Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Kuhinja bez mesa
Korisničko ime
Lozinka

Kuhinja bez mesa Vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotika i ostala bezmesna prehrana

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.02.2011., 15:47   #221
fotomatik
disleksik

fotomatik Avatar

Registracija: Jan 2011.
Quote:
Ahisma kaže: Pogledaj post
Čim se svinja ubije započinje proces trulenja leša. To nije toliko nedokučivo.
Krivo...
fotomatik is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2011., 19:18   #223
capoeira-zagreb
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2005.
evo, neki dan sam pisala tu za vegetariana salame i pastete i muz mi ih donese doma! sada se zovu vege i malo su drugacijeg izgleda ali pastete su isto pakirane po 2 i salame iste velicine kao prije. ima ih u konzumu sa maslinama, gljivama, paradajzom....njam! jos jedino hrenovke fale
capoeira-zagreb is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2011., 19:20   #224
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Registracija: Feb 2004.
Hvala za info, potrazit cu. Bile su mi fine njihove pastete.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 06.03.2011., 16:19   #225
Blonde4
what does that button do?

Registracija: Aug 2010.
Quote:
capoeira-zagreb kaže: Pogledaj post
evo, neki dan sam pisala tu za vegetariana salame i pastete i muz mi ih donese doma! sada se zovu vege i malo su drugacijeg izgleda ali pastete su isto pakirane po 2 i salame iste velicine kao prije. ima ih u konzumu sa maslinama, gljivama, paradajzom....njam! jos jedino hrenovke fale
Jesu li istog okusa kao vegetariana? Otkad su nestale iz ducana probala sam od par drugih proizvodjaca, ali nisu me bas impresionirale. Vegetariana mi je bila najbolja.
Blonde4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2011., 19:35   #226
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Vege salame nisu veganske, sve sadrze bjelanjak Zasto se ne potrude napraviti veganske salame, mnogima drugima je uspjelo, a povecali bi si trziste veganima i laktovegetarijancima
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2011., 12:12   #227
jaga-jaga
Registrirani korisnik

jaga-jaga Avatar

Registracija: Oct 2008.
Quote:
capoeira-zagreb kaže: Pogledaj post
e hvala za info, bas cu ih potraziti u konzumu....
Old 16.07.2011., 18:45   #228
darling
Registrirani korisnik

darling Avatar

Registracija: Sep 2003.
vec sam ovde negde pisala, al cu opet, posto sam se upravo najela i tako sam srecna, dakle proizvodi ove firma www.wheaty.de danas sam jela njihov tiny hotdog fenomenalno je! i sve ostalo sto sam jela njihovo je potpuno genijalno.
ja sam dobila iz nemacke, a najblize sto ima da se kupi je u kalceku, al ne u onom u gradu, nego u onom u btc.
darling is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2011., 22:42   #229
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Tko trazi hrenovke, nek proba ove gornje:

http://www.taifun-tofu.de/en/img/produkte/Wiener_GB.png

Najfinije koje sam ikad jela. I dragi kaze da su najfinije koje je jeo (a on jede meso, ali zivotinjske hrenovke mu se gade, sto zbog zivotinjskih otpadaka, sto zbog nitrita).

EDIT: E da, 4 eura i nesto sitno za 300 g u Kalceku, bojim se da su u bio&bio skuplje. Samo se sjecam, kad sam vidjela cijenu u bio&bio, nije mi palo na pamet kupiti ih.

EDIT2: Da da, finije od Viana pikantnih.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2011., 00:17   #230
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Zar bio&bio ne drzi Taifun hrenovke ili ih samo nema u Ozaljskoj?

Probala sam Viana Chickin Fillets:

http://img560.imageshack.us/img560/2373/415001.jpg

I, iako je popis sastojaka isti kao u Viana Chickin Nuggets, ovo je bilo fino. Nuggete sam jedva pojela, previse su me podsjecali na one iz mekdonaldsa. Zacine ne navode posebno, tako da pretpostavljam da je u njima razlika (ili mozda sto sam filete jela s kruhom, cherry rajcicama, zelenom salatom i Omegol majonezom). Fino, ali skupo, kupila sam da probam, vjerojatno necu tako skoro opet kupiti. Tofu i seitan su jednako fini, a mogu ih i sama pohati. E da, ni okus ni tekstura nisu ko piletina, nego ko pohani seitan. Nije da cete moci trgati jedno po jedno vegansko misicno vlakno. To vegansko jos nisu napravili.

Nego, Hofer u Austriji (nazalost, ne i u Sloveniji) ima nove vegetarijanske (mozda i veganske) imitacije mesa za grilanje:

http://img189.imageshack.us/img189/3...timentvege.jpg

Probao tko?
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2011., 21:34   #231
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
Kupila sam u Mercatoru u Supernova centru u Ljubljani 2 proizvoda Vegy way. Proizvodjac je slovenski i, nazalost, nema web. Proizvodi stoje u frizideru, ali, nazalost, nikad ih nisam vidjela za kupiti u Brezicama ili u Krskom, samo u ovom ogromnom Mercatoru. Oba proizvoda kostaju €2.45 za 200g, sto je skoro pa duplo jeftinije nego Viana u Hrvatskoj.

Prvi su vegetarijanski cevapcici koji su napravljeni od mljevenog seitana sa zacinima. Mozda sam pogrijesila sto ih nisam podgrijala na tavi, bili su mi pregusti i pretvrdi, okus ok, ali ne bih ih htjela opet kupiti. Viana cevapi su mi puuuuuuuuuno finiji, a i oni iz austrijskog Spara i Merkura su mi finiji, i mislim da im je cijena tu negdje.

Drugi proizvod je seitan pariski odrezak, tj. 3 odreska u pakiranju. Malo sam ih preprzila na tavi, tijesto je postalo fino hrskavo, a i sami odresci su jako fini, zacinjeni korijanderom i kurkumom. Sad jedva cekam da opet posjetim Ljubljanu da kupim te odreske.
Evo, nadjoh sliku tih pariskih seitan odrezaka:

http://img839.imageshack.us/img839/1...paric5a1ki.jpg

I sastav: http://biovera.si/index.php?main_pag...7bce7546f11559

A jucer sam u Mercatoru u Krskom vidjela nove LaVida proizvode: nekakve sojine popecke na kojima pise da su veganski, nekakav sojin gulas, sto li vec, od sojinih komadica i povrca, nisam citala sastav jer sam zakljucila da to i sama mogu pripremiti, te becki odrezak od seitana kojem u nazivu pise vegetarijanski, ali, prema sastavu bi trebao biti veganski. Ne znam jesu li ti proizvodi vec stigli k nama. Hrvatska LaVida stranica vise ne radi, a slovenska izgleda nit ne postoji. Cijene su od 4 i nesto do preko 5 eura za 180g. Skuplje od Viane (ciji proizvodi su po 200g i oko 4 eura u Sloveniji, osim proljetnih rolada koje su €3.49).
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2011., 00:56   #232
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

FeelGood proizvodi koji se mogu kupiti u Intersparu u Austriji, mislim da su isti kao VegaVita iz Merkura, a i cijena je slicna.

http://rikaphotography.com/fotolog/w...7/IMG_1421.jpg
http://veganmiam.com/wp-content/uplo...8/IMG_1249.jpg (imala sam taj miks, ili FeelGood ili VegaVita i Frankfurter kobasicu nisam mogla pojest koliko me podsjecala na meso )

Bijah jos prije par tjedana u Tofu shopu. To su bivsi Gea marka proizvodi. Pikantna kobasica je fina. Seitan sa sezamom je jako fin.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 12:25   #233
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Ovo je seitan kebab, ali svejedno mi se okrenuo zeludac kad sam ga vidjela:
http://veganfoodism.com/post/10323567371/st-seitan
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 13:16   #234
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
FeelGood proizvodi koji se mogu kupiti u Intersparu u Austriji, mislim da su isti kao VegaVita iz Merkura, a i cijena je slicna.

http://rikaphotography.com/fotolog/w...7/IMG_1421.jpg
Vegi Schnitzel je pravo razocaranje. Najobicniji pohani sojini medaljoni i jos ktomu cudno zacinjeni. Muku mucim da ih dokrajcim. Necu vise kupovati, mogu si i sama spohati sojine medaljone i jos ih zaciniti kako meni pase
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 13:40   #235
Ahisma
Registrirani korisnik

Ahisma Avatar

Registracija: Dec 2008.
Dragi je jučer bio na VeganManiji u Klagenfurtu i doneso je doma neke fine kobasice. Nisu imale nikakvu etiketu, a bile su onak malo šarf. Voljela bih da mogu napisati o čemu se radilo, ali nije ostalo nikakvih dokaza. Navalili smo na njih u pol noći.
Old 25.12.2011., 00:54   #236
miradevil
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2010.
Question :(

meni je bezveze što se veli vege piletina ili sto god,to je kao da velis da jedes pile ali druge vrste,ja bih to drugacije nazvala
ima li tko recept za salamu ili kobase,samo molim bez jaceg mirisa jer koliko vidim u clancima,cesto se spominje da miris smeta,radila bih doma jer su u mercatoru preskupe...iako mogu i bez toga ja ne jedem nista sto podsjeca na meso
miradevil is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2012., 22:03   #237
tea4patd
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2009.
jedno kratko pitanje
znači od ovih veliki supermarketa, di ću najviše vege proizvoda nać?
konzum, mercator, billa...? i po cijeni koji je najprihvatljiviji?
tnx
tea4patd is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2012., 13:13   #238
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

U Mercatoru je najbolji izbor. Sto se cijene tice, mislim Billa ili Spar, ali ako si u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u Sloveniji je sve jeftinije.

EDIT: Hocu reci, neovisno gdje zivis, u Sloveniji je jeftinije, ali ti se iz nekih krajeva ne isplati ici u redovnu kupovinu hrane u Sloveniju.

Zadnje uređivanje patientia : 24.11.2012. at 13:23.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2012., 21:14   #239
veganomicon
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2010.
Pozdrav svima. Danas listam neki magazin i vidim reklamu za Spar Veggie proizvode. Mislim da su ovi:
http://www.spar.si/spar/Trgovinska_z...sparveggie.htm
Nadam se da ce biti jeftiniji od Viane (njihovi mi proizvodi i nisu bas nesto). :S Nesto sam gledala po netu i izgleda da je vecina proizvoda oko 2-2.5 eura. Ne svidja mi se sta ih gura Gvinjaca ali sto je tu je.
Je l' ima kupiti u Intersparu u Splitu? Je l' probao tko?
Cek, tek sad vidim da mozda i nisu veganski. Ja sam vidjela ono V i mislila sam da to inace znaci da je pogodno za vegane ali sad vidim da mozda i nije jer im tamo na web stranici stoji 'europsko vegetarijansko udruzenje'. Mislim onaj V s listicem bi zapravo trebao biti sinonim za plant based diet. What gives? :S
veganomicon is offline  
Odgovori s citatom Received Warning
Old 06.12.2012., 21:40   #240
patientia
Gluten Glutton

patientia Avatar

Spar Veggie proizvodi su uglavnom proizvodi slovenskog proizvodjaca Evergreen, koji su se i do sad mogli kupiti u Sparu u Sloveniji (ali izgleda da bas Evergreen brand povlace). Ima ponesto proizvedeno u Austriji. Tri vrste humusa u jednom pakiranju su mi super. Oznaceno je koji proizvodi su veganski, koji sadrze jaja, koji mlijeko, a koji oboje. Dakle, ako je veganski, ispod tog V pise jos "vegan" (ako je proizvod iz Austrije) ili "veganski proizvod" (ako je proizvod iz Slovenije).

Veganski certifikat ima slican znak, ali s cvijetom suncokreta.

U Hrvatskoj ih jos nisam vidjela.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja