Ne znam da li ovo ide pod pravo ili pod nešto drugo ali probat ću...:

Logiran sam na jednoj stranici na netu koja je slična kao i facebook...
I prije 2 mjeseca me kontaktirao neki lik na toj stranici i pitao me da li može koristiti moju sliku za neki Coca Cola Biboard ili tako nešto i da ako može da mu pošaljem svoje osnovne podatke..ime, prezime, adresa, br. telefona...
Rekao sam zašto ne i poslao mu te podatke na što mi je on rekao da će me kontaktirati...Jednom me zvao na telefon ali nisam ga baš razumio, rekao mi je nešto u stili da ću dobiti mail...
I tako sam u petak fedex-om dobio ček od 6500e...U prvom trenutku sam se poveselio...

Imponiralo mi je da je moja slika tako dobra...

Odnio sam taj ček na inkaso odnosno provjeru u banku...Ta provjere traje nekih 4 tjedna.
I sad, prekjučer dobio neki mail da su oni obavješteni da sam dobio ček...I kao mogu koristiti 20% tog iznosa a ostalih 40+40% odnosno 2600e trebam poslati na neke dvije adrese...Mislim čemu to, zašto oni ne pošalju tu lovu tim ljudima

I kao onda kad taj novac pošaljem da ih obavjestim te ću dobiti 10000e, kartu za avion+smještaj u hotelu na dva dana i posjetu tog "Billboard Adverta"...Moš' si mislit...

)
Zanima me da li je netko imao takva ili slična iskustva preko interneta, koje su to fore, pranje novca, kriminal ili šta već...
Hvala unaprijed i pozdrav.