meni, priznajem, niš nije jasno. u prvom postu pišeš kako ti je dosta izlazaka, pijanstava, stranih destinacija.
u idućem kako si 3 mjeseca po 24 sata dnevno čuvala klinku od sestrične.
sad radiš od svoje 16.
jesi završila srednju školu? i istovremeno radila puno radno vrijeme?! i izlazila, pijančevala, putovala? i dok si radila puno radno vrijeme još si čuvala klinku od sestrične puna 3 mjeseca?
pa kad si sve, zaboga, stigla?!
ako si sve to stigla, onda možeš fakat sve!
od 16-e radi, sad ima 21 i gdje tu ne možeš smjestiti 3 mj. čuvanja male? dok je išla u školu sigurno nije radila puno radno vrijeme. a vikendom se izlazi, tada nema škole i nema posla.
od 16-e radi, sad ima 21 i gdje tu ne možeš smjestiti 3 mj. čuvanja male? dok je išla u školu sigurno nije radila puno radno vrijeme. a vikendom se izlazi, tada nema škole i nema posla.
svejedno, ako je sve to stigla do 21. godine, kad veliki broj ljudi još ne zna kaj bi sa sobom - svaka čast. onda nema frke ni oko bebača. samo da se dogovori s darlingom - i to je to!
Radila sam od pon do pet po 2-3 sata, vikendom bila slobodna. A ljeti sam imala 20 dana slobodno, onda sam putovala. Ostalo vrijeme sam radila po 8 sati.
Malo ti je čudan naš "sistem", starci su iz siromašnih obitelji, ko malima im nisu mogli priuštiti tjedno jedne bonbone, meso se jelo samo za Božić i Uskrs.
Pišem ovo da nebi bilo zabune. Nisu me ubijali od posla, al sam morala raditi.
A MM.. Neznam. Zapravo, njega muči to što smo u istom dvorištu s mojima.
Ne kužim jer od kad smo zajedno, starci nikad nisu ni kucali, ni zvonili. Dolazili su k nama jedino kad smo ih pozvali.
Možda postoji neki drugi problem u njegovoj glavi, al ja nikako da dodem do njega. Probala sam okolo naokolo, al nejde
Čak sam ga pitala dal je možda neplodan
Veli da kolko on zna- nije. Nemojte krivo protumačiti, JOŠ nije napravio bebača
Mozda njemu fale egzoticne destinacije, pijanstva, izlasci...
Zajedno smo putovali. Nije to sad neznam kolko putovanja, ali bilo ih je dovoljno da vidimo i druga mjesta i države. A to se sve može i sa djetetom. Ne odmah istu godinu, al se može. Kad bubica malo naraste.
Ulazi u treće desetljeće života i ako mu nije dosta lokanja i izlazaka, onda stvarno neznam.
On tvrdi da mu je dosta
Mene je majčinstvo uhvatilo sa 21.
Tad sam se počela viđati sa sadašnjim mm, mislila sam da je to prolazna avantura, i čak sam htjela da zatrudnim sa njim, prekinem vezu i nikad mu ne kažem za dijete
Kasnije me prošlo, i sve sam nešto čekala i odgađala, svjesna obaveze koju će dijete donijeti, a za koju nisam bila spremna.
Ali, kako vidim, ti si spremna, riješila si neke osnovne životne probleme (stan, posao) i ne vidim zašto bi morala izlaziti i putovati? Uostalom putovati i izlaziti se može i sa djetetom.
Sretno kako god bilo
ako nakon otprilike godinu dana zajednickog zivota vas dvoje se jos uvijek slazete, starci vam ne pile zivce i sve ti je jos uvijek super pet u zivotu, onda se oboje mozete dogovarati oko djece naglasak na oboje
eh... meni sve skupa zvuči idilično... samo mali problemček je zašto on nije za....
hm??? stvarno neznam...
jel da si ti premlada il kaj je već pričao ne drže vodu baš... bar ja mislim... ti znaš valjda bolje od njega dal si spremna... jel tak?
al mislim da on ima neke svoje razloge, a to moraš pričat s njim... i otkrit ih...
Radila sam od pon do pet po 2-3 sata, vikendom bila slobodna. A ljeti sam imala 20 dana slobodno, onda sam putovala. Ostalo vrijeme sam radila po 8 sati.
Ja bi radila u firmi tvojeg tatice.Ljudi ne kupe auto a rade 12 sati dnevno a ti si radila 2-3 sata i ljeti eventualno po 8 sati i sama si priuštila i auto i plaćaš režije i sve.Mala jako loše lažeš, reci da se oćeš posvetiti djetetu da ti mamica i tatica daju lovu bez da uopće radiš i kul sve nam je jasno ljenčina si i dobro,ali mazat oči curama i ženama koje rade i imaju djecu i jedva sklapaju kraj sa krajem je jako bezorazno od tebe.
gle,ja sam prohodala sa sadašnjim mužem kad sam imala 20. Već tada sam od puste zaljubljenosti maštala kako bi bilo lijepo da imamo dijete.
Na zemlju bi me spustila ona negativnija strana majčinstva.Odgovornost,velika obaveza,treba u životu nešto stvoriti,potruditi se da oboje imamo stalan posao,krov nad glavom.
Zatrudnila sam sa 23 i pol ,već smo tada živjeli skupa,znali da je to to. Samo je pitanej vremena bilo za bebu,ali da sam se uvijek bojala,jesam,znala sam da je to velika odgovornost
Razmisli,biti majka je najdivnija stvar na svijetu,ali i najteža,pričekaj malo, nigdje ti se ne žuri.
A MM.. Neznam. Zapravo, njega muči to što smo u istom dvorištu s mojima.
Ne kužim jer od kad smo zajedno, starci nikad nisu ni kucali, ni zvonili. Dolazili su k nama jedino kad smo ih pozvali.
To me toliko ne čudi. Možda se čovjek jednostavno ne osjeća dobro "na tvome". Koliko vidim, TI radiš u TVOJOJ obiteljskoj firmi, živite u TVOJOJ kući, TI plaćaš režije... Na svijetu postoje paraziti, ali postoje i ljudi koji ne žele da ih se doživljava da žive na ženinoj grbači. Da se razumijemo, ja sam žensko, ali eto, ne bih voljela živjeti na "gruntu" mojih roditelja ili roditelja mog supruga (osim ako ne bi imala druge mogućnosti) iako sam u odličnim odnosima s obje obitelji. Drago mi je da imamo naš stan i naš auto, da nam nitko danas-sutra ne može ništa spočitavati jer sve što imamo smo si sami omogućili (jer ne znaš što budućnost nosi, ako je on na tvojem, ti se možeš razljutiti i jednostavno ga potjerati, zar ne?).
Ja bi radila u firmi tvojeg tatice.Ljudi ne kupe auto a rade 12 sati dnevno a ti si radila 2-3 sata i ljeti eventualno po 8 sati i sama si priuštila i auto i plaćaš režije i sve.Mala jako loše lažeš, reci da se oćeš posvetiti djetetu da ti mamica i tatica daju lovu bez da uopće radiš i kul sve nam je jasno ljenčina si i dobro,ali mazat oči curama i ženama koje rade i imaju djecu i jedva sklapaju kraj sa krajem je jako bezorazno od tebe.
Kak si tak jako pametan/pametna? Čitaj malo bolje. U srednjoj sam radila po 3 sata(nakon nastave), kad su bili praznici i više. Od 18-e godine radim puno radno vrijeme. I nemam mercedes il neki ekstra auto nego onaj koji sam si mogla priuštiti. A ti, prije nego počneš vrijeđati malo bolje čitaj
To me toliko ne čudi. Možda se čovjek jednostavno ne osjeća dobro "na tvome". Koliko vidim, TI radiš u TVOJOJ obiteljskoj firmi, živite u TVOJOJ kući, TI plaćaš režije... Na svijetu postoje paraziti, ali postoje i ljudi koji ne žele da ih se doživljava da žive na ženinoj grbači. Da se razumijemo, ja sam žensko, ali eto, ne bih voljela živjeti na "gruntu" mojih roditelja ili roditelja mog supruga (osim ako ne bi imala druge mogućnosti) iako sam u odličnim odnosima s obje obitelji. Drago mi je da imamo naš stan i naš auto, da nam nitko danas-sutra ne može ništa spočitavati jer sve što imamo smo si sami omogućili (jer ne znaš što budućnost nosi, ako je on na tvojem, ti se možeš razljutiti i jednostavno ga potjerati, zar ne?).
Kuća je tatina i mamina, a režija plaćamo MM i ja. Vidiš, nikad mi nije palo na pamet da bi se on mogao neugodno osjećati zbog toga. Jer nam stvarno nikad nitko ne smeta i živimo na principu zgrade
Kuća je tatina i mamina, a režija plaćamo MM i ja. Vidiš, nikad mi nije palo na pamet da bi se on mogao neugodno osjećati zbog toga. Jer nam stvarno nikad nitko ne smeta i živimo na principu zgrade
Vjeruj, mogao bi. Možda se smatra manje vrijednim jer je na tvojemu. Poznajem dosta ljudi koji radi takvih stvari pate. Bez obzira što se on s tvojima slaže i što vam ne smetaju, ipak je to njihova kuća.
