Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.10.2009., 19:45   #1
Najfiniji kolač iz djetinjstva - čupavci :)

S obzirom da jednostavno obožaaavam čupavce zamolila bih za jedan fini receptić, al ne klasični već neki da biskvit bude mekan i nešto rahliji pa da kuštravci (kako moja susjeda kaže ) budu svježi nešto duže ..

I jedno pitanje ..Što bi se dogodilo kada bi se od klasične čokoladne glazure koja inače sadrži čoksu, mlijeko, marg. i šećer stavi čoksa, šećer i recimo slatko vrhnje?
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2009., 19:50   #2
nebi bilo dobro jer bi bilo pregusto. slatko vrhnje se stavlja u glazuru za bečke kocke,pa se ona stvrdne

ako hoćeš,poslat ću ti ja recept na pm ali sutra. to je mamin recept i baš su takvi kakve ti hoćeš,biskvit je sočni a ne onah suh i tvrd!
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2009., 20:55   #3
Pa ja bih baš i htjela da čokolada bude malo tvrđa, makar kako kažeš, možda bi ipak bila malo pretvrda ..

U svakom slučaju, pošalji mi onda recept na pm thx ..
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 21:18   #4
Quote:
sunčica_zg kaže: Pogledaj post
Pa ja bih baš i htjela da čokolada bude malo tvrđa, makar kako kažeš, možda bi ipak bila malo pretvrda ..

U svakom slučaju, pošalji mi onda recept na pm thx ..
eh.....sorry nisam stigla danas jer sam imala frku s malim.....jel problem da ti natipkam ujutro na pm,uvalim dijete dedi pa ti napišem
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 23:15   #5
zasto na pm, napisi tu pa da svi probamo
__________________
Plastic Jesus shelters me - for His head comes off, you see. He's hollow, and I use Him for a flask.
Plastic Jesus, plastic Jesus, riding on the dashboard of my car... Plastic Jesus is a holy bar!
PrittPen is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 06:20   #6
aj može i tako
evo za cca sat-dva napišem jer mi dijete nori po kući...
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 14:01   #7
evo mamin recept:

ČUPAVCI

30 dkg brašna
1 prašak za pecivo
5 dkg margarina
25 dkg šećera
2 jaja
2 dcl mlijeka
1 vanilin šećer

Jaja,vanilin šećer,i šećer umutiti zajedno. dodati margarin,PZP,brašni,mlijeko.



2 dcl mlijeka+ cca 1 dcl vode
10 dkg margarina
20 dkg čokolade za kuihanje(preporučam dorinu)
25 dkg šećera
to su sastojci za čokoladu u koju se umaču čupavci.

e sad,meni je mama rekla da je jako bitno da kad se radi biskvit,da se stavlja redom kako je napisano. zašto-ne znam. a ja inače radim tako da biskvit dok je još vruć ispikam čačkalicom pa malo čokolade uđe i unutra

čupavce umakati u ohlađenu čokoladu naravno. uvaljati u kokos i voila!!!


e sad ću ti napisati recept za bečke kocke(tu ti ide sl.vrhnje i meni je to preeefino!!)

BEČKE KOCKE

6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
3 žlice kakaa
6 bjelanjaka(snijeg)

ZA PRELJEV: 25 dkg čokolade
1/2 L slatkog vrhnja


1. biskvit umutiti redom kao na popisu
2.pleh za pečenje nauljite ali samo dno,ne po rubovima
3.čokoladu i sl.vrhnje kuhajte dok se čokolada ne otopi i počne zgrušavati( ciljajte da taj preljev bude gotov kad i biskvit)
4.VRUĆI preljev preliti preko VRUĆEG biskvita
5.ohladiti


meni su te bečke kocke
jako često ih radim i pleh ode isti dan

ako nije ispalo kako sam opisala,onda nekaj krivo radite!


DOBAR TEK!!!
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 20:26   #8
puuuno hvala ..probat ću i jedno i drugo ..bečke kocke pogotovo!čine mi se baš fine
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 02:08   #9
A na koliko se C peče, i koliko dugo? (Mogu to ić uspoređivat s nekim sličnim tijestom i improvizirat, al lakše mi je pitat ovdje one koji su radili...)
__________________
Ljudi se sekiraju oko fakulteta, ubijaju se zbog nesretnih ljubavi, lome se od teškog posla, ratuju i pogibaju u ratovima, tuguju zbog svega i svačega....
A ja evo sjedim i sat vremena tražim gdje je početak selotejpa...
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 06:05   #10
Quote:
Špranja kaže: Pogledaj post
A na koliko se C peče, i koliko dugo? (Mogu to ić uspoređivat s nekim sličnim tijestom i improvizirat, al lakše mi je pitat ovdje one koji su radili...)
eh sad......moj šparet iz staljinovog doba nema stupnjeve na onim gumbićima nego brojeve(kao jačinu) 1-8. ja stavim između 7 i 8 a vrijeme ne znam jer to već rutinski radim

provjeriš sa vilicom ili čačkalicom kad vidiš da je pri kraju
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 19:57   #11
@sunčica

pa dobro jesi ti napravila te čupavce više???
daj da probamo!!!!
ja planiram sutra....ak nađem vremena....
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2009., 23:45   #12
hehehehehe da napravila!već sam ih i pojela, skoro sama cijeli protvan ..i bili su mrak ..sad kad malo razmislim, tu pričam kak bi htjela
da čim duže ostanu svježi, a ja ih slistim za dva dana ..pol ih pojedem samo dok ih umačem u čokoladu i kokos

hvala još jednom na receptu
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2009., 12:17   #13
aj baš mi je drago da ti je uspjelo!!!

i ja sam napravila onaj dan i eno još ima 5 kockica u frižideru jer me zub hebe već 4 dana
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2009., 19:24   #14
heheheheh i mene je isto zezao zub tih dana kada sam ih spekla, ali nisam mogla odoljeti pa sam žvakala na drugu stranu
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 16:47.