U Zagreb, točnije na ljetnu terasu Aquariusa, 27. svibnja, dolazi Ian Paice, bubnjar Deep Purplea sa svojim pratećim bandom. Taj izuzetni glazbenik ujedno je i jedini član Deep Purplea, institucije rocka, koji je u grupi bio od samih početaka, dakle daleke '68 pa sve do danas (imali smo ga prilike slušati i na posljednjem koncertu Deep Purplea u Zagrebu u prosincu prošle godine). Međutim, Ian se nikada nije isključivo ograničavao na rad s matičnim bandom, već je svirao s velikim brojem legendarnih muzičara poput Eddie Hardin, Pete Yorka i The Velvet Undergrounda. U pauzama kada se njegova matična grupa raspadala i ponovno okupljala, Ian je 1977. oformio i vlastiti band Paice, Ashton & Lord, na poziv bivšeg Purpleovca Davida Coverdalea postao je clanom Whitesnakea, par godina svirao je s Gary Mooreom. Od ponovnog okupljanja Deep Purplea 1984., neprestano radi s bandom, ali s obzirom da ga prati glas najboljeg živućeg rock bubnjara, odaziva se i brojnim pozivima za suradnju s drugim glazbenicima, krajem devedesetih posebno s Paul McCartneyem. Koncert Ian Paicea i banda (vrhunskih studijskih muzičara) u Aquariusu počinje u 21h. Na programu bi se trebale naći stvari Deep Purplea koje nismo navikli slušati na njihovim koncertnim turnejama odsvirane izmedju ostalog i na dvostrukom setu bubnjeva, dakle u aranžmanima složenim specijalno za ovu prigodu . Cijena ulaznice u pretprodaji na svim ovlaštenim mjestima je 99 kuna
Osim na uobičajenim pretprodajnim mjestima (ZAGREB - Integral, Dallas CD shop, Aquarius CD shopovi, Dancing Bear CD shop), ulaznice možete naručiti na web stranici www.nota.hr uz besplatnu dostavu na području Zagreba
Sto se tice programa, zanimljivost je da ce se vecinom izvoditi stvari koje Deep Purple nikad nije svirao na koncertima tipa: "living wreck", "flight of the rat",...
Naravno, bit ce i klasika black night, hush, space trucking, highway star, perfect strangers, smoke on the water...
Na dan koncerta, Ian ce sa svojim najboljim ucenikom (Bernhard Welz - AUT) koji mu je dio prateceg banda u manjem prostoru (vjerojatno KSET) odrzati bubnjarsku kliniku, otvoreno predavanje. Ulaz na kliniku ce biti 30 kn, a postojat ce i paket varijanta: klinika + koncert za 120 kn.
Line up:
Ian Paice (uk) - dr
Bernhard Welz (AUT) - dr
Robby T. Walsh (IRL) - voc
Martin Mondl (AUT) - bass
Christoph Koegler (AUT) - hammond
Kaitner Z. Doka (HR) - guit
MOram priznati da idem na koncert samo zato što se nadam da će eventualno izvoditi nešto iz Mark III ili Mark IV postave. POsebno iz Bolin faze. Nemam ništa protiv Mark II postave, ali to smo već 100 puta čuli. Jebeš Black Night i Smoke.
Suosnivac i koautor mnogih stvari Deep Purplea, bubnjar Ian Paice, odrzat ce sa svojim najboljim ucenikom Bernhardom Welzom u KSETu 27.5. u 14h skolu bubnjeva - bubnjarsku kliniku. Ulaz na kliniku je od 13:30 a cijena je 30 kn, a uz ulaznicu za koncert, cijena je 20 kn, dakle paket koncert+klinika=120 kn (odnosno, 119 )
..a aquaris je bio... ma koji je ono kreten gitarist, to je strašno. jedan od onih likova kaj se moraju isfuravat... a nije neki gitarist koji nešto vrijedi, uglavnom je napikavao po toj gitari i još nas je jednom naučio kak ibanez ima floyd rose.. al to već odavno znamo.. sola su mu dosadna i bez ikakve pozadine, bez nekakve koncepcije kaj hoće odsvirat, bolje ga zaboravit. ima mnogo boljih od njega, ne znam zašto se on uopće našao u tom bendu, totalno se ne uklapa među ostale članove koji uredno sviraju
ostatak benda je bio okej, bez pretencioznosti, uredno odsvirano baš kak to treba bit... bubnjari sve 5.. bilo je par finih dionica paicea i welza...
žal mi jedino klinike, 'bem ti faks i kolokvije i sve to skupa kad se tak nekaj desava u gradu...
Meni je ovo bilo bolje nego onaj jad na Velesajmu. Zašto? Zato jer Morse i Airey ne žele svirati dionice koje su svirali Blackmore i Lord. Ljudi žele dati nešto svoje. No Purpleovci su jaki velikim dijelom zbog njihovih solaža, pa kad jedan Morse koji je u osnovi metalski drkađija počne drkati meni to zvuči kao živi šit. Još kad vidim Gillana u Sai Baba odori i Glovera s gusarskom maramom smući mi se život.
S druge strane ovi balavanderi se ne libe skidati njihove solaže da zvuče gotovo doslovno skinute. Hammond je imao savršen zvuk. Pjevač je skinuo Gillana, a kako je mlađi, zvučao je bolje. Gitarist je skinuo Blackmorea, ali je kasnije popizdio. Nije izdržao i morao je izdrkati svoju jebenu metalsku dušu na vidjelo. Doduše valjda je to zato što mu se pokvario Strat, pa je sve morao odsvirati na Ibanezu (čini mi se). no sve u svemu bilo je jako dobro. Mistreated je izvedena gotovo briljantno. Šteta što nije bilo još nešto od te postave, ali dobro bar to. Doduše pjevač je odpjevao jedan stih Soldier Of Fortune. Mislim da im ne bi pala dlaka s glave da su je odsvirali.
dinguli kaže: Meni je ovo bilo bolje nego onaj jad na Velesajmu. Zašto? Zato jer Morse i Airey ne žele svirati dionice koje su svirali Blackmore i Lord. Ljudi žele dati nešto svoje. No Purpleovci su jaki velikim dijelom zbog njihovih solaža, pa kad jedan Morse koji je u osnovi metalski drkađija počne drkati meni to zvuči kao živi šit. Još kad vidim Gillana u Sai Baba odori i Glovera s gusarskom maramom smući mi se život.
S druge strane ovi balavanderi se ne libe skidati njihove solaže da zvuče gotovo doslovno skinute. Hammond je imao savršen zvuk. Pjevač je skinuo Gillana, a kako je mlađi, zvučao je bolje. Gitarist je skinuo Blackmorea, ali je kasnije popizdio. Nije izdržao i morao je izdrkati svoju jebenu metalsku dušu na vidjelo. Doduše valjda je to zato što mu se pokvario Strat, pa je sve morao odsvirati na Ibanezu (čini mi se). no sve u svemu bilo je jako dobro. Mistreated je izvedena gotovo briljantno. Šteta što nije bilo još nešto od te postave, ali dobro bar to. Doduše pjevač je odpjevao jedan stih Soldier Of Fortune. Mislim da im ne bi pala dlaka s glave da su je odsvirali.
Inace, potpisujem sve
Do rikavanja gitare/pojacala, savrsen koncert, poslije se sve malo pokvarilo, ukljucujuci i zvuk.