Vjeruj, mogao bi. Možda se smatra manje vrijednim jer je na tvojemu. Poznajem dosta ljudi koji radi takvih stvari pate. Bez obzira što se on s tvojima slaže i što vam ne smetaju, ipak je to njihova kuća.
kada bi to bio razlog, onda se on ne bi ni doselio u njezinu kuću.
ili bi već odavno predložio curi da se vjenčaju i unajme svoj stan. ili, još bolje, da ga zajednički kupe (s obzirom da oboje imaju super prihode to nije nikakav problem).
uostalom, zaručnik joj je direktno rekao da ju smatra premladom (nezrelom? neizživljenom? ne znam, valjda ona zna bolje)
kada bi to bio razlog, onda se on ne bi ni doselio u njezinu kuću.
ili bi već odavno predložio curi da se vjenčaju i unajme svoj stan. ili, još bolje, da ga zajednički kupe (s obzirom da oboje imaju super prihode to nije nikakav problem).
uostalom, zaručnik joj je direktno rekao da ju smatra premladom (nezrelom? neizživljenom? ne znam, valjda ona zna bolje)
Pročitaj prvi post. Zaručnik joj je rekao da bi bio rađe "svoj na svom", tj. "svoji na svom". Ako joj je to rekao, onda se vjerojatno ne osjeća ugodno u tuđoj kući. Ne znam ni jedan par koji se ugodno osjeća na tuđem. A iako oboje rade, vjeruj da nije baš samo tako lako odseliti se ili kupiti nekretninu.
Pročitaj prvi post. Zaručnik joj je rekao da bi bio rađe "svoj na svom", tj. "svoji na svom". Ako joj je to rekao, onda se vjerojatno ne osjeća ugodno u tuđoj kući. Ne znam ni jedan par koji se ugodno osjeća na tuđem. A iako oboje rade, vjeruj da nije baš samo tako lako odseliti se ili kupiti nekretninu.
da, on je rekao da bi rađe bio svoj na svome, ali očito nije napravio ništa da bi to promijenio. da ga to tak jako smeta, nešto bi poduzeo. btw, ako su oni zaručeni, a to njezin stan - pa nije to onda baš tako "tuđe"!
naravno, nisam ni rekla da je lako odseliti se - ali ako oboje imaju odlične plaće (kako mia21 navodi), onda nije nemoguće. osobito ako je to uvjet da oboje budu zadovoljni.
ja tu ne vidim nekih posebnih problema, ti imaš 21 god. nemaš 15, i zašto ne bi imala bebu ako to stvarno želiš!
samo prije toga fino sjest sa zaručnikom i neka ti otvoreno kaže, želi li dijete, želi li stanovat u kući tvojih roditelja, ako ne želi, oboje radite, dignite kredit i kupite makar garsonjericu! bit će malo, ali bit će vaše!
sigurno su tvoji roditelji ok ljudi, ne smetaju vam puno itd., ali možda čovjek želi živjeti u nečem što je sam stvorio, jer budimo iskreni, to će uvjek biti tvoj stan u kući tvojih roditelja! ako nešto ne bude štimalo, on leti...muškarci se u takvim situacijama loše osjećaju, ne vole ić za zeta!
Ja sam u sličnoj, ali nešto goroj situaciji. Naime, još malo do kraja studija, situacija nam nije bajna (nismo "svoji na svome"), posao nesiguran, ali mene sve to ne spriečava da želim dijete.
Problem je što ga mm ne želi... još. Još barem nekoliko godina. A ja nisam tako mlada kao ti i grozim se tolikog čekanja.
U zadnje vrijeme sam jako tužna zbog toga svega...
Ja mislim da ne bismo trebali toliko čekati jer bebe ne dolaze po narudžbi (a ja imam pcos i bojim se da neću tako lako začeti) i tko zna koliko će nam trebati da beba dođe. Ako dođe. I želim naučiti lekcije onih koji su čekali predugo i na kraju ostali bez djeteta, no ne mogu sama...
Inače dijete želim odavno, kada nijedna moja prijateljica na to nije ni pomišljala
Mlada si, imaš vremena. Ali razumijem te. Razumijem kako je više od svega na svijetu željeti biti mama.