Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.10.2009., 19:45   #1
sunčica_zg
Registrirani korisnik
 
sunčica_zg Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 1,505
Najfiniji kolač iz djetinjstva - čupavci :)

S obzirom da jednostavno obožaaavam čupavce zamolila bih za jedan fini receptić, al ne klasični već neki da biskvit bude mekan i nešto rahliji pa da kuštravci (kako moja susjeda kaže ) budu svježi nešto duže ..

I jedno pitanje ..Što bi se dogodilo kada bi se od klasične čokoladne glazure koja inače sadrži čoksu, mlijeko, marg. i šećer stavi čoksa, šećer i recimo slatko vrhnje?
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2009., 19:50   #2
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
nebi bilo dobro jer bi bilo pregusto. slatko vrhnje se stavlja u glazuru za bečke kocke,pa se ona stvrdne

ako hoćeš,poslat ću ti ja recept na pm ali sutra. to je mamin recept i baš su takvi kakve ti hoćeš,biskvit je sočni a ne onah suh i tvrd!
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2009., 20:55   #3
sunčica_zg
Registrirani korisnik
 
sunčica_zg Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 1,505
Pa ja bih baš i htjela da čokolada bude malo tvrđa, makar kako kažeš, možda bi ipak bila malo pretvrda ..

U svakom slučaju, pošalji mi onda recept na pm thx ..
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2009., 21:18   #4
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
Quote:
sunčica_zg kaže: Pogledaj post
Pa ja bih baš i htjela da čokolada bude malo tvrđa, makar kako kažeš, možda bi ipak bila malo pretvrda ..

U svakom slučaju, pošalji mi onda recept na pm thx ..
eh.....sorry nisam stigla danas jer sam imala frku s malim.....jel problem da ti natipkam ujutro na pm,uvalim dijete dedi pa ti napišem
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 28.10.2009., 23:15   #5
PrittPen
25% bitch
 
PrittPen Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: shofershajba!
Postova: 6,559
Pošalji poruku preko ICQ korisniku PrittPen
zasto na pm, napisi tu pa da svi probamo
__________________
Plastic Jesus shelters me - for His head comes off, you see. He's hollow, and I use Him for a flask.
Plastic Jesus, plastic Jesus, riding on the dashboard of my car... Plastic Jesus is a holy bar!
PrittPen is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 06:20   #6
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
aj može i tako
evo za cca sat-dva napišem jer mi dijete nori po kući...
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 14:01   #7
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
evo mamin recept:

ČUPAVCI

30 dkg brašna
1 prašak za pecivo
5 dkg margarina
25 dkg šećera
2 jaja
2 dcl mlijeka
1 vanilin šećer

Jaja,vanilin šećer,i šećer umutiti zajedno. dodati margarin,PZP,brašni,mlijeko.



2 dcl mlijeka+ cca 1 dcl vode
10 dkg margarina
20 dkg čokolade za kuihanje(preporučam dorinu)
25 dkg šećera
to su sastojci za čokoladu u koju se umaču čupavci.

e sad,meni je mama rekla da je jako bitno da kad se radi biskvit,da se stavlja redom kako je napisano. zašto-ne znam. a ja inače radim tako da biskvit dok je još vruć ispikam čačkalicom pa malo čokolade uđe i unutra

čupavce umakati u ohlađenu čokoladu naravno. uvaljati u kokos i voila!!!


e sad ću ti napisati recept za bečke kocke(tu ti ide sl.vrhnje i meni je to preeefino!!)

BEČKE KOCKE

6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
3 žlice kakaa
6 bjelanjaka(snijeg)

ZA PRELJEV: 25 dkg čokolade
1/2 L slatkog vrhnja


1. biskvit umutiti redom kao na popisu
2.pleh za pečenje nauljite ali samo dno,ne po rubovima
3.čokoladu i sl.vrhnje kuhajte dok se čokolada ne otopi i počne zgrušavati( ciljajte da taj preljev bude gotov kad i biskvit)
4.VRUĆI preljev preliti preko VRUĆEG biskvita
5.ohladiti


meni su te bečke kocke
jako često ih radim i pleh ode isti dan

ako nije ispalo kako sam opisala,onda nekaj krivo radite!


DOBAR TEK!!!
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2009., 20:26   #8
sunčica_zg
Registrirani korisnik
 
sunčica_zg Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 1,505
puuuno hvala ..probat ću i jedno i drugo ..bečke kocke pogotovo!čine mi se baš fine
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 02:08   #9
Špranja
pili li ga, pili
 
Špranja Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: na dnu ulice
Postova: 3,628
A na koliko se C peče, i koliko dugo? (Mogu to ić uspoređivat s nekim sličnim tijestom i improvizirat, al lakše mi je pitat ovdje one koji su radili...)
__________________
Kao primjer iznosim jedan ekstrem: najpoznatiji antioksidans je cijankalij, odnosno cijanovodična kiselina, koji toliko dobro zaustavlja oksidacijske procese u mozgu da izaziva trenutnu smrt.
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 06:05   #10
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
Quote:
Špranja kaže: Pogledaj post
A na koliko se C peče, i koliko dugo? (Mogu to ić uspoređivat s nekim sličnim tijestom i improvizirat, al lakše mi je pitat ovdje one koji su radili...)
eh sad......moj šparet iz staljinovog doba nema stupnjeve na onim gumbićima nego brojeve(kao jačinu) 1-8. ja stavim između 7 i 8 a vrijeme ne znam jer to već rutinski radim

provjeriš sa vilicom ili čačkalicom kad vidiš da je pri kraju
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2009., 19:57   #11
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
@sunčica

pa dobro jesi ti napravila te čupavce više???
daj da probamo!!!!
ja planiram sutra....ak nađem vremena....
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2009., 23:45   #12
sunčica_zg
Registrirani korisnik
 
sunčica_zg Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 1,505
hehehehehe da napravila!već sam ih i pojela, skoro sama cijeli protvan ..i bili su mrak ..sad kad malo razmislim, tu pričam kak bi htjela
da čim duže ostanu svježi, a ja ih slistim za dva dana ..pol ih pojedem samo dok ih umačem u čokoladu i kokos

hvala još jednom na receptu
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2009., 12:17   #13
Soon Li
Patrikova i Petrina mama!
 
Soon Li Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb!!!
Postova: 5,507
Pošalji poruku preko Skype korisniku Soon Li
aj baš mi je drago da ti je uspjelo!!!

i ja sam napravila onaj dan i eno još ima 5 kockica u frižideru jer me zub hebe već 4 dana
__________________
Patrik 17.01.2009. i Petra 06.12.2010.
Soon Li is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2009., 19:24   #14
sunčica_zg
Registrirani korisnik
 
sunčica_zg Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 1,505
heheheheh i mene je isto zezao zub tih dana kada sam ih spekla, ali nisam mogla odoljeti pa sam žvakala na drugu stranu
sunčica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 07:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger