Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Alternativno liječenje

Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.04.2009., 11:35   #1
PROČITATI PRIJE KORIŠTENJA podforuma Alternativno liječenje!!

Poštovani forumaši!

Svi postovi napisani na forumu su anonimni, te stoga ne postoji način da se provjeri znanje, iskustvo, stručnost i u krajnjoj liniji, dobronamjernost onih koji u njima dijele savjete. Neke od procedura, metoda i "lijekova" koje su opisane na forumu mogu biti opasne, ukoliko se provode bez nadzora stručnjaka. Uredništvo Forum.hr vas upućuje da prije primjenjivanja bilo čega ovdje pročitanog posjetite formalno obrazovanog stručnjaka koji će vas na osnovu medicinske povijesti i postavljene dijagnoze odgovorno savjetovati.

Hvala.
Bellwether is offline  
Old 01.07.2009., 12:34   #2
Pročitati prije korištenja podforuma Alternativno liječenje

1. Vi ste odgovorni za svoje zdravlje. Nisu to ni liječnici ni terapeuti alternativne medicine, ni prijatelji, ni rodbina, a ponajmanje su to forumaši koji vam daju savjete putem interneta.

2. Postoje razne terapije i razni načini liječenja. Većina ih se, čak i u alternativnoj medicini, ipak provodi uz nadzor terapeuta koji ima iskustva i znanja prepoznati razloge i uzroke mogućih negativnih posljedica i pravovremeno vam promijeniti terapiju ili vas uputiti dalje.

3. Osnovno pravilo liječenja, konvencionalnog i alternativnog, jest ne čini štetu. U prijevodu to znači da stanete ako vas boli, ako osjećate negativne posljedice, ako se ne osjećate dobro, ako se bilo što negativno događa s vama. Istina: dan, dva, tri, pet mučnina ili nekih negativnih posljedica može biti put do izliječenja, ali tjedan, dva, pet muke i negativnih nus-pojava je previše. Javite se osobi koja vas liječi, bio to liječnik klasične medicine ili terapeut, objasnite kako se osjećate, budite odgovorni prema svom zdravlju. Savjeti putem interneta mogu biti KORISNI i DOBRI, ali NISU i NE BI SMJELI biti zamjena za kontakt s terapeutom. Većina naturopatskih terapija namjerno sporije ulazi u proces liječenja da razne posljedice po pacijenta budu što je blaže moguće, da liječenje ne bude agresivno. Razmislite o tome koliko je vaša terapija agresivna i koliko se dugo osjećate loše na njoj.

4. Sve savjete, pripravke, doze i upute koje dobijete putem interneta primjenjujete na osobnu odgovornost. Zdrav razum vam savjetuje da to ne činite - putem interneta biste se trebali informirati, a onda potražiti terapeuta koji vam najbolje odgovara. Internetski savjetnici vas ne vide, ne poznaju vašu povijest bolesti, vrlo često nisu osjetljivi na vaše individualne potrebe - razmislite o tome zašto ih slušate.

5. I na kraju, sve što uzimate, uzimate na osobnu odgovornost. Koristite ovaj podforum da biste se informirali i da biste svoja zapažanja i iskustva podijelili s drugima, ali odgovornost za ono što koristite i čime se liječite samo je vaša.
plavva is offline  
Old 01.07.2009., 12:48   #3
Exclamation Kućni red Alternativnog liječenja

Dragi svi,
evo nekoliko općih pravila ponašanja ovdje - da nam svima bude ugodno boraviti i pisati na ovom podforumu.

1. Svaka terapija ima svoj topic. MMS ima svoj, homeopatija svoj, Nova medicina svoj. U prijevodu to znači da se suzdržite od spamanja drugih topica (umor, gljivice, mršavljenje, debljanje, sinusi itd) savjetima o "svojoj" terapiji. Možete, naravno, uputiti osobu na topic o homeopatiji, kristaloterapiji, ovome onome što vam je pomoglo, ali ne možete promovirati svoje terapije po čitavom podforumu. Jest, granica je dosta fluidna, ali ne može biti puno čvršća, ali nitko od moderatora ovdje nije naročito brz na okidaču pa samo pokušajte poštovati upozorenja

2. Topice u pravilu otvorite tekstom Molim vas Stavite par rečenica opisa, dajte da nekome tko ne stanuje u vašoj glavi i ne dijeli s vama JMBG bude iz prve jasno o čemu je riječ kad otvori topic. Možete i kopirati s drugih sajtova Možete i staviti link iako je riječ o stranici koja možda nešto prodaje. Ako pretjerate ili ako nije u skladu s općom politikom foruma, moderatori će maknuti.

I to je to. Ostala pravila kao što su nema svađanja, nema vrijeđanja, nema deranja, nema spamanja, nema ćetanja baš posvuda (a bome i "ne čini znanstveniku ono što ne želiš da znanstvenik čini tebi") samorazumljivo vrijede.
plavva is offline  
Old 29.04.2011., 09:50   #4
Napominjem da na ovom podforumu primjenjuju se i opća pravila podforuma Alternativa
Begemotica is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:50.