ja sam shvatio da je to škola baš za tjelohranitelja, ali sam isto tak shvatio da ti oni negarantiraju posao, a čini mi se da se te obuke provode van države znaći vjerojatno nisu niti na hrvatskom. a i sumnjam da bi te netko zaposlio kao tjelohranitelja bez prijašnjih iskustava i samo sa osnovnim tečajem.
ja sam shvatio da je to škola baš za tjelohranitelja, ali sam isto tak shvatio da ti oni negarantiraju posao, a čini mi se da se te obuke provode van države znaći vjerojatno nisu niti na hrvatskom. a i sumnjam da bi te netko zaposlio kao tjelohranitelja bez prijašnjih iskustava i samo sa osnovnim tečajem.
ma nije skola nego tecaj... pogledaj kolko traje pa ce ti sve bit jasno
jednom rjecju, zajebi to na prvi pogled mi je djelovalo da je to neka obuka za pro VIP bodyguarde... u jednu ruku i je ali opet tesko ce te netko zaposlit s tim bez odgovarajuce diplome
Brijem da jedino moš bit ziher da ćeš dobit job ako završiš onu izraelsku....koja je i dost skupa.....e nakon toga posao dobijaš....bez po frke...al treba to završit...i platit prvo...
izraelsku??? na sta tocno mislis??? puni naziv molim
Pa na onu obuku koju je za tjelohranitelja prošao i onaj Valdec što je bilo dokumentirano u jutarnjem prije par godina.....brijem da ili ima veze sa mosadom ili je obuka slična mosadovoj obuci...
ima više tih škola koje obučavaju tjelohranitelje, kažu da je ta izraelska jako teška i da je orjentirana na borbu, znaći tamo uće ljude kako rukovati uzijem i kako reagirati u borbenim situacijma... uglavnom više je tečaj orjentiran za borbu, za razliku od ove IBA koja je europska organizacija za obrazovanje tjelohranitelja i ima obuku više orjentiranu na prepoznavanje opasnosti i neke takve pizdarije. ako završite izraelsku obuku i zaposlite se u europi ta sva obuka koju ste tamo učili vam pada u vodu jer u europi smijete koristiti samo kratko oružje...
neznam baš kolika je potražnja u hrvatskoj za tjelohraniteljima, pogotovo privatnim (političari imaju svoje, recimo mesića čuvaju vojni tjelohranitelji) čitao sam da se marko grubinić šeće sa dva tjelohranitelja koja je iznajmio. uglavnom te poznate osobe uzimaju tjelohranitelje, iako im niti netrebaju, osim nekim bogatašima kao todoriću npr ili nekom sličnom. teško je tu dobiti posao...
baš gledam malo tu na internetu ove firme koje se bave zaštitarskim poslovima i koliko vidim imaju u svojim redovima i tjelohranitelje. mislim da oni obično rade na osiguranju nekih ljudi samo u određeni trenucima, recimo kad neka pevaljka npr ima koncert onda ju treba čuvat da ju netko ne zaskoći i sl. ili kad neki bogati pizdek dolazi u hrvatsku na odmor a ne vodi svoje tjelohranitelje onda si uzme od neke firme da ga čuvaju. tak sam ja to shvatio, evo vam par linkova.
http://www.protect-usa.com/
Tvrtka Itay Gila, Izrael. Ali više su vojno nego civilno organizirani, ako to nekog smeta.
Možda postoje i neke bolje ali se broje na prste jedne ruke.
izraelci su totalni luđaci kad se radi o sigurnosti. mislim da je ova izraelska obuka dobra za one tjelohranitelje kojio idu raditi u irak i afganistan, ali da i nije baš nešto za one koji čuvaju VIP osobe u mirnim zemljama.
IBA obuka je obrnuta, dobra je za mirno okruženje makar imaju i neke tečajeve koji su tipično borbeni.
evo jedan link od kluba koji obučava ljude borbenim vještinama ali te obuke nemaju nikakvo priznanje par ne za poslodavce. al ovaj lik je zvijer koji drži obuku. bivši pripadnik alfa iz ratnih dana. http://www.specwog.bujinkan.hr/index.php
izraelci su totalni luđaci kad se radi o sigurnosti. mislim da je ova izraelska obuka dobra za one tjelohranitelje kojio idu raditi u irak i afganistan, ali da i nije baš nešto za one koji čuvaju VIP osobe u mirnim zemljama.
IBA obuka je obrnuta, dobra je za mirno okruženje makar imaju i neke tečajeve koji su tipično borbeni.
evo jedan link od kluba koji obučava ljude borbenim vještinama ali te obuke nemaju nikakvo priznanje par ne za poslodavce. al ovaj lik je zvijer koji drži obuku. bivši pripadnik alfa iz ratnih dana. http://www.specwog.bujinkan.hr/index.php
izraelci su morali maksimalno iskoristiti ogranicavajuce ljudske resurse tako sto su na najbolji moguci nacin usavrsili tehnike obuke... pogledaj krav magu naprimjer, po mom misljenju je to najsavrsenija vjestina za vojsku i policiju, a time i zastitare...
Ovaj covjek je legenda, procitaj mu biografiju... impresivno!! i sumnjam da nema priznanja za obuku kod njega, pogledaj, covjek cak drzi seminare za MUP!!!! a i nasi vojnici dolaze kod njega na seminare...
da lai to nepriznaju tjelohraniteljska organizacije, pogotovo ne vanjske, ovo je nešto kao dodatna obuka.
krav maga je ok, ali imaju i rusi jednu dobru SAMBO se zove http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats...2009/sambo.asp
da lai to nepriznaju tjelohraniteljska organizacije, pogotovo ne vanjske, ovo je nešto kao dodatna obuka.
krav maga je ok, ali imaju i rusi jednu dobru SAMBO se zove http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats...2009/sambo.asp
da al ja bi radje da me uci netko takav pa da mi ne priznaju nego da me uce neke budaletine koje ne znaju ni sebe obranit, pa mi to ne znaci nista osim bacenih novaca