jebiga, mi se sad tu mozemo raspravljati do sudnjeg dana. Cinjenica je da nasa drzava ne stiti svoj proizvod. Dokle god se dopusta uvoz poljoprivrednih proizvoda 2. i 3. klase, unistava se nasa poljoprivreda. Jebiga, uvoznicki lobi je previse ojacao i sad se mozemo slikati.
Voce i povrce 2. i 3. klase mozemo i sami proizvesti, ne moramo uvoziti. A 1. klasa je sa nasim uvozom neisplativa jer ce to rijetko tko kupiti dokle god moze kupiti 2. i 3. klasu za 3-4 puta manju cijenu.
Već i vrapci na krovu znaju da prejanice naše mliječne industrije, recimo Vindija ili Dukat, uvoze mlijeko žnj klase i prodaju ga po 6 kuna.
Po čemu bi to onda bilo bolje od Bosanskog koje košta 3,99?
Quote:
lostcase kaže:
Slucajno znam da je to mlijeko trgovacki lanac platio po 4.2 kn/l.
i to kaze zbog : Još zbog političkih napetosti između dvije države, a kasnije i krize, bilježimo negativno poslovanje u Hrvatskoj. Ove godine idemo u restrukturiranje na tom tržištu, ali nećemo ni u 2012. biti u plusu.
Zadnje uređivanje lostcase : 08.05.2012. at 11:24.
Inače, ja sam takvo mlijeko kupio u nekom drugom centru. Koji nije gubitaš. I u kojem uredno na policama stoji Vidnijino i Dukatovo po 6 kuna.
U početku ti teorija ne stoji.
Stoji. Ja znam da je to mlijeko placeno tolko i znam ko ga je uvezao.
Neznam koji je trgovacki centar prvi pokrenuo tu akciju ali je prilicno normalno da ga drugi slijede u tome jer je logika da ljudi dodju po mlijeko, centar popusi na njemu al nada se to nadoknadit na drugim artiklima.
Poanta je da nas nemoze hraniti bosansko mlijeko , a pogotovo ne po 3.99 za litru.
jebiga, mi se sad tu mozemo raspravljati do sudnjeg dana. Cinjenica je da nasa drzava ne stiti svoj proizvod. Dokle god se dopusta uvoz poljoprivrednih proizvoda 2. i 3. klase, unistava se nasa poljoprivreda. Jebiga, uvoznicki lobi je previse ojacao i sad se mozemo slikati.
Voce i povrce 2. i 3. klase mozemo i sami proizvesti, ne moramo uvoziti. A 1. klasa je sa nasim uvozom neisplativa jer ce to rijetko tko kupiti dokle god moze kupiti 2. i 3. klasu za 3-4 puta manju cijenu.
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard. umjesto otežavanja uvoza, domaća poljoprivreda bi se trebala prilagodit potrebama tržišta i ako tržište traži manje kvalitetno i jeftino onda bi domaća poljoprivreda to trebala i ponudit. a o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard. umjesto otežavanja uvoza, domaća poljoprivreda bi se trebala prilagodit potrebama tržišta i ako tržište traži manje kvalitetno i jeftino onda bi domaća poljoprivreda to trebala i ponudit. a o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
Jbga, nemaju ljudi zeludac za te stvari ko uvoznici.
gle, ako je cijena npr. sampinjona u Austriji u ducanu ista kao i u RH za isto pakiranje, a tamo je to 1. klasa, a kod nas je 2. ili 3., to ne ovisi o standardu...
sto se tice kvalitete, teta elza ti je dobro to opisala, a to susrecem i u svom poslu. Ulazna kontrola robe u RH je apsurdno losa, ali zato roba koju ti plasiras na trziste (cak i RH) mora zadovoljavati standarde koje, ocito, ti uvozni proizvodi ne moraju...
gle, ako je cijena npr. sampinjona u Austriji u ducanu ista kao i u RH za isto pakiranje, a tamo je to 1. klasa, a kod nas je 2. ili 3., to ne ovisi o standardu...
sto se tice kvalitete, teta elza ti je dobro to opisala, a to susrecem i u svom poslu. Ulazna kontrola robe u RH je apsurdno losa, ali zato roba koju ti plasiras na trziste (cak i RH) mora zadovoljavati standarde koje, ocito, ti uvozni proizvodi ne moraju...
kontola kvalitete je stoža za domaći proizvod nego za uvozni?
jel se može negdi pročitat o tome?
kontola kvalitete je stoža za domaći proizvod nego za uvozni?
jel se može negdi pročitat o tome?
jednako kao sto su kriteriji za oduzimanje djece razliciti za Hrvate i za Rome, npr., iako znamo da zakonski ne postoji razlika. No, da ne ulazimo u offtopic.
Tako ti je i u ovom slucaju. Ako gledas po papirima, naravno da su kriteriji strozi za uvozni proizvod. Ako gledas po iskustvu, skuzis da je to daleko od istine jer neki uvozni proizvodi s kojim sam se ja susreo se nisu ni smjeli naci na nasem trzistu.
Teta Elza bi vam mogla ispričati pokoju priču (a na osnovu svog znanja) o poljoprivrednim proizvodima koji se uvoze i nalaze na policama vrlih trgovačkih centara...
Čisto ne vjerujem da je situacija imalo drugačija kod bilo kojih drugih proizvoda; od šampona za kosu pa do automobila.
ljudi ne kupuju manje kvalitetnu robu iz uvoza zato što ih uvozni lobi na to tjera nego zato što ih na to tjera loš standard.....o boljoj kvaliteti se može razgovarat kad bude bolji standard.
Ako je tko pratio onog engleza , goli kuhar mu emisija , ide čovjek na londonsku tržnicu po svježe povrće i voće koje je avionima stiglo u London iz Azije , Afrike.... ej , avionima . To je standard kojeg se englezi neće odreći a ako treba potkopat će cijelu EU za svoj snobizam . Cijela Europa jede voće koje dozrijeva na brodu i ne može tim kolonizatorima koji su nam i englesku travu prodali stati na kraj .
Naš uvozni lobi za hranu , ako ga uopće organiziranog ima , radi na isti način kao što je moja ekipa sastavljala japanske motocikle . Važno je imat ramu a ostalo odeš na otpad u Italiju ili Njemačku i dobiš pun kamion za 100 maraka . Oni sretni što su se riješili smeća a mi sretni što to možemo uglancat i prodat .
Upozorenje vlasnicima privatnog zemljišta ! Ministarstvo poljoprivrede priprema Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu ! Napisani prijedlog nije u interesu Hrvatske poljoprivrede niti u interesu ljudi koji će obrađivati zemlju !Poslao sam 11 pisama na adresu Hrvatske poljoprivredne komore i 10 poljoprivrednih udruga da se osnuje Odbor za sakupljanje 10 % potpisa birača i time se natjerao Sabor da raspiše referendum o Zakonu ! Molim Vas da se uključite u aktivnosti kako bi se izborili za kvalitetan Zakon !