Molim vas ako netko zna...
Bolesno me interesira jel ne vidim svrhu, cist informativno...
Zašto kod registracije korisnika na svim stranicama postoje oni kodovi sigurnosni za upisat, koji su apsolutno nevidljivi i beskrajno iritantni....
Hvala unaprijed!!!!
Zato sto bi bilo lagano napisati kompjutersku skriptu koja bi registrirala tonu imaginarnih ljudi i time zagusila doticni forum.
To upisivanje se zove Captcha. Tesko je napraviti skriptu koja bi dokucila sto pise, dok je nama ljudima to lagano...
citat sa Wikipedie: A CAPTCHA or Captcha (IPA: /ˈkæptʃə/) is a type of challenge-response test used in computing to ensure that the response is not generated by a computer.
Puno puno hvala...sad mi se svijet cini bistrijim...
Nisam isao za tim al sad vidim da ima razloga...
Sada cu sa manje muke i gnjeva upisivati u kucicu...hehe
Ali sam poludio na firefoxovoj stranici mi nijedan kod nije bio citljiv i puknuo sam....
Pa šta nema na većini tih stranica koje to imaju sa strane da ti kaže taj kod- pa ga valjda lakše skužiš.
Ali, ta slova su ništa.
Jedno vrijeme je na rapidshare- u bilo potrebno prije skidanja upisati neke brojke i slova preko kojih su neke mačke, psi...
Prestrašno
Hoce li mi neko, molim vas,objasniti onu glupost pri registrovanju kad treba da upisem slova tj. brojeve koji su mi dati u jednom okviru i toliko su necitljivi da sam od nekoliko foruma i odustala na kraju?!?
Lokacija: tamo di i dhr° samo sto ja pozdravljam tetu koja mi je ostavila imetak
to nije glupost.. to postoji s razlogom..
postoji kod nekih da si preko zvucnika pustis mp3 u kojemu ti se procita ono sto pise... kao kod re-Captche npr
u najgorem slucaj printscreen "tog u kucici" i postaj ovdje pa cemo ti ocitati
E sad seres! Vrlo cesto nalecem na taj kod koji je zaista nemoguce procitati i uz pomoc ostalih pored mene, jednostavno,niko nije u stanju da desifruje sta tu pise. Ne vidim potrebu za takvim kretenizmom.
Znam da RapidShare ima tako kompliciranu Captchu da se i ja mucim dok ne upisem tocna slova jer je moras upisat slova kraj kojih su macke. Tako nesto... Nisam odavno nesto skidao...
E sad seres! Vrlo cesto nalecem na taj kod koji je zaista nemoguce procitati i uz pomoc ostalih pored mene, jednostavno,niko nije u stanju da desifruje sta tu pise. Ne vidim potrebu za takvim kretenizmom.
vau
s tim jezikom mi je zao sto forum.hr nema bolju catpchu