Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci
Korisničko ime
Lozinka

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.07.2009., 16:29   #21
zaskia
žena majka blogerica

zaskia Avatar

Registracija: Aug 2008.
Ne natacem se, tak da ne moram bas cesto ni ic pisat, a i ne idem daleko od kuce u setnju tak da me nikad nije stislo...Po birtijama isto nikad ne idem sama, a i da idem isla bi tamo di znam konobare ili vlasnika, tako da bi ga s njima ostavila...

Sto se tice auta, ne vozim (a imam vozacku), tak da s tim nemam brige...A i da vozim sigurno bi muzu rekla da natenkira, a ne da se ja s djetetom moram zajebavat na benzinskoj...

Sto se kucanskih poslova tice, sve radim dok je on u putnom kreveticu,bio budan ili da spava, a u njemu provede stvarno cijeli dan...Dok je bio manji (i nije se micao i okretao), znala sam ga ostavit na previlalici na kaucu ili u as...
Old 30.07.2009., 00:27   #22
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
piškenje u šetnji - trpim uglavnom, ako smo u blizini centra odem u importanne galleriju u wc za invalide gdje stanemo obje
Old 30.07.2009., 00:52   #23
Tina st
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Hm zanimljiva tema.
Kad idem u šetnju onda obično ne idem sama pa ta šetnja završi s nekakvom kavicom tako da bez problema idem na wc. A ako sam sama u šetnji ne šetam baš toliko da ne mogu trpit ako mi baš dođe.

Na pumpi bez problema tren ostavim nju u autu i odem platit,tu uopće ne vidim problem jer ne traje to toliko dugo da ne može ostat. Samo obavezno zaključam auto.

Kućanski poslovi su druga priča. To obično obavljam kad iona ode na spavanac, osim usisavanja. Tad neko mora bit kući, ne usisavam dok ona spava. Dok je bila manja jesam a sada neznam bili se probudila pa radije ne.
Sada ona već puzi i šeta uz pridržavanje po cijeloj kući pa u wc idem dok je ona u ogradici ili kolicima. Čak se i tuširam dok ona sjedi u kolicima isprid wc-a. Dam joj nešto u ruku da se zabavi i iz kabine virim i igramo se igru- nema mame, evo je, tad ja provirim. Ili jednostvno pjevam nešto tako da ona zna da sam tu. Vrata od wc-a su naravno otvorena.
Tina st is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 00:59   #24
lucas07
ona stara

lucas07 Avatar

Registracija: Jul 2008.
Kad je bio mali, stavljala bih ga u onu stolicu za ljuljanje ili u vrtić dok bih kuhala, spremala itd, i to sam uvijek sve radila dok je on budan da imam vremena odmoriti kad on spava popodne. Sada kad bježi iz vrtića, on pomaže - usisava zajedno s mamom, pere suđe, ima svoju krpicu s kojom briše... Ionako je stalno zaljepljen za mene. Na wc kad idem pritvorim vrata da ga čujem. Prije je ulazio samnom, sad (2 god) obavezno zatvara vratakad vidi da sam ušla unutra i strpljivo me čeka ispred.
lucas07 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 30.07.2009., 09:39   #25
SummerNight
Valar Morghulis

SummerNight Avatar

Registracija: Jun 2008.
Ja ju se ne bi usudila ostaviti samu u autu. Izpraksala sam se s vadjenjem i stavljanjem as u auto, radije ju uzmem sa sobom.

Kuhanje mi nije problem od kad voli viper, a pospremamo na rate.
Npr. ja operem kupaonu dok ona spava i usisem a mm opere pod i slozi sudje iz sudjerice i u sudjericu kad dodje doma.
Nema vise onog sto smo prije, fino 3 sata zapeti i srediti cijeli stan. Sad sve po malo radimo pa nikad nije sve super.
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 11:48   #26
tropical
moje mlijeko je eko

tropical Avatar

Registracija: Feb 2007.
u wc idemo skupa, uvijek nađem neki način da se skupa uguramo s kolicima.
pumpa. iako izbjegavam takve situacije, jedno 2 puta smo bili sami na putu pa sam morala. jednom sam ga stavila u ruke i otišli platiti, drugi put je spavao pa sam na metar od kase zaključala auto da znam da nitko ne može ući u njega, platila i u minuti bila nazad. inače tanka netko kad nemamo njega u autu ili kad smo svi skupa da netko s njim ostane.
tropical is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 14:02   #27
ana:)
majčica & zmajčica

ana:) Avatar

Registracija: Sep 2008.
kuhanje nije ni meni problem, stavim ju u viper na stol i sve super. a ak nije raspoložena (ak urla pol dana) onda nema ručka, to su iznimne situacije.

nebi ju mogla ostavit zaključanu u autu ni sekunde. palo mi na pamet da kaj ak ju zaključam i nekaj rikne i neće se otključat auto a ona unutra! ma ja sam malo luda, dok vadim kolica iz gepeka, ja škicam kaj ona radi unutra. ko da bu s 4mj pobjegla iz sjedalice !

opustit ću se i ja jednog dana.
Old 30.07.2009., 14:14   #28
SummerNight
Valar Morghulis

SummerNight Avatar

Quote:
ana81 kaže: Pogledaj post
kuhanje nije ni meni problem, stavim ju u viper na stol i sve super. a ak nije raspoložena (ak urla pol dana) onda nema ručka, to su iznimne situacije.

nebi ju mogla ostavit zaključanu u autu ni sekunde. palo mi na pamet da kaj ak ju zaključam i nekaj rikne i neće se otključat auto a ona unutra! ma ja sam malo luda, dok vadim kolica iz gepeka, ja škicam kaj ona radi unutra. ko da bu s 4mj pobjegla iz sjedalice !

E, to je i meni palo na pamet kad sam jednom automatski zakljucala vrata dok je ona bila unutra! Samo sam protrnula.
Ai nije to tako glupo, jednom mi se to i desilo. OK, trebalo je malo bravu naspricati jer se nije koristila dok je centralno radilo ali da mi je ona bila unutra mislim da bi prvi kamen uzela i razbila sajbu.

Danas sam bila na pumpi opet i fino ju nosila sa sobom, dijete je sve prespavalo.
Nije mi zgodno da mi mm tanka auto, on ima svoj a ja svoj i sad da ga saljem samo na pumpu s mojim pa dok ja sve nazad porihtam....
Uopce mi nije problem izvaditi as o odnijeti unutra.
Jedino jos ne znam kako na wc u prosjecnom bircu ako nemam drustvo.
Jedino s otvorenim vratima.
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 15:02   #29
majčica & zmajčica

ma i meni je glupo slat mm-a s mojim autom samo da ga natanka, tak da smo išli s mojim kad je bio prazan pa smo to zajedno obavili.

u birc ne idem sama, pa nije bed.

mene najviše taj maksimir muči, idemo svaki dan na sat i pol, dva. sad nema ekipe, svi su mi na moru pa uglavnom idemo same šetat. mislim da bum išla na wc, ostavim vrata otvorena i kolica pred vratima pa ak tko dođe i pogleda me, neka!
Old 30.07.2009., 15:06   #30
SummerNight
Valar Morghulis

SummerNight Avatar

Ja si bas volim popiti kavu na terasi. Budem ili isto tako ili zamolila konobaricu da ju malo gleda.
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 15:08   #31
alapača
angry bird

alapača Avatar

Registracija: Feb 2006.
Quote:
nećeš jer će uskoro trčat, a ti za njom. i tako dok se ne uda i ne ode od doma
Old 30.07.2009., 15:10   #32
majčica & zmajčica

a i tad ću ja naći druge razloge za brigu oko nje!
Old 30.07.2009., 17:11   #33
happygoose
Paris,Texas, Bliski Istok

happygoose Avatar

Registracija: Feb 2004.
kud ja tud i klinci..sve se stigne..danas sam ih vodila ( i nije prvi put) dok sam ishla sredit stopala i nokte...tete me prime sat vremena ranije prije nego otvore da ne smetamo mushterijama...i sve pet...proshli tjedan kod ginice sam ishla raditi papu..ista stvar...ciscenje, pranje,kuhanje...tankanje, shoping, skola, banka...u autu ih ne ostavljam.

itd...
Old 30.07.2009., 22:58   #34
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Quote:

mene najviše taj maksimir muči
znam, ja sam jednom pola dana trpila pišanje u maksimiru. nemaš di jednostavno.
Old 30.07.2009., 23:06   #35
blablica
Registrirani korisnik

blablica Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
Lali Puna kaže: Pogledaj post
znam, ja sam jednom pola dana trpila pišanje u maksimiru. nemaš di jednostavno.
meni je kvartovski birc u blizini, al ako ju moram presvuć - čekam niskopodni, na kvatriću mcdonalds, obavim, opet čekam niskopodni i nastavim šetat.
blablica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 23:19   #36
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

ja bebu presvlačim u kolicima vani, oduvijek. ili na nekoj klupi, ako je toplo.
ali dobro da si mi rekla, nije mi pao na pamet mek na kvatriću. za pišanje, naravno. nije bed ni odšetat, ja sam ionako jedan dan išla od maksimira do cibone. (to u vrijeme kad je mala htjela satima bit u kolicima)
Old 30.07.2009., 23:21   #37
blablica
Registrirani korisnik

blablica Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
Lali Puna kaže: Pogledaj post
ja bebu presvlačim u kolicima vani, oduvijek. ili na nekoj klupi, ako je toplo.
ali dobro da si mi rekla, nije mi pao na pamet mek na kvatriću. za pišanje, naravno.
ja nemrem, moja odbija ležat i moram se dobrano pomučit dok ju presvučem pa mi je ipak lakše u mekiću tamm na podlozi
blablica is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2009., 23:31   #38
Suncica_B
presretn@ m@m@ m@le Dz@ne

Suncica_B Avatar

Registracija: Dec 2007.
hranilica majke... sam sto je jos i wc ne ponesem ))))))))))))))))))
neko jutrio je tako galamila, a meni se prikenjalo da prostite )) i lijepo sam je morala povesti sa sobom., sreca pa smo bile doma
Old 30.07.2009., 23:49   #39
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Quote:
blablica kaže: Pogledaj post
ja nemrem, moja odbija ležat i moram se dobrano pomučit dok ju presvučem pa mi je ipak lakše u mekiću tamm na podlozi
odbija i moja, al nekako se borim, rukama-nogama-drž-nedaj-obrni-okreni i obavimo to. zato ju vani previjam samo ako je baš baš nužno.
Old 31.07.2009., 11:42   #40
madcox
Registrirani korisnik

madcox Avatar

Registracija: May 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku madcox
1) kad smo u gradu a meni se ide na WC, odem u kafić di obično pijem kavu, pa ju cure pričuvaju dok ja obavim. U Toweru u Rijeci postoje odlični WC-i za invalide, pa stanemo unutra i ona i ja i kolica.....kad smo same doma, ona mora samnom, jer nema šanse da joj zatvorim vrata od kupaone, odmah brizne u plač, kad je bila manja sam ju puštala u hranilici, vrtiću, krevetiću ili kolicima.

2) tuširam se kad ona spava ili kad mi je muž doma.

3) čistim, usisavam i peglam kad ona spava ili kad mi je muž doma.

4) kuham s njom, stavljam veš na sušilicu, skidam ga,to je valjda jedino šta mogu s njom.

5) kad ju u gradu trebam presvlačit, odem do DMa i tamo ju presvučem i još dobijem i njihovu pelenu ili žurimo doma (živimo na 5 min od centra grada). A kad smo negdje dalje ju presvučem u autu.

6) kad smo na benzinskoj same, ja natankam i onda ju uzmem sa sobom unutra da platimo, nije mi ju ugodno ostavljat samu u autu bez obzira šta je to kratko.
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja