krivo postavljenih guma. makar je čudno da trese, pogotovo ako je trešnja jaka. obično auto gubi smjer ako su krivo postavljene gume. no, zajedno sa lošim krajnikom volana....može biti.
sama zračnica nema veze. to je ispravan kotač.
ako je rupa na gumi jako mala i teško ju je naći, lakše je staviti zračnicu nego provesti 2 sata tražeći gdje pušta zrak. možda ju je malo teže izbalansirati, ali to je skroz OK guma.
I moja preporuka je da ide i neki kršni momak sa tobom, jer kada vide ženku sa autom odmah kenjaju i misle da mogu prodavati muda pod bubrege ili se postravi jako oštro.
Daj nam molim te reci gdje je taj vulkanizer,tek toliko da znamo. Jer meni se dogodilo da mi vulkanizer kod balansiranja nije reko da mi je felga malo udarena tj da ju nije moguce 100% izbalansirat. Nakon toga sam mijenjo gume u Vulkalu i decko koji mi je balansiro istu tu gumu kaze da je udarena nemoze ju 100% dobit i nek odemm to rijesit. To samo govori o iskustvu doticnog vulkanizera. A o ovom tvom koji je okrenuo gume naopacke svaka cast.
"A o ovom tvom koji je okrenuo gume naopacke svaka cast"
Slažem se jer čak sam i ja vidjela da na gumama lijepo piše koja je vanjska strana.....
Felga je udarena i to sam čovjeku i rekla kao i to da sam zbrisala od dosadašnjeg vulkanizera koji mi je dvije godine "brinuo" o gumama , odnosno kada sam kupila auto otišla sam kod njih i rekla da mi pregledaju sve kaj se tiče guma i felgi i kupila nove gume kod njih, ljetne pa zatim zimske i iako sam rekla da dnevno vozim 100 km i da mi treba da je sve ok, a da ja nemam pojma i da se pouzdajem u njihovu stručnost, prvo su mi prodali samo dvije zimske gume-prednje jer je to kao dovoljno, a na forumu stalno čitam od korisnika da je to vrlo loša kombinacija... zatim mi je sada nakon dvije godine rekao da su mi sve 4 felge svinute što mi je bilo čudno jer su čelične, samo ja vozim taj auto i znam da nisam jahala po rinzolima i sl., a na taj moj odgovor su mi rekli da sam vjerojatno tako kupila i to nakon kaj su mi četri puta mijenjali gume, balansirali, i do tada nisu ništa rekli za felge...
Onda sam po preporuci otišla u Vulkal i tamo mi se desio ovaj slučaj iako sam im ispričala priču sa dosadašnjim vulkanizerom.
Čini mi se da je ovaj prvi imao 4 felge za nekom uvaliti...??? A u Vulkalu su mi rekli da je sve u redu i nitko mi nije spominjao zračnicu u gumi???
"ako je rupa na gumi jako mala ..."
ma koja rupa, kupila ja nove gume kod njih!!!jedino ako je to stavio zbog "spigane" felge, ali tada mi je to mogao reči, jer sam ja bila spremna ako čovjek kaže da treba kupiti i nove felge
znači Wonder kažeš da nema problema sa zračnicom, Sada je ta guma zadnja desna. Da ostavim tako ili da ravnam ili zamjenim felgu i naravno gdje da o obavim??
"A o ovom tvom koji je okrenuo gume naopacke svaka cast"
Slažem se jer čak sam i ja vidjela da na gumama lijepo piše koja je vanjska strana.....
Felga je udarena i to sam čovjeku i rekla kao i to da sam zbrisala od dosadašnjeg vulkanizera koji mi je dvije godine "brinuo" o gumama , odnosno kada sam kupila auto otišla sam kod njih i rekla da mi pregledaju sve kaj se tiče guma i felgi i kupila nove gume kod njih, ljetne pa zatim zimske i iako sam rekla da dnevno vozim 100 km i da mi treba da je sve ok, a da ja nemam pojma i da se pouzdajem u njihovu stručnost, prvo su mi prodali samo dvije zimske gume-prednje jer je to kao dovoljno, a na forumu stalno čitam od korisnika da je to vrlo loša kombinacija... zatim mi je sada nakon dvije godine rekao da su mi sve 4 felge svinute što mi je bilo čudno jer su čelične, samo ja vozim taj auto i znam da nisam jahala po rinzolima i sl., a na taj moj odgovor su mi rekli da sam vjerojatno tako kupila i to nakon kaj su mi četri puta mijenjali gume, balansirali, i do tada nisu ništa rekli za felge...
Onda sam po preporuci otišla u Vulkal i tamo mi se desio ovaj slučaj iako sam im ispričala priču sa dosadašnjim vulkanizerom.
Čini mi se da je ovaj prvi imao 4 felge za nekom uvaliti...??? A u Vulkalu su mi rekli da je sve u redu i nitko mi nije spominjao zračnicu u gumi???
Eto vidis izgleda da sve ovisi na kog radnika neletis tj. dal je on taj dan dobre volje ili ne. Sad me je ovo fino iznenadilo kad si rekla da ti se to dogodilo u Vulkalu. Ovaj vulkal u samoborskoj ili tam prema sesvetama?
I moja preporuka je da ide i neki kršni momak sa tobom, jer kada vide ženku sa autom odmah kenjaju i misle da mogu prodavati muda pod bubrege ili se postravi jako oštro.
Kaj je najbolje njima me preporučio poznanik koji je njihov dugogodišnji klijent, ali ili sam se ja "zamjerila" svom poznaniku ili on njima
A kaj se tiče ženski i servisa već polako padam u depru jer očito da krivo razmišljam da je njima stalo i zadržati klijenta, a ja osobno ne volim mijenjati ni muškarce ni frizere i bila bi tako sretna da nađem "svoje" majstore za automobil kojim mogu sa punim povjerenjem prepustiti održavanje auta..
"ako je rupa na gumi jako mala ..."
ma koja rupa, kupila ja nove gume kod njih!!!jedino ako je to stavio zbog "spigane" felge, ali tada mi je to mogao reči, jer sam ja bila spremna ako čovjek kaže da treba kupiti i nove felge
znači Wonder kažeš da nema problema sa zračnicom, Sada je ta guma zadnja desna. Da ostavim tako ili da ravnam ili zamjenim felgu i naravno gdje da o obavim??
ako su gume bile nove, onda je vjerojatno puštala zrak na spoju guma-felga. ništa čudno za stare felge. nemora čak biti ni iskrivljena felga.
nebi ja ništa mijenjao. kotač sa zračnicom je otraga, ne pušta, ne trese....
nakon godina korištenja, na felgu se na nekim mjestima uhvati malo gume. pa felga i malo hrđa, boja se s nje oljušti, i kad staviš novu gumu bez zračnice, hoće na tim mjestima puštati zrak.
to ne znači da je felga iskrivljena.
ako se hoće srediti, oni mogu pobrusiti taj dio gdje guma naliježe na felgu, pa ga treba zaštititi, a to traži vremena i rada. i košta.
jednostavnije je staviti zračnicu i mirna si i ti i oni.
nakon godina korištenja, na felgu se na nekim mjestima uhvati malo gume. pa felga i malo hrđa, boja se s nje oljušti, i kad staviš novu gumu bez zračnice, hoće na tim mjestima puštati zrak.
ako se hoće srediti, oni mogu pobrusiti taj dio gdje guma naliježe na felgu, pa ga treba zaštititi, a to traži vremena i rada. i košta.
Ma jest to sve tako.ali što ćemo kad tu gumu treba staviti naprijed?
Najčešće neće biti ništa,ali.....
svi problemi su dolazili od krivo postavljenih guma. makar je čudno da trese, pogotovo ako je trešnja jaka. obično auto gubi smjer ako su krivo postavljene gume. no, zajedno sa lošim krajnikom volana....može biti.
sama zračnica nema veze. to je ispravan kotač.
ako je rupa na gumi jako mala i teško ju je naći, lakše je staviti zračnicu nego provesti 2 sata tražeći gdje pušta zrak. možda ju je malo teže izbalansirati, ali to je skroz OK guma.
Hm .... nova guma pa odma zračnica unutra ... hm ne liči li to tebi na šrot poroznu gumu kaj je trebala odavno završit u reciklaži? A s druge strane zračnica u tubeless gumi je ZADNJE rješenje.
Osobno mislim da se NIKAKO nije smjelo dogodit da se takva guma montira ko nova.
Iako ako Bračun blebeće da je 5 godina stara guma zapravo nova guma možda sad izvuku da je i bušna guma zapravo nova guma i da ako gubi manje od 0,1 bar / danu to je u "tvorničkim" standardima (ovo je bio sarkazam za onog ko nije ubra).
Ne slažem se s tobom. Ako se felga dobro očisti nema šanse da pušta na spoju - samo se treba potrudit da se skine ono govno od ljepila sa gume (tak im i traba kad koriste šrot robu).
Inače na jednom autu imam Fergatove felge stare ni manje ni više nego 29 godina. Do sada su na njih namontirani setovi i setovi guma. Prije 4 godine sam ih renovirao i nikakvog problema sa puštanjem ili nećim sličnim.
Ne slažem se s tobom. Ako se felga dobro očisti nema šanse da pušta na spoju - samo se treba potrudit da se skine ono govno od ljepila sa gume (tak im i traba kad koriste šrot robu).
u ovome i jest problem.
kome se da s time zajebavati? traje, košta, treba objašnjavati mušteriji....
jednostavnije je staviti zračnicu.