10. Gdje naći krekirane aplikacije?
Najveća baza krekiranih aplikacija je
ovdje.
Ako na toj stranci ne možete naći neku aplikaciju, 99% je nećete naći nigdje drugdje.
Iako i tamo pišu cijene, one su samo informativnog karaktera.
11. Skinuo sam aplikaciju, ali je ne mogu instalirati- iTunes javlja nekakvu grešku...
iTunes ima provjeru originalnosti aplikacije.
Tako da ne dopušta sinkroniziranje krekiranih aplikacija.
Naravno, i to se da zaobići.
Slično kao i dekodiranje- uđite u Cydiu (čekajte da se učitaju sve gluposti, ako pita za update- napravite kompletan update), Manage, Sources, Edit, Add, upišite
http://cydia.hackulo.us i stisnite "Add Source".
Pičekajte koji trenutak dok potvrdi izvor, i sada možete nastaviti.
Stisnete na tab "Search", upišete AppSync (nađete za svoju verziju softwarea- Settings> General> About> Version- piše broj tipa 3.0 (7A341)) , instalirajte i restartajte (restart možda i nije potreban, ali ne može škoditi

).
To je to, sada možete instalirati krekirane aplikacije preko iTunesa.
Također možete skidati krekirane aplikacije izravno s mobitela (na mobitel).
Kada ste dodali
http://cydia.hackulo.us u Cydiu, potražite Installous i instalirajte.
Sada na springboardu imate ikonu Installousa, koji je zapravo optimizirana stranica napisana iznad (i ima opciju skidanja i instaliranja aplikacija, što se ne može u Safariju- bez patcha

).
Uđete, nađete što vas zanima, instalirate i aplikacija je u mobitelu.
Kod Installousa je kao i kod apptrackra (pošto je to zapravo ista stvar) prikazana cijena svake aplikacije- ali vi je opet besplatno skinete i ta cijena je informativna.
12. iPhone ima bluetooth, ali ne znam kako poslati sliku kao na svim ostalim (normalnim
) mobitelima...
"Zločesti" Apple je to onemogućio.
Da, imate bluetooth- a ne možete slati ništa preko njega.
Glavna namjena mu je spajanje sa bluetooth slušalicama i ostalim bluetooth sustavima (autoradio i slično).
Kao i sve do sad, postoji način kako to srediti

Potreban je JB.
U Cyidi nađite iBluetooth.
Instalirajte i pokrenite.
Sama aplikacija je jednostavna za korištenje, ali samo je trial verzija besplatna.
Cijela verzija se plaća, a novac ide u svrhe kupnje nekog bluetooth stacka koji će omogućiti daleko bolje mogućnosti bluetootha na iPhoneu.
Tako da bi bilo lijepo da kupite, ako vam se sviđa i puno koristite.
(već sam dosadan s time, ali što ću kada je situacija takva- i za ne plaćanje iBluetootha postoji način

, ali to se sami snađite- pošto novac ide "za opće dobro").
13. iPhone ima GPS, ali kada pokrenem aplikaciju Maps- troše mi se novci...
Da, Maps aplikacija je odlična, koristi
Google Maps karte, ali je potrebna veza na internet kako bi aplikacija skinula dio karte područja na kojem se nalazite.
Jer, iPhone se prodaje u cijelom svijetu- pa ne mogu "nagurati" karte cijelog svijeta u mobitel, pa se zato moraju skidati trenutno potrebni dijelovi (vani je mobilni flat internet puno dostupniji nego kod nas u RH).... šmrc

Uglavnom, imate dvije opcije:
1) Instalirate neku navigacijsku aplikaciju- najpoznatije su
iGO My Way,
Sygic,
MobileNavigator (Navigon) i
TomTom.
Probao sam Navigon, Sygic i iGO i poredao bi ih (od najboljeg): iGO, Sygic, Navigon.
iGO i sada koristim i pokazao mi se najbolji spoj funkcionalnosti, pokrivenosti područja, jednostavnosti i točnosti.
Kao što sam već napisao, ne uzimajte to zdravo za gotovo, ako možete isprobajte više aplikacija pa odlučite.

Naravno, te aplikacije ne trebaju internet pošto imaju karte u sebi (zato su i "malo" već aplikacije).
Također, baterija (kao i kod svakog drugog mobitela) ne može dugo "izdržati" navigaciju- pa preporučam kupnju nekog auto punjača ako mislite češće koristiti iPhone kao navigaciju.
2) Ubacivanje
offline karata u Maps aplikaciju
To je meni draži način- jer većinom GPS koristim u Zagrebu (da živim tamo- ali se ponekad ne snalazim) i Maps je brža od bilo koje druge aplikacije za navigaciju. Naravno, nećete moći pretraživati kartu i prikazivati rutu (jer je za to potreban internet).
Postupak ubacivanja je objašnjen
ovdje (malo je kompliciranije, pa mi se ne da prevoditi i pisati ovdje ponovno).
14. Kako ubaciti titlove na film za mobitel?
Skinete program Format Factory.
Instalirate (Next> Install> Next> Finish, također pazite da odznačite one gluposti koje vam želi instalirati- neki Softonic toolbar), pokrenete i po koracima radite:
1) Dovučete film (seriju/spot...) na glavni prozor programa i stisnete "Postavke" (po defaultu vam je program na Hrvatskom).
2) Stisnete "Apple iPhone & iPod", zatim "iPhone 480x320 MPEG4".
3) Sada ste odabrali format koji iPhone prihvaća, nakon toga u desnom dijelu prozora dođete na "Dodatni podnaslov"- proširite ga (+ lijevo od "Dodatni podnaslov") i stisnite na "Dodatni podnaslov (srt;ass;ssa;idx)". U desnom dijelu stisnete na 3 točkice i odaberete svoj podnaslov (iliti titl ) i stisnite "U redu" (i opet).
4) Stisnite F2 i odaberite mjesto na kojem želite dobiti novi film sa titlovima spreman za ubacivanje u iPhone (ponovno "U redu").
5) Sada samo stisnite "Počni" u godnjem dijelu programa i pričekajte da se završi pretvorba.
6) Prebacite video u iPhone i to je to.
------------------------------------------
Ne mogu se više sjetiti ničega bitnijeg... hm...
Zamislio sam ovo kao "čistu" temu, gdje bi bila odgovorena neka najčešća pitanja, a za ostala (ili detaljnije objašnjenje ovih napisanih) bi se postalo u temu
[iPhone Apple] Iskustva, mišljenja i komentari.
A, ako netko ima za dodati još koje pitanje- neka slobodno pošalje PM (ali, nemojte sad neka "specifičnija" pitanja- ja sam ovo zamislio kao popis onih pitanja koja se svakodnevno pojavljuju u gorenavedenoj temi).
Naravno, nemojte se ustručavati slati i neke prijedloge (tpa tutoriala koji bi vi napisali) ili ispravke (može i gramatičke

).
I molio bih sve one kojima će tutorial/FAQ pomoći ili naiđu na neki problem da mi
NE šalju PM sa dodatnim pitanjima, već da postaju u temu namijenjenu za to (ako pitanje i u njoj već nije odgovoreno).
Tako pomažete i drugima s istim pitanjem (i najvjerojatnije će vam se prije odogovoriti).
Hvala članu
Jozha20 na trudu i pomoći pisanja tutoriala za instalaciju i registraciju na iTunes

Njemu slobodno šaljite PM da mu platite piće, ako vam je pomogao