koji su bolji zgibovi?Oni sa širim hvatom ili užim.ja na treningu radim one uže i napravim ih 9 a ove šire jedva 4.Kako se može povečati snaga za zgibove?
uzi vise zahvacaju ruke, odn vise se rukama moze pomoci zati ih je lakse raditi dok je siroki nepovoljan za valjano ispoljavanje sile bicepsa stoga se vise aktiviraju ledja
Bicepsi se ukljucuju u skoro svakoj vjezbi za ledja, to se tesko moze izbjeci. Ono sto je najvaznije je da ti oni ne budu ogranicavajuci faktor. Ukoliko imas slabe bicepse onda moras raditi vjezbe di su bicepsi manji faktor. Ukoliko su bicepsi jaki onda ti je svejedno.
Inace ako su ti zgibovi prelagani uvijek mozes stavit i pokoji uteg za pojas. Osobno mislim da su zgibovi sa uskim hvatom bolji jer vise pogadjaju latse od zgibova sa sirokim hvatom.
Quote:
tvuk kaže:
Inace ako su ti zgibovi prelagani uvijek mozes stavit i pokoji uteg za pojas. Osobno mislim da su zgibovi sa uskim hvatom bolji jer vise pogadjaju latse od zgibova sa sirokim hvatom.
Ukoliko imas slabe bicepse onda moras raditi vjezbe di su bicepsi manji faktor. Ukoliko su bicepsi jaki onda ti je svejedno.
.
buduci da su zbibovi vjezba prvenstveno za ledja a bicepsi rade sam zato sto se drugacije nemoze, trebalo bi ih sto vise izolirati tako da se sto vise opterete ledjni misici
Idem par godina u teretanu a i inace se dosta krecem, trcim i tako i u dosta sam dobroj formi. Ali problem su zgibovi.
Ne mogu napravit niti jedan!!
Ta mi je vjezba jako fora, ali ja se uspijem samo do pola podici (podlaktica i nadlaktica pod 90 stupnjeva) i dalje ne ide.
Ima li tko kakav prijedlog kako da i te zgibove uspijem napraviti? Kojim bih vjezbama mogao ojačati potrebne misice, koji su ocito preslabi?
Hvala!
P.S. Ajde molim nemojte slati odgovore tipa "vježbaj zgibove" i slicno kako se moze vidjeti na ovom forumu. Tko ne zna, ne mora niti tipkati takve "ideje".
Na ovoj spravi bi trebao sa širokim hvatom iza leđa i uskim ispred brade raditi serije za snagu znači po nekih 12 ponavljanja po 4 serije i da dižeš oko 70% svoje težine.
Isto tako kod zgibova osim što je stvar u snazi stvar je i u pokretu i da tijelo treba naviknut na taj pokret pa u teretani moraš imati spravu za zgibove gdje si možeš pod noge podbočiti onu polugu kojoj određuješ kojom snagom da ti pripomaže pri dizanju kako bi na kraju dobio taj pokret.
Ako budeš tako radio doći ćeš i do normalnih zgibova.
__________________ To those who know no explanation needed, to those who don't no eplanation possible
Zadnje uređivanje Wayfarer : 27.05.2009. at 20:32.
Na lat mašini mogu potegnuti tih 70% mase tijela nekih 4-5 puta. O.K., to cu onda vjezbati.
Nazalost, sto se tiče baš sprave za zgibove nema toga u mojoj teretani (a niti u jednoj od pet ili šest koje sam zadnjih osam godina promijenio); druzit ću se onda s lat mašinom.
Onda radi lat mašinu sa manjom kilažom ali obavezno da je 12 ponavljanja po 4 serije 2 vrste hvata i pazi na disanje i ono što je najbitnije da ti odmor između serija nije preko 1 minute i kada radiš na spravi i završiš seriju da se digneš i malo prošetaš i pokušaš opustiti ruke i leđa laganim razgibavanjem tako ćeš sigurno prije do snage nego pauzom od preko minute i sjedenjem na spravi ako si to možda prakticirao. I onda si maksimalno prilagodiš težinu da uspiješ napraviti toliko serija i ponavljanja sa tim odgovarajućim odmorom među serijama, to je najbitnije kod snage, opteretiti mišić ali ne na prvom mjestu kilažom već samim treniranjem bez puno odmora, čak bi ti preporučio i 45 sekundi među serijama i tu ti netreba bit bed ako padneš na kilaži koju dižeš jer ćeš tako napredovat bolje.
I moram naglasiti da u teretani ima svako svoj put do uspjeha ali neke osnovne stvari znači disanje, isprsiti se, ne kriviti leđa i mali odmor među serijama toga ako se držiš ide sve bolje.
__________________ To those who know no explanation needed, to those who don't no eplanation possible
Onda radi lat mašinu sa manjom kilažom ali obavezno da je 12 ponavljanja po 4 serije 2 vrste hvata i pazi na disanje i ono što je najbitnije da ti odmor između serija nije preko 1 minute i kada radiš na spravi i završiš seriju da se digneš i malo prošetaš i pokušaš opustiti ruke i leđa laganim razgibavanjem tako ćeš sigurno prije do snage nego pauzom od preko minute i sjedenjem na spravi ako si to možda prakticirao. I onda si maksimalno prilagodiš težinu da uspiješ napraviti toliko serija i ponavljanja sa tim odgovarajućim odmorom među serijama, to je najbitnije kod snage, opteretiti mišić ali ne na prvom mjestu kilažom već samim treniranjem bez puno odmora, čak bi ti preporučio i 45 sekundi među serijama i tu ti netreba bit bed ako padneš na kilaži koju dižeš jer ćeš tako napredovat bolje.
I moram naglasiti da u teretani ima svako svoj put do uspjeha ali neke osnovne stvari znači disanje, isprsiti se, ne kriviti leđa i mali odmor među serijama toga ako se držiš ide sve bolje.
jos prije 6-7 godina dok sam se intenzivno bavio veslanjem mogao sam sloziti u seriji od 12-15 pravilno napravljenih zgibova (bez trzaja)....u medjuvremenu sam dobio 15-ak kg a ruke mi se nisu nesto specijalno sjacale sto se snage ticce (u volumenu sam dobio,haha) pa tako danas kao rekreativac mogu napraviti 2-3 samo. :/
posto kod zgibova rade skoro svi misici torza kod tebe oni ocito nisu dovoljno jaki da bi mogli podici tezinu tijela.
eto,,,,posto kod mene pali ona,,kad ne mozes niti jedan,,radi zgibove pa ces s vremenom moci nekoliko nisam bas neki za dat savjet...ja bi rekao,,bavi se nekim sportom koji ce ti ojacati gornji dio tijela,,tipa veslanje ili kajak..al evo,,ne znam s kojim bi vjezbama u teretani postigao da ti krenu zgibovi.
uglavnom,,sretno!!
Sve manje ne stimulira dovoljno mišićna vlakna i nema efekta na snagu nego na druge stvari.
Joj, boze mili, koja glupost. Ali da si barem na tragu, jok, ti pises apsolutno netocne stvari jer, vidi vraga, upravo je suprotno. Cim manje ponavljanja, a veca kilaza.
Najlakše napisat nekom da je napisao nešto krivo a ne objasnit zašto.
Ali pošto očito sami nemate te intelektualne sposobnosti ja ću umjesto vas.
Dakle momak je došao na forum pitat kako ojačat jer NEMOŽE raditi zgibove, znači i nije baš bog zna što jak...
Znači ono što on treba dobit je kako na snazi tako i na izdržljivosti a i više manje kreće od 0 a onda svakako neće kao već istrenirani profesionalni bodibilder ili sportaš koje kakvih iznimnih fizičkih sposobnosti raditi trening za snagu sa ogromnim težinama sa 3-5 ponavljanja u seriji već je za njega da dobije na snazi potrebno napraviti što više ponavljanja sa što manje odmora među serijama sa maksimalnom težinom koju može podnijeti a da se drži zacrtanog a to je ovo što sam prije napisao. Još jednom, koji smisao momku koji ne može napraviti 1 zgib staviti 5 puta veću kilažu od one koju inače diže i raditi 3 ponavljanja.
capisce?