Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba
Korisničko ime
Lozinka

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Stvaranje glazbe, Glazbenici, Glazbena događanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2009., 14:10   #21
ja_a
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2006.
Quote:
smint, kaže: Pogledaj post
nick cave. taj i kad napravi drugorazredni album dobije 5 zvjezdica. toliku opčinjenosti nečijim likom od strane glazbenih kritičara još nisam vidio.
Ja se sa ovim moram JEBENO složit. Od svih precjenjenih, a "kvalitetnih" izvođača, Nick Cave je vrhunac precjenjenosti. Ne mogu reći da mi neke njegove stvari nisu genijalne i dobre za to kada sam u određenom moodu kao npr. Red Right Hand, Into My Arms, Mercy Seat koja mi je još genijalnija u Johnny Cashovoj izvedbi, Where the Wild Roses Grow, Papa Won't Leave You, Henry, ali općenito njegovi albumi, od onih prijašnjih agresivnijih gdje je jedno te istu melodiju uglavnom furao preko svih pjesama i sve je zvučalo pretenciozno, pa da onih kasnijih albuma kao "No More Shall We Part" gdje sve zvuči kao sterilna, nemelodiozna i pompozna poezija i otrcana oda Bogu za bolno padanje u san, mislim da je definitivno precjenjen.
Po mom mišljennju glazba za snobove uglavnom... ali naravno, to je samo moje mišljenje i ništa više.
Old 28.06.2009., 14:15   #22
ja_a
Registrirani korisnik

Nego vidim da je moj post obrisan gdje sam napisao U2 i Prince.
Obrazloženje za U2 sam već dao u topicu "U2- perfekcija ili bljuvotina", a Prince... pa Prince mi je kao prvo fizički valjda najodbojnije biće koje sam vidio, no ne sudim mu glazbu po tome. Ima glas ko da mu je netko zavezal žnjoru oko jajca, a što se glazbe tiče, niti jednu njegovu stvar nisam nikad bio u stanju doživjeti. Sterilni, uglavnom nemelodiozni pop zasnovan na ritmovima i kvazi inventivnosti. Definitivno ostavlja dojam isprane i neinspirirane verzije Michael Jacksona čiji iako nisam fan je objavio par genijalnih albuma i dosta genijalnih pjesama, dok Princa definitivno ne doživljavam iako je objavio 5 puta više albuma od MJ-a.
Old 28.06.2009., 14:19   #23
Media Blitz
Registrirani korisnik

Media Blitz Avatar

Registracija: Sep 2007.
Quote:
ja_a kaže: Pogledaj post
Ja se sa ovim moram JEBENO složit. Od svih precjenjenih, a "kvalitetnih" izvođača, Nick Cave je vrhunac precjenjenosti. Ne mogu reći da mi neke njegove stvari nisu genijalne i dobre za to kada sam u određenom moodu kao npr. Red Right Hand, Into My Arms, Mercy Seat koja mi je još genijalnija u Johnny Cashovoj izvedbi, Where the Wild Roses Grow, Papa Won't Leave You, Henry, ali općenito njegovi albumi, od onih prijašnjih agresivnijih gdje je jedno te istu melodiju uglavnom furao preko svih pjesama i sve je zvučalo pretenciozno, pa da onih kasnijih albuma kao "No More Shall We Part" gdje sve zvuči kao sterilna, nemelodiozna i pompozna poezija i otrcana oda Bogu za bolno padanje u san, mislim da je definitivno precjenjen.
Po mom mišljennju glazba za snobove uglavnom... ali naravno, to je samo moje mišljenje i ništa više.
Njegova solo karijera mi nije fascinantna, ali moram upozoriti na Birthday Party koji mi je osobno odličan. Jeste li slušali prvi album Birthday Partya kad su se još zvali The Boys Next Door? To je nešto fenomenalno.
Dosta tog kaj je Cave poslije radio u solo karijeri može se čut na tom albumu iz 1979.
Media Blitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 14:25   #24
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
MEDIA BLITZ kaže: Pogledaj post
Njegova solo karijera mi nije fascinantna, ali moram upozoriti na Birthday Party koji mi je osobno odličan. Jeste li slušali prvi album Birthday Partya kad su se još zvali The Boys Next Door? To je nešto fenomenalno.
Dosta tog kaj je Cave poslije radio u solo karijeri može se čut na tom albumu iz 1979.
Ne znam za taj album... jednom možda i nabavim.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 28.06.2009., 14:30   #25
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
sheringam kaže: Pogledaj post
Ludwig van Beethoven
Uzimajući u obzir da poštujem tvoj izbor i ukus, neću nastojati opovrgnuti što si rekao, već ću samo dati linkove na neke stvari od Beethovena

http://www.youtube.com/watch?v=qs5pH4GKYkI
http://www.youtube.com/watch?v=81DsyyThPm0
http://www.youtube.com/watch?v=HuQYV...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bpVA2...eature=related
Old 28.06.2009., 14:35   #26
Media Blitz
Registrirani korisnik

Media Blitz Avatar

Quote:
Ne znam za taj album... jednom možda i nabavim.
S tim albumom su postigli veliki uspjeh i preselili u London gdje su nastavili kao Birthday Party.
Media Blitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 14:43   #27
Wicked Messenger
Registrirani korisnik

Wicked Messenger Avatar

Registracija: Jul 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Wicked Messenger
Quote:
JigsawFeeling kaže: Pogledaj post
Prvo si napisao da su bljutavi i iritantni.
pa i jesu. al nisam htio biti pregrub
Wicked Messenger is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 15:54   #28
the Champion
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
sva rap(obično recitiranje, jbt pjesme im se svode na početak tipa: "aha, aha, oh yeah", pa onda dođu tri debela crnca sa kilom zlata oko vrata kaj recitiraju, pa dva plesača kaj se tam trgaju po bini itd.), hip-hop, techno(ak se to ubraja pod glazbu) i pop sranja......znači sve tipa akona, eminema, 50 centa, snoop doga....a najodbojnije su mi one pop gluposti, znači razne rihanne, beyonce, lady gage, avrilke....naravno cajke nisam stavil jel to nije glazba....a ovi koji pljuju po U2 i coldplayu.....poslušajte stvari tipa beautiful day, vertigo, bad, pride, with or without you, where the streets have no name, viva la vida, violet hill, fix you itd. pa ćete promijenit mišljenje....
the Champion is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:00   #29
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
the Champion kaže: Pogledaj post
sva rap(obično recitiranje, jbt pjesme im se svode na početak tipa: "aha, aha, oh yeah", pa onda dođu tri debela crnca sa kilom zlata oko vrata kaj recitiraju, pa dva plesača kaj se tam trgaju po bini itd.), hip-hop, techno(ak se to ubraja pod glazbu) i pop sranja......znači sve tipa akona, eminema, 50 centa, snoop doga....a najodbojnije su mi one pop gluposti, znači razne rihanne, beyonce, lady gage, avrilke....naravno cajke nisam stavil jel to nije glazba....a ovi koji pljuju po U2 i coldplayu.....poslušajte stvari tipa beautiful day, vertigo, bad, pride, with or without you, where the streets have no name, viva la vida, violet hill, fix you itd. pa ćete promijenit mišljenje....
Coldplay volim, ali U2 ne valja već zadnjih 20 godina, a to što je objavio i 5 dobrih pjesama u rom razdoblju ih ne izvlači. Svaka čast odličnom Joshua Tree albumu, ali ostalo... mostly shit.

