Oprosti, moram te ovo pitati- da li je moguće da si malo "pukla" na to vjenčanje i djecu zato što su se svi oko tebe poudavali, rodili i ostalo?
Što ti znači vjenčanje sad i odmah ako ne mislite imati djecu?
Oprosti, ne želim zvučati grubo, ali malo mi ovo sve smrdi na to da je tebi bitno staviti prsten na prst.
Možda sam pukla DA. Kad gledaš i ne moram tražiti vjenčanje. Ne želim ni ja zvučati grubo ali da sam htjela prsten na ruci, mogla sam to na početku veze napraviti. Mogla sam prestati piti pilule i slučajno zatrudniti. Svašta sam mogla. Nisam. Nisam ga ni tražila vjenčanje u pravom smislu. Bila bi to tlaka za oboje. Njegovi nisu za našu vezu jer, nismo iste vjere, ja starija od njega, nemam fakultet, svojima ne može leđa okrenuti u punom smislu (niti sam ga to ikada zahtjevala, ne bih mu to dopustila), ipak su mu to roditelji)i da ne nabrajam. Sve to je još dodatna komplikacija. Zbog svega sam odavno već rekla da meni ne treba ništa spektakularno. Najminimalnije. Poznavajući njega on bi vjerovatno htio sve da obavi kako treba, crkva ( i na to sam mislila pristati da je tražio), 300 uzvanika, plesanje.... Prije nekog vremena je predložio "jednog dana" vjenčanje i to za uski krug prijatelja cruiser ship . Sam je gledao i tražio aranžmane...
Obzirom da smo skupa dugo, da me voli zašto me ne bi ženio? Sam je rekao da njemu vjenčanje i ne znači toliko koliko meni. Pa eto ako mu ne znači i ako mu je svejedno zašto ne?
Što god bio razlog, ako te ostavi, to neće biti zbog tvog dobra nego zbog njegovih vlastitih razloga.
Da.
Ostalo su priče za malu djecu & poprilično prozirni pokušaji da sebične razloge kamufliraš velikom žrtvom koju si voljan učiniti za partnerovo dobro.
Quote:
Morticia Addams kaže:
Reći ću ti što ja mislim o toj njegovoj "želji" da nema dijete i da ostane u nedefiniranoj vezi- mislim da jednostavno ne voli dovoljno svoju djevojku da bi baš sa njom to poželio.
Mislim da će s nekom eventualnom slijedećom sve to željeti.
Imam u obitelji takav slučaj, a i sama sam bila u sličnoj situaciji.
Ali treba li autorica teme baš to čuti u ovom trenutku?
Uostalom, to što njemu možda nije dovoljno stalo do nje znači li nužno da su njezini motivi ispravni?
Slažem se.
Been there, done that
Pizdekala sam oko zajedničkog života, a zatim oko braka i djece i to zato što sam bila prevelika kukavica da sjebem dugu vezu i povrijedim osobu koju sam voljela (ali ne dovoljno)
Na kraju smo, čekajući da se stvari riješe vremenom ili da ja napokon pronađem muda, povrijedili jedno drugo neusporedivo jače i baš onako lijepo zasrali stvar.
S mužem je sve to bilo lagano i prirodno (doduše, klince nemamo & nismo sigurni hoćemo li ih ikada imati - no, ako ništa drugo, sigurni smo da nismo sigurni )
Možda sam pukla DA. Kad gledaš i ne moram tražiti vjenčanje. Ne želim ni ja zvučati grubo ali da sam htjela prsten na ruci, mogla sam to na početku veze napraviti. Mogla sam prestati piti pilule i slučajno zatrudniti. Svašta sam mogla. Nisam. Nisam ga ni tražila vjenčanje u pravom smislu. Bila bi to tlaka za oboje. Njegovi nisu za našu vezu jer, nismo iste vjere, ja starija od njega, nemam fakultet, svojima ne može leđa okrenuti u punom smislu (niti sam ga to ikada zahtjevala, ne bih mu to dopustila), ipak su mu to roditelji)i da ne nabrajam. Sve to je još dodatna komplikacija. Zbog svega sam odavno već rekla da meni ne treba ništa spektakularno. Najminimalnije. Poznavajući njega on bi vjerovatno htio sve da obavi kako treba, crkva ( i na to sam mislila pristati da je tražio), 300 uzvanika, plesanje.... Prije nekog vremena je predložio "jednog dana" vjenčanje i to za uski krug prijatelja cruiser ship . Sam je gledao i tražio aranžmane...
Obzirom da smo skupa dugo, da me voli zašto me ne bi ženio? Sam je rekao da njemu vjenčanje i ne znači toliko koliko meni. Pa eto ako mu ne znači i ako mu je svejedno zašto ne?
Gle, djeluješ kao pametna žena, dakle i sama sve kužiš i znaš, zato i jesi toliko iznervirana i tužna oko svega.
Svega si svjesna.
Pitanje je samo imaš li snage otići iz toga prije nego što za tebe bude prekasno.
Netko ti je dobro napisao- on se zajebava zato što može, ima vremena i manevarskog prostora pred sobom.
Ali tebi je sad pravi trenutak da odlučiš želiš li pokušati s nekim drugim pronaći ljubav i sreću kakvu očekuješ i zaslužuješ ili ćeš provesti život u stalnom preispitivanju.
Jer čak da se sad i odluči oženiti, želiš li ti uistinu da to bude na takav način i na tvoje inzistiranje?
Mislim, ne bi li se uvijek pitala- zašto se on ustvari oženio za mene?
Ne znam, meni se takvi temelji ne čine dobrima za budući život.
Ali treba li autorica teme baš to čuti u ovom trenutku?
Uostalom, to što njemu možda nije dovoljno stalo do nje znači li nužno da su njezini motivi ispravni?
Točno tako mi moj razum i govori... Mislim da se malo uvrijedio kad sam mu sve to rekla što si napisala. Pogledao me i znam da je u tom trenu razmišljao na način "kako sam mu nakon toliko godina mogla uopće to i reći".
Možda ni sa moje strane nije ništa ispravno i zato on odlučuje. Olakšava sebi i kao olakšava meni.
Mrzim ovu situaciju u kojoj je svaka rečenica vezana za nas MOŽDA. I on je MOŽDA upotrijebio u zadnja dva dana milion puta.
Sve sam mu otvoreno rekla. On meni isto. Mislim da je jedino trenutno razumno rješenje da se pokupim i odem.
Onda sam se digla, zapalila i rekla ozbiljno i povišenim tonom da je glup šta sad on opet ide razmišljat, da ne zna jel bi pišao il kenjao i da je najbolje da pokupim prnje. Šutio je. Cijelu noć je opet nešto puhao, uzdisao i tako pa sam ga pogladila po glavi i rekla da se ne sekira, da će sve biti u redu, i da očito nismo jedno za drugo. Onda je onako malo ljutito rekao da šta sad ja njega tješim u stilu zašto sam dobra prema njemu. Onda mu rekoh neka se nađe sa nekim frendom i porazgovara o svemu, ne radi nas. Čisto radi sebe. Da olakša dušu, ipak je lakše kad sve sa nekim podjeliš a on je ovako malo zatvoreniji prema drugim ljudima...
Čuj, nakon svih postova mogu zaključiti samo jedno:
ti trebaš ostaviti njega i za svoje i za njegovo dobro.
Imam dojam da mu tek sad dolazi do glave. Ti želiš brak i djecu, on ne želi. Very simple.
On bi te ostavio (vrlo vjerovatno) ali nema muda. No hvata ga vjerovatno još veći strah da te može žešće zajebat pa te ostavit kad ćeš bit u sjebanoj dobi za imat djece, a on će si nać neku deset godina mlađu od tebe ili čak sebe.
Ono što on sad od tebe hoće izmamit ( a ti mu to pružaš šakom i kapom) je odobrenje da te sjebe. Jer, on ti je u startu rekao da on ne zna što želi, da možda neće htjet djecu, da sve ostane ovako kako je.... a do kad? Dok se ne predomisli. A kad se predomisli pa ode, imat ćeš krivit samo samu sebe jer si mu dopustila da te vesla okolo naokolo.
Mislim, ne bi li se uvijek pitala- zašto se on ustvari oženio za mene?
Ne znam, meni se takvi temelji ne čine dobrima za budući život.
Sve to i sama znam ali kao što pretpostavljaš sad ću reći ne želim nikog drugog . I u pravu si, da se odluči ženiti možda više to ne bi bilo to. Opet s druge strane ako se volimo i sve štima zašto bih se išta pitala. Možda ću biti solo godinama i nikad neću htjeti nekog drugog
Sve sam ja nešto tu "gurala" i bila razumna zadnja dva dana od kad je odlučio prekinuti. I sve ove godine strpljiva... Strpljivo sam čekala kad će se sjetiti mene oženiti bez obzira na djecu. Htjela sam da on sam to učini a ne jer sam mu ja to rekla. To sam jednom i pisala na temi S.O.S. pa sam dobila savjet da mu lijepo sve otvoreno kažem, da nema veze ako žensko napravi prvi korak. Meni je za to trebalo hrabrosti ali napravila sam ga. Opet ponavljam sve i samo zbog ljubavi koja je obostrana. On je to sve i znao bez da sam mu morala išta reći. U razgovoru u ova dva dana ispostavilo se da je valjda najveći razlog zašto me do sada nije zaprosio ipak dijete koje sam željela. Sinoć je valjda bio razlog njegovi roditelji i neke pizdarije iz prošlosti koje smo prebrodili, koje su davno iza nas i koje ne utiču na našu vezu. A tko će ga više znati.
U svakom slučaju ovih dana ću odseliti. Zanimalo me samo jeste li imali i što mislite o situaciji gdje dvoje slobodnih, pametnih , usudim se reći i odraslih ljudi nisu skupa iako se vole . Iako su imali zbilja kvalitetnu vezu koju mislim da ima malo tko.
Sve to i sama znam ali kao što pretpostavljaš sad ću reći ne želim nikog drugog . I u pravu si, da se odluči ženiti možda više to ne bi bilo to. Opet s druge strane ako se volimo i sve štima zašto bih se išta pitala.
Sve sam ja nešto tu "gurala" i bila razumna zadnja dva dana od kad je odlučio prekinuti. I sve ove godine strpljiva... Strpljivo sam čekala kad će se sjetiti mene oženiti bez obzira na djecu. Htjela sam da on sam to učini a ne jer sam mu ja to rekla. To sam jednom i pisala na temi S.O.S. pa sam dobila savjet da mu lijepo sve otvoreno kažem, da nema veze ako žensko napravi prvi korak. Meni je za to trebalo hrabrosti ali napravila sam ga. Opet ponavljam sve i samo zbog ljubavi koja je obostrana. On je to sve i znao bez da sam mu morala išta reći. U razgovoru u ova dva dana ispostavilo se da je valjda najveći razlog zašto me do sada nije zaprosio ipak dijete koje sam željela. Sinoć je valjda bio razlog njegovi roditelji i neke pizdarije iz prošlosti koje smo prebrodili, koje su davno iza nas i koje ne utiču na našu vezu. A tko će ga više znati.
Čekaj, oprosti...
Sad je, kad si ga stavila pred zid, počeo izvlačiti i prošlost i roditelje kao razlog zbog kojeg se ne bi trebali oženiti?
Da, i to je spomenuo sinoć Veli da mu je to sve komplicirano. Točno tu riječ je upotrijebio.
Kažem ćušpajz žešći
I sam je priznao da mu je košmar u glavi. Ne kužim ga baš ni po pitanju staraca. Za roditelje ga nije baš nešto briga, u nekim situacijama je bilo doslovno da ga boli ona stvar za njih. S druge strane ipak su kao i oni sada problem. Znam, ne možeš protiv roditelja, ne možeš ih maknuti iz svog života (niti bih htjela da se oni radi mene raziđu za sva vremena) ali jebem mu miša, mora biti neko rješenje. Pa i sama sam se znala rastužiti na njegove starce koji o sinu nekad vode računa , naročito kad sam ja u pitanju, a ostale dane imaju odnos ...čudan. I sam je znao reći "jedog dana" kad ćemo imati klinca nema šansi da ga damo starcima na čuvanje. Dakle, on vidi svu situaciju ali eto očito nema izlaza
Da, i to je spomenuo sinoć Veli da mu je to sve komplicirano. Točno tu riječ je upotrijebio.
Kažem ćušpajz žešći
I sam je priznao da mu je košmar u glavi. Ne kužim ga baš ni po pitanju staraca. Za roditelje ga nije baš nešto briga, u nekim situacijama je bilo doslovno da ga boli ona stvar za njih. S druge strane ipak su kao i oni sada problem. Znam, ne možeš protiv roditelja, ne možeš ih maknuti iz svog života (niti bih htjela da se oni radi mene raziđu za sva vremena) ali jebem mu miša, mora biti neko rješenje. Pa i sama sam se znala rastužiti na njegove starce koji o sinu nekad vode računa , naročito kad sam ja u pitanju, a ostale dane imaju odnos ...čudan. I sam je znao reći "jedog dana" kad ćemo imati klinca nema šansi da ga damo starcima na čuvanje. Dakle, on vidi svu situaciju ali eto očito nema izlaza
Zar ti ne uviđaš da on samo traži izgovore?
Izgovori, izgovori, izgovori... Uvjeti, uvjeti, uvjeti...
Sve, baš sve samo da se ne bi morao dublje i ozbiljnje vezati za tebe.
Uistinu mi je žao, ali on tebe ne voli, to uopće nije upitno.
Evo, kladila bih se da će, ukoliko ti ne prekineš s njim on to učiniti u dogledno vrijeme.
A kaj se tiče djece, znam po sebi kad sam bila u vezi za koju sam znala da to nije to, bila bi se zaklela da nikad, nikad u životu neću imati djecu.
Sad već malo drugačije razmišljam...
Ista stvar kod mene.
Također, onaj drugi slučaj koji sam spomenula... Muškarac, 7 godina u vezi, ona ga forsa na brak, dijete, on ju uvjerava kako to nije za njega, kako ne želi dijete NIKAD, kako je brak i tako sranje i samo komad papira, uvjeren je da bi bio loš otac, izmotava se i od zajedničkog života... Što je najgore od svega, kaže da je i sam tad tako mislio, da nije to bilo prodavanje magle nego nije ni sam bio svjestan da je taj kronični bijeg od vezivanja poslijedica nedostatka emocija.
Uglavnom, prekidaju, par mjesci nakon toga upoznaje novu, u roku od godine dana je s njom u braku, preselio se u drugi grad zbog nje, itd...
Također, onaj drugi slučaj koji sam spomenula... Muškarac, 7 godina u vezi, ona ga forsa na brak, dijete, on ju uvjerava kako to nije za njega, kako ne želi dijete NIKAD, kako je brak i tako sranje i samo komad papira, uvjeren je da bi bio loš otac, izmotava se i od zajedničkog života... Što je najgore od svega, kaže da je i sam tad tako mislio, da nije to bilo prodavanje magle nego nije ni sam bio svjestan da je taj kronični bijeg od vezivanja poslijedica nedostatka emocija.
Uglavnom, prekidaju, par mjesci nakon toga upoznaje novu, u roku od godine dana je s njom u braku, preselio se u drugi grad zbog nje, itd...
Ovakvih sličnih primjera imam i ja u svojoj okolini.
Pa čak i jedan od mojih bivših... on nije bio za ozbiljnu vezu pa smo prekinuli. Godinu dana nakon toga je već bio vjenčan.
Ja jednostavno nisam bila ta. A on to ni sebi ni meni nije znao tako protumačiti.
A šta ću , nemam nekog izbora
Ali... znaj da je teško. Sjetim se svih naših 7 godina, od prvog dana do danas. Puno je to zajedničkih dana. U puno stvari sam postala i bolja osoba radi njega (iako on tvrdi da je obrnuto).
Skoro svaki dan bi se gnjavili u krevetu , svaki dan bi smo se jako zagrlili, škakljali, svaki dan bi on ili ja pjevali po stanu (a to očajno zvuči ). Radimo non stop i na večer jedva bih čekala da ga vidim jer sam ga poželila. Kad je dva puta u ovih 7 godina išao na put svaki put bi mi donio nešto što će mi dobro doći ili što volim. Kada bih ja otišla na put od 2 dana do svojih, slao bi mi poruke da mu je tako bez veze bez mene i dosadno ili da mu se digo i da požurim doma Sramota me reći ali po meni odličnog sexa je bilo jako često sve mi neugodno i reći Uvijek mi skoro kupi na pumpi neku pizdariju za auto koja miriše (to obožavam) ili čokoladicu ili u mc donaldsu glupost. Kad bi smo trebali otići na neku svečanost on je bio moj fešn guru (ima ukus čudo!), kad ne bi imala torbicu uz cijeli stajling nije mu bilo mrsko, dok sebi gleda obleku, kupiti i meni torbicu, samo da mi paše, cijena mu nije bila bitna- samo da sam sretna , da lijepo u skladu izgledamo i da požurimo doma. Kad smo birali namještaj nekako uvijek se za iste stvari zakačimo, iste stvari nam lijepe. Doma smo nekakve postupke ljudi iz društva skoro isto komentirali pa ih ili osuđivali ili ismijavali ali da nitko ne zna. Kad bih bila u banani uvijek bi me oraspoložio. Zahvaljujući njemu prebrodila sam težak i veliki gubitak jednog roditelja prije par godina. Mislim da njega nije bilo i ja bi odavno bila pod zemljom. Divio bi se mojim geliranim noktićima, dirao bi ih po površini i bio sretan jer sam ja sretna. Na nogama bi ih znao i poljubiti (naravno vikala bih fuj ali bi govorio ništa nije fuj što je od mene). I ja sam njemu ljubila stopala jer mi je najslađi i najljepši na svijetu. Sretna sam bila kad mu tenisice, trenirku ili hrpu čarapa kupim jer on kao nema vremena (šoping i gužve su mu tlaka). Sretna sam bila kad bi me nešto tražio ili kad bi bio u problemu, što mu mogu pomoći i riješiti problem jer kod mene nema nikada riječi NE i da se nešto ne može riješiti. Sretna sam što on ima svu robu ispeglanu i složenu dok je moje sve neopeglano Sretna sam bila jer bi uvijek meni prvoj javio ako mu se nešto dobro ili loše desi. Uvijek smo u jedno drugom imali podršku. AKo je nešto htio većina njegovih bližih (i roditelja) bi mu često rekli "nemoj" , zato bih ja uvijek bila na njegovoj strani i govorila da ne sluša druge nego samo sebe i svoje srce. Kada bi smo se nešto posvađali i svađa traje pune 2 min. ili kad on povisi glas počnem se smijati jer je sav tada sladak. Čuti povišen glas od flegma osobe wow Kad bi bio ljut na mamu zbog nečega i kad bi povisio glas na nju sa strane bih mu vikala da se smiri a kasnije bi dobio i jezikovu juhu jer se sa mamom tako razgovara. Onda bi se valjda malo zamislio i pokušao naći opravdanje zašto takav ton. Naravno uvijek bi on našao razlog zašto Sretni smo bili kad bi se smao zagrlili i šutili. Nešto predivno...
I svi su mi govori kako smo lijep par a neki su vjerovatno i zavidjeli . Ja bila sva ponosna jer sam nam dala šansu. U početku svi su govorili šta će ti balavac, dođe ti pod pritiskom drugih da ih i poslušaš ali nisam. Iz dana u dan naša ljubav je bila sve čvršća.
Zadnje uređivanje mirna292 : 21.10.2009. at 14:29.
Ovakvih sličnih primjera imam i ja u svojoj okolini.
Pa čak i jedan od mojih bivših... on nije bio za ozbiljnu vezu pa smo prekinuli. Godinu dana nakon toga je već bio vjenčan.
Ja jednostavno nisam bila ta. A on to ni sebi ni meni nije znao tako protumačiti.
Tako je, ne znači da je ta "druga" bolja od tebe odnosno od osobe s kojom se netko ne želi oženiti.
To nema veze s osobom nego sa emocijama, a kao što svi znamo ljubav se (na žalost) ne može zaslužiti dobrotom ili nekim kvalitetama.
A on mi se cini....... pa upravo onako kako je netkom rekao: da bukvalno trazi dozvolu da te zajebe. Ono: da bude jeben i ostane posten, da prostite na vulgarnosti.
TI SI TU da mu se suprotstavis u tim teatralnim i manipulativnim glupostima.
If it walks lik a duck, talks lik a duck, than IT'S A DUCK!
So name it that way, a nemoj smisljat raznorazne velikodusne izlike tipa "najbolje je za tebe"
I sve sto mogu reci je da potpisujem Gondomirku i Morticiju.
Zadnje uređivanje Marica Carica : 21.10.2009. at 14:34.
Hajde da stanemo na loptu...
Ovo sve što si napisala zvuči jako lijepo i iskreno i možda stvarno nije u pitanju nedostatak emocija nego jednostavno dečko od 28 godina još nije spreman na obitelj.
Imaš li volje, želje i strpljenja čekati još nekoliko godina da vidiš kako će to završiti?
Quote:
mirna292 kaže:
Bi ste li mogli ostaviti osobu, koju volite najvise na svijetu, za "njeno/njegovo" dobro? iako znate da cete oboje patiti i biti nesretni jedno bez drugog
da
mislila sam i ne obrazlagati ali čini se morat ću...
joj.....ovo pitanje nije dobro postavljeno. bar ne kako razvoj situacije ide dalje.
ali ja to gledam i ovako: u dogovoru s tobom zasto ne bi prekinuli ako on smatra da nije spreman, a s druge strane shvaća da bi ti htjela stepenicu više, zeliš brak, djecu.....on (još) ne i ne zeli te ostaviti bez onog sto bi ti donijelo sreću u zivotu i što ti zelis svim srcem.
zasto zarobiti onog kog voliš? zelis mu pruziti najviše sto mozes pa makar to značilo prekid.
nije li to ljubav? muškarci razmisljaju na malo drugi način. mozda nama čudan, ali takav je.
i nije on tebe ostavio i završena priča, već ti je u razgovoru dao tu mogućnost.
Imaš li volje, želje i strpljenja čekati još nekoliko godina da vidiš kako će to završiti?
ne znam: da meni sa sadasnjim iskustvom netko dodje s ovakvim nebulozama, na smrt bih se uvrijedila
okrenula na peti i otisla
prekinula svaki (ali bas svaki) kontakt (tzv. cisti rez)
ne pricam gluposti
(iz izkustva)
mirna imas PP
ženi otkucava biološki sat, a on može dijete napraviti narednih 30 godina. ona će umrijeti, a da joj se nikada neće ostvariti želja, a on će se možda u međuvremenu predomisliti i nekoj mlađoj napraviti 3 sina i 4 curice.