Zapravo nisam siguran dali su to bile noćne more ili lucidni snovi jer sam imao osjećaj da mogu upravljati sa njima. Dogodiel su se brzo i u uzastupnom nizu, iako sam imao osjećaj da subjektivno puno dulje traju.
Evo ih redosljedom:
1. Vidim da su mi ruke sparušene, pougljenjene iz kojih vire kosti prstiju, a ostatke mesa sa mojih koščatih dlanova između prstiju trgaju i jedu crne mačke. Okolo je mračno.
2. Nalazim se u nekom kotlu. Oko mene tri ugljen i mračno je. Ja sam u nekom tamnosivom kombinezonu sa spičastim naramenicama. Uzimam komad užarenog ugljena i počmem se dodavati sa još tri svoje replike. Iz svake replike je po jedna hrpa ugljena, a iza mene najveća. Naravno užareni ugljen prži pa su i dlanovi u sredini crni i sprženi. U jednom trenutku kažem a sad podignimo temperaturu na tristo stupnjeva i tad se san prekida.
3. Nalazim se kod bake u lici, ali u susjedovoj kući preko puta. Grozničavo pišem po nekakvom starom svitku sa perom od neke crno bijele ptice pored fenjera na drvenom starinskom stolom. Obučen sam u nekavu starinsku odjeću iz 18 ili 19 stoljeća, bijela košulja, tamnozelene tajice i knjsku repić.Vani je noć, dok tako pišem u vani čujem nekakvu buku kao da je rat i neko mi počinje provaljivati kroz vrata glasno lupajući. Ja mahnito pišem i prije nego vidim tko mi provljuje budim se.
Neke dijelove sna mogu povezati sa stvarnošću, npr. taj dan sam navečer vidio sivu mačku, čitao sam na netu članak o ugljenim planetima, dok mi drugi dijelovi sna nemaju smisla. Interesantno da se ovoga sijećam iako se obično ne prisjećam snova. Pitam se dali mi moja podsvijest, sa tim snovima želi nešto poručiti kao vrijemeje da se trgneš, nemaš još puno vremena, odnosno neprebacuj vruće kamenje drugim jer se ono uvijek vrati tebi. Dok o trganju mesa od crnih mačaka sa mojih pougljenih šaka stvarno neznam što da mislim.
Imaju li po vama snovi neko značenje ili to mozak samo sređuju dojmove iz prethodnog dana ili predhodnih iskustava.
Jesteli vi imali noćne more i kako ste se poslje osjećali. Ja sam navodno cijelo vrijeme vikao i plakao u snu, bar mi tako starci kažu da sam se čuo do njihove sobe. To je bilo prije tri dana.
P.S. Inače jučer sam se probudio u tri sata, a danas sam eto budan od jedan sat. Zadnjih par dana slabije spavam. Nastojim si pomoći tako da popijem malo vina sa cocacolom da se bar osjećam pospano.
nemam ih često, zapravo se snova i ne sjećam uvjek tako da neznam sa sigurnošću, al jednog se itekako sjećam.
radilo se o tome da je u snu meni jedna jako bliska osoba poginula, a svo vrijeme sam mislila da ću ja biti ta koja će umrijeti i začudo nisam se bojala, zapravo sam jedva čekala da se to desi i da to završi, i da se ona spasi. bilo mi je grozno, i kad se to desilo samo sam htijela da i ja umrem. probudila sam se onako u šoku i plakala dobrih sat vremena. s tim da je taj san bio u boji i čula sam zvukove i osjećala sve a toga svega se i sad mogu prisjetiti. grozno mi je to.
taj san mi se čini lakim za protumačiti, no neznam kako je uopće došlo do toga da imam takvu noćnu moru. dal mi to podvijest na nešto želi ukazati, neznam.
7 od 10 mojih snova sigurno bi bile noćne more. Tematika svake (da, baš svake, ne sanjam nikakvu drugu moru) je ista: netko me pokušava ubiti, ja bježim... Scenarij je, naravno, uvijek drugačiji. Psihički se prilično namučim u takvim snovima kad npr. pokušavam brže trčati, a naravno da ne ide. Probudim se ljuta i nekako iscrpljena. U prosjeku to sanjam svakih 15 dana.
Vjerujem da snovi imaju nekakvo znacenje. Ne znam koliko se daleko moze ici u analizu (iako je to Freud radio prilicno precizno : ) ). Vjerujem ipak da su definitivno odraz budnog stanja i da, ako ti se nocne more ponavljaju stalno i iznova, to znaci i nekakav nemir, stres ili slicnan problem kojeg trebas rijesiti dok si budan.
Imam..i to često..
Ki mala sam stalno sanjala vještice; da me love i škaklju lol..
Kad me mučila škola u 4. srednje (točnije jedan predmet - Matematika), 2-3 miseca sam svake večeri sanjala krv..samo krv..i ubojstva..
Onda nekad sanjam glasove..čudne glasove koji me užasno pristraše..nerijetko se budim uplakana,
najčešće kad sanjam da mi neko drag umire
Naintezivnije sam imala u zadnjem braku kako bjezim non/stop kroz sumu. Onda kako ga ubijam zabijajuci mu noz u stomak. Imam lucidne snove stalno. i kako propadam. To mi je jedino neugodno. Pa mamu povampirenu, kako me juri. Uglavnom bjezim u snovima , ubijam i tako to.
Naintezivnije sam imala u zadnjem braku kako bjezim non/stop kroz sumu. Onda kako ga ubijam zabijajuci mu noz u stomak. Imam lucidne snove stalno. i kako propadam. To mi je jedino neugodno. Pa mamu povampirenu, kako me juri. Uglavnom bjezim u snovima , ubijam i tako to.
Tvoj slučaj je više nego jasan
Noćne more, hmmmmmmmmm
ne znam jesu li to noćne more ali su fakat čudni snovi
1.Završio u paklu i zakačija se sa sotonom
2.Sanjao da sam predsjednik Paragvaja i svrgnut državnim udarom
3.Posvadjao se žestoko sa pok. ocem koji je bio u invalidskim kolicima, mada nije bio invalid
4.Nastupao na olimpijskim igrama, osvojio srebrenu medalju kao potpuni amater
svi slave i iznenadjeni, ja ljut kao ris jer nisam prvi
5.Vozim karamboliranog Yuga i svi staju, gledaju i dive se južini
aj sad vi nešto zaključite o meni iz mojih sanjarija
1.Završio u paklu i zakačija se sa sotonom
2.Sanjao da sam predsjednik Paragvaja i svrgnut državnim udarom
3.Posvadjao se žestoko sa pok. ocem koji je bio u invalidskim kolicima, mada nije bio invalid
4.Nastupao na olimpijskim igrama, osvojio srebrenu medalju kao potpuni amater
svi slave i iznenadjeni, ja ljut kao ris jer nisam prvi
5.Vozim karamboliranog Yuga i svi staju, gledaju i dive se južini
aj sad vi nešto zaključite o meni iz mojih sanjarija
kao mali sam imao veoma često noćne more, zatim je nastupilo razdoblje u kojem mjesecima ništa ne bih sanjao. Poslije su mi se snovi ponovo javili, ali nikada više nisam imao noćnu moru
u određenim periodima, već sam ajmo reći naučila kad, sanjam da me proganjaju čudovišta u Crkvi.
imam i par krasnih morica koje se ponavljaju već doslovno desetljećima, a najdraža mi je ona u kojoj na lancima visim iznad bazena punog iznutrica a iz svih pora na koži mi curi nekakav zelenkasti gnoj