Ovako, pošto namjeravam kupit DVD pržilicu zanima koja je bolja u tom cjenovnom rangu, više od toga ne želim i ne pada mi na pamet dati... ajd da čujemo iskustva...
LG
Teac
Nec
ili neka treća? Koji je bolji? Mislim na cjene u Ve-milu, Hgšrot me ne zanima
106D ili 107D...snimaju i na VINIL
Kupio sam prije nekih mjesec-dva dana NEC 2500A 8x DVD+-R(W) i zasad nemam nikakvih prigovora - sve radi kako treba. Usput, ako mislis uzimat NEC, obavezno uzmi 2500A jer je ona stara 4x przilica 1300A jako problematicna. Inace, namjeravao sam uzet Pioneera 107D, ali u trenutku kad sam kupovao przilicu nije bio dobavljiv pa mi se nije dalo cekati.
Oprez...ovo s zadnjim postom ...hm..hm..hm..hm
ista mehanika , a svi stari firmwarei su na 1300 radili probleme...
hm...hm...hm...hm
Možda su se naglo popravili , ali osobno ne bih se kockao.., a cijena je ista...
...osobno imam nec 1300a na svom kompu tu i mogu reci da se radi o super dobroj ali i izbirljivoj przilici..
nije htjela przit na neke DVDe a na ostale super dobro...
inace predlazem LITE ON, koji je u velikoj vecini slucajeva best buy na netu..
a kako odnedavno imam DVD citac od lite ona, sve mi se cini da je to odlican brand
ELADIO imam pitanje...
Ajde provrti testove čitanja CD i DVD te naravno poslje i ripanje..
Meni do sada ni jedan 1300A s bilo kojim firmwerom nije pročitao (samo pročitao ili transfer po domaći) a da nije napravio čudne rezove u brzini (jedan) iako bez greške) do katastrofalnih grešaka do prekida čitanja .
Možda sam bio samo "sretnik" , a svi ostali imaju super NEC-ove.
FOLDA ERHILT kaže: ELADIO imam pitanje...
Ajde provrti testove čitanja CD i DVD te naravno poslje i ripanje..
Meni do sada ni jedan 1300A s bilo kojim firmwerom nije pročitao (samo pročitao ili transfer po domaći) a da nije napravio čudne rezove u brzini (jedan) iako bez greške) do katastrofalnih grešaka do prekida čitanja .
Možda sam bio samo "sretnik" , a svi ostali imaju super NEC-ove.
NEC je srot citac - to se pokazuje na testovima, to se pokazuje u praksi. Evo, bas sam jucer kopirao nekoliko CD-ova na disk s NEC 2500A i to je islo mnoooogo sporije nego na dvije i pol godine starom Samsungovom 16 DVD-ROM-u. Inace, ja sam oduvijek snimace koristio gotovo iskljucivo za snimanje pa me njihove performanse citanja uopce ne zanimaju. Snimaci su preskupi (i nesto sporiji u odnosu na citace-only) da bi se koristili za citanje s medija.
..ovako...
imam bas oboje u masini.. i samsungov DVD citac i nec1300a..
sto se tice samsunga i citaca
pa to je lose, vrti li ga - vrti, muci se s CDima i DVDima..iako na kraju procita..
multisession DVDe ne cita
imamo ih hrpu na faxu, i ne preporucam ih
sto se tice przilice..
solidno mi se cini da radi, neznam kakvi su testovi i nemam osjecaj da nesto rastura, ali ono pristojno osrednji rad
s tim da DVDi moraju biti kakav takav brand ako se zeli na njih przit..
sve one gigamastere i kvark i zaobliazi..
po meni je i to dovoljno da ju proglasim srotom, bez daljnjeg...
A sta kazete za Lite-On 812S? Ima li neko iskustva sa tim.
Pioneer 107D je malo skuplji od tog Lite-On ali Pioneer nema onu srebrnu masku a Lite-On ima pa me to malo privlaci jer mi je komp. sav crn i srebrn sa plexiglasom sa jedne strane a volim da mi je usminkano sve. A ne da mi se da farbam sad tu masku od Pioneer-a.
Vasi komentari? Ili ja to samo onako trabunjam.
Eladio kaže: ..liteo on je svukuda na netu i po casopisima bio best buy pa ti vidi..
ja bi ga bez rasmisljanja uzeo..
pogotovo nakon sto me ovako ugodno iznenadio liteon DVD citac
Trenutno imam Samsung combo i na pocetku je super radio. Nakon 3-4 mjeseca samo sere. Nece skorom nikoji DVD da cita kako treba. A znaci taj lite-on dvd rom super radi. Mene puno interesuje radi sigurnosnih kopija . I treba da mi cita i one dvd koji su gledani kojih 100 puta. A j*ebem ja njega kad on samo moze da cita tek otpakovane dvd.
Imao sam dva Samsungova DVD-a ...oba su vrlo loše čitala.
LG koji imam čita i vinil, ali nekima stvara velike probleme...
Mislim da je to čista sreča kod svega osim Plextora i Pioneera.
Oni nemaju loše robe..
Preporučujem DVD Pioner i ako se ima para Plextora za snimača
Ono best by sam davno "školovao" .."tko se jednom oprži..puše i na hladno"
Ne znači da nisu dobri Lite-onovi ili Benq-i ...ali nemam para za isprobavanje
Pioneer 107D ima mogućnost dual layer snimanja koje će, teoretski, proraditi kad standard bude napokon utvrđen. Biće samo potrebno puknuti novi firmware (opet, teoretski), tako da mislim da je taj uređaj najbolji izbor.
Sony ne, ni za živu glavu (Sony-jevi optički uređaji su mi uvijek zadavali glavobolje - od DVD playera, do CD i DVD ROM-ova, te pržilica).
Po meni ti se isplati farbati Pioneer-ovu prednju masku.
Hvala svima na odgovorima. Pogotovo Sick Boy jer mi jer rekao nesto sto nisam znao da Pioneer ima mogucnost i dual layer. Znaci ipak bolje i farbanje nego j*ebavanje samog sebe u glavu.
Kao sto Hans rece a jos sam negdje cuo takvu izreku: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.
Jos jedno hvala svima. Prava ste raja.
Off topic
Ne daj se Hans.