Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo
Korisničko ime
Lozinka

Pravo Pravna pitanja i problemi, pravna pomoć, javne rasprave o budućim zakonima. Živjela pravna država! Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo , Radno, socijalno i obiteljsko pravo , Nekretnine

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.07.2009., 12:46   #1
zoranček
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2004.
Internetska prijevara

Ne znam da li ovo ide pod pravo ili pod nešto drugo ali probat ću...:
Logiran sam na jednoj stranici na netu koja je slična kao i facebook...
I prije 2 mjeseca me kontaktirao neki lik na toj stranici i pitao me da li može koristiti moju sliku za neki Coca Cola Biboard ili tako nešto i da ako može da mu pošaljem svoje osnovne podatke..ime, prezime, adresa, br. telefona...
Rekao sam zašto ne i poslao mu te podatke na što mi je on rekao da će me kontaktirati...Jednom me zvao na telefon ali nisam ga baš razumio, rekao mi je nešto u stili da ću dobiti mail...
I tako sam u petak fedex-om dobio ček od 6500e...U prvom trenutku sam se poveselio... Imponiralo mi je da je moja slika tako dobra...
Odnio sam taj ček na inkaso odnosno provjeru u banku...Ta provjere traje nekih 4 tjedna.
I sad, prekjučer dobio neki mail da su oni obavješteni da sam dobio ček...I kao mogu koristiti 20% tog iznosa a ostalih 40+40% odnosno 2600e trebam poslati na neke dvije adrese...Mislim čemu to, zašto oni ne pošalju tu lovu tim ljudima
I kao onda kad taj novac pošaljem da ih obavjestim te ću dobiti 10000e, kartu za avion+smještaj u hotelu na dva dana i posjetu tog "Billboard Adverta"...Moš' si mislit...)
Zanima me da li je netko imao takva ili slična iskustva preko interneta, koje su to fore, pranje novca, kriminal ili šta već...
Hvala unaprijed i pozdrav.
zoranček is offline  
Old 21.07.2009., 12:56   #2
triax
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2005.
To je zasigurno prijevara.
Oni od tebe žele da pošalješ 2x2600 eura na te adrese dok čekaš autorizaciju za onaj ček koji si dobio, i za koji će se ispostaviti da nema pokrića, odnosno da nije naplativ.
U tom slučaju ćeš, naravno ti popušiti ovih 5200 eura! Klasična navlakuša.
triax is offline  
Old 21.07.2009., 13:02   #3
Suey
Desenchanted

Suey Avatar

Registracija: Jan 2008.
Klaisčna prijevara, i ako znaš tko je taj tip (iako sumnjam da je rekao pravo ime), prijavi to!
Suey is offline  
Old 21.07.2009., 13:03   #4
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ček malo, ajmo ispočetka.

Na social-networking siteu te kontaktira muškarac koji te traži osobne podatke. Ti mu te podatke daš.

Postoje dva moguća zaključka:
a) Naivan si kao gotovo nitko prije i za tvoje dobro bi se trebao prestati koristiti modernim tehnologijama, te
b) Latentni si homoseksualac koji se ponadao da će mu Misteriozni Gospodin doći na vrata i izvesti te iz ormara.

Heloooou, idiotima na internetu davati osobne podatke?! Sva sreća da je zbog vas tako lakovjernih forum.hr instalirao applet koji brojeve osobne i JMBG pretvara u iksiće. Naprimjer, ovo je moj JMBG: XXXXXXXXXXXXX. Vidiš kako to forum automatski cenzurira. Super.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 21.07.2009., 13:18   #5
zoranček
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2004.
Quote:
slafko kaže: Pogledaj post
Ček malo, ajmo ispočetka.

Na social-networking siteu te kontaktira muškarac koji te traži osobne podatke. Ti mu te podatke daš.

Postoje dva moguća zaključka:
a) Naivan si kao gotovo nitko prije i za tvoje dobro bi se trebao prestati koristiti modernim tehnologijama, te
b) Latentni si homoseksualac koji se ponadao da će mu Misteriozni Gospodin doći na vrata i izvesti te iz ormara.

Heloooou, idiotima na internetu davati osobne podatke?! Sva sreća da je zbog vas tako lakovjernih forum.hr instalirao applet koji brojeve osobne i JMBG pretvara u iksiće. Naprimjer, ovo je moj JMBG: XXXXXXXXXXXXX. Vidiš kako to forum automatski cenzurira. Super.

Hvala ti na prosvjetljenju..Zamisli, dao sam mu svoje podatke, strašna stvar, i onako ih imam na toj stranici...Osim adrese koju je jako teško saznati...
zoranček is offline  
Old 21.07.2009., 13:22   #6
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ti si mnogo mudar mladić.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Old 21.07.2009., 14:09   #7
vodan
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
ja stvarno ne vjerujem da postoje ovakvi ljudi, mislim naivni kao zoranček.

pa ja se ludim po netu kako zaradit koju paru ali ne s prevarom vec postenim poslovima i imam problem sto nitko ne vjeruje da nema neke kvake-prevare.

imam osjecaj da su svi opeceni pa mi nije jasno odakle ispadnu padobranci kao zoranček.

ispricavam se ako sam te uvrijedio, nije mi to bila namjera. nego eto ostadoh šokiran.

nego oces li mi posudit 100 eura vratit cu ti?!
Old 21.07.2009., 14:21   #8
Katrin
.

Katrin Avatar

Registracija: Nov 2003.
bilo je vec nekoliko tema o slicnim muljazama, ne treba nam jos jedna
Katrin is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati