Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika
Korisničko ime
Lozinka

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Lokalni i europski izbori 2013., Svijet, Blisko politici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.06.2012., 15:42   #881
teta-elza
Moderator

teta-elza Avatar

Registracija: Nov 2007.
gospodo draga, . radila u petak, subotu, nedjelju i danas. radnik ima slobodne dane. moja djeca i ja na plantaži jer se posao mora napraviti. nema svetka, nema petka, nema prekovremenih. gledam kako kombajni lete po selu, balirke, prikolice sa rolo-balama. od 5 ujutro pa do ponoći. e sad samo nek mi netko kaže da je to moj izbor je. riješite me suvišne papirologije
Old 25.06.2012., 19:37   #882
felixx
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Quote:
teta-elza kaže: Pogledaj post
gospodo draga, . radila u petak, subotu, nedjelju i danas. radnik ima slobodne dane. moja djeca i ja na plantaži jer se posao mora napraviti. nema svetka, nema petka, nema prekovremenih. gledam kako kombajni lete po selu, balirke, prikolice sa rolo-balama. od 5 ujutro pa do ponoći. e sad samo nek mi netko kaže da je to moj izbor je. riješite me suvišne papirologije
Treba te kazniti.
Budeš dobila formulare, pa lijepo ispunjavaj satnicu.
I lijepo da si izvjesila radno vrijeme! Kakvi vražji prekovremeni na crno, i druge muljaže! Radno vrijeme, i da se pridržavaš toga.

Treba srezat te agro-tajkune.
felixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 20:29   #883
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
DARIOHOS kaže: Pogledaj post
U potpunosti se slažem s tobom,treba se napraviti prikupljanje potpisa za početak,a ako se bude raspisao referendum,mislim da bi se u Slavoniji skupio dovoljan broj potpisa.Nisam u nijednoj stranci,ali ako bi se surađivalo sa HDSSB-om,tada bi se skupilo mnogo mladih ljudi koji bi drage volje htjeli sudjelovati u prikupljanju potpisa,a pošto ih je 8 u Saboru,mogli bi se čak i izboriti za tu ideju.Kako se vi udruge dogovorite,tako neka i bude,ja samo dajem prijedlog više.
Nisam ni ja u stranci ! Na referendumu se odlučuje ZA ili PROTIV

Sada je bitno da se izborimo za kvalitetan prijedlog Zakona ! Ako se donese odluka o sakupljanju potpisa , mogu ih sakupljati i članovi svih stranaka jer se radi da zakon bude dobar i u korist svih neovisno da li smo stranački ili nestranački opredijeljeni !
Ja sam rekao ljudima iz dvije stranke da sada putem medija progovore o Nacrtu zakona u smislu da iznesu svoje mišljenje i da što više građana to sazna ! Rekao sam im i za mogućnost referenduma ! Osobno ću neke ljude zamoliti oko potpisa ako se donese odluka da se to napravi !

Tu mogućnost imamo prvi puta u povijesti i šteta bi bilo ne pokušati !
Možemo udariti temelje buduće poljoprivrede , pri tom mislim na obiteljska gospodarstva !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 21:23   #884
DARIOHOS
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2011.
Quote:
Đuro Japaric kaže: Pogledaj post

Sada je bitno da se izborimo za kvalitetan prijedlog Zakona ! Ako se donese odluka o sakupljanju potpisa , mogu ih sakupljati i članovi svih stranaka jer se radi da zakon bude dobar i u korist svih neovisno da li smo stranački ili nestranački opredijeljeni !
Ja sam rekao ljudima iz dvije stranke da sada putem medija progovore o Nacrtu zakona u smislu da iznesu svoje mišljenje i da što više građana to sazna ! Rekao sam im i za mogućnost referenduma ! Osobno ću neke ljude zamoliti oko potpisa ako se donese odluka da se to napravi !

Možemo udariti temelje buduće poljoprivrede , pri tom mislim na obiteljska gospodarstva !
Kada bi se tako nešto napravilo tada bi to bio jedan sasvim drugi način kako se ljudi pokušavaju izboriti za svoja prava,vjerojatno se nebi trebalo ići traktorima na ceste.Kko nisam pripadnik nijedne stranke,tako nisam ni poljoprivrednik,ali povijest moje obitelji počiva na poljoprivredi i nekoliko rođaka se bavi na veliko sa poljoprivredom,tako da se dosta razumijem u neke stvari iako sam reativno mlad.Treba se dogovoriti sa seljačkim udrugama,sa par stranaka zbog medijskog prostora,napraviti plan za šta se treba izboriti i pokrenuti prikupljanje potpisa.Da se ne spominje samo pšenica,iako je sada vrijeme sjetve,kreće i berba višanja.Stvarno mi je žao ljudi kako prolaze sa otkupljivačima,tu bih spomenio Orahovica voće,koje varaju voćare na veliko,kao npr.da im 80% višanja stave u 2. klasu i još im moraš dovest do njih i novac jednostavno moraš izvući pod prijetnjom tužbom jer isplata traje najmanje 6 mjeseci.Sramota!Kada bi ljudi malo bili složniji i da se napravi neki jaki odbor,mislim da bi se tada mnogo pomoglo seljacima da ostvare svoja načelna prava,jer što dalje vrijeme ide,propast je sve veća i veća.Još bih pisao o malim proizvođačima,ali o tome sljedeći puta.Malo razmislite o prijedlogu.
DARIOHOS is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 26.06.2012., 00:27   #885
teta-elza
Moderator

teta-elza Avatar

Quote:
felixx kaže: Pogledaj post
Treba te kazniti.
Budeš dobila formulare, pa lijepo ispunjavaj satnicu.
I lijepo da si izvjesila radno vrijeme! Kakvi vražji prekovremeni na crno, i druge muljaže! Radno vrijeme, i da se pridržavaš toga.

Treba srezat te agro-tajkune.
formulare ispunjavam već 3 godine al za radnike. ja, kao poslodavac i vlasnik firme morem delati kuliko hoću i kad hoću blago si ga meni. znaš kaj, jebem ja i tebe dok mi se posel nagomila mam bu docopalo pol vlade u ispomoć. da viš kak budu delali ko vragovi na ovom zvizdanu. je, radno vreme.... narafski da krećem u muljažu pa nek me vlove. inšpektor i murija u voćnjak, a babe preko ograde gas u bagremik. da vidiš kak s epušilo v grmlju, mislila sam da buju mađari poslali vatrogasce.

moram delati, budi mislostiv. da. do sad su me zvali seljački tajkun, vidim da si ti moderna persona, sad si mi dal na važnosti, ovo agro tajkun mi se više zdopada. fala ribica. zutra bum prcala po selu da sam na forumu hr dobila novu titulu.
Old 26.06.2012., 06:53   #886
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
U ovo jutrno prvog radnog dana, pregledavam događaje od prošlog tjedna, i konačno sam odlučio napisati samo par riječi na prosvjedne poljoprivrednika. Bune se da im je niska otkupna cijena pšenice i traže da im država plati više. To znači, država treba uzeti veći dio od onoga poreza, koji plaćamo od svojih zarada mi građani, i dati seljacima .

I sad, razumijem da selo mora optati, i spreman sam prihvatiti da nešto iz proračuna dobivaju. Međutim, zašto bismo im plaćali ne samo više od tržišne cijene !

O takvim sam stvarima više puta razgovarao i kao novinar

Gospodo seljaci, mi u gradu, kad od nekog posla ne možemo živjeti, tražimo neku drugu. Ako vam je tako strašno teško - mijenjajte profesiju.
1. Poštovani gospodine Oštrić , Vi pišete da ste novinar ! Molim Vas da pročitate temu koju sam postavio ; Potpisi za referendum ! Nakon toga plasirajte istinu o poljoprivredi ! Država Vama ne treba uzeti ni 1 lipu i dati nama koji zemlju radimo ! Ne treba dati ni 1 lipu za gradnju i održavanje škola , bolnica , zgrada za vlast i administraciju ! Zašto ? Svi ćemo raditi na tržišnom principu !
Poljoprivredni proizvod je roba u smislu troškova proizvodnje ! To Vam znači da moramo gospodine Oštrić izračunati sve troškove i onda kupcima reći ; 1 jaje košta toliko , 1. kg. voća toliko itd .

2. u priči o poljoprivredi zaboravimo selo , koje je promašenom odlukom utemeljila carica Marija Terezija 1756 ! U selu može živjeti i novinar Oštrić , bez obrade zemlje !

3. Ako želite napisati priču o poljoprivredi i ako želite sudjelovati u raspravi na ovoj temi onda krećemo da Hrvatska nema strategiju razvoja poljoprivrede !
Da bi ju imala moramo zemljišne zakone za privatnu zemlju poslati preko Drine i Dunava , u Beograd - jer su tamo napisani u izvornom obliku ! Moramo Zakon o evidenciji zemljišta vratiti u Beč , moramo ukinuti naredbu carice Marije , moramo Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu , reciklirati u toaletni papir !

4. Što još moramo gospodine Oštrić ? Slobodno predložite Vi i umovi Hrvatske !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 07:23   #887
felixx
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Quote:
teta-elza kaže: Pogledaj post
formulare ispunjavam već 3 godine al za radnike. ja, kao poslodavac i vlasnik firme morem delati kuliko hoću i kad hoću blago si ga meni.
Meni dopizdilo.
Pun mi je k... biznisa i mazanja vrata debelim državnim guskama.
Ja sam sad samo obični selak. Moj gruntić (malo je veći, ali pustimo to),
Moj voćnjak, moje pčelice i glistice...

Postalo mi opasno družit se s ljudima. Kad mi neko počne srat (a ljenčuga) - 'blago tebi, ti imaš...' - sjetim se odma kak sam i koliko delal i dođe mi da ga opizdim.
Quote:
znaš kaj, jebem ja i tebe
Oho! Sav sam se zacrvenil!
Kaj bu rekel kocar? Ti tu nekaj z njim ofiraš?

Quote:
dok mi se posel nagomila mam bu docopalo pol vlade u ispomoć. da viš kak budu delali ko vragovi na ovom zvizdanu. je, radno vreme....
Je, evo neki dan sam do navečer bil u Zagrebu. Dojdem doma, a moje pčelice se izrojile sve u šesnaest (hoću ih što više umnožiti).
Četri roja, do jedan ujutro dok ih nisam skućio.

Quote:
moram delati, budi mislostiv. da. do sad su me zvali seljački tajkun, vidim da si ti moderna persona, sad si mi dal na važnosti, ovo agro tajkun mi se više zdopada. fala ribica. zutra bum prcala po selu da sam na forumu hr dobila novu titulu.
Tak ja podjebavam svoje susede kad je berba.
Kaj misliš, jel bi mi jezikoslofci mogli dat kakvu nagradu, ono za izum nove riječi - ako more zrakomlat, more i ovo?
felixx is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 09:27   #888
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Quote:

Je, evo neki dan sam do navečer bil u Zagrebu. Dojdem doma, a moje pčelice se izrojile sve u šesnaest (hoću ih što više umnožiti).
Gospodine felixx , i ja sam imao pčele dok mi nisu avionima uništili ! Rojenje se može spriječiti ili postaći !Za one koji ne znaju rojenje znači napuštanje dijela pčela iz jedne košnice u cilju osnivanja nove zajednice ! To je kod tih vrijednih kukaca dobra osobina i ide u korist ljudi ! U košnici postoje i trutovi !

Budući da trutovi u 182 općine i grada od 2001- 2012 nisu raspisali ni 1 natječaj za državnu zemlju , sada se u Nacrtu zakona o poljoprivrednom zemljištu osniva nova > košnica > birokracije zvana Agencija za poljoprivredno zemljište ! Moramo se izboriti da nam ta birokracija ne uzima novac i vrijeme oko poslova za privatnu zemlju !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 10:08   #889
Zego
Registrirani korisnik

Registracija: May 2004.
felixx, ovo 'blago tebi, ti imaš...' sam višeput čul od građana. "majku vam jebem ajte vi raditi na selo i ulagati. koda sve raste iz zraka i samo po sebi. ste pobegli iz sela u grad sad meni kukate." neš promrljaju i pobegnu.

tetko, ipak priznaš da imaš para a tu nam muljaš
Old 26.06.2012., 10:24   #890
Johnny B.
No more Mr. Nice Guy

Johnny B. Avatar

Registracija: Jul 2003.
Quote:
Zego kaže: Pogledaj post
...koda sve raste iz zraka i samo po sebi. ste pobegli iz sela u grad sad meni kukate." ...
Ovo mi je fenomenalna osobina kod ljudi koji nisu radili na selu. Tu kod mene su jedni iz grada naslijedili vinograd i bili sretni ko mala djeca jer će imati što obrađivati. Do tada su oko vinograda jedino znali doći na jesen na berbu, malo brati i puno jesti i piti i jadnici mislili da je to više manje sve što se tiče vinograda, jer to ionako samo raste i rodi
Epilog cijele priče je da su prve godine uspijeli obraditi čak pola jednog reda, a nakon toga se je cijeli vinograd pretvorio u šikaru
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 16:17   #891
Atlantis_hr
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Ja sam se u svom djetinjstvu i mladosti poprilično naradio u vinogradu, koji je inače opstajao samo zahvaljujući velikom fanatizmu mojih roditelja.
No, posle smo to ipak prodali, roditelji su došli u godine, a ja definitivno gravitiram gradu. Budem li ikad išta imao na selu, bit će to eventualno par gredica vrta i poneka voćka, ali vinograd nikad više, jer to je puno posla, troškovi puno veći od vrijednosti proizvedenog vina. Dobro, zadovoljstvo je piti vlastito vino, ali ne mislim da vrijedi više od zadovoljstva jedenja vlastitog paradajza!
O poljoprivredi imam za reći sljedeće:
1. jako je lako čovjeka sa sela nagovoriti da ode u grad, ali obrnuto je nemoguća misija,
2. poljoprivredna politika naše države je jedno s*****. Što vrijede ti famozni poticaji, od kojih najviše dobije Agrokor, kad te gnojivo košta i do nekoliko puta više nego npr. u Sloveniji?
3. upravljanje zemljištem i igra oko državnog zemljišta.
4. dečkima koji ostaju na selu je teško oženiti se, jer cure koje iole bolje izgledaju bježe u grad.

Ključ je, po mom mišljenju, u rješavanju imovinsko pravnih problema, a to neće ići bez poreza na imovinu. Ljudi se spore oko međa, drže neku "djedovinu" na kojoj samo raste drač, one koji bi nešto pokrenuli koči se birokratski... tako nećemo daleko stići. Druga stvar je ukidanje sadašnjih poticaja u korist nečeg pametnijeg, npr. jeftinijeg gnojiva.
Atlantis_hr is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 16:42   #892
#kocar#
Registrirani korisnik

#kocar# Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
Đuro Japaric kaže: Pogledaj post

Izgleda da i HUP dijeli vaše mišljenje o nacrtu zakona o poljoprivrednom zemljištu.

http://hr.seebiz.eu/nekretnine/hup-p...diti/ar-38519/

Možda je lakši način da udruženi osporite taj zakon od mukotrpnog i neizvjesnog sakupljanja potpisa za referendum
#kocar# is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 16:44   #893
teta-elza
Moderator

teta-elza Avatar

Quote:
Meni dopizdilo.
Pun mi je k... biznisa i mazanja vrata debelim državnim guskama.
Ja sam sad samo obični selak. Moj gruntić (malo je veći, ali pustimo to),
Moj voćnjak, moje pčelice i glistice...

Postalo mi opasno družit se s ljudima. Kad mi neko počne srat (a ljenčuga) - 'blago tebi, ti imaš...' - sjetim se odma kak sam i koliko delal i dođe mi da ga opizdim.

Oho! Sav sam se zacrvenil!
Kaj bu rekel kocar? Ti tu nekaj z njim ofiraš?

Tak ja podjebavam svoje susede kad je berba.
Kaj misliš, jel bi mi jezikoslofci mogli dat kakvu nagradu, ono za izum nove riječi - ako more zrakomlat, more i ovo?
platila dug poreznicima ( da bog da im to zadnje bilo kaj su nekome oteli), platila pdv za prošli mjesec i sad me mogu prcati. moje kune nema na vidiku do rujna a onda bumo vidli kak bumo i s kim bumo delali.

ljudi, pazite se navlakuša, nazivaju ko šašavi i nude pomoć oko ipard programa. čuvajte se. nemojte se dodatno i bez veze zaduživati. mene je zval tip, ima opaku spiku pa sma ga uputila da zove moju bankarku koja ga je u startu otkantala.

ne ofiram sa kocarom, nece me. veli da sam mu prestara.

a kaj se ovoga tiče-glega, jebomupasmater ima, toga se naslušam. em sam lakoma, em ovakva , em onakva. i svi broje prikolice koje dolijeću u dvorište i šlepere koji izlaze iz dvorišta. ne obazirem se na to.

nagradu buš dobil u pismenom obliku od porezne. ko ja. čkomi
Old 26.06.2012., 16:53   #894
Sledgehammer
Luftbremzer po zakonu

Sledgehammer Avatar

Registracija: Sep 2006.
Quote:
PowerLock kaže: Pogledaj post
Hrvatski porezni obveznici placaju pekarske proizvode u trgovini neusporedivo vise nego sto se seljacima placa otkupna cijena psenice. Na toj psenici izgleda bas svatko zaradjuje vise od seljaka. Njihova mi je ljutnja potpuno razumljiva.
Odlično rečeno, svaka čast. Potpisujem svaku riječ.

Mislim da krivci za sve to sjede gore, debelo preplaćeni, na Markovu trgu i bahate se vlastitom nesposobnošću.
Old 26.06.2012., 17:34   #895
teta-elza
Moderator

teta-elza Avatar

Quote:
Sledgehammer kaže: Pogledaj post
Odlično rečeno, svaka čast. Potpisujem svaku riječ.

Mislim da krivci za sve to sjede gore, debelo preplaćeni, na Markovu trgu i bahate se vlastitom nesposobnošću.
i to bi nama proizvođačima trebala biti nekakva utjeha? pa znamo to.
Old 26.06.2012., 17:49   #896
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Quote:
#kocar# kaže: Pogledaj post
Izgleda da i HUP dijeli vaše mišljenje o nacrtu zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Možda je lakši način da udruženi osporite taj zakon od mukotrpnog i neizvjesnog sakupljanja potpisa za referendum
Hvala što ste stavili , stupiti ću sa njima u kontakt !

Ne možemo osporiti Nactr zakona da ne objašnjavam razloge ! Možemo naći drugog predlagatelja i onda natjerati Sabor da raspiše referendum !

Prehrambena industrija nema sirovinsku bazu bez obiteljskih gospodarstava ; govedarstvo , svinjogojstvo , peradarstvo , voćarstvo , povrtlarstvo !

Nije samo ovaj Zakon sporan ! Moramo Beogradske zakone vratiti preko Drine i Dunava ! Moramo ukinuti naredbu carice Marije Terezije iz 1756 , moramo u Beč vratiti promašeno vođenje zemljišta !

Veleposlanstvo Republike Austrije

Poštovani gospodine Japarić

Potvrđujemo primitak Vašeg gore navedenog dopisa i obaviještavamo Vas da smo Vaš uoit proslijedili nadležnoj austrijskoj ustanovi u Beč radi daljnje obrade ! Nakon primitka njihovog odgovora , odmah ćemo Vas obavijestiti !

- Kao udruga molili smo ih da nam dostave današnje zemljišne zakone Republike Austrije ! Od 1999 nismo iz Beča dobili ništa !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 17:55   #897
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Quote:
Zego kaže: Pogledaj post
felixx, ovo 'blago tebi, ti imaš...' sam višeput čul od građana.
Imate onu ; Dabogda ti trava u avliji rasla ! ( avlija = turski - dvorište )

To ine na način da su domaćinstva ostal bez ; konja , krava , svinja , peradi i onda kada nemate ništa u avliji trava raste !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 19:22   #898
Đuro Japaric
Registrirani korisnik

Quote:
#kocar# kaže: Pogledaj post

Hvala što ste stavili napisano ! Čitatelji Foruma mogu pročitati da Ministarstvo ne komunicira sa zaposlenim u prehrambenoj industriji !

Danas sam nakon više telefonskih poziva dobio adresu i tel. broj ! Sutra ću im poslati dopis naslovljen na Hrvatsku poljoprivrednu komoru i seljačke udruge !

Bez reagiranja šire javnosti Ministarstvo poljoprivrede neće reagirati !
Što znači riječ okrupnjavanje ? To u Nacrtu zakona nije definirano , niti oni imaju pojma o tom !
Pišu okrupnjavanje , a u članku 53 ( stavak 12 ) Fizičke ili pravne osobe mogu darovati poljoprivredno zemljište u svom vlasništvu samo nasljedniku prvoga ili drugoga nasljednog reda pod uvjetom zadržavanje cjelovitosti katastarskih čestica !
Beogradsko - zagrebački Zakon o nasljeđivanju ; članak ; 9. Ostavitelja nasljeđuju prije svega njegova djeca i njegov bračni drug !

Budući da nam je ministar poljoprivrede razveden i da ima jedno dijete , on može oporukom ostaviti jednu parcelu Milanoviću , drugu Karamarku , a treću bi naslijedilo dijete !
Fizička osoba koja ima troje djece , temeljem članka 53 , stavak 12 , po jednu parcelu može darovati svakom djetetu !

Nema niti riječi o zakonskoj osnovi za trajno okrupnjavanje i površinsko očuvanje imanja ! To je u duhu Beograda i brdovitog Balkana !
Đuro Japaric is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2012., 08:51   #899
babkonj5
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Gospodo seljaci, zašto bismo vam plaćail i jednu kunu, za nešto što nam ne treba?

A zašto bi mi plaćali nekog kom su stranački i ostali partikularni interesi - iznad svega (obraza i države...)?

http://i50.tinypic.com/osg4cg.jpg

http://i50.tinypic.com/15rd0zm.jpg

http://i47.tinypic.com/k2cy0z.jpg
Old 06.07.2012., 11:35   #900
teta-elza
Moderator

teta-elza Avatar

čekam kocara da se očituje na ovo ovo je njegova oblast. ja lijepo mantram da ništa nećemo postići dok se svi ne ujedinimo i ne počnemo složno kukurikati. tek onda će nas poslušati i saslušati.

kocar?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja