Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika
Korisničko ime
Lozinka

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Lokalni i europski izbori 2013., Svijet, Blisko politici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.05.2012., 10:55   #841
Smotani2
AB+

Smotani2 Avatar

Registracija: Dec 2007.
Quote:
lostcase kaže: Pogledaj post
Slucajno znam da je to mlijeko trgovacki lanac platio po 4.2 kn/l.
Čudno. A prodaje po 3,99?!
Old 08.05.2012., 10:59   #842
Smotani2
AB+

Smotani2 Avatar

Quote:
Dukkai kaže: Pogledaj post
jebiga, mi se sad tu mozemo raspravljati do sudnjeg dana. Cinjenica je da nasa drzava ne stiti svoj proizvod. Dokle god se dopusta uvoz poljoprivrednih proizvoda 2. i 3. klase, unistava se nasa poljoprivreda. Jebiga, uvoznicki lobi je previse ojacao i sad se mozemo slikati.
Voce i povrce 2. i 3. klase mozemo i sami proizvesti, ne moramo uvoziti. A 1. klasa je sa nasim uvozom neisplativa jer ce to rijetko tko kupiti dokle god moze kupiti 2. i 3. klasu za 3-4 puta manju cijenu.
Već i vrapci na krovu znaju da prejanice naše mliječne industrije, recimo Vindija ili Dukat, uvoze mlijeko žnj klase i prodaju ga po 6 kuna.
Po čemu bi to onda bilo bolje od Bosanskog koje košta 3,99?

Quote:
Slucajno znam da je to mlijeko trgovacki lanac platio po 4.2 kn/l.

I kaka ga onda prodaju po 3,99?
Old 08.05.2012., 11:13   #843
lostcase
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
Čudno. A prodaje po 3,99?!
Akcija.

Vidis da je marketinski uspjela cim ti pricas o tome na forumu.

I nije im to jedini proizvod koji prodaju ispod cijene.

Rezultat je : http://www.poslovni.hr/vijesti/merca...ku-198116.aspx

i to kaze zbog : Još zbog političkih napetosti između dvije države, a kasnije i krize, bilježimo negativno poslovanje u Hrvatskoj. Ove godine idemo u restrukturiranje na tom tržištu, ali nećemo ni u 2012. biti u plusu.

Zadnje uređivanje lostcase : 08.05.2012. at 11:24.
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 11:26   #844
lostcase
Registrirani korisnik

Zbog politickih napetosti je on u gubitku, reko nemoj me jebat , pa ljudi kupuju u merkatoru najnormalnije , pogotovo kad prodajes ispod cijene.

EDIT: evo clanka i kolko je u gubitku :

http://www.poslovni.hr/vijesti/debel...na-201451.aspx
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 08.05.2012., 11:40   #845
Smotani2
AB+

Smotani2 Avatar

Quote:
Zbog politickih napetosti je on u gubitku, reko nemoj me jebat , pa ljudi kupuju u merkatoru najnormalnije , pogotovo kad prodajes ispod cijene.

EDIT: evo clanka i kolko je u gubitku :

http://www.poslovni.hr/vijesti/debel...na-201451.aspx
Inače, ja sam takvo mlijeko kupio u nekom drugom centru. Koji nije gubitaš. I u kojem uredno na policama stoji Vidnijino i Dukatovo po 6 kuna.

U početku ti teorija ne stoji.
Old 08.05.2012., 12:16   #846
lostcase
Registrirani korisnik

Quote:
Inače, ja sam takvo mlijeko kupio u nekom drugom centru. Koji nije gubitaš. I u kojem uredno na policama stoji Vidnijino i Dukatovo po 6 kuna.

U početku ti teorija ne stoji.
Stoji. Ja znam da je to mlijeko placeno tolko i znam ko ga je uvezao.

Neznam koji je trgovacki centar prvi pokrenuo tu akciju ali je prilicno normalno da ga drugi slijede u tome jer je logika da ljudi dodju po mlijeko, centar popusi na njemu al nada se to nadoknadit na drugim artiklima.

Poanta je da nas nemoze hraniti bosansko mlijeko , a pogotovo ne po 3.99 za litru.
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 12:27   #847
lostcase
Registrirani korisnik

Primjer takvog nacina poslovanja mozes cuti u dokumetarcu Cijena hrane od Hrvoje Juvančića.

Citat : "Mi kupujemo banane po 7 kuna a prodajemo ih po 6...."
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 13:07   #848
splićo
NISMO ZNALI!!

Registracija: Dec 2005.
Quote:
jebiga, mi se sad tu mozemo raspravljati do sudnjeg dana. Cinjenica je da nasa drzava ne stiti svoj proizvod. Dokle god se dopusta uvoz poljoprivrednih proizvoda 2. i 3. klase, unistava se nasa poljoprivreda. Jebiga, uvoznicki lobi je previse ojacao i sad se mozemo slikati.
Voce i povrce 2. i 3. klase mozemo i sami proizvesti, ne moramo uvoziti. A 1. klasa je sa nasim uvozom neisplativa jer ce to rijetko tko kupiti dokle god moze kupiti 2. i 3. klasu za 3-4 puta manju cijenu.
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard. umjesto otežavanja uvoza, domaća poljoprivreda bi se trebala prilagodit potrebama tržišta i ako tržište traži manje kvalitetno i jeftino onda bi domaća poljoprivreda to trebala i ponudit. a o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
splićo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 13:50   #849
lostcase
Registrirani korisnik

Quote:
splićo kaže: Pogledaj post
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard. umjesto otežavanja uvoza, domaća poljoprivreda bi se trebala prilagodit potrebama tržišta i ako tržište traži manje kvalitetno i jeftino onda bi domaća poljoprivreda to trebala i ponudit. a o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
Jbga, nemaju ljudi zeludac za te stvari ko uvoznici.
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 13:50   #850
Dukkai
Registrirani korisnik

Dukkai Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
gle, ako je cijena npr. sampinjona u Austriji u ducanu ista kao i u RH za isto pakiranje, a tamo je to 1. klasa, a kod nas je 2. ili 3., to ne ovisi o standardu...

sto se tice kvalitete, teta elza ti je dobro to opisala, a to susrecem i u svom poslu. Ulazna kontrola robe u RH je apsurdno losa, ali zato roba koju ti plasiras na trziste (cak i RH) mora zadovoljavati standarde koje, ocito, ti uvozni proizvodi ne moraju...
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 14:06   #851
splićo
NISMO ZNALI!!

Registracija: Dec 2005.
Quote:
gle, ako je cijena npr. sampinjona u Austriji u ducanu ista kao i u RH za isto pakiranje, a tamo je to 1. klasa, a kod nas je 2. ili 3., to ne ovisi o standardu...

sto se tice kvalitete, teta elza ti je dobro to opisala, a to susrecem i u svom poslu. Ulazna kontrola robe u RH je apsurdno losa, ali zato roba koju ti plasiras na trziste (cak i RH) mora zadovoljavati standarde koje, ocito, ti uvozni proizvodi ne moraju...
kontola kvalitete je stoža za domaći proizvod nego za uvozni?
jel se može negdi pročitat o tome?
splićo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 14:34   #852
Dukkai
Registrirani korisnik

Dukkai Avatar

Quote:
jednako kao sto su kriteriji za oduzimanje djece razliciti za Hrvate i za Rome, npr., iako znamo da zakonski ne postoji razlika. No, da ne ulazimo u offtopic.

Tako ti je i u ovom slucaju. Ako gledas po papirima, naravno da su kriteriji strozi za uvozni proizvod. Ako gledas po iskustvu, skuzis da je to daleko od istine jer neki uvozni proizvodi s kojim sam se ja susreo se nisu ni smjeli naci na nasem trzistu.
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 16:27   #853
lostcase
Registrirani korisnik

Quote:
http://www.jutarnji.hr/stipan-bilic-...stiti/1026747/
lostcase is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2012., 16:50   #854
Trollkiller
Banned

Registracija: Mar 2012.
Je, Stipan Bilić je neovisan i objektivan promatrač.
Koju ono funkciju obnaša?
Old 09.05.2012., 07:34   #855
Smotani2
AB+

Smotani2 Avatar

Teta Elza bi vam mogla ispričati pokoju priču (a na osnovu svog znanja) o poljoprivrednim proizvodima koji se uvoze i nalaze na policama vrlih trgovačkih centara...

Čisto ne vjerujem da je situacija imalo drugačija kod bilo kojih drugih proizvoda; od šampona za kosu pa do automobila.
Old 09.05.2012., 07:53   #856
plejer_as
forumaš s pedigreom

plejer_as Avatar

Registracija: Jul 2011.
Quote:
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard.....o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
Ako je tko pratio onog engleza , goli kuhar mu emisija , ide čovjek na londonsku tržnicu po svježe povrće i voće koje je avionima stiglo u London iz Azije , Afrike.... ej , avionima . To je standard kojeg se englezi neće odreći a ako treba potkopat će cijelu EU za svoj snobizam . Cijela Europa jede voće koje dozrijeva na brodu i ne može tim kolonizatorima koji su nam i englesku travu prodali stati na kraj .
Naš uvozni lobi za hranu , ako ga uopće organiziranog ima , radi na isti način kao što je moja ekipa sastavljala japanske motocikle . Važno je imat ramu a ostalo odeš na otpad u Italiju ili Njemačku i dobiš pun kamion za 100 maraka . Oni sretni što su se riješili smeća a mi sretni što to možemo uglancat i prodat .
plejer_as is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2012., 08:32   #857
Dukkai
Registrirani korisnik

Dukkai Avatar

Quote:
Čisto ne vjerujem da je situacija imalo drugačija kod bilo kojih drugih proizvoda; od šampona za kosu pa do automobila.
Ja mogu potvrditi da po pitanju elektronike i elektrotehnike situacija nije drugacija...
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 01:23   #858
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Upozorenje vlasnicima privatnog zemljišta ! Ministarstvo poljoprivrede priprema Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu ! Napisani prijedlog nije u interesu Hrvatske poljoprivrede niti u interesu ljudi koji će obrađivati zemlju !Poslao sam 11 pisama na adresu Hrvatske poljoprivredne komore i 10 poljoprivrednih udruga da se osnuje Odbor za sakupljanje 10 % potpisa birača i time se natjerao Sabor da raspiše referendum o Zakonu ! Molim Vas da se uključite u aktivnosti kako bi se izborili za kvalitetan Zakon !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 10:58   #859
Zego
Registrirani korisnik

Registracija: May 2004.
čuo sam iz neformalnih izvora da se uvodi porez na zemlju kao što je bio za bivše juge
Zego is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 11:04   #860
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
Zego kaže: Pogledaj post
čuo sam iz neformalnih izvora da se uvodi porez na zemlju kao što je bio za bivše juge
Radi se da hoće vratiti porez na katastarski prihod , kojeg je HDZ ukinuo dok su smostalno vladali !

Ako imate vremena molim Vas , da vidite temu ; Potpisi za referendum !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja