Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija
Korisničko ime
Lozinka

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.02.2007., 22:02   #1
groucho_marx
Banned

Registracija: Sep 2006.
Cool Zgibovi

koji su bolji zgibovi?Oni sa širim hvatom ili užim.ja na treningu radim one uže i napravim ih 9 a ove šire jedva 4.Kako se može povečati snaga za zgibove?
groucho_marx is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2007., 10:03   #2
tvuk
Hrčak na dopingu

tvuk Avatar

Registracija: Dec 2004.
Pošalji poruku preko Skype korisniku tvuk
Širi hvat ti više angažira Teres Major, a uži hvat latse.

Bar je tako napisao Vedran Jakšić ovdje:

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=4628&start=0
Odgovori s citatom
Old 01.03.2007., 21:44   #3
snake
Registrirani korisnik

snake Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku snake
uzi vise zahvacaju ruke, odn vise se rukama moze pomoci zati ih je lakse raditi dok je siroki nepovoljan za valjano ispoljavanje sile bicepsa stoga se vise aktiviraju ledja
snake is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2007., 22:31   #4
tvuk
Hrčak na dopingu

tvuk Avatar

Registracija: Dec 2004.
Pošalji poruku preko Skype korisniku tvuk
Bicepsi se ukljucuju u skoro svakoj vjezbi za ledja, to se tesko moze izbjeci. Ono sto je najvaznije je da ti oni ne budu ogranicavajuci faktor. Ukoliko imas slabe bicepse onda moras raditi vjezbe di su bicepsi manji faktor. Ukoliko su bicepsi jaki onda ti je svejedno.

Inace ako su ti zgibovi prelagani uvijek mozes stavit i pokoji uteg za pojas. Osobno mislim da su zgibovi sa uskim hvatom bolji jer vise pogadjaju latse od zgibova sa sirokim hvatom.
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.03.2007., 23:02   #5
Arathorn
...is Richard!

Arathorn Avatar

Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Churning sea of Absu, place of weeping death (Kaštel Sućurac)
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Arathorn
Quote:
tvuk kaže: Pogledaj post
Inace ako su ti zgibovi prelagani uvijek mozes stavit i pokoji uteg za pojas. Osobno mislim da su zgibovi sa uskim hvatom bolji jer vise pogadjaju latse od zgibova sa sirokim hvatom.
Najbolje je kombinirati i mijenjati.
Arathorn is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2007., 01:04   #6
IRON_STRIKER
Registrirani korisnik

IRON_STRIKER Avatar

Registracija: Apr 2005.
Mislim da će ti ovaj link pomoći http://www.4mcd.usmc.mil/AOP/OSOHyat...%20Program.htm
Old 03.03.2007., 12:14   #7
snake
Registrirani korisnik

snake Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku snake
Quote:
tvuk kaže: Pogledaj post
Ukoliko imas slabe bicepse onda moras raditi vjezbe di su bicepsi manji faktor. Ukoliko su bicepsi jaki onda ti je svejedno.
.

buduci da su zbibovi vjezba prvenstveno za ledja a bicepsi rade sam zato sto se drugacije nemoze, trebalo bi ih sto vise izolirati tako da se sto vise opterete ledjni misici
snake is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 19:43   #8
Edwin
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
Cool Zgibovi - problem

Bok svima!

Idem par godina u teretanu a i inace se dosta krecem, trcim i tako i u dosta sam dobroj formi. Ali problem su zgibovi.

Ne mogu napravit niti jedan!!

Ta mi je vjezba jako fora, ali ja se uspijem samo do pola podici (podlaktica i nadlaktica pod 90 stupnjeva) i dalje ne ide.

Ima li tko kakav prijedlog kako da i te zgibove uspijem napraviti? Kojim bih vjezbama mogao ojačati potrebne misice, koji su ocito preslabi?

Hvala!

