Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.08.2009., 12:16   #1
Slane savijače

Trebala bi recept za slane savijače. Znam raditi bučnicu i slanu savijaču od sira. Koje vi još radite? Neke sa sirom/šunkom...?
__________________
Postujte bakterije - to je jedina kultura koju vecina ljudi ima u sebi.
Sanja :o) is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 12:36   #2
Probaj sa sirom i spinatom - isto kao bucnica, samo dodas nasjeckani spinat!
Ja radim svoju verziju "bureka" - treba ti mljeveno meso i pola glavice zelja (manje). Dinstas mljeveno meso, posolis, popapris, kad je gotovo ostavi da se ohladi (neka bude dosta suho). U isto vrijeme s mesom, posebno dinstas naribano zelje. Kad je oboje gotovo (pazi da nema previse safta), pomijesas zajedno i jos ako treba popapris/solis. Zatim time punis kore (ili razvaljano tijesto), smotas, slazes u protfan i sva namazes rastopljenim maslacem. Treba im pola sata na 200°C.
morsko prase is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 14:56   #3
meni je krumpirusa sa hamburgerom- mljac! radila sam i miks kupusa i krumpira..... ma ja volim sve slane pite
__________________
kuvanje i kuzinavanje
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 23:31   #4
Quote:
Sanja :o) kaže: Pogledaj post
Neke sa sirom/šunkom...?

....šampinjonima i jajima....+začini
__________________
Tko uvijek govori istinu, taj sebi može priuštiti loše pamćenje. (Theodor Heuss)
Kladi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2009., 06:52   #5
Ja sam svojevremno radila i obožavala neku sa šunkom sirom i šaminjonima. Zaboravila sam skroz na nju, mogla bi ju ponovno napraviti koji dan za ručak.
Šampinjoni se dinstaaju na putru i doda im se malo origana i soli i kad se ohlade snijeg od 1 bjelanjka. Nariba se šunka i sir i sve se to pomješa sa šampinjonima. S tim se pune kore, a štrudla se još na kraju premaže sa žumanjkom.
Bitno je samo da se ne špara na sastojcima
__________________
Isabella
slonica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2009., 07:06   #6
Quote:
slonica kaže: Pogledaj post
Ja sam svojevremno radila i obožavala neku sa šunkom sirom i šaminjonima. Zaboravila sam skroz na nju, mogla bi ju ponovno napraviti koji dan za ručak.
Šampinjoni se dinstaaju na putru i doda im se malo origana i soli i kad se ohlade snijeg od 1 bjelanjka. Nariba se šunka i sir i sve se to pomješa sa šampinjonima. S tim se pune kore, a štrudla se još na kraju premaže sa žumanjkom.
Bitno je samo da se ne špara na sastojcima
E, tako nešto sam jučer probala raditi. Još sam u to sve dodala 2-3 žlice vrhnja. Ispalo je mljac
__________________
Postujte bakterije - to je jedina kultura koju vecina ljudi ima u sebi.
Sanja :o) is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2009., 07:07   #7
Quote:
kladionica kaže: Pogledaj post
....šampinjonima i jajima....+začini
Može recept?
__________________
Postujte bakterije - to je jedina kultura koju vecina ljudi ima u sebi.
Sanja :o) is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2009., 17:20   #8
ja sam danas radila tikvice i feta sir u korama za pite .
odlično!! feta sir baš obogati.
radila sam trokutiće
__________________
blallin izlog ♥Dominik
blalla is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2009., 19:47   #9
Quote:
blalla kaže: Pogledaj post
u korama za pite .
Đizzzz...opet taj termin kore za pite...fakat ne znam kaj se u zadnjih 5-10 god uvriježio taj naziv "pite" umjesto štrudle ili savijače. Pite su od prhkog tijesta
Happy_Day is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2009., 12:30   #10
Quote:
Happy_Day kaže: Pogledaj post
Pite su od prhkog tijesta
Kako gdje, razliciti su narodni obicaji i nazivi.

Jesi kad cuo/la za pitu zeljanicu? Sirnicu? Pitu od mesa (duvanjska, livanjska, etd).
Sve su to pite i to od lisnatog tijesta.
morsko prase is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2009., 16:49   #11
Gibanica s jogurtom

Ovo često pravim, nije skupo, za čas gotovo, svi vole. Ako dodate šećera, bude slatka gibanica, ako posolite, bude slana - sve varijante su odlične. Dakle:

1 paket kora za savijače
pola litre jogurta
pola litre mlijeka
1 dcl ulja
4 jaja

4 jaja izmiksam, dodam sastojke , posolim ( ili pošećerim, po ukusu )

Namažem tepsiju uljem, dolje stavim jednu koru i ostavim jednu za gore. Ostale kore natrgam i potopim u gornju smjesu, malo promiješam, samo vadim iz te smjese i slažem jednu do druge dok ne pokrijem cijelu površinu, zalijem ostatkom smjese. Odozgo stavim zadnju koru (koju sam ostavila na početku), premažem uljem ili rastopljenim maslacem, nabockam čačkalicom i stavim peći. Pečem oko 40 minuta na 180 °C.
nina black is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2009., 20:32   #12
Upravo se peku dvije

Sastojci: 1 paket kora za štrudl

SA SIROM
1/2 kg posnog sira
1-2 jaja
vrhnje
2 dl mlijeka
2 dl mineralne vode
sol
(parmezan)

Sve se smiksa, kore se dobro umoče u smjesu i stave u pleh namazan putrom. Smjesa je obično dovoljna za 6-8 listova.

MESNA (nadahnule su me ove vaše odozgo)
2 luka
1/2 kg faširane junetine
1/4 kg šampinjona
15 cm kobasice
sol, papar, češnjak

Na ulju se poprži sitno narezana kobasica, na to se baci nasjeckani luk, kad se zastakli doda se meso, nakon desetak min dodaju se i nasjeckani šampinjoni i začini. Pirja se još desetak minuta i ostavi se da se ohladi. Kore se poškrope vodom i pune smjesom (bude za cca 4-5 listova), stave u pleh premazan putrom i premažu žutanjkom.

Za sat vremena javim kak je ispalo.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2009., 20:44   #13
Quote:
morsko prase kaže: Pogledaj post
Sve su to pite i to od lisnatog tijesta.
ne razaznaje tijesta
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2009., 21:20   #14
Quote:
štemajzl kaže: Pogledaj post
Za sat vremena javim kak je ispalo.
Nije loše, nije loše

Evo ove sa sirom...



I ove s mesom



Možda se kuži da volim malo jače pečeno A sad vas pozdravljam. Imam posla...
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2009., 13:18   #15



evo ja ove koristim, i gle vraga na njima piše "listovi za pite i savijače"
__________________
blallin izlog ♥Dominik
blalla is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2009., 13:26   #16
Štemajzl puštaš mi sline
__________________
Isabella
slonica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2009., 06:53   #17
A radite li zeljanicu? Može recept?

Blalla, može recept za tu s tikvicama i fetom?
__________________
Postujte bakterije - to je jedina kultura koju vecina ljudi ima u sebi.
Sanja :o) is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2009., 10:13   #18
za zeljanicu uglavnom koristim blitvu, eventualno blitvu+špinat (pola-pola).
narežem je nožem na rezance, posolim i ostavim stajati. kad pusti vodu, ocijedim.
dodam najradije kajmak, bude najfinije. znam ponekad staviti i nešto tipa mliječnog namaza. ne stavljam toga puno, volim zeleno
kore malo navlažim vrhnjem za kuhanje, a kasnije s njim i premažem površinu, prije pečenja
dumbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2009., 01:51   #19
Quote:
blalla kaže: Pogledaj post
http://www.clarum.hr/uredi/fotografije/kore%20za%20pite%20i%20savijace%2077.jpg


evo ja ove koristim, i gle vraga na njima piše "listovi za pite i savijače"
Gle vraga, ne piše na hrvatskom.
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 05:35.