Natrag   Forum.hr > Društvo > Ljubav, erotika, seks

Ljubav, erotika, seks Stvari intimne prirode. Neke teme zahtijevaju i rječnik koji možda nije za jako mlade (i jako stare).

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.08.2009., 10:08   #1
Osnove seksualnog obrazovanja

Nisam znao kako da nazovem topic pa bolje iša nego ništa. Ako mod ima kakvu drugu ideju neka je postavi.

O čemu se radi?

Svako malo imamo pitanja u vezi seksualno prenosivih bolesti, rizicima i slično. U ovoj temi ću s vremenom postati manje više informacije koje trebate znati da bi vam seks i dalje ostao divan i krasan a organizam zdrav. Molim za sticky

Pa hajmo redom, za sada C/P već odgovorenih pitanja. Pitanja možete postavljati sami te ću se potrudit odgovorit na iste.
Postat ću onako kako napišem , tj ne mora značit da će nadopuna bit svaki dan ni svaki mjesec , ali će biti.


Za pretragu teme CTRL + F , jer nije sve složeno po abecedi a i neće biti, još da i to radim, ha ?

Koje hormone luči tijelo tijekom seksa

Endorfin kojega uzrokuje lučenje oksitocina, te u manjim količinama dopamin i noradrenalin,koji stvaraju osjećaj zadovoljstva,te prolaktin nakon sexa ako se dobro izmoriš i ne zaboravimo na svima poznati adrenalin i ''hormon sreće'' zvani serototin.

Oksitocin

Oksitocin je hormon koji se oslobađa iz zadnjeg režnja hipofize (neurohipofiza), a stvara se u paraventrikularnom (u najvećoj meri) i supraoptičkom jedru hipotalamusa. Pri seksualnom odnosu uzrokuje lučenje endrofina.

Dopamin

Jedan od hormnona koji se luče tijekom seksualnog odnosa. Dopamin je ključan za normalno funkcioniranje organizma posebno važan za rad srca. Vrlo sličan adrenalinu.

Zašto se većini muškaraca spava nakon seksualnog odnosa

Spava im se jer im tijelo pod opterećenjem luči Prolaktin. E sad , ne spava mu se samo zato jer mu tijelo luči prolaktin , ima tu još kemijskih reakcija jer prolaktin smiruje neurone ,koji se moraju obnovit, puno toga svega, što znači da mu se jednostavno prispava.


Prolaktin

Djelovanje mu se uglavnom svodi na regulaciju stvaranja i sekrecije mlijeka u dojci za vrijeme laktacije, na regulaciju reprodukcijskog ciklusa kao i utjecaj na metabolizam fetusa i majke u trudnoće i tijekom perioda laktacije. Posebno se luči pri umoru.

Zbog čega nam je seks tako divanPrilikom svakog seksualnog odnosa i muško i žensko tijelo luči hormon oxytocin Hormon oxytocin,koristan je jer kemijskim reakcijama oslobađa endorfin, poznatiji kao hormon sreće. Upravo zbog ovoga hormona javlja se želja za sexom ,a javlja se i ovisnost o sexu.

Prilikom svakog seksualnog osnosa i muško i žensko tijelo luči hormon DHEA koji štiti imunološki sustav, poboljšava vidi di što je najvažnije u slučaju sex-a djeluje kao antidepresiv. Još jedan od razloga zbog kojih podsvijesno želimo sexualne odnose.

Estrogen koji se luči kod žena je bitan faktor borbi protiv srčanih bolesti.

To što lučenje hormona povećaje sklonost zaljubljivanju nije osobnina samo ženskog organizma jer u jednom i u drugom organizmu ključ je oxytocin koji oslobađa endrofin koji je opet uzrok sreće i sklonosti zaljubljivanju.

Seksualna je aktivnost važna osnova za psihičku stabilnost upravo zbog endrofina koji pospiješuje pamćenje i čini vas pametnijim.

Recimo da su dopamin i noradrenalin najsretniji jer uzrokuju smijeh. Dok je za vrijeme sexa endrofin ''najsretniji'' hormon kod žene. Za vrijeme sexa javljaju se serotonin, endorfin, te u manjim količinama dopamin i noradrenalin,koji stvaraju osjećaj zadovoljstva,te prolaktin nakon sexa ako se dobro izmoriš I ne zaboravimo na svima poznati adrenalin.

Rizici pri oralnom seksu


Svaka bolest osim AIDS-a u većini slučajeva se može prenijeti kako oralnim tako i genitalnim sexom. A u to se ubraju sljedeće hepatitis B i ostali parenteralni hepatitisi, sifilis gonoreja, herpesi , upale grla maternice , pa čak i nuspojave poput upale oka.

Donekle postoji i način da se AIDS-s prenese, ako virus dođe u doticaj s krvi, npr ako imaš nekakvu ranicu na ustima. Na isti način možeš dobiti i hepatistis B , dovoljno ti je miskrospsko oštećenje usne sluznice i eto B si.

HPV infekciju izaziva Humani papiloma virus - HPV. Procenjuje se da 80 do 100 posto djevojaka u dobi između 18 i 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s tim virusom, dok svega oko 30 posto devojaka razvija simptome infekcije. Kasnije dobiješ razne upale , manifesitra se bradavicama po tijelu , posebno na jeziku.

U žena može doći i do razvijanja simptoma genitalnog herpesa češće nego u muškaraca , dok u krajnjim slučajevma može doći do upale vrata maternice, u muškaraca može doći do infekcije oka...

To što se kod žene čini da nema nikakvih bolesti ne znači da ih i nema. Moguće je da nosi bakteriju ili virus koji se nakon što se uvali u tvoj organizam naruši imunološki sustav i samim time izazvati bolest. Nema zaštite u oralnom sexu i to je razlog zbog kojega ga treba prakticirati samo s stalnim partnerom.

Postkoitalna tuga i depresija

Postkoitalna tuga se u sexu događa u situacijama u kojima žena ostane bez orgazma , glavni krivac za ''postkoitalna tugu'' je osjećaj samokrivce za stanje u kojemu se žena nalazi psihološki objašnjeno ali medicinski gledano i nije baš tako. Problem je najčešće podsvijesan ali u biti je fizički u situacijama u kojima se luči Prolaktin ali nema endrofina...laički rečeno osjećaj umora ne zamjenjuje osjećaj zadovoljstva i sreće..

Postkoitalna depresija se očituje suzama , treskanjem , gubitkom kontrole nad vlastitim tijelom,. Glavni krivac za stanje u kojemu se žena nalazi je hormon prolaktin,to je je onaj koji se luči usred umorenosti, njegova razina se zna povećati i do 500 puta ovisno o organizmu u svega par sekunda. Zbog njega imamo poticanje uzbuđenja jer prolaktin odmah vuče za sobom adrenalin i to jako puno njega puno njega, u nekim , jako rijekim slučajevima može se dogoditi da žena nakon dobrog sexa padne u nesvijest jer joj je prolaktin na maskimali ali tijelo luči dopamin što je jedna vrsta hormonskog poremećaja.


Rizici pri analnom seksu


Anusna koža je osjetljiva a i pravo je plodno tlo za viruse i bakterije jer skuplja stanice negomilane u rektumu zbog svega ovoga je kao stvorena za prenijet nekakvu bolest.

Virus HIV-a koji u kasnijim fazama razvija AIDS većini slučajeva se može prenijeti kako genitalnim sexom tako i analnim sexom. Analni sex je još riskantniji od genitalnog jer prenosi neke bolesti koje se ne mogu prenijeti genitalnim sexom , u bolesti prenosive analnim i genitalnim sexom ubraju se sljedeće :

hepatitis B i ostali parenteralni hepatitisi, sifilis gonoreja, herpesi ,prenos kladimije, bakterija koja uzrokuje upale oka , upale muškog spolnog organa, hepatitisa C (uz povećan rizik ako si HIV pozitivan). Klamidija, sifilis i gonoreja nisu baš ajmo ih tako nazvati ''veći'' problemi jer se mogu izliječiti antibiotičkim terapijama.

Nuspojava analnog seksa može biti i upala debelog crijeva ,klamidijski proktitis i rektalna gonoreja, upala kože oko da se tako izrazim šupka izazvana herpesom , te gljivična oboljenja oko istoga , ali i oko slijepog crijeva što izaziva veće probleme pri liječenju istoga.