P.S. Ajde molim nemojte slati odgovore tipa "vježbaj zgibove" i slicno kako se moze vidjeti na ovom forumu. Tko ne zna, ne mora niti tipkati takve "ideje".
Edwin is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 20:26   #9
Wayfarer
Registrirani korisnik

Wayfarer Avatar

Na ovoj spravi bi trebao sa širokim hvatom iza leđa i uskim ispred brade raditi serije za snagu znači po nekih 12 ponavljanja po 4 serije i da dižeš oko 70% svoje težine.

Isto tako kod zgibova osim što je stvar u snazi stvar je i u pokretu i da tijelo treba naviknut na taj pokret pa u teretani moraš imati spravu za zgibove gdje si možeš pod noge podbočiti onu polugu kojoj određuješ kojom snagom da ti pripomaže pri dizanju kako bi na kraju dobio taj pokret.

Ako budeš tako radio doći ćeš i do normalnih zgibova.

Zadnje uređivanje Wayfarer : 27.05.2009. at 20:32.
Wayfarer is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 20:32   #10
Edwin
Registrirani korisnik

Na lat mašini mogu potegnuti tih 70% mase tijela nekih 4-5 puta. O.K., to cu onda vjezbati.

Nazalost, sto se tiče baš sprave za zgibove nema toga u mojoj teretani (a niti u jednoj od pet ili šest koje sam zadnjih osam godina promijenio); druzit ću se onda s lat mašinom.

Hvala na konkretnom odgovoru!
Edwin is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 20:36   #11
Wayfarer
Registrirani korisnik

Wayfarer Avatar

Onda radi lat mašinu sa manjom kilažom ali obavezno da je 12 ponavljanja po 4 serije 2 vrste hvata i pazi na disanje i ono što je najbitnije da ti odmor između serija nije preko 1 minute i kada radiš na spravi i završiš seriju da se digneš i malo prošetaš i pokušaš opustiti ruke i leđa laganim razgibavanjem tako ćeš sigurno prije do snage nego pauzom od preko minute i sjedenjem na spravi ako si to možda prakticirao. I onda si maksimalno prilagodiš težinu da uspiješ napraviti toliko serija i ponavljanja sa tim odgovarajućim odmorom među serijama, to je najbitnije kod snage, opteretiti mišić ali ne na prvom mjestu kilažom već samim treniranjem bez puno odmora, čak bi ti preporučio i 45 sekundi među serijama i tu ti netreba bit bed ako padneš na kilaži koju dižeš jer ćeš tako napredovat bolje.

I moram naglasiti da u teretani ima svako svoj put do uspjeha ali neke osnovne stvari znači disanje, isprsiti se, ne kriviti leđa i mali odmor među serijama toga ako se držiš ide sve bolje.
Old 27.05.2009., 20:46   #12
Plavi Lav
Registrirani korisnik

Plavi Lav Avatar

Registracija: Feb 2008.
Quote:
Wayfarer kaže: Pogledaj post
Onda radi lat mašinu sa manjom kilažom ali obavezno da je 12 ponavljanja po 4 serije 2 vrste hvata i pazi na disanje i ono što je najbitnije da ti odmor između serija nije preko 1 minute i kada radiš na spravi i završiš seriju da se digneš i malo prošetaš i pokušaš opustiti ruke i leđa laganim razgibavanjem tako ćeš sigurno prije do snage nego pauzom od preko minute i sjedenjem na spravi ako si to možda prakticirao. I onda si maksimalno prilagodiš težinu da uspiješ napraviti toliko serija i ponavljanja sa tim odgovarajućim odmorom među serijama, to je najbitnije kod snage, opteretiti mišić ali ne na prvom mjestu kilažom već samim treniranjem bez puno odmora, čak bi ti preporučio i 45 sekundi među serijama i tu ti netreba bit bed ako padneš na kilaži koju dižeš jer ćeš tako napredovat bolje.

I moram naglasiti da u teretani ima svako svoj put do uspjeha ali neke osnovne stvari znači disanje, isprsiti se, ne kriviti leđa i mali odmor među serijama toga ako se držiš ide sve bolje.

Zašto obavezno
Plavi Lav is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 21:23   #13
Wayfarer
Registrirani korisnik

Wayfarer Avatar

Sve manje ne stimulira dovoljno mišićna vlakna i nema efekta na snagu nego na druge stvari.
Old 27.05.2009., 21:33   #14
room_666
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2009.
jos prije 6-7 godina dok sam se intenzivno bavio veslanjem mogao sam sloziti u seriji od 12-15 pravilno napravljenih zgibova (bez trzaja)....u medjuvremenu sam dobio 15-ak kg a ruke mi se nisu nesto specijalno sjacale sto se snage ticce (u volumenu sam dobio,haha) pa tako danas kao rekreativac mogu napraviti 2-3 samo. :/
posto kod zgibova rade skoro svi misici torza kod tebe oni ocito nisu dovoljno jaki da bi mogli podici tezinu tijela.
eto,,,,posto kod mene pali ona,,kad ne mozes niti jedan,,radi zgibove pa ces s vremenom moci nekoliko nisam bas neki za dat savjet...ja bi rekao,,bavi se nekim sportom koji ce ti ojacati gornji dio tijela,,tipa veslanje ili kajak..al evo,,ne znam s kojim bi vjezbama u teretani postigao da ti krenu zgibovi.
uglavnom,,sretno!!
room_666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 21:36   #15
Zli Mali Medo
Registrirani korisnik

Zli Mali Medo Avatar

Registracija: Oct 2005.
Quote:
Sve manje ne stimulira dovoljno mišićna vlakna i nema efekta na snagu nego na druge stvari.
Joj, boze mili, koja glupost. Ali da si barem na tragu, jok, ti pises apsolutno netocne stvari jer, vidi vraga, upravo je suprotno. Cim manje ponavljanja, a veca kilaza.
Zli Mali Medo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 21:45   #16
batler
Registrirani korisnik

batler Avatar

Registracija: Sep 2005.
Quote:
Edwin kaže: Pogledaj post
Ta mi je vjezba jako fora, ali ja se uspijem samo do pola podici (podlaktica i nadlaktica pod 90 stupnjeva) i dalje ne ide.
Nakon ovog trenutka dosta preuzmu bicepsi,vjerojatno ti i oni onda nisu najjači,pa malo treniraj i njih
batler is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 23:18   #17
Plavi Lav
Registrirani korisnik

Plavi Lav Avatar

Registracija: Feb 2008.
Quote:
Krivo.
Čemu onda treninzi 5x5 sa većim težinama ?
Baš ovo što ti je medo napisao.
Plavi Lav is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 23:23   #18
vidra
Banned

Registracija: Apr 2008.
pravac na bazen i savaldati tehniku delfina
vidra is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2009., 23:28   #19
IcedEarth
Registrirani korisnik

IcedEarth Avatar

Registracija: Apr 2007.
ja sam najviše jačao u zgibovima kad sam jačao u dinamičkom veslanju u pretklonu i u mrtvom dizanju
IcedEarth is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2009., 00:51   #20
Wayfarer
Registrirani korisnik

Wayfarer Avatar

Najlakše napisat nekom da je napisao nešto krivo a ne objasnit zašto.
Ali pošto očito sami nemate te intelektualne sposobnosti ja ću umjesto vas.
Dakle momak je došao na forum pitat kako ojačat jer NEMOŽE raditi zgibove, znači i nije baš bog zna što jak...
Znači ono što on treba dobit je kako na snazi tako i na izdržljivosti a i više manje kreće od 0 a onda svakako neće kao već istrenirani profesionalni bodibilder ili sportaš koje kakvih iznimnih fizičkih sposobnosti raditi trening za snagu sa ogromnim težinama sa 3-5 ponavljanja u seriji već je za njega da dobije na snazi potrebno napraviti što više ponavljanja sa što manje odmora među serijama sa maksimalnom težinom koju može podnijeti a da se drži zacrtanog a to je ovo što sam prije napisao. Još jednom, koji smisao momku koji ne može napraviti 1 zgib staviti 5 puta veću kilažu od one koju inače diže i raditi 3 ponavljanja.
capisce?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja