Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2009., 18:16   #1
BlueMarine
Banned

Registracija: May 2009.
Da li druge prosuđujete po tom što rade?

Evo, ono što sam ja primijetila je da naši ljudi jesu veliki licemjeri, pa da vole užasno gledati što netko radi, da li je oženjen, koliko ima djece, kakav mu je brak i slično.
Ako ti radiš kao čistačica, trebaš se sramiti same sebe ( unatoč tom, što imaš 2 fakulteta i znaš dizajnirati web stranice i razne informatičke programe, koje nema pojma većina naših ljudi i čak namjeravaš upisati postdiplomski, ali jeba ga nema posla, pa radiš kao čistačica).
I to je onda velika sramota jer nisi fucking menager i nisi preko leševa iskliznuo na to mjesto. I onda te podsmijavaju, a menageri su Bog i batina kod nas. To je meni nevjerojatno licemjerje. Pogotovo kad netko tko nije postigao ništa, ide meni spočitavati da sam na niskom radnom mjestu, a trebala bi biti što ja znam gdje. Mi smo veliki licemjeri, naši ljudi i svi očekuju da si u nekim godinama ne znam što. Ako nisi osoba sklona prelaženju preko leševa, onda ti se svi podruguju

I nije samo to, nego sam primijetila da su ljudi jako zli, pa na primjer kad netko kaže - hoću biti to i to onda gledaju samo kako da te spuste, tako da posumnjaš u sebe da to možeš raditi. Onak da te pogaze, zgaze i unište samopouzdanje. To je jedan od razloga radi čega ne radim sad na ne znam kojem mjestu. Nisam čula da je ikad netko rekao- ok, nisi najbolji ali ima vremena da naučiš i da se potrudiš da to savladaš, nego se odmah sipa paljba, ako nisi sjajan u nečemu. Samo veliku želju vidim kod većine da te pregaze, ništa drugo

Tak je bilo i kad sam se dopisivala s nekim muškarcima preko interneta. Redovno kad bi im poslala sliku bi me otkantali. Apsolutno svi. Ne znam da li je gotovo ijedan nastavio dopisivanje. A dotle s druge strane uživo mi djele komplimente, bilo muškarci, bilo žene da sam zgodna, lijepa, ovo, ono. A na slikama nisam fotogenična, pa odmah nisam dovoljno dobra za te likove s neta, koji tko zna kak izgledaju u stvarnosti, a sliku su obradili u photoshopu.. Licemjerje i pričam kak naši ljudi misle da zaslužuju jebate najzgodniju ženu na svijetu, koja usput ima milijunski posao, a pred njim je pokorna i skrušena ženica. Za neke obične zgodne cure, im nisu dovoljno vrijedne

Zadnje uređivanje BlueMarine : 03.08.2009. at 18:28.
BlueMarine is offline  
Old 03.08.2009., 18:25   #2
Velorien
Registrirani korisnik

Velorien Avatar

Registracija: Jul 2006.
Iskreno, malo mi je glupo da netko tko ima 2 fakulteta i zna radit to što zna radi kao čistačica, boljeg posla ima 100% jer svako malo traže programere/web programere/web dizajnere.
Old 03.08.2009., 18:31   #3
BlueMarine
Banned

Quote:
Velorien kaže: Pogledaj post
Iskreno, malo mi je glupo da netko tko ima 2 fakulteta i zna radit to što zna radi kao čistačica, boljeg posla ima 100% jer svako malo traže programere/web programere/web dizajnere.
ovako iskreno.. Izrađujem već dugo neke web stranice. U zadnje vrijeme koristim i photoshop u njih. Što je najbolje, koju god stranicu izradimm mi se jave neki debili koji ih pljuju. nedavno sam izradila fenomenalnu stranicu u stilu superjunaka iz crtića i opet se neki idiot javio da ništa ne valja. Tako da mi onda totalno samopouzdanje opadne da to išta valja. Jer kad god se potrudim da web stranica bude savršena, našim prepametnim web dizajnerima ne valja, a s druge strane, možete vidjeti kako je većina naših web stranica očajna. Ali dotle moje, koje su napravljene originalno i fora, odmah su razlog da me svi pljuju. I normalno da kad me se stalno pljuje da me uopće i strah išta bolje tražiti
Old 03.08.2009., 20:16   #4
zcracker
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Ajde daj linkove na neke svoj radove pa da vidimo.

Btw. kod izrade web stranica nije bitno sam kak izgleda već kak se vrti, kolko je velika, dal je optimizirana, itd.

btw. u kojem alatu radiš stranice?

ontopic

Svi mi trpamo objekte iz naše okoline u nekakave kutije(ok, NOK, zgodan, ružan, bedast, plavo, crveno...) i naravno jedan od kriterija je i posao. Naravno taj kriterij uvjetovan je općeprihvačenim društvenim predrasdama npr. smetlar = pijanac, manekenka = sponozoruša, informatičar = geek itd.

Ono bitno u cjeloj priči je da je stupanj prihvačanja društvenih predrasuda obrnuto proporcionalan sa obrazovanjem i kulturom osobe. Dakle pametna osoba ti nikad neće reči da to što radiš nije ok i da je to loše ili da si gubitnik.
zcracker is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 03.08.2009., 20:49   #5
freeze
spaljevina na kvadrat :)

freeze Avatar

Registracija: Nov 2007.
ne osuđujem ljude s obzirom na to kaj rade
freeze is offline  
Old 03.08.2009., 22:57   #6
Vojky
Supermoderator

Vojky Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Vojky
Evo nje opet...
Vojky is offline  
Old 03.08.2009., 22:59   #7
penzl
married with children

penzl Avatar

Registracija: May 2008.
svaki posao je častan.ako je pošten.
Old 03.08.2009., 23:37   #8
mala30
lurker, 11+

mala30 Avatar

Registracija: Dec 2008.

krajem šestog mjeseca si ovdje tražila savjet kako otvoriti firmu i žalila se da nemaš podršku okoline.......
krajem sedmog si žena s dva faksa i web dizajnerica i čistačica u konzumu?

kaj bu bilo krajem osmog?
Old 04.08.2009., 01:14   #9
BlueMarine
Banned

Quote:
mala30 kaže: Pogledaj post

krajem šestog mjeseca si ovdje tražila savjet kako otvoriti firmu i žalila se da nemaš podršku okoline.......
krajem sedmog si žena s dva faksa i web dizajnerica i čistačica u konzumu?

kaj bu bilo krajem osmog?
krajem osmog ću biti direktorica jedne uspješne firme!
Old 04.08.2009., 01:39   #10
Blue
De Puta Madre

Blue Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Blue
...ili barem osoba s permabanom s PiK-a
Old 04.08.2009., 08:55   #11
sinkpink
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Smile

Nije sramota raditi, sramota je ležat doma a imati perspektive za više od tog.
Ja sam osuđivao ljude po poslu koji rade, robi s pace, po tome što piju i brdo drugih stvari.. ali kako vrijeme ide, sv to nekako blijedi. Nauči se čovjek gledati druge u oči, i razumjeti da svi mi imamo svoj križ. Nema toga kome nije teško na ovaj ili onaj način..
Sada više ne kategoriziram ljude, osim toga to ih neće promjenit.. Družim se sa onima koji su mi dragi, i nastojim izbjegavat (lijepo je bit doma i visit na starcima ) -vrstu ljudi.

I mene su osuđivali, radio sam svašta, kad sam imao dobar posao i veliku plaću oko mene bi se skupljali dileri i mafija, ovako kad sam manje imućan, sretniji sam, imam dobro društvo, manju plaću al ipak se može. I mafija me ignorira jer nisam dobro tržište.. :-)
sinkpink is offline  
Old 04.08.2009., 09:25   #12
Taroth
najmiliji vođa

Taroth Avatar

Registracija: Nov 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Taroth
ljupka?
Taroth is offline  
Old 04.08.2009., 12:56   #13
ahnu
dobramilanježnakrhkacuric

Quote:
BlueMarine kaže: Pogledaj post
ovako iskreno.. Izrađujem već dugo neke web stranice. U zadnje vrijeme koristim i photoshop u njih. Što je najbolje, koju god stranicu izradimm mi se jave neki debili koji ih pljuju. nedavno sam izradila fenomenalnu stranicu u stilu superjunaka iz crtića i opet se neki idiot javio da ništa ne valja. Tako da mi onda totalno samopouzdanje opadne da to išta valja. Jer kad god se potrudim da web stranica bude savršena, našim prepametnim web dizajnerima ne valja, a s druge strane, možete vidjeti kako je većina naših web stranica očajna. Ali dotle moje, koje su napravljene originalno i fora, odmah su razlog da me svi pljuju. I normalno da kad me se stalno pljuje da me uopće i strah išta bolje tražiti
Nije svijet kriv, nešto s tobom nije u redu.
Al ozbiljno. Ili svoje sposobnosti precijenjuješ (usprkos dva faxa, to može biti čisti štreberaj bez posebnih vještina) ili ti je nešto dovoljno sjebalo sposobnost komunikacije s okolinom da ne možeš na razgovoru za posao ili s ljudima proći pod normalnu, sposobnu osobu, što ovako jadanjem na forumu i krivljenjem svih oko sebe nećeš popraviti. Možda NLP, al čisto sumnjam u brzi efekt takvih popularno-psiholoških fora.
Old 04.08.2009., 14:16   #14
tiger12
G'n'R

tiger12 Avatar

Registracija: Sep 2005.
Pošalji poruku preko MSN korisniku tiger12
Quote:
( unatoč tom, što imaš 2 fakulteta i znaš dizajnirati web stranice i razne informatičke programe, koje nema pojma većina naših ljudi i čak namjeravaš upisati postdiplomski, ali jeba ga nema posla, pa radiš kao čistačica).
Jel bi se moglo znati, ak nije problem, koja su to 2 fakulteta i razni informatički programi?
tiger12 is offline  
Old 04.08.2009., 15:11   #15
zzz_zzz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
ajde da ja pogodim koja su to "dva fakulteta", evo da se radi o nekoj kombinaciji filozofija+ pedagogija/književnost/neki-drugi-faks-koji-nicemu-ne-sluzi
Da si zavrsila građevinu+arhitekturu ili pravo+ekonomiju ili nesto na fer-u/fesbu ne bi radila kao cistacica nego bi imala sigurno posao.
zzz_zzz is offline  
Old 04.08.2009., 15:14   #16
BlueMarine
Banned

Quote:
zzz_zzz kaže: Pogledaj post
ajde da ja pogodim koja su to "dva fakulteta", evo da se radi o nekoj kombinaciji filozofija+ pedagogija/književnost/neki-drugi-faks-koji-nicemu-ne-sluzi
Da si zavrsila građevinu+arhitekturu ili pravo+ekonomiju ili nesto na fer-u/fesbu ne bi radila kao cistacica nego bi imala sigurno posao.
Naravno da su to ti fakulteti. Što se tiče onog da sam čistačica to je bila više šala nego istina. Ali kad tu neki sve puše. Čovjek se ne može ni malo našaliti. Nisam čistačica. To sam napisala samo zato da vidim kako to zvuči. Jedno vrijeme sam razmišljala o tom, da to ne bi bilo loše da radim na Zrinjevcu i u prirodi sam stalno.

A ovo da mi se prijeti banom, zato jer nisam napisala sve točne informacije o sebi je presmješno. Kaj moderatori ovdje očekuju da ja pišem sve točne informacije o sebi, a znamo da sam omražena na forumu. Pa kaj da mi dođe netko i ubije me? Koliko ovdje bolesnika kola, ne bi si to htjela

Čim otvorim tu neku temu, došlepaju se razni poremećeni likovi, kao što je ova par postova iznad . Ono baš poremećeni. Koji vjerojatno pišu iz Vrapča. Da takvim otkrivam stvarne informacije o sebi?? Wtf? Hrpa nesocijaliziranih osoba piše po forumu, a neki su stvarno ludi, ko ova gore i onda da ja kažem radim tu i tu.. Što da mi takav netko dođe negdje sa sačmaricom i ucmeka me ko psa? Od takvih ne bi htjela biti ni tisuću kilometara udaljena. Premalo..

Zadnje uređivanje BlueMarine : 04.08.2009. at 15:19.
BlueMarine is offline  
Old 04.08.2009., 15:16   #17
BlueMarine
Banned

Quote:
Vojky kaže: Pogledaj post
Evo nje opet...
evo, s vojkijem uvijek imam različito mišljenje, a opet poštujemo jedan drugog. takav bi moderator trebao biti.
Old 04.08.2009., 15:59   #18
parabolica
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Ne, prosuđujem ljude po onome kako se ponašaju u i prema svojoj okolini. Prema tvom ponašanju i načina razgovaranja mi djeluješ kao topla, optimistična i prijateljski nastrojena osoba i prosto mi je nevjerojatno da ne možeš naći posao.
parabolica is offline  
Old 04.08.2009., 16:02   #19
ahnu
dobramilanježnakrhkacuric

Sad ti misliš da ja ne suosjećam s tobom, a jasno mi je da je grozan osjećaj kad ti svi oko tebe ostavljaju dojam da se ne možeš uklopiti i da nešto nije ok i odbijaju te, sigurno nije lako podnositi to iz dana u dan. Al to je bio način da ti se kaže da voziš u suprotnom smjeru na autocesti a znaš i sama da tvoja reakcija govori puno više o tebi nego adresa stanovanja.
Sigurno si u biti sasvim draga i mila i nježna osoba kad te se ne isprovocira ovako lako, prije ili kasnije će više ljudi to shvatiti pa ti valjda ta misao može poslužiti da se oraspoložiš. Al to sigurno znaš sama bolje nego što će ti tko drugi objasniti.
Old 04.08.2009., 19:14   #20
morino
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Quote:
Naravno da su to ti fakulteti. Što se tiče onog da sam čistačica to je bila više šala nego istina. Ali kad tu neki sve puše. Čovjek se ne može ni malo našaliti. Nisam čistačica. To sam napisala samo zato da vidim kako to zvuči. Jedno vrijeme sam razmišljala o tom, da to ne bi bilo loše da radim na Zrinjevcu i u prirodi sam stalno.

A ovo da mi se prijeti banom, zato jer nisam napisala sve točne informacije o sebi je presmješno. Kaj moderatori ovdje očekuju da ja pišem sve točne informacije o sebi, a znamo da sam omražena na forumu. Pa kaj da mi dođe netko i ubije me? Koliko ovdje bolesnika kola, ne bi si to htjela

Čim otvorim tu neku temu, došlepaju se razni poremećeni likovi, kao što je ova par postova iznad . Ono baš poremećeni. Koji vjerojatno pišu iz Vrapča. Da takvim otkrivam stvarne informacije o sebi?? Wtf? Hrpa nesocijaliziranih osoba piše po forumu, a neki su stvarno ludi, ko ova gore i onda da ja kažem radim tu i tu.. Što da mi takav netko dođe negdje sa sačmaricom i ucmeka me ko psa? Od takvih ne bi htjela biti ni tisuću kilometara udaljena. Premalo..
nisi u toku za upad u zrinjevac se plaća.
morino is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja