Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.10.2009., 20:03   #1
Komar22
F.U.B.A.R.

Komar22 Avatar

Registracija: Dec 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Komar22
Zakon o snazi na graničnim prijelazima

Zanima me da li na graničnim prijelazima, recimo ako idete u sloveniju ili obrnuto da li vas zezaju na granici ako imate jači auto nego smijete voziti?
Komar22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2009., 20:50   #2
frANZi50
Registrirani korisnik

frANZi50 Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
komar20 kaže: Pogledaj post
Zanima me da li na graničnim prijelazima, recimo ako idete u sloveniju ili obrnuto da li vas zezaju na granici ako imate jači auto nego smijete voziti?
Da, naši znaju zezat.
frANZi50 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 00:18   #3
djanikeda
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2008.
Quote:
frANZi50 kaže: Pogledaj post
Da, naši znaju zezat.
nikad problema nisam imao.
samo kazem da sam auto kupio prije nego je taj zakon izasao i da mi nepada na pamet prodati ga radi toga, i uvijek upali.
djanikeda is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 09:55   #4
E30
Ante

E30 Avatar

Registracija: Sep 2009.
a mene je jednom samo pita kolko je to ks jer mu piše u kw
a neznan kad me zaustavilo ovi stariji policajci nebi niša al ovi mladi jebu tako ako ima više prijelaza gledaj da ideš na neki di je neki normalan čovik od 40-50 god

@djanikeda jel znas kad je taj zakon donesen ovo 75kw ?
E30 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 28.10.2009., 16:31   #5
Skrewdriver
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2008.
Novi zakon o 75 kw do 24 godine u 7-om mjesecu 2008.
Skrewdriver is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 16:38   #6
Hiperaktivo
Retardirani korisnik

Hiperaktivo Avatar

Registracija: Nov 2007.
išao 10-ak puta prek grane, imao 2 puta probleme....
oba puta me nisu pustili bez obzira na moja uvjeravanja i još se prijetili da ako se ne okrenem natraga da ću morat platiti 1000kn kazne...
i oba puta sam problem riješio tak da sam otišao na drugi granični prijelaz..
uglavnom stvarno su stoka, i ovi koji su donijeli zakon i ovi koji ga provode(neki.... možda njih 20%)...
Hiperaktivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 17:19   #7
klokan jura
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2008.
ja sam kaznu dobio zbog toga na garaničnom..
klokan jura is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 17:47   #8
E30
Ante

E30 Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
Hiperaktivo kaže: Pogledaj post
išao 10-ak puta prek grane, imao 2 puta probleme....
oba puta me nisu pustili bez obzira na moja uvjeravanja i još se prijetili da ako se ne okrenem natraga da ću morat platiti 1000kn kazne...
i oba puta sam problem riješio tak da sam otišao na drugi granični prijelaz..
uglavnom stvarno su stoka, i ovi koji su donijeli zakon i ovi koji ga provode(neki.... možda njih 20%)...
Provode ti ga većinom oni mladi nadrkani frustrirani od nejebice i dobili tek značku i idemo tražit dlaku u jaju većinom sam se susreo sa normalnim ljudima al stvarno ima i stoke

a zakon je još i totalno kretenski logičniji je prije bija onaj o 2 godine da imaš vozačku a ne ovo sranje prvi put sidneš u auto sa 25 god i onda moš od 300 konja a ovako položiš sa 18 i triba bi do 24-te pazit što voziš

Zadnje uređivanje E30 : 28.10.2009. at 17:55.
E30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 18:28   #9
Hiperaktivo
Retardirani korisnik

Hiperaktivo Avatar

Quote:
E30 kaže: Pogledaj post
Provode ti ga većinom oni mladi nadrkani frustrirani od nejebice i dobili tek značku i idemo tražit dlaku u jaju većinom sam se susreo sa normalnim ljudima al stvarno ima i stoke

a zakon je još i totalno kretenski logičniji je prije bija onaj o 2 godine da imaš vozačku a ne ovo sranje prvi put sidneš u auto sa 25 god i onda moš od 300 konja a ovako položiš sa 18 i triba bi do 24-te pazit što voziš
slažem se sa svim kaj si napisao

i ovo je živa istina da su najzajebaniji upravo ti mladi iskompleksirani policajci
a to da je zakon kretenski ne treba uopće niti komentirat...
npr. znam jednu žensku šta je položila sa 28 godina, svaki put sa njom u autu je bila avantura, nevjerojatno je opasan vozač a takvih primjeraka (i muških i ženskih da nebi bilo zabune) ima jako puno... i sad ona može vozit ferrari, a ja koji sam svaki dan na cesti, koristim stalno auto i imam stvarno dosta iskustva, dobar pregled situacije, dobre reflekse itd. ne mogu niti svoju alfu od jedva 115 ks, pa ko tu koga hebe...

al da nebi otišo skroz u off topic, autoru teme želim sreću jer nitko mu ne može dati konkretan odgovor dal će ga zajebavat na granici.. po zakonu ne bi smio vozit taj auto znači da niti ne bio smio prek granice, sve ovisi na kog će naletit (70% njih te vjerojatno neće ništa niti pitat vezano za to..)

inače imam prijatelja, 23 godine koji je uletio u neki posao i mora dosta često na sastanke u austriju i sloveniju... zadnji put ga isto nisu pustili tak da je cijeli cirkus morao izvest da pređe preko granice... došli su njegov stari i prijatelj od starog sa drugim autom, prijatelj od starog je sjeo sa tim mojim frendom u auto i prešo prek granice i onda malo poslije i stari da bi se na kraju nakon kaj su popili kavu stari i taj njegov prijatelj vratili u HR a ovaj je sa svojim autom otišao dalje....

uglavnom čisto sranje
Hiperaktivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 22:54   #10
Skrewdriver
Registrirani korisnik

Ne znam u cemu je problem s obzirom da je policija dobila naputak da po toj osnovi ne kažnjava one koji su položili po starom sistemu (gdje je mladi vozac bio samo prve 2 godine) jer sudovi to toleriraju i na žalbe odgovaraju rješenjima s oslobađanjem krivnje. Zasto su granicni prijelazi specificni po tome da ipak kaznjavaju? Nisu culi za naputak ili...?
U redu je ako je rijec o mladim vozacima koji su polozili po novom sistemu (otkako je ukinuta ona fora s 2 godine iskustva)
Skrewdriver is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 23:31   #11
Hiperaktivo
Retardirani korisnik

Hiperaktivo Avatar

Quote:
Skrewdriver kaže: Pogledaj post
Ne znam u cemu je problem s obzirom da je policija dobila naputak da po toj osnovi ne kažnjava one koji su položili po starom sistemu (gdje je mladi vozac bio samo prve 2 godine) jer sudovi to toleriraju i na žalbe odgovaraju rješenjima s oslobađanjem krivnje. Zasto su granicni prijelazi specificni po tome da ipak kaznjavaju? Nisu culi za naputak ili...?
U redu je ako je rijec o mladim vozacima koji su polozili po novom sistemu (otkako je ukinuta ona fora s 2 godine iskustva)
Misliš na one koji su položili do 7 mjeseca 2008. godine?

Ne znam kad su izdali taj naputak ali i mene i ovog frenda o kojemu sam pričao su hebali nedavno, on je položio 2007. godine a ja 2005....
Hiperaktivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 11:14   #12
bond007
Registrirani korisnik

bond007 Avatar

Registracija: Jul 2006.
Quote:
Hiperaktivo kaže: Pogledaj post
slažem se sa svim kaj si napisao

a to da je zakon kretenski ne treba uopće niti komentirat...
npr. znam jednu žensku šta je položila sa 28 godina, svaki put sa njom u autu je bila avantura, nevjerojatno je opasan vozač a takvih primjeraka (i muških i ženskih da nebi bilo zabune) ima jako puno... i sad ona može vozit ferrari, a ja koji sam svaki dan na cesti, koristim stalno auto i imam stvarno dosta iskustva, dobar pregled situacije, dobre reflekse itd.
ja imam jednog frenda koji je položio sa 26 godina i jednom ,samo jednom sam se vozila s njim, i nikad više. tip je prošao kroz čisto crveno 3 puta, ne staje na stop, nezna koja je glavna ,a koja sporedna cesta, ne primjećuje znakove, kad staje stane na sred ceste i onda tek gleda jel ide auto, ako uopće stane, jer uglavnom ništa ne primjećuje, sva sreća da nije naletio koji auto jer bi već bila ko zna gdje,auto je već slupao nakon tjedan dana kaj je položio..uglavnom užas...........
nema osjećaj za brzinu uopće, ne gleda kojom brzinom vozi, samo nabije gas i vozi 100, 120, bez obzira kaj je ograničenje 50, nema osjećaj nikakav, i onda naglo koči, samo kaj ne izletim kroz prozor.
to smo se vozili sat vremena s njim, i ja sam se tresla cijeli put da negdje ne sleti s ceste i da se ne zabije u nekog, stalno mu govorim kaj da radi ,i da nisam intervenirala sa svojim prijedlozima, mislim da bi odavno bili six feet under. čovjek nezna ni krenut u prvoj,uvijek mu se ugasi auto, a da ne govorim o trzanju prilikom promjene brzina, a po zakonu može vozit najjači auto, i da ga ima mislim da bi odmah ubio nekoga.

a ja imam već 3 godine iskustva, i po zakonu nemogu voziti auto jači od 75 kw, a ja hoću kupiti onaj koji ima više od 75 kw, znači moram pričekat još 3 godine.... a ovi koji nemaju pojma o vožnji i opasni su za okolinu voze kaj hoće,samo zato jer imaju više od 24 god.
prvo me zahvatio onaj zakon sa probom vozačkom i zabrana upravljanja vozilom između 23 h i 5 h, onda sam se poveselila kak sam odradila te 2 godine, i onda nakon 3 mjeseca opet novi zakon, koji opet mene zahvaća.

očito sam ja kriva što sam položila s 18 god.....

Zadnje uređivanje bond007 : 29.10.2009. at 11:24.
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 11:39   #13
Skrewdriver
Registrirani korisnik

Drugi put pokušaj objasniti policajcu (koji se pravi glup) kako nema smisla pisati kaznu zbog naputka koje je dobila policija i tolerancije od strane sudova. Ako se i nakon pristojno izrecene obavijesti, policajac i dalje pravi glup, tada slobodno primi kaznu i piši žalbu za koju mogu garantirati da će biti uvažena. Ali koštati će te bezveze 10-ak kuna poštarine. Imam mlađeg brata koji se nalazi u takvoj situaciji i po njegovom iskustvu svi policajci su dobro upoznati s naputkom, te ga nikad nisu gnjavili za kazne.

Al sad druga stvar, taj naputak neslužbeno se odnosi na one koji su položili 2006 godine ili prije - dakle odnosi se i na tebe. A što se tiće ovih koji su položili 2007 do 7 mjeseca 2008 na njih bi se trebao odnositi ovaj novi zakon, jer po starom zakonu a u trenutku uvođenja novog su i dalje bili mladi vozaci. No to sami policajci ne kuže baš pa vjerojatno kazne ne pišu niti takvima.

EDIT: ovo je odgovor za "Hiperaktivno"
Skrewdriver is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 13:48   #14
marq.fcb
Registrirani korisnik

marq.fcb Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Skrewdriver kaže: Pogledaj post
Ali koštati će te bezveze 10-ak kuna poštarine.
mislim da je oko 110kn sa biljezima, kak god okreneš mi smo na gubitku, sad ne znam dal vraćaju te pare ako dobiješ spor
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja