Koja su Vaša razmišljanja u vezi izbora za gradonačelnika Šibenika? Prvi su neposredni izbori za gradonačelnika u povijesti Hrvatske. Pretendenti za isti položaj su abecednim redom: Goran Grguričin, Nedjeljka Klarić i Ante Županović. Ima još kandidata, ali istaknuo sam ljude koji u anketema stoje najbolje.
Možda bi bilo dobro reći da nisam član nijedne stranke i ovaj upit ne služi u nikakve predizborne svrhe.
Volio bi da se skupe ozbiljni građani grada i prokomentiraju povijest, sadašnjost i osobito budućnost Šibenika. Kako i kamo dalje jer i sami znamo da nam ne cvjetaju ruže.
Hvala na pažnji.
ha, a svak ce za svog kandidata rec da je najbolji, eto ja kao stanovnik šibenske zupanije, ali ne kao građanin Šibenika dobro upucen u zbivanja oko izbora mislim da g. Grguricin ima sanse velike, volija bi da je osta u HSS, ali i ovako bi da glas za njega..onu Nedu je stvarno je ruzno i za vidit, a kamo da bude gradonacelnica..e sad zna se koja je njezina izborna baza, svi iz drzavnih sluzbi, redom: Vodovod, Elektra, Cistoca, Porezna Uprava i sve druge drzavne jasle koja je njihova krava muzara i nece kontra HDZ-a jer im daje kruh..bit ce tesko, ovi SDP-ovi su se podilili na komnjuaru Ninica i prihvatljivog dr. Županovica koji također ima dobre sanse..ovi drugi su mislim minorni..A HDZ kod nas je uvik konstanta, bit ce ih tesko skinut, jer kako sam navea to je interesno/lopovska organizacija..
Znam da je bio jedini grad južno od Karlovca gdje HDZ nije vladao...
je SDP je prezivija pola mandata..ostalo je sve ADZ vlada..inace u samom gradu nikad nisu bile velike razlike u broju glasova SDPa i HDZa, al trgovina je jaka strana dr. Ive i njegovih podanika..al iman osjecaj da ce pasti i Šibeniku, Vodicama..bar se nadam..al navea san povise zašto ce to bit tesko..
Slažem se sa bodulom da G.G. ima dobre šanse. Šta se Nede tiče mislim da dr. Ivi nije jasna cila slika grada, odnosno zna ono šta su mu ovi prinili. Istina je da nisu previše omiljeni, ni ona ni njezini dogradonačelnici. To zaključujem iz toga što je dr. Ivo danas pohodija Šibenik i dok san prolazija rivom i nije se baš bilo za pofaliti koliko je ljudi došlo. Osim toga nakupilo se toga , afera za aferom. HDZ svoju dominaciju u Šibeniku može zahvaliti šta je SDP u gradu katastrofičan i teško da će uskrsnuće dr. Ante išta promijeniti. Za vrijeme njihove vladavine gradom i gradonačelnika A. stanje je bilo najgore dosad. Po meni HDZ može izvući samo nizak odaziv (na prošlim izborima 28%). Njihovo biračko tijelo je dobro dresirano i izlaze na izbore, a instalirani su po svim institucijama i teško da će okrenuti leđa onima koji su ih stavili na položaj. G. G. i HDZ imaju slićno biračko tijelo s tim da će G. G. privući veliki dio branitelja i policije. Izgledan je drugi krug između G G.-a i dr. Ante s tim da bi tada Nedini glasovi išli G. G.-u. Ko zna šta će biti. Ma ko god bija gradonačelnik očukujem rezultate , a predizborne letke/knijžurine neka čuvaju za paliti vatru zimi ili za gradelje.
Slažem se sa bodulom da G.G. ima dobre šanse. Šta se Nede tiče mislim da dr. Ivi nije jasna cila slika grada, odnosno zna ono šta su mu ovi prinili. Istina je da nisu previše omiljeni, ni ona ni njezini dogradonačelnici. To zaključujem iz toga što je dr. Ivo danas pohodija Šibenik i dok san prolazija rivom i nije se baš bilo za pofaliti koliko je ljudi došlo. Osim toga nakupilo se toga , afera za aferom. HDZ svoju dominaciju u Šibeniku može zahvaliti šta je SDP u gradu katastrofičan i teško da će uskrsnuće dr. Ante išta promijeniti. Za vrijeme njihove vladavine gradom i gradonačelnika A. stanje je bilo najgore dosad. Po meni HDZ može izvući samo nizak odaziv (na prošlim izborima 28%). Njihovo biračko tijelo je dobro dresirano i izlaze na izbore, a instalirani su po svim institucijama i teško da će okrenuti leđa onima koji su ih stavili na položaj. G. G. i HDZ imaju slićno biračko tijelo s tim da će G. G. privući veliki dio branitelja i policije. Izgledan je drugi krug između G G.-a i dr. Ante s tim da bi tada Nedini glasovi išli G. G.-u. Ko zna šta će biti. Ma ko god bija gradonačelnik očukujem rezultate , a predizborne letke/knijžurine neka čuvaju za paliti vatru zimi ili za gradelje.
dobro kazes za ove brosure/letke i sl. sranja..odlicno ce bit za lozit vatru zimi..jer plina kod nas nema, a centralno je za one malo veceg dzepa
Dilu knjižurine kao da su ko ja odrasli na Sirijusu i Alan Fordu (i to trobroju). Ne možeš ih kriviti, to je do sada bilo uspješna kombinacija. Lipo obećaju brda i doline i to uokvire u lipo stilski ukoričeno literarno djelo. A narod puši ko veliki sve te utopije. Najnovija baza, umra san od smija kad san vidija-nova dvorana u obliku šibenske kape. Bez plana, bez lokacije, bez financijske konstrukcije , samo slika i ništa više. A ljudi popizdili za novom dvoranom, ali će barem moći nositi šibensku kapu...
Dilu knjižurine kao da su ko ja odrasli na Sirijusu i Alan Fordu (i to trobroju). Ne možeš ih kriviti, to je do sada bilo uspješna kombinacija. Lipo obećaju brda i doline i to uokvire u lipo stilski ukoričeno literarno djelo. A narod puši ko veliki sve te utopije. Najnovija baza, umra san od smija kad san vidija-nova dvorana u obliku šibenske kape. Bez plana, bez lokacije, bez financijske konstrukcije , samo slika i ništa više. A ljudi popizdili za novom dvoranom, ali će barem moći nositi šibensku kapu...
eto vidim da se razumis u "sibenske" politicku svakodnevnicu, a kako se sican tako je bilo i prije 4 godine u onom njihovom prospektu, megamarine, podzemni parking na poljani i raznorazne budalštine..al eto najgore od toga narod puši ko veliki..nadam se da ce doci kraj tom bezobzirnom laganju..ma bilo ko da dodje nece biti velikih promjena na bolje, al bar se nadam mrvicu pošteniju, manje arogmnatnu i bahatu vlast jer su ovi preljigavi..
Najviše od svega ljuti jedna degradacija naroda jer smo svedeni i uvelike tertirani kao zadnji debili kojima je dovoljno svake četiri godine pokazati SF prospekt (neki to zovu predizborna brošura) i svi hrlimo glasati za naše spasitelje i mecene. Čekajte malo! Šta je sa odgovornosti, poštenjem i moralom. Odakle više obraza iznova pričati iste nebuloze, malo ih stilski doraditi i uz par žlica demagogije iznova plasirati pučanstvu. Imaš pravo, ovdašnja politika je prepuna arogancije i samodopadnosti.
Svako realan zna da sa našim skromnim proračunom ne možemo puno, ali ono što se može učiniti je organizirati upravu kao servis građana, a ne kao rodjačku prčiju kakva je danas. Nedopustivo je da grad nema GUP i ostale planove. Gradska uprava je dužna osigurati preduvjete za dolazak ozbiljnih poslovnih ljudi, a ne lakrdijaša i lovaca u mutnom kao do sada. Kad bi postojali takvi uvjeti kapala bi i neka lova u proračun... (osnove ekonomije)
Malo se ekipa makla od naroda, još malo će biti-nemate kruha-jedite kolača.
Najviše od svega ljuti jedna degradacija naroda jer smo svedeni i uvelike tertirani kao zadnji debili kojima je dovoljno svake četiri godine pokazati SF prospekt (neki to zovu predizborna brošura) i svi hrlimo glasati za naše spasitelje i mecene. Čekajte malo! Šta je sa odgovornosti, poštenjem i moralom. Odakle više obraza iznova pričati iste nebuloze, malo ih stilski doraditi i uz par žlica demagogije iznova plasirati pučanstvu. Imaš pravo, ovdašnja politika je prepuna arogancije i samodopadnosti.
Svako realan zna da sa našim skromnim proračunom ne možemo puno, ali ono što se može učiniti je organizirati upravu kao servis građana, a ne kao rodjačku prčiju kakva je danas. Nedopustivo je da grad nema GUP i ostale planove. Gradska uprava je dužna osigurati preduvjete za dolazak ozbiljnih poslovnih ljudi, a ne lakrdijaša i lovaca u mutnom kao do sada. Kad bi postojali takvi uvjeti kapala bi i neka lova u proračun... (osnove ekonomije)
Malo se ekipa makla od naroda, još malo će biti-nemate kruha-jedite kolača.
hehe, "osnove ekonomije" sam polozio iz trećeg puta na faksu kod pok. profesra Bilića (Slavenovog oca) i razmisljam da bar ti naši politicari znaju O od Osnova/počela ekonomije vec bi napredak bio vidljiv jer sto je Grad/Općina neko firma s kojom trebaju uprvaljat po ekonomskim nacelima..
Evo jedinog HDZ-ovca kog mogu probavit je sadašnji župan Goran Pauk, sve drugo smece..jedina relana opcija za župana, a i kandidat za dožupana Zoran Smolic je isto ok..nema nekih opasnih afera za njima..
hehe, "osnove ekonomije" sam polozio iz trećeg puta na faksu kod pok. profesra Bilića (Slavenovog oca) i razmisljam da bar ti naši politicari znaju O od Osnova/počela ekonomije vec bi napredak bio vidljiv jer sto je Grad/Općina neko firma s kojom trebaju uprvaljat po ekonomskim nacelima..
Pa fala dragom Bogu da je grad firma koju kojoj je gradonačelnik ništa drugo nego direktor/manager i dužan je ostvariti napredak/zaradu. Živo me zanima hoćemo li ikad doznati sadržaje svih ugovora koje je grad potpisiva kroz godine a nose etiketu tajnosti. Ako je sve tako lipo i pošteno dajte da pročitamo. Nekako mi se čini da su ugovori potpisani štetno po grad, a niz dlaku investitoru. Ali možete mi reci da sam samo skeptičan...
Šibenčani, vrime je za promjene...ovi šta su na vlasti imali su svoju priliku, i to dugo godina...i ništa pametnog nisu napravili, osin možda par cesta...sve ostalo stoji u "projektima", "idejnim nacrtima", "planovima", ali ništa se ne radi...
nemojte biti lini 17.5. i ne izać na izbore, pa ode po forumu plakati i govoriti da vlast krade, vara, laže, ovo-ono...ako ne izađete na izbore znači da pristajete na te laži i varanja, da se slažete s tin da van oni (HDZ) bude na čelu grada...glasanje to je 5 minuta posla, a može puno značiti...ako glasate za promjene gore ne može biti, može biti samo isto ili bolje...
znan da u SDPu ima dosta mladih ljudi koji žele nešto raditi, promovirati Šibenik, raditi za Šibenik, triba in dati priliku i svrgniti HDZ...kako rade na državnoj razini tako i na lokalnoj...ako nastavimo ovako bit ćemo jednaki s stanjem u ličkoj županiji...činjenica je da u većim gradovima u Hrvatskoj ne pobjeđiva HDZ...a pogledajte te gradove i županije...Istra, Zagreb, Međimurje...pa to se razvija jer nema HDZa da uništava...
vrime je za promjene, Šibeniče moš ti bolje...
Neka moja razmišljanja. Dođem ja u kazalište kad je bija skup SDP-a (prije koji misec) malo poslušati šta kažu ljudi kad svi koji su govorili pozdravljaju: drugovi i drugarice. Meni lagano već igra oko. Nisan ti ja drug stari moj. Smatram se simpatizerom stranke, ali SDP se nije transformirao u ozbiljnu stranku europskih načela. Malo su se ušminkali, ali isti su ka i prije 90. Da drugovi i drugarice... A kad su mislili da su dobili izbore pala je Od Vardara pa do...-nastavi sam. Sitimo se Gradonačelnika A. iz redova gornje spomenutih koji je satra grad na najniže grane u povijesti. Dugo san mislija o članstvu ali zbog toga san odusta zasada.
Koji su to mladi sposobni ljudi? Koliko ja znan mladi i sposobni ljudi uglavnom lipe plakate...
Kakvi je program predstavljen javnosti?
Nije to ništa ozbiljno.
Ne volim HDZ ali svoju dugogodišnju prevlast u Šibeniku mogu upravo zahvaliti SDP i ostaloj bezidejnoj oporbi i raznim likovima koji ih vode.
Slažem se da triba izaći na izbore i držati svoju sudbinu u svojoj ruci. Onaj tko ne izađe nema pravo prigovarati. Hvala.
mladi i sposobni ljudi dilu plakate...istina, jer je predizborno vrime i triba raditi, lipit plakate i dilit letke...možda to hdz ne radi jer su bahati i sigurni u svoju pobijedu pa in je to ispod časti...samo ću spomenit koncert u dvorani pipsa i nene belana u režiji SDPa Šibenik za Centar na Šubičevcu koji je uspija u svom cilju...
mislin da je upravo hdz zaslužan za to šta Šibenik stagnira u razvoju, a ako misliš da je razvitak samo gradnja tunela i tehnološke ceste onda se varaš...to je samo mazanje očiju, prave stvari se ne rade, kako Neda može biti i u Šibeniku i u Saboru u isto vrime...a u saboru ni Š za Šibenik...ne lobira se za Šibenik, zapuštaju se kulturni spomenici, najvridnije blago Šibenika, 4 povijesne tvrđave koje bi mogle postati najpoznatije...ne radi se luka, prirodna luka Šibenika je savršena, ali je niko ne iskorištava...ne ulaže se u sport, u sportske objekte...ma da ti ne nabrajan, ako si iz Šibenika sve ti je jasno...
zato ponavljan, 17.5. glasajte za SDP i napokon maknimo hdz s vlasti, drevni Krešimirov grad Šibenik zaslužuje bolje...
Šibeniče moš ti bolje...
Mislim da je djelomično uzrok problema upravo to šta se previše ulaže u sport. HNK Šibenik je dosad poija dotu Isusovu. Ujedno je povuka lovu od drugih sportova. Košarka je procvitala kad je Šibenik bija u 2. ligi. Da me se nebi krivo shvatilo obožavam sport i volija bi da sportaši u svim sportovima kvalitetno prezentiraju svoj grad, ali želim da ulaganja budu transparentna. Tu nikako nije mjesto preusmjeravanje love iz nekih gradskih poduzeća u gore spomenuti klub.
Slažem se sa tobom da je šibenski lobi u Saboru jako slab. Nema love za naše projekte dok susjedi primaju ogromne poticaje za svoje. Projekti koji ti spominješ su državni projekti u kojima je Grad sudjelova malo i ništa. Tebi svaka čast, dobija si posal malo pogledati forume i malo promovirati svoje. Evala ti, ali ja se još nećkam. Nisam još uvjeren u to da je SDP maknija od prošlosti...
znan da u SDPu ima dosta mladih ljudi koji žele nešto raditi, promovirati Šibenik, raditi za Šibenik, triba in dati priliku i svrgniti HDZ...kako rade na državnoj razini tako i na lokalnoj...ako nastavimo ovako bit ćemo jednaki s stanjem u ličkoj županiji...činjenica je da u većim gradovima u Hrvatskoj ne pobjeđiva HDZ...a pogledajte te gradove i županije...Istra, Zagreb, Međimurje...
...