Žene imaju poseban rizik, ukoliko se nakon analnog sexa uoče kapljice krvi , vrlo moguće je da je došlo do puknuća svinktera , osim boli postoji mogućnost raznih upala i infekcija te najbolje da se ista javi svome liječniku.

Ono što kod analnog seksa prestavlja veliki rizik su genitalne upale i infekcije, koje ako se na vrijeme ne saniraju , mogu izazvati puno veća oboljenja u organizmu.

Čim se primjete promjene u metabolizmu , posebno debelo crijevo , anus, bedrima .... nema druge nego iskaznicu HZZO-a u ruke i na testiranje, što se prije otkrije spolno prenosiva bolest veća je mogućnost izliječenja.

A ne da , dermatovenerolozi besposleno sijede

Žena mi rodila, seks više nije isti , što sada ?

Prvi problem je zrak koji ispuni maternicu nakon porođaja. Isti će nestati to prije što više prakticiraš sexualni odnos i što ona više prakticira vaginalne vježbe.

Drugi problem je to što se laički rečeno raširila, nakon nekog vremena će doći u prvobitno stanje, ali opet , što je šira to u sexu više zraka ulazi u nju , što njoj prestavlja manji užitak a samim time i tebi , kako psihički tako i fizički.

Kako ćeš riješiti problem. Čekanjem i vaginalnim vježbama.
Vježbe su jednostavne i možete ih raditi tijekom dana na kojoj god se situaciji nalazila, a da nitko ne primijeti. Dakle stisne mišiće kao da želi zadržati mokraću. Deset sekundi drži , deset opušta , tako neka radi četiri puta dnevno po pet minuta.

Postoji još jedan način , a to je kiruški zahvat , koji se ne preporuča prije nego se razmotre sve opcije.

Kirurške vaginalne operacije nisu bezazlene. Nisu ni jefitine jer HZZO nema razumjevanja za tekva probleme. Postoji veliki rizik od infekcije jer se radi o osjatljivom području.

Zdjelice se mogu bespovratno raširiti ali to nije praksa u večine žena. Bez obzira raširile se one ili ne uvijek ti ostaje problem zraka. Jedini bezazlen a i uspiješan način su vaginalne vježbe.

Za ženu od 25 - 35 godina to bi bilo 10 sekudni držanja kao da se suzdržava od mokrenja , 10 sekundi normalno. Četiri puta pet minuta u danu. Za ženu stariju od 35 godina to je 20 sekundi na isti način. Iako joj pet ili šest puta dneno neće odmoć u ničemu. Vaginalne vježbe su odlične jer tako direktno utječe na sami vaginalni zid.

Zadnje uređivanje Piramida : 21.08.2009. at 10:57.
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 10:16   #2
Bravo za temu,već sam i ja sama počela vježbati,sjedim na stolici,tipkam i

stišćem,
leptirica 2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 10:53   #3
tema je odlicna, samo nemoj sam sebi zacatavati
i ja bih promijenila naslov u Osnove sexalnog obrazovanja
__________________
To tol'ko
E bas necu da reklamiram Septy u raljama zivota
Septembar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 10:56   #4
MOGU LI ZATRUDNIJETI AKO PRAKTICIRAM ANALNI SEX


Sve što u guzicu uđe iz nje i izađe

Ukoliko je došlo do ejakulacije može se dogoditi da preko vlažnog ženskog međunožja sprema dođe do maternice. Ovo je jako rijetko i ne treba se opterećivati time. Samim time što je penis ušao u anus ne može se zanijeti.

MOGU LI ZATRUDNIJETI AKO PRAKTICIRAM ORALNI SEX


Ne možeš
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 11:04   #5
Kako mogu najbrže ostati trudna???
Amy Mc23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 11:10   #6
SEKS U TRUDNOĆI


Žena , cura, punica , mater ostala trudna, i što sada.

Važno je napomenuti da seks u trudnoći opušta ionako već zabrinutu buduću mamu pa se potrudite da ju što više obradujete seksom.

Seks u trudnoći nije ništa loše, ukoliko trudnoća napreduje željenim tijekom. Problem je u tome što se ženama baš i neda , posebno tijekom prvog tromjesječja zbog umora, mučnine i svega što ide s trudnoćom.

Kad žena uđe u drugo tromjesječje , povećava se protok krvi i seksualnaželja navire iako se često događa da povećanje težine i bolova u leđima ista brzo splahne.

Najbolje i najsigurnije bi bilo da se seks ne prakticira dok ginekolog pomoću ultrazvuka ne da odobrenje za isti, jer teoreski može doći do preoblema s embrijem zbog hormona usred orgazma.

Ono što se stalno priča, a to je da seks može uzrokovati pobačaj u ranom stadiju trudnoće nije istina. Zašto se pobačaj događa vjerovatno vas ne zanima, uglavnom na te razloge nikako ne možezte utjecati ni vi ni svi doktori ovoga svijeta.

Seks u trudnoći ne može fizički utjecati na razvoj fetusa pa možete prakticirati sve poze u kojima se žena ne osijeća opterećeno. Oralni seks je dozvoljen ukoliko uškarac zna što radi pa ne upuhuje zrak u vaginu dok se analni ne preporuča zbog povećanja hemeroida i povećanja mogućnosti infekcije. Seksom većinom ne možete uzrokovati prijevremenu trudnoću i razne budaleštine koje kruže uokolo.

OBAVEZNO: Za vrijeme sexa s trudnicom obavezno koristite kondom jer se mogućnost pojave raznih infekcija povećava kako trudnoća napreduje.

SEKS NIJE PREPORUČLJIV:
Ukoliko postoji mogućnost od preranog poroda
Komplikacija s cerkvisom
Vaginalnog krvarenja

Budite pametni i nakon poroda obavezno vaginalne vježbe
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 11:14   #7
Quote:
Amy Mc23 kaže: Pogledaj post
Kako mogu najbrže ostati trudna???
Uzeti u apoteci ovulaciski test, testirati urin (ali NE prvi jutarnji), par dana za redom. Kad se pojavi prvi znakovi nagovjestaja ovulacije- imati sex sto cesce moguce, najmanje jednom u 24 sata.
"Primit" spermu lezeci na ledjima a poslije snosaja ostati najmanje 5 minuta tako, po mogucnosti sa nogama uza zid, da se pojeca cirkulacija karlicnog podrucja.
Sretno
__________________
To tol'ko
E bas necu da reklamiram Septy u raljama zivota
Septembar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 11:38   #8
KAKO PREPOZNATI SPOLNE BOLESTI

idemo s simptomima za svaku spolnu bolest...

SIFILIS - bezbolan čir koji se javlja na spolnim organima, ili na mjestu na kojemu se bakterija nastanila. Kod žena se može dogoditi da prvi simptopmi priđe neprimjetno jer se čir nalazi u unutrašnjosti vagine. Simptomi drugog stadija su osip, ružičaste pa crvene boje.

važno: sifilis treba liječiti što prije , jer se kasnije bakterija širi na mozak i srce a onda penicilinska terapija nije uvijek uspiješna. Sifilis ne traje par dana kako ljudi misle, bolest se može proširiti na razdoblje od 15 godina.

HIV - po 100ti put , HIV nije bolest nego virus koji slabi organizam i uzrokuje pojavu AIDS-a. SImptomi zaraze virusom HIV-a su slični mononukleozi , a to su grlobolja, glavobolja, vrućica , osip, umor, bol u mišićima, povećane limfne čvorove... dakle očito je da vam imunološki sustav slabi..

Testiranje anonimno i besplatno.


HEPATITIS B


I faza:
- gripa,
- osjećaj umora i gubitak apetita.

II faza (faza žutice) može da traje između dvije i osam tjedana:
- koža i bjeloočnice su žute,
- mokraća postaje tamnosmeđa, a stolica svijetla,
- javlja se bol na desnoj strani ispod rebara

III (posljednja) faza:
- žutilo se povlači,
- mokraća i stolica poprimaju normalnu boju,

VAŽNO: Hepatitis B ili bolest jetre se prenosi tjelsnim tekućinama uglavnom , ne postoji lijek za HBV i što se prije otkrije postoji veća mogućnost suzbijanja simptoma.

KLAMIDIJA

Opet, nije bolest nego bakterija.Ne može rasti izvan žive stanice pa takorekoć jedva čeka da se proširi na neku novu. Simptomi zaraze su :

a) kod muškaraca

Kod muškaraca Chlamydia trachomatis najčešće uzrokuje nespecifični uretritis (uretritis je upala vanjskog, izvodnog dijela mokraćnog sustava, dakle, pojednostavljeno, onog dijela mokraćnog sustava koji je smješten u trupu i glaviću penisa).

Postoje i latentne, relativno rijetke komplikacije klamidijske genitalne infekcije u smislu pojave autoimunosti zbog sličnosti nekih klamidijskih antigena s ljudskim. Primjer takve bolesti je Reiterov sindrom, koji se sastoji od uretritisa, promjena na oku, zglobovima i koži. (simptomi C/P S drugo foruma, ko će sve pisat )

b) kod žene

Kod žena, infekcija klamidijom najčešće uzrokuje cervicitis i uretritis. Upala vrata maternice ili cervicitis je najčešća spolno prenosiva bolest u svijetu i kod nas. Pretpostavlja se da je oko 9% spolno aktivnih žena u dobi od 16-40 godine života zaraženo s klamidijom.

važno labaratorisjko testiranje je jedini ispravan način otkrivanja kladimije i samo testiranjem na klamidiju možemo znati postoji li klamidijska infekcija.

Kako se liječi: KOMPLICIRANO , znat ćeš ako je dobiješ

ZA SVE TESTOVE otići liječnika odgovarajuće specijalnosti, dakle, ginekologa, dermatovenerologa, urologa... Ako ne zbog sebe onda zbog drugoga

nastavk će biti kasnije...

Zadnje uređivanje Septembar : 21.08.2009. at 14:49.
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:01   #9
Gonoreja

Zašto poseban post?

Jer se radi o najčešćoj spolnoj bolesti.

Što je gonoreja?

Kapavac ako vam je tako poznatije, spolna bolest koja uglavnom i gotovo uvijek zahvaća mlađe ljude. Jedan od najvažnijih razloga zašto seks bez kondoma nije siguran seks bez obzira na sve. bakterija koja uzrokuje gonoreju najšeće se nastanjuje na sluznici spolnoga organa i od tamo prelazi na sluznicu zdravog spolnog organa. Od nje boluju i muškarci i žene a u rijetkim slučajevim i dijeca nakon poroda.

Gonoreja u muškarca

Nakon zaraze najčešće dolazi do upale mokraćne cijeci , kada upala mokraćne cijevi pređe u akutnu fazu bolesnik počinje osjećati peckanje u mokraćnoj cijevi, bolnost pri mokrenju, uz pojavu gustog, žućkastog, gnojnog iscjetka ( sličnog onom kod prišteva )

Ako se ista ne liječi prelazi u kroničnu fazu a onda dolazi do smirivanja i smanjivanja simptoma. Postajete kliconoša.To što su simptomi prestali ne znači da bakterija i dalje nije u vama i da se ne morate liječiti.

Gonoreja kod žena


Žene , za razliku od muškaraca , prolaze s mnogo manjim simptomima , pa obično akutna faza pređe u kroničnu bez da se i primjeti. Kronićna faza znači da postajete kliconoša i da ćete vrlo vjerovatno zaraziti drugoga.
Infekcija kod žena često zna proći s vrlo oskudnom simptomatikom, pa akutna faza bolesti prelazi u kroničnu fazu i kliconoštvo.

Akutni cervicitis, bolest izazvana bakterijom izražava se upalom sluznice cervikalnog kanala. Akutna upala brzo prelazi u kronični stadij, ali s njom mnogobrojnie bakterijame ostaju u sluznici i mogu se proširiti na druge organe.
ukoliko boles evoluira , koji izraz , može doći do iscjetka sličnog kao u muškaraca , jakom boli posebno pri hodanju.

Kako se liječi: Antibioticima, penicilin je najdjelotvorniji.

ODLAZAK LIJEČNIKU OBAVEZAN JER SE ŠIRI KAO MAHNITA !!
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:10   #10
Baš sam htjela pitat oli stremiš visočiti ka top temi..

Btw, de nek neko ispravi naslov, ne djeluje profesionalno.
__________________
<3
Violently happy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:20   #11
MENSTRUACIJA I SEKS

U modernom društvu postoji gotovo univerzalna averzija prema ženama s menstruacijom i simbolima menstruacije. Zašto ljudi povezuju menstruaciju s lošim stvarima? Često se bojimo onoga što ne razumijemo. Ideja o ženinom normalnom "krvarenju" po rasporedu, u fazi s mjesecom, i bez znakova bolesti, nekima je zastrašujuća.

Mnogim je ženama seks tijekom mjesečnice potreban i dobar. Mnoge su žene izvijestile kako im nakon orgazma tijekom mjesečnice popuštaju grčeviti bolovi koje inače osjećaju u tom periodu. Ovo nastaje zbog toga što stezanje maternice tijekom orgazma pomaže izbacivanju menstrualne krvi i smanjuje napetost njenih mišića, uzrokovanu hormonima. Mnoge od ovih žena se oslanjaju na masturbaciju kako bi postigle orgazam, osjećaju kako su, ili bi trebale biti, neprivlačne partneru u ovo vrijeme. Ostale jednostavno nisu raspoložene za seks s partnerom iako znaju dobrobit orgazama. Nekim ženama jako raste libido u vrijeme menstruacije i snažno žude za seksom u dvoje. Ovaj povećani seksualni nagon rezultat je hormona.

Neke žene i djevojke se pitaju je li u redu masturbirati za vrijeme menstruacije. Masturbacija za vrijeme mjesečnice ne bi se trebala promatrati nikako drugačije nego i inače. Ukoliko žena osjeća grčeve za vrijeme menstruacije, još je poželjnije da zgrabi vibrator i zadovolji se. Iako vibrator nije nužan, neke žene tada nisu od volje da se rukom zadovoljavaju.

Ukoliko žena koristi uloške ili jednostavno želi da joj menstruacija otječe normalno, masturbacija tijekom tuširanja je najbolji izbor jer će uzrokovati najmanje "nereda".

Seks s partnerom za vrijeme menstruacije može biti značajan izazov. Možda zbog toga što u početku oba partnera osjećaju kako seks i menstruacija ne idu zajedno, ili misle da partner tako osjeća. Rezultat je da nijedan od partnera to ne spominje. Mnoge žene osjećaju kako trebaju nešto tajiti od muškarca i da tada nisu poželjne. To je rezultat onoga što nam društvo cijeli život nameće.


Koliko je god u redu za parove da imaju seks tijekom menstruacije, postoje rizici. Izmjenom tjelesnih izlučevina mogu se izmijeniti i opasne bakterije i virusi te rezultat mogu biti opasne bolesti kao što su AIDS i hepatitis. Te se bolesti vrlo lako prenose ukoliko krv dođe u kontakt s otvorenom ranom. Zbog toga nije svim parovima preporučljivo upuštati se u seks tijekom menstruacije. Parovi koji su u kratkotrajnoj vezi ne bi to trebali raditi nezaštićeni. Svakako bi trebali upotrijebiti kondom.


Ovo ne pisah sam, samo izrezah iz dobrog članka , nije baš moje područje


Quote:
violently_happy kaže: Pogledaj post
Baš sam htjela pitat oli stremiš visočiti ka top temi..

Btw, de nek neko ispravi naslov, ne djeluje profesionalno.
Ako imaš kakav bolji prijedlog , izvoli
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:20   #12
Quote:
HIV - po 100ti put , HIV nije bolest nego virus koji slabi organizam i uzrokuje pojavu AIDS-a. SImptomi zaraze virusom HIV-a su slični mononukleozi , a to su grlobolja, glavobolja, vrućica , osip, umor, bol u mišićima, povećane limfne čvorove... dakle očito je da vam imunološki sustav slabi..

Testiranje anonimno i besplatno.
bilo bi dobro ovdje dodat da je HIV infekcija kao i AIDS bolest neizlječiva i ko ga jednom dobije ostaje mu najviše 10-15 godina života.A kroz to vrijeme može i ne znat da je zaražen pa se tako virus najviše i širi,ljudi ne znaju da su nositelji virusa
Gutaperka is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:25   #13
Quote:
Gutaperka kaže: Pogledaj post
bilo bi dobro ovdje dodat da je HIV infekcija kao i AIDS bolest neizlječiva i ko ga jednom dobije ostaje mu najviše 10-15 godina života.A kroz to vrijeme može i ne znat da je zaražen pa se tako virus najviše i širi,ljudi ne znaju da su nositelji virusa
Istina , testiranje je anonimno, besplatno, nije neki tramak a nekome možete spasiti život

Testiranje na HIV nakon promjene partnera bi trebalo biti dio svačije seksualne kulture
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:46   #14
Prištići po penisu i ''jajima''


Uvijek se netko javi s pitanjem , pomozite imam neke kvrgice koje kad istisnem obraduju me bijelom masom...

Da ne pričam bajke i nebuloze ne radi se o ničemu opasnom, problem uzorokuju lojne žljezde. Ukoliko vam zbilja smetaju jedite manje masne hrane i nestat će.
Simple as that

VAŽNO: Iako je to jako zanimljvio i krati vrijeme iste ne istiskati ,može se javiti upala, može doći do zatrovanja krvi a isti se mogu upaliti i doći na veličini lješnjaka, onda iz istih izlazi gnjoj, krv i problem se ponavlja u krug.

Ne diraj to !
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 12:58   #15
HPV VIRUS

Humani papilloma virus (HPV) najčešća je spolno prenosiva bolest koja pogađa i žene i muškarce. Procjenjuje se da je oko 80% seksualno aktivnih ljudi zaraženo nekom vrstom ovog virusa.

HPV se najčešće prenosi spolnim odnosom, no i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluznicom. Postoje slučajevi u kojima je zabilježena infekcija sluznice dišnog sustava i očiju, no najveće i najčešće zaraženo područje je upravo genitalno područje.

HPV se može prenijeti unatoč korištenju prezervativa kao zaštite kod muškaraca, infekcija(kondilomi) se obično javljaju oko korijena penisa.

Dakle ne prenosi se isključivo penetracijom

maligne promjene na grliću maternice, zbog čega su i najopasniji. Ovi tipovi HPV-a uz maligne promjene mogu uzrokovati i izrasline, odnosno kondilome koji najčešće rastu u grozdovima, unutar rodnice i oko anusa.

Kod muškaraca se kondilomi najčešće manifestiraju na tijelu penisa, na prepuciju ili oko anusa. A mogu se pojaviti i u rektumu ili u ustima.

Da bi se dokazalo postojanje HPV virusa potrebno je obaviti urološki ili ginekološki pregled, kao i korištenje pregleda molekularne biologije (ukoliko je potrebno). Muškarcima se za dokazivanje HPV-a uzima bris mokraćne cijevi, dok se kod žena uzima bris vrata maternice i radi se posebna pretraga na prisustvo HPV-a. Svakako, potrebno je i uraditi PAPA test koji pokazuje eventualne promjene u stanicama, te eventualno kolposkopiju.

Kako se kod većine ljudi HPV uopće ne manifestira, nisu ni svjesni da ga imaju, a samim time ni da ga mogu prenositi. Stoga se preporuča uporaba prezervativa, posebice u slučaju čestog mjenjanja spolnih partnera.

HPV je skoro pa neizbježna i nevidljiva poslijedica spolne aktivnosti, a iz tog razloga većina zemalja preporuča djevojkama redovite ginekološke preglede (PAPA test) - kako bi se na vrijeme moglo detektirati eventualno postojanje HPV virusa, kao i drugih spolno prenosivih bolesti

Quote:
vjestica_berry kaže: Pogledaj post
pozdrav svima forumasima i Piramido mali ispravak nije Kladimija nego KLAMIDIJA
U pravu si , to uvijek krivo istipkam , nije mi jasno zašto ...
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 13:19   #16
Evo jedno pitanje koje me svojedobno škakljalo. Ispričala mi cura da joj se dogodilo da ju je orgazam probudio. Svršila usred noći. Da li je to raširena pojava i kako do nje dolazi? Obično spava na trbuhu, jedna noga je ispružena dok je druga savinuta.

I kao dodatno pitanje, zašto se moj mali kadkad probudi prije mene?? Svojih snova se obično ne sjećam no znam da rijetko sanjam seks.

Zadnje uređivanje AzrielMacak : 21.08.2009. at 13:25.
AzrielMacak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 13:30   #17
Quote:
AzrielMacak kaže: Pogledaj post
Evo jedno pitanje koje me svojedobno škakljalo. Ispričala mi cura da joj se dogodilo da ju je orgazam probudio. Svršila usred noći. Da li je to raširena pojava i kako do nje dolazi? Obično spava na trbuhu, jedna noga je ispružena dok je druga savinuta.
Vrlo moguće. Dok je mozak u REM fazi obnavlja neurone , isti za vrijeme faze mogu greškom pruzročiti lučenje hormona. Rijetko ali se događa. Ništa zbog čega se treba brigati...


Quote:
I kao dodatno pitanje, zašto se moj mali katkat probudi prije mene?? Svojih snova se obično ne sjećam no znam da rijetko sanjam seks.
mali ti se zbog cirkulacije digne i spusti i do 20 puta tijekom sna ali to nije erekcija u pravom smislu riječi, impulsi iz mozga i krvotok tijekom REM faze sna uzrokuju erekciju , prosječni muškić ima dnevno od 7 do 9 erekcija, od toga oko 5 ih se događa u snu. Kako se mozak budi iz REM faze , tako se impulsi opet šalju do penisa, to je tako dok si zdrav i mlad pa imaš puno neurona
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 13:37   #18
Quote:
Piramida_Sunca kaže: Pogledaj post
Vrlo moguće. Dok je mozak u REM fazi obnavlja neurone , isti za vrijeme faze mogu greškom pruzročiti lučenje hormona. Rijetko ali se događa. Ništa zbog čega se treba brigati...
Nadao sam se da ćeš reći da ja vjerovatno zračim tolikom seksualnom karizmom da i u snu doživljava orgazme dok spava pokraj mene.

Zaozbiljno, želiš reći da je lučenje hormona uzrokovalo orgazam. To mi dosada nije bilo poznato, uvijek sam mislio da je ipak potrebna fizička stimulacija. Možda da se vratim literaturi za početnike??

Quote:
mali ti se zbog cirkulacije digne i spusti i do 20 puta tijekom sna ali to nije erekcija u pravom smislu riječi, impulsi iz mozga i krvotok tijekom REM faze sna uzrokuju erekciju , prosječni muškić ima dnevno od 7 do 9 erekcija, od toga oko 5 ih se događa u snu. Kako se mozak budi iz REM faze , tako se impulsi opet šalju do penisa, to je tako dok si zdrav i mlad pa imaš puno neurona
Ma da!!!
AzrielMacak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 13:40   #19
Quote:
AzrielMacak kaže: Pogledaj post
Nadao sam se da ćeš reći da ja vjerovatno zračim tolikom seksualnom karizmom da i u snu doživljava orgazme dok spava pokraj mene.


Quote:
Zaozbiljno, želiš reći da je lučenje hormona uzrokovalo orgazam. To mi dosada nije bilo poznato, uvijek sam mislio da je ipak potrebna fizička stimulacija. Možda da se vratim literaturi za početnike??
Lučenje hormona uzrokuje orgazam i kod penetracije , i svih oblika sexa koji se mogu zamislit. Potreban je ukoliko hormonske žlijezde, posebno hipofiza rade kako bi trebale , postoje slučajevi u kojima žena orgazam doživi više od 20 puta dnevno bez ikakvog fizičkog dodira.

Zadnje uređivanje Piramida : 21.08.2009. at 13:46.
Piramida is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2009., 14:02   #20
pohvala za trud autoru.samo se nadam da će sad svi oni koji imaju pitanja najprije pročitati ovo pa onda promisliti što će pitati.
__________________
tata sumo borca!
Sve što imam sam ukra,samo sam vozačku i diplomu kupia.
penzl is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum


Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:30.


Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2016 Forum.hr
Ad Management by RedTyger