Također slažem se da Prljavci ne valjaju zadnjih godina. Kao da su postali klon U2-ovaca. Ona stvar... "moj dom je Hrvatska" je jedno od najiritantnijih, najneinspiranijih, najbljutavijih sranja koje sam čuo u cijelom životu. Tekst je kliše, a melodija je bezlično iritanatna i loše sklepana KATASTROFA, pogotov refren. Toliku dozu bljutavosti dugo nisam čuo.
Old 28.06.2009., 16:06   #30
cekačica
Registrirani korisnik

cekačica Avatar

Ja ne razumijem kult Madonne.

Ona nema dobar glas, isforsirana je od prvog dana, glazba joj nije nešto, ali ljudi i dalje štuju sve što ona radi i njene pjesme su vječito na prvim mjestima top lista. Nije mi jasno zašto. Po meni ona uopće nije umjetnica nego žena koja se zna dobro prodati. A, to nema veze s glazbom. No, ljudi svejedno to vole i kupuju.
Old 28.06.2009., 16:07   #31
JigsawFeeling
psycho killer

JigsawFeeling Avatar

Registracija: Jun 2009.
Pošalji poruku preko MSN korisniku JigsawFeeling
Moram se uključit. Ne možeš reć da U2 ne valja zadnjih 20 godina. Da, svi si čuli Joshua Tree, to je sigurno, i dobar je album. Ali treba znat cijenit male stvari, npr. jesi ti posluša prvi album "Boy" od U2?
JigsawFeeling is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:09   #32
svjetska_lada
a jeeeee???

Quote:
Također slažem se da Prljavci ne valjaju zadnjih godina. Kao da su postali klon U2-ovaca. Ona stvar... "moj dom je Hrvatska" je jedno od najiritantnijih, najneinspiranijih, najbljutavijih sranja koje sam čuo u cijelom životu. Tekst je kliše, a melodija je bezlično iritanatna i loše sklepana KATASTROFA, pogotov refren. Toliku dozu bljutavosti dugo nisam čuo.
potpisujem
svjetska_lada is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:11   #33
the Champion
Registrirani korisnik

Quote:
cekačica kaže: Pogledaj post
Ja ne razumijem kult Madonne.

Ona nema dobar glas, isforsirana je od prvog dana, glazba joj nije nešto, ali ljudi i dalje štuju sve što ona radi i njene pjesme su vječito na prvim mjestima top lista. Nije mi jasno zašto. Po meni ona uopće nije umjetnica nego žena koja se zna dobro prodati. A, to nema veze s glazbom. No, ljudi svejedno to vole i kupuju.

ee to i mene živo zanima....a reko bi čovjek da bar izgleda nekak ko ove današnje pop princezice, al ova je živi gabor
the Champion is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:12   #34
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
Moram se uključit. Ne možeš reć da U2 ne valja zadnjih 20 godina. Da, svi si čuli Joshua Tree, to je sigurno, i dobar je album. Ali treba znat cijenit male stvari, npr. jesi ti posluša prvi album "Boy" od U2?
Prvi albumi do Joshua Tree su sasma ok, ali ono iza Joshua Tree je uglavnom bezlično sranje benda koji ne zna uopće sklepat melodiju sa iritantnim Bonovim zavijanjem u prazno. Pod to posebno mislim na albume Zooropa, Pop i How To Dismantle An Atomic Bomb, a i preostali albumi nisu nešt.
Old 28.06.2009., 16:14   #35
JigsawFeeling
psycho killer

JigsawFeeling Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku JigsawFeeling
Ma i meni su starije stvari puno bolje. Do Achtung Baby je U2 bio savršen. Poslije je već dosta popustio.. Iako mi ovaj zadnji album nije loš. Puno bolji od novijih prethodnika.
JigsawFeeling is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:18   #36
nikopsyho
Terminator 123 ali ne i4

mislim da je sva glazba precjenjena jer je odurna šta mene boli ko šta osjeća i sad piše o tome i hipnotizira debile ok neću bit licemjer gledam televiziju svaki dan lol
ali elemental su mi odvratni
bilo je 10 minuta i nije bilo baš nešto starci nas napravili i mali sve a mi nemamo
užas
ali mislim da kužim ključ kad poludiš ili počneš pisati ili pjevati ili crtati
nikopsyho is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:20   #37
the Champion
Registrirani korisnik

eee da.....TBF i elemental s domaće scene....to je...nemam riječi...to je...UŽAS od glazbe....ma to niti nije glazba....
the Champion is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 16:21   #38
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
the Champion kaže: Pogledaj post
ee to i mene živo zanima....a reko bi čovjek da bar izgleda nekak ko ove današnje pop princezice, al ova je živi gabor
Madonna je iz bezličnih pop poskočica sa početka 80-ih prešla krajem 80-ih i početkom 90-ih na stilski i melodijski kvalitetniji pop da bi po meni svojevrsni vrhunac bio njen Ray Of Light album koji je bio za tu vrstu glazbe zbilja maleno remek djelo. Iza toga je sve više počela kalkulirati između bezličnog popa i disco pjesama za plesne podije. Vidjela je da joj ide u ovome drugome i nastavila to iako glazbeno ne više tako dobro, ali forsiranjem svog kameleonskog valjda mnogima "cool" imagea uspjeva dalje izguravati slavu.
Osobno joj ništ ne zamjeram jer se ženska zna snaći i prodati kolko tolko slušljive pjesmice, a uspješna je još uvijek zato jer ju MTV i politika glazbenih kuća još uvijek gura i daje joj prostora u medijima i eteru što na žalost nije slučaj sa puno kvalitetnijim glazbenicima od nje.
Madonnu je stvorio MTV, tj. stvorila ju je ona glazbena mašinerija kad glazba više nije bila glazba, već politika, a MTV je zna se od 90-ih godina praktički glazbu uništio svojim kvazi kriterijima da proda sranje najglasnijoj i najagresivnijoj i najpodložnijoj publici, a to su tinejđeri koji su padali na "mlade, zgodne i cool".
No Madonna se malo prije toga pojavila i ipak postavljala neke svoje osobne rekorde i održavala se polukvalitetom i upečatljivim scenskim nastupima kako live, tako i u spotovima.
Old 28.06.2009., 16:22   #39
ja_a
Registrirani korisnik

Quote:
Ma i meni su starije stvari puno bolje. Do Achtung Baby je U2 bio savršen. Poslije je već dosta popustio.. Iako mi ovaj zadnji album nije loš. Puno bolji od novijih prethodnika.
Upravo slušam taj zadnji album i moram priznati da malo je podnošljiviji od prethodnika.
Old 28.06.2009., 17:15   #40
Media Blitz
Registrirani korisnik

Media Blitz Avatar

Sva glazba koja nije iskrena, gdje se ljudi evidentno foliraju na stageu i u tekstovima je precijenjena, odnosno ne samo to, već i apsolutno bezvrijedna. Mislim za ljude koji od glazbe traže malo više od lupkanja uz neki ritam po volanu dok čekaju zeleno na semaforu...
Recimo, ja ne volim pop i ne slušam ništa iz tog žanra ali recimo Morrissey mi je jedan od najdražih glazbenika koje sam ikad čuo upravo zato jer znam (pošto jako volim The Smiths) da je lik iskren, da osjeća to o čemu pjeva i da se ne pokušava ikome udvarati i pretvarati se oko bilo čega.
Neorginalnost, kopiranje, lažno predstavljanje, dakle laganje u tekstovima je ono kaj potkopava glazbu.
Recimo ima ona nova stvar ''dance with somebody'', muzika je teži rip off od bilo kojeg post punk benda hoćete (sviraju klasični plesni ritam kakav su npr. Gang of Four ili Effigies pičili prije 25-30 godina), a tekst je jadan.
Pošto je pjesma all around, mogu reć da je precijenjena, ne kužim zakaj se puše takva sranja?

Zadnje uređivanje Media Blitz : 28.06.2009. at 17:22.
Media Blitz is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja