Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.04.2004., 12:13   #1
Talking Meksicka kuhinja

da li volite tu spizu?
koja su vam najdraza jela?
volite li zapaprit?

ja sam se totalno ushemija u pravljenju tortilja...
razvlacim ih ko profesionalac
__________________
Through frozen rice fields,
moving slowly on horseback,
my shadow creeps by
1rice is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2004., 13:32   #2
i ja i ja

a najveci mi je gust kad slozim fino sve zivo od salata ribanog sira mesa graha i svih tih cuda, ljutih, manje ljutih i kojekakvih umaka, i ona se svi kolektivno zaprasimo za stolom slazuci si sami te divote na tortilje, ma mljac
meksicka kuhinja mi je najdraza definitivno, i da, nadasve volim zapaprit, ili zachilit
razmazoti is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2004., 13:57   #3
ja volim tortilje zapecene ili samo onakao. iman neku meksicku kuvaricu i skroz je dobra! a sta se tice zacinjenijih stvari to svi doma volimo, i u obicnu juvu stavljamo tabaska zasadila sam 3 vrste ljutih papricica- jedva cekam da daju ploda.
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2004., 18:36   #4
Juha od kukuruza sa sirom
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2004., 23:34   #5
tortilje i punjenje istih

kako slažete tortilje?

molim detaljan postupak

.....čime ih sve punite?


....ajde recepti

..da napomenem, volim pikantno


thx
*cactus* is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2004., 09:17   #6
Na malo ulja prodinstam kapulu, dodam paprike, u to ubacim piletinu i pelate, sve dobro zacinim sa soli, paprom, chillijem u prahu i/ili dodam chilli papricicu (svjezu ili susenu, sto mi je vec pri ruci). Kad je sve gotovo ubacim konzervu "fazola i kukuruza u meksickom umaku" od Bonduellea (sto se pokazalo kao super kombinacija umjesto posebno fazola, posebno kukuruza). Ako nije dovoljno "hot" jos ubacim tabasca.

Tortilje punim s tim, salatom, ribanim sirom i umakom od vrhnja (ili obicnim cistim vrhnjem (kiselim) ako nemam vremena napraviti umak).

Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2004., 20:16   #7
ne kuzim sta ti znaci kako SLAZEM tortilje?!?

punim ih najcesce sa povrcem.

bizi, mrkva, kukuruz, pelati + zacini po zelji
spinat, svjezi sir + zacini
kuhani grah, pelati, kukuruz + zacini
piletina na prugice, poriluk + zacini
gljive, meso + zacini

povrce sve moras skuhat, ocidit vodu pa onda dodat pelate, zacini i pusti da se kuha oko 15 min (ili dok ne ispari voda) . tortilje mozes zapec ili samo napunit sa filom. ako zelis zapec napravi umak od kiselg vrhnja, pola kesice parmezana i oko 10-15dkg izribane gaude. tortilje napunis cime zelis, preklopis ih na pola, polijes vrhnjem i sirom i zapeces!

ma najbolje ti je da stavljas sta god oces unutra, sta god volis i sta god ti pase- eksperimentiraj :
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2004., 10:22   #8
meni green tabasco traje manje od sedmice dana
a najdraze mi je liti kad ima svjezeg povrca, napravit neki umak
sa svim i svacim i sve to stavit sirovo sa nachosima i pun ku*ac
sira u pecicu samo da se sir otopi...
i onda to jest rukama
__________________
Through frozen rice fields,
moving slowly on horseback,
my shadow creeps by
1rice is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2004., 13:40   #9
meksicka juha

Quote:
atlantis kaže:
na sto manje ulja sitno nakosati malo crvenog luka, proprziti, posoliti i na to baciti sitne komadice teletine...

malo prziti (minutu dvije) i zatim nastaviti pirjati podlijevajuci temeljcem... na pola baciti unutra jedan siiitno kosani paradajz, malo ljutih feferona ili papricica (sitno kosano), josh malo prodinstati, ubaciti kukuruz, prije kuhani grah (onaj smedji ili sitniji bijeli), zaliti temeljcem i dodati ukuhane rajcice po zelji, prokuhati... popapriti, posipati s malo sjeckanog persinovog lisca i posluziti

dobar tek
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2004., 21:39   #10
meso u tex mex zacinu, ribani sir, svjezi paradajz, avokado, nekad zelene salate i grckog jogurta
Indi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2004., 21:43   #11
mljeveno meso, ribani sir, kukuruz, friski luk, paradajs i krastavac izrezan na sitno i na to neki jak preljev i ponekad sourcream
__________________
I hate quotations. Tell me what you know.
zucchera is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2004., 23:08   #12
a di ima kupit grckog jogurta
razmazoti is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2004., 09:43   #13
Quote:
razmazoti kaže:
a di ima kupit grckog jogurta
Pa sta nema sad u Rvackoj sve za kupit???
Indi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2004., 20:42   #14
Quote:
njasa kaže:
ne kuzim sta ti znaci kako SLAZEM tortilje?!?
pa postupak kako napraviti tortilje

omjer brašna.....itd,itd
(jel je nužno da bude kukuruzno brašno?)
*cactus* is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2004., 21:29   #15
Quote:
Indi kaže:
Pa sta nema sad u Rvackoj sve za kupit???
nisam rekla da nema, pitala sam di ima
razmazoti is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2004., 07:43   #16
Quote:
*cactus* kaže:
pa postupak kako napraviti tortilje

omjer brašna.....itd,itd
(jel je nužno da bude kukuruzno brašno?)
ahaaaaa to si mislila
joooj nemoj se ljutit ali imas na ovde bar tri teme o tortiljama, kako se rade- recepti. sta se tice brasna nije nuzno da bude kukuruzno brasno (iako to imas kupit u svakom drugom ducanu, ne palentu nego bas brasno. puno ljudi misli da je to isto).

sve u svemu pogledaj malo po temama i uzivaj u pripremanju
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2004., 09:17   #17
Quote:
razmazoti kaže:
nisam rekla da nema, pitala sam di ima
Neznam, jer ne zivim u Hr
Indi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2004., 11:08   #18
Mene zanima kako napraviti one umake koji se dobiju u meksickom restoranu (oni u malim zdjelicama). Crveni mi jos i uspije (pelati, paradajz, nesto ljuto), ali onaj bijeli nikako iskemijati. Zna li netko kako?
shoosha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2004., 02:56   #19
sushi, umeboshi, pirinach, dimljeni losos, soja sos, kuvana paprika, kecthap, sok od limuna.
__________________
već sam umro
samuraj92 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2004., 20:30   #20
Tortolje punim sa čili-grahom: maslinovo ulje, luk, češnjak, grah, čili, pelati i začini (sol, papar, origano,lovor...)
Preko toga napravim umak od vrhnja i čilija.
Umjesto graha možeš staviti i razno povrće.
Ako ti je preljuto stavi čili samo u umak od vrhnja.
__________________
Vecer u kojoj se svi prisutni sasvim slazu izgubljena je
klio is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:55.