Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci
Korisničko ime
Lozinka

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.10.2009., 22:57   #1
Twin
Registrirani korisnik

Twin Avatar

Registracija: Feb 2008.
Noćno hranjenje

Nailazim na potpuno različite preporuke i ne znam kako postupiti.
Naime, moji dečki imaju sad gotovo 14 mjeseci i jedan još uvijek traži jesti noću. Normalno jede tijekom dana, a navečer obavezno popije Bebimil2 + keks ili čokolino, bez obzira na večeru. Nije to puno, popije između 120-180 ml, no svejedno se budi obavezno oko 2 za bocu. I već u 5-6 opet! Drugi ponekad niti ne popije mlijeko; večeras, recimo, samo čaj od šipka (inače vodu, ali imao je više stolica) jer je večerao zobenu kašicu. I on će tek oko 6-7 tražiti bocu.
Znam da ako su blizanci nisu identična djeca s identičnim potrebama, ali zaista mislim da mu netreba taj noćni obrok, odnosno obroci, samo ne znam što je gore - nastaviti dok sam ne prestane tražiti ili pustiti da palače u nadi da će prestati, a sve radi njegove dobrobiti. Iako, ne znam šta dobrog može proizaći iz plakanja, meni se srce kida onda...
Ima li tko sa sličnim iskustvom?
Odgovori s citatom
Old 11.10.2009., 23:03   #2
Death-of-Art
...

Death-of-Art Avatar

Registracija: Sep 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Death-of-Art
kak si ziher da on hoće jest?
možda hoće samo sok ili čaj?
nisi mu to probala dati?
Old 11.10.2009., 23:20   #3
Twin
Registrirani korisnik

Twin Avatar

ma jooooooooooj kak ne, prvo vodu dam (nisu ni jedan neš od soka ili čaja) i bude mir 5 min pa opet. sve isprobano. čovjek pojede halapljivo u snu bocu punu.
Odgovori s citatom
Old 11.10.2009., 23:30   #4
Death-of-Art
...

Death-of-Art Avatar

Registracija: Sep 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Death-of-Art
a kaj će jadno dijete. možda mu taj bebimil2 nije dovoljno "jak" i zasitan.

da probaš ono Hipp-ovo novo kaj se pije poslije godinu dana?

ili neko AD malo jače i zasitnije u kombinaciji s čokolinom?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 11.10.2009., 23:45   #5
Cattleya
Orchidmaniac

Cattleya Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Cattleya
Twin, nemam slično iskustvo, ali moja preporuka ti je da im ne daješ za večeru, tj. pred spavanje slatke obroke poput keksa ili keksolina, čokolina i sl. jer sadrže puno šećera od čega se drzo bude gladan. Sitost daju masnoće i složeni ugljikohidrati koji se dulje probavljaju. Po mojoj logici je bolja bočica mlijeka bez keksa ili lina.
Old 12.10.2009., 00:02   #6
pink5
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2007.
izbaci šećer,nama je idealna kombinacija zobene+7 corn i jogurt.
Može biti da mu je to i velika količina za večeru pa ga to muči noću.
pink5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2009., 00:04   #7
sijandraffm
Registrirani korisnik

sijandraffm Avatar

Registracija: Oct 2008.
moje osobno misljenje je da sa 14 mj. vise nije glad u pitanju nego navika.
ja bih postepeno nocnu bocu mijenjala za vodu, znaci svaki put veci dio vode a manji mlijeka, ali bas polako, tako da on i ne skuzi.

onda kad bude na vodi, ce ti vec biti lakse, mozes mu dati bocu kad krene spavat, i mislim da ce se nakon toga brzo odviknit i toga.
Old 12.10.2009., 08:09   #8
iva0404
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2009.
moj ima punih 18 mj pa još uvijek noću traži cicu i to nikad manje od 2 puta... doduše njemu je ta cica više navika i potvrda sigurnosti da sam ja kraj njega, a može biti da je i tvome bočica isto tako navika....
iva0404 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2009., 09:17   #9
gogiva
kazi kako dalje kad....

Registracija: Oct 2006.
moja isto ima 18 mjeseci i bocu preko noci ...vise ni ne reagiram na to ..iskreno neznam kako da je se rijesim ali ona je jedina utjeha za noc ...probala sam i da ju ja utjesim i caj i vodu ali smao mlijeko pali i to je to ....
jedno vrijeme je spavala cijelu noc hm to je bilo u dobi od nekih 13 do 16 mjeseci i onda smo se radi zubiju vratili na bocu ....dok su zubi letili van nis nije pomagalo osim boce mlijeka ....sada isto jurcaju trojke van i opet je boca ak ne dobi boxu sjedne u kimbiju i melje "boca,boca,boca"pa to predje u pjesmu i dok ne dobije bocu nema spavanja .....dobije bocu legne natrag u krevet i kaze "Noc"....neki put je to jednom u noci a neki put i do tri puta do jutra ....
neznam kada cemo je se rijesiti ..valjda kada izbiju svi zubi ....
gogiva is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2009., 11:23   #10
nemam pojma
Registrirani korisnik

nemam pojma Avatar

Registracija: Aug 2008.
Quote:
Twin kaže: Pogledaj post
Nailazim na potpuno različite preporuke i ne znam kako postupiti.
Naime, moji dečki imaju sad gotovo 14 mjeseci i jedan još uvijek traži jesti noću. Normalno jede tijekom dana, a navečer obavezno popije Bebimil2 + keks ili čokolino, bez obzira na večeru. Nije to puno, popije između 120-180 ml, no svejedno se budi obavezno oko 2 za bocu. I već u 5-6 opet! Drugi ponekad niti ne popije mlijeko; večeras, recimo, samo čaj od šipka (inače vodu, ali imao je više stolica) jer je večerao zobenu kašicu. I on će tek oko 6-7 tražiti bocu.
Znam da ako su blizanci nisu identična djeca s identičnim potrebama, ali zaista mislim da mu netreba taj noćni obrok, odnosno obroci, samo ne znam što je gore - nastaviti dok sam ne prestane tražiti ili pustiti da palače u nadi da će prestati, a sve radi njegove dobrobiti. Iako, ne znam šta dobrog može proizaći iz plakanja, meni se srce kida onda...
Ima li tko sa sličnim iskustvom?

Bez obzira što ću sad dobiti kritiku sa svih strana (and I don't care ), moje iskustvo je ovakvo:

Naša mala ima 3,5 godine i još uvijek pije 2 bočice čokolina po noći, jednu nakon što zaspe, jednu pred jutro. Ako ne popije ovu nakon zaspivanja, oko 1-2 je buđenje s povicima "Ja sam glaaadnaaaa" . Preko dana normalno jede, ima normalnu kilažu, zdrave zubiće i ne namjeravam joj to ukinuti dok sama ne odluči. Uostalom, kod nas je to genetski - mm je pio griz na flašicu po noći do drugog polugodišta prvog razreda .

Pusti dijete nek jede, nije to čokolino baš takav bauk
Old 12.10.2009., 12:24   #11
alapača
angry bird

alapača Avatar

Registracija: Feb 2006.
Quote:
iva0404 kaže: Pogledaj post
moj ima punih 18 mj pa još uvijek noću traži cicu i to nikad manje od 2 puta... doduše njemu je ta cica više navika i potvrda sigurnosti da sam ja kraj njega, a može biti da je i tvome bočica isto tako navika....
Quote:
gogiva kaže: Pogledaj post
moja isto ima 18 mjeseci i bocu preko noci ...
i ja mislim da je to navika, ili traže pažnju... mojoj princezi to ne treba, ona je odrasla (ima 16 mjeseci)
(ona kad se probudi u 2 ujutro traži kruha i pekmeza )

nemam pojma, i moji su stričevi dugo cugali te boce, i moja mama priča kak ju je natezala do škole... ni ja se ne bih time zamarala
ma bitno mi je da je zdrava (a pritom mislim i s virusima ak treba) i da se normalno razvija - sve drugo su bapske priče
Old 12.10.2009., 12:31   #12
~Scarlet~
never back down

~Scarlet~ Avatar

Registracija: Sep 2009.
Od frendice mala navršila godinu dana i još uvijek se uredno budi u dva ujutro i popije cca 200 ml mlijeka. Njoj je patronažna rekla da ako može da ju pusti da se isplače nekih 15-20 min, pa joj onda proba dati čaja ili ako neće mlijeka, ali malo, i neka tako svaku noć pomiče obrok za 15-20 min. A sad, jedino je problem slušati dernek u dva ujutro.
Old 12.10.2009., 12:37   #13
nemam pojma
Registrirani korisnik

nemam pojma Avatar

Quote:
alapača kaže: Pogledaj post
nemam pojma, i moji su stričevi dugo cugali te boce, i moja mama priča kak ju je natezala do škole... ni ja se ne bih time zamarala
ma bitno mi je da je zdrava (a pritom mislim i s virusima ak treba) i da se normalno razvija - sve drugo su bapske priče

i ja tako razmišljam ...al' najjače mi je kad se probudi i viče "ja sam glaaadnaaa!!" da ju neko sa strane čuje, rekao bi da ju ne hranimo ...ma ja mislim da je kod nje, konkretno, to način za "punjenje energije", jer ona ne staje cijeli dan, budi se pričajući i zaspiva pričajući, pjevajući, skačući , pa mora tu silnu potrošenu energiju nekako nadoknaditi
Old 12.10.2009., 23:09   #14
Twin
Registrirani korisnik

Twin Avatar

Baš mi je drago što ste podijelile svoja iskustva sa mnom. Nisam pobornik "puštanja djece da plaču", barem ne na taj način. Drugo kad preko dana kenjka bezveze... Meni se čini da njega ooooooopasno muče zubići . naime, nema još niti jednog s 14 mj! Sad kad mu izbije 6 odjednom, majko mila.... Jer, prije nije bilo problema, jeo je prije spavanja i tek oko 5.
Nije meni nikakva tlaka dat djetetu bocu, nego eto pitala sam jer mu želim najbolje, samo nisam bila najsigurnija što to jest.
I, da - zamjena za vodu NE PALI! Probali. Niti večera drugačija. A šta ću mu, vidim da ima takvih još pa mi je lakše.
Odgovori s citatom
Old 13.10.2009., 08:24   #15
nemam pojma
Registrirani korisnik

nemam pojma Avatar

Quote:
Twin kaže: Pogledaj post
Baš mi je drago što ste podijelile svoja iskustva sa mnom. Nisam pobornik "puštanja djece da plaču", barem ne na taj način. Drugo kad preko dana kenjka bezveze... Meni se čini da njega ooooooopasno muče zubići . naime, nema još niti jednog s 14 mj! Sad kad mu izbije 6 odjednom, majko mila.... Jer, prije nije bilo problema, jeo je prije spavanja i tek oko 5.
Nije meni nikakva tlaka dat djetetu bocu, nego eto pitala sam jer mu želim najbolje, samo nisam bila najsigurnija što to jest.
I, da - zamjena za vodu NE PALI! Probali. Niti večera drugačija. A šta ću mu, vidim da ima takvih još pa mi je lakše.
uf, jadan bit će vam veselo kad počnu izbijati jedan za drugim...moj sin je prvi dobio sa 10 mjeseci, a drugi sa 14 poslije toga su izlazili jedan za drugim, al' preživili smo
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja