Ajme, skroz oftopik ali kako vama sve to padne na pamet?
Pa ja samo citam i cudim se sto sam ziva jos, perem povrce i voce tako da napunim sudoper vodom, krumpire gulim i bacam u sudoper, ruke operem ovlas od mesa jer mi se gadi ali normalno primam i noz i tavu, ne perem ruke nakon sto ogulim bananu i narancu, ne perem bocu od ulja, majonezu stisnem na tanjur i tim rukama trpam krumpirice u usta dalje...
Dapace, nikad mi nije ni palo na pamet da bi trebalo to sve raditi, prvi put ovdje za to cula.
i mene nekad gledaju cudno jer spomenem cesto bakterije, volim pazit na higijenu u kuci i oko male, al ovo nabrojeno mi je stvarno too much
Sad sam dušu ispustila ribajući sudoper sa onim protiv kamenca, pa s domestosom, pa na kraju s onim nečim protiv gljiva i virusa i bakterija. Ulile mi babe paranoju... al mislim da neću tak skoro ponovo. .
Ajme, skroz oftopik ali kako vama sve to padne na pamet?
Pa ja samo citam i cudim se sto sam ziva jos, perem povrce i voce tako da napunim sudoper vodom, krumpire gulim i bacam u sudoper, ruke operem ovlas od mesa jer mi se gadi ali normalno primam i noz i tavu, ne perem ruke nakon sto ogulim bananu i narancu, ne perem bocu od ulja, majonezu stisnem na tanjur i tim rukama trpam krumpirice u usta dalje...
Dapace, nikad mi nije ni palo na pamet da bi trebalo to sve raditi, prvi put ovdje za to cula.
koja paranoja kak sam ja ostala živa do sad koja sam ja zmazalica, ja voće i povrće samo malo isplahnem pod vodom i strpam u usta
jedino što stvarno dobro isprem su z.salata i kupus
mali i bakterije... hm.
u jednu ruku, kad nije u krevetiću(a baš i nije nešto puno u krevetiću ), spava na ispeglanoj tetri...podlogu za presvlačenje redovito dezinficiram... dude i bočice također... al opet, ne stavljam ga na tetru kad ga nosim, tak da s naših majica nakupi bakterija
to mu je onako, da ne ispadne preosjetljiv
ontopic-moj je mali, al je zajeban
danas ga cijeli dan cukala u pouchu jer tak najbolje spava... pa tako kuham dok visi na meni, jedem dok visi na meni, piškim dok visi na meni, ljubim druge dok visi na meni...
Istina.
Mi ju ipak ne mjenjamo svaki tjedan, vec povremeno stavimo u mikrovalnu.
I ne kuzim tu kontradiktornost.. Tj.imate dvostruka mjerila
Perete na 90, peglate, perete im rukice, itd itd... Al je cudo nevjerojatno ako se dijete drzi podalje od sudopera u kojem, jel, ima vode I ostataka hrane jer nece mu nista bakterije od gnjile hrane, ali hoce od prasine!?
Istina.
Perete na 90, peglate, perete im rukice, itd itd... Al je cudo nevjerojatno ako se dijete drzi podalje od sudopera u kojem, jel, ima vode I ostataka hrane jer nece mu nista bakterije od gnjile hrane, ali hoce od prasine!?
ja to uvijek usporedim sa "besprijekorno" sređenom ženom masne kose ili oguljenog laka za nokte
da, stvarno čitam svašta ovdje, sve se sterilizira. roba, igračke, podloge,... i onda se stavi dijete u sudoper da se igra
ja to uvijek usporedim sa "besprijekorno" sređenom ženom masne kose ili oguljenog laka za nokte
da, stvarno čitam svašta ovdje, sve se sterilizira. roba, igračke, podloge,... i onda se stavi dijete u sudoper da se igra
hehe
nisam jos dosla na ideju dijete staviti u sudoper - pa ne bi tamo izdržala niti pola minute
a sto se tice steriliziranja i ciscenja - ja upravo radim suprotno. nista se ne pere na devedeset..nista se ne steriliza...normalno perem rublje kao i naše, a igrače se brišu, kao i podloga za presvlačenje...rekla sam neka odrasta kao malo ciganče, bit ce zdravija
za sada moja taktika fukcionira.
potpisujem zoro.a zašto ste se toliko uhvatili tog sudopera,mislim sigurno žena nije stavila dijete u masni i prljavi sudoper prepun ostataka hrane pa da i je,njeno dijete,njena stvar,majko mila,uvijek se morate uhvatiti nečega ko pijan plota u i 50 postova iščuđavati tome
Istina.
Evo ja nemam dvostruka mjerila, niti perem na 90 niti peglam.
Rukice joj perem ali bez sapuna ili alkohola.
ja voće i povrće perem pod mlazom vode....meso također..gulim na radnoj plohi između sudopera i šporeta u vrećicu i ne bacam niš u sudoper...meso također očistim na dasci izrežem, ostatke odma bacim u istu vrećicu gdj su ostaci povrća i operem pod mlazom vode. Sudoper svaku večer operem. NIkad ga ne ostavim ni mokrog jer se od kamneca odma vide bijele točke kojih se teško rješiti. Ploču za kuhanje čistim odma nakon kuhanja.
Ne perem na više od 70C (i to samo ručnike), peglam jer ne volim obuć neispeglano a ne zbog bakterija...o njima razmišljam samo u wc-u tj na školjci koju operem svaki dan jer malac i sam ide na wc pa ako dira da nije prljavo...
imam 2 rupe, u desnoj perem sve (voće, povrće, meso), ne bacam ostatke u sudoper...
ljeva rupa mi je služila za cjeđenje suđa dok nisam imala perilicu (do prije 2 godine)..otad nije u funkciji..a i hranu nisam nikad bacala unutra, uvijek je suh, navečer operem obje rupe iako se ljeva ne koristi pa ne vidim u čemu je problem
a ako dijete uživa biti tamo, sudjelovati samnom u kuhanju zašto ne..mi se super zabavimo a i ručak skuham
ja sam vecinu vremena sama s bebom i sve obavljam pod stresom
ili se zurim posto place kad je sam, a mrzim kad place ili spava pa se zurim da stignem sto obavit dok se ne probudi ili puze za mnom ko' peso pa me strah da ne padne posto se stalno dize uz sto stigne...
Ovo sa sjedenjm u sudoperu- nema šanse, mislim da bi onog trena kad je posjednem (ako bi uopće htjela sjest) letjela naglavce van. Čitala sam o tom sjedenju na nekom drugom topicu dok je moja bila još manja ali ni onda nije imala ni trenutka mira da bi je mogla posjest (zapravo mislim da je bila riječ o sjedenju u lavabou )
Na pumpu ide MM, inače bi je vadila van skupa sa sjedalicom ili sad već samo nju (sad j hodajuća).
Kuham ...eh, svake prestupne za nas, obično kuhamo nešto na brzaka kad smo skupa a ja kuham za nju dok ona spava. Čistim kad spava ili kad je MM doma. Uglavnom kad je budna posvećujem se njoj.Ako vješam veš dodaje mi kvačice i šalabajza po terasi, ako nekaj i kuham miješa sa mnom ili premeće lonce i plastiku. Guljenje krumpira sam probala samo jednom dok je bila budna ispizdila je jer je nisam mogla uzet kad je htjela . Definitivno je razmažena
joj, sve bebe vole pomagat u vješanju veša samo moja to ne ferma ni pol posto, šmrc! al uspijem ju sad uključit u mnoge stvari, ali jedna od najnadobudnijih je bila da će njoj baš super bit čistit grašak sa mnom. onda sam odustala jer je stalno mahune stavljala u usta i grizla i prevrtala zdjelu s očišćenim graškićima!
ja sam totalna šporkača što se tiče čišćenja i razmišljanja o bakterijama tako da bolje da na ovoj temi o tome ne pišem. zdravi smo i živi svi, nitko nikad nikakvu beštiju nije pobrao
Ajme žene pa kako vi uopće živite,dišete???
Ne kažem da ne treba voditi računa o osnovnoj higijeni,ali sad neke stvari su too much...Kod mene bi vi onda umrle
Jer prašine ima,da i nije sve tip top,jer ne stignem sve (živimo u 280 kvadrata ),uz sve sad mu idu zubići,pa je ajme meni
,ali opet gledam da tamo gdje boravi bude uredno i čisto,tako da to spremam svaku večer kad ga stavim na spavanje...
Auto tankam kad sam solo ili mi ode mm natankat (nedavno sam uspjela ostati i bez goriva,srečom pred kučom )
A wc...do sad mi nije bilo frka,jer kad smo sami ugl. šetamo po kvartu u krug ili trpim....