Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet > Hrvatski nogomet
Korisničko ime
Lozinka

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.05.2004., 07:05   #1
lambik
le chat zen

lambik Avatar

Registracija: Mar 2004.
Lokacija: zemlja piva, cokolade, przenih krumpirica, i stripova
Question Mali hrvatski klubovi

Ponekad se sjetim, a i ova prica o Cakovcu i Medjimurju me opet na to podsjetila, 'malih' klubova koji su jos ne tako davno igrali prvu hrvatsku ligu. Radnik Velika Gorica, Dubrava, Neretva Metkovic, Pazinka, onaj klub iz Stobreca kraj Splita (Primorac? )... Sto se dogodilo s njima? Potonuli u cetvrtu ligu, ili neki od njih naprosto prestali postojati? Kao sto se to (ako se ne varam) dogodilo Mladosti 127 iz Suhopolja, koja je jos prije nekoliko godina tukla Dinamo u Maksimiru... Tko zna, mozda ce Kamen Ingrad za par godina 'njihovim stopama'...?
Belisce, Segesta i Pomorac iz Kostrene su (npr.) u drugoj ligi, i ove sezone im je (svima) dobro islo. Ipak, nijedan nije izborio povratak u prvu ligu...
Old 15.05.2004., 12:41   #2
Baklja
Rasprodaja umjetnosti

Baklja Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
lambik kaže:
Kao sto se to (ako se ne varam) dogodilo Mladosti 127 iz Suhopolja, koja je jos prije nekoliko godina tukla Dinamo u Maksimiru...
Je, tukli su nas u Maksimiru 3:2 one sezone (96/97) kad smo ostavili Hajduka 21 bod iza sebe. Bio nam je to jedini poraz te sezone..

Najčudnija je bila sezona 1993/94 kad je prvi i jedini put u 1. HNL igralo 18 klubova!

Evo rezultata iz samo jednog (32.) kola te sezone:

Istra – Belišće 4:2
Hajduk – Radni 10:0
Segesta – Dubrava 5:1
Inker – Primorac 4:0
Dinamo – Dubrovnik 8:2
Osijek – Pazinka 11:1

A za Kamen Ingrad sumnjam da bu stopama Dubrave, Radnika ili nedajbože Mladosti 127.. Izgledaju mi daleko stabilniji nego ostali mali klubovi.. I Slaven Belupu su prognozirali ples jednu sezonu..
Old 15.05.2004., 13:02   #3
Zemljanin
Direktor u ostavci

Zemljanin Avatar

Registracija: Jan 2003.
Quote:
Baklja kaže:

Evo rezultata iz samo jednog (32.) kola te sezone:

Istra – Belišće 4:2
Hajduk – Radni 10:0
Segesta – Dubrava 5:1
Inker – Primorac 4:0
Dinamo – Dubrovnik 8:2
Osijek – Pazinka 11:1

A za Kamen Ingrad sumnjam da bu stopama Dubrave, Radnika ili nedajbože Mladosti 127.. Izgledaju mi daleko stabilniji nego ostali mali klubovi.. I Slaven Belupu su prognozirali ples jednu sezonu..

Gdje iscupa to kolo

Inace, ni ja ne vjerujem da ce Kamen stopama klubova - gubitnika... iako je malo nezgodno sto se cini da taj Kamen ovisi o jednome covjeku - sto mozda i nije bas najsjajnija solucija...

Spomenuti Slaven je kroz ove prvoligaske godine stasao u mozda i najsolventnijeg prvoligasa ali selekcija igraca i ozljede ove sezone nisu isli u prilog Koprivnicancima... A stigao je pokupiti i koji Intertoto bod, te dobiti Bastiu, Belenenses, Villu... Medjutim i u mladjim kategorijama popravljaju rezultate, a u pionirskoj konkurenciji su vice prvaci drzave (Zagreb prvak).
Ove godine su za Slaven nastupali i reprezentativci u mladjim kategorijama - Gal (ujedno i kapetan Slavena, U-21 repka), Vrucina, Vukojevic.
Old 15.05.2004., 13:11   #4
Galijun
Dammir !!!!!

Galijun Avatar

Registracija: Jun 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Galijun
Kamen Ingrad i Slaven Belupo sigurno neće stopama Mladosti 127, Neretve i ostalih takvih jer imaju nekog tko stoji iza njih - netko jak. Kamen Ingrad ima koncern Zec iza sebe, a Slaven Belupo ima Belupo (mislim da im čak i Podravka pomaže).

Slaven Belupo je pokazao da je vrlo jak. Nije jednostavno izbaciti Bastiu, Belenenses, umalo dobiti Aston Villu, skoro iznenaditi Stuttgart...

Kamen Ingrad se treba potpuno afirmirati (iako zaista nisu imali sreće, imali su veliku šansu se održati među prvih 6).

Ma zapravo bi Hrvatska liga mogla i trebala biti vrlo vrlo dobra. Dinamo, Hajduk, Varteks, Osijek, Rijeka, Kamen Ingrad, Slaven Belupo su sve klubovi koji imaju velike potencijale, ali jebiga, kriminalci čine svoje.....
Galijun is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 15.05.2004., 13:39   #5
Serse
Forum je moj život

Serse Avatar

Registracija: Jan 2003.
Quote:
Baklja kaže:
Je, tukli su nas u Maksimiru 3:2 one sezone (96/97)
hattrick mirza golubica
Serse is offline  
Old 15.05.2004., 19:36   #6
robybaggio
Messija

robybaggio Avatar

Registracija: Feb 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku robybaggio
Quote:
Serse_Cosmi kaže:
hattrick mirza golubica
...koji je prije (ili poslije) bio u Dinamu i na prvom treningu slomio ključnu kost pokušavši izvesti škarice. Ah, da, NK Croatia je u to vrijeme izdavala nekakve Pog sličice na kojima su bile vrijednosti od 1 do 5 (za svakog igrača ovisno o kvaliteti). Mirza je jedini dobio 1 bod.
Old 15.05.2004., 21:59   #7
dikan
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2003.
minimum, najminimalniji minimum, za jednu sezonu u Prvoj HNL, osim ako igrači ne igraju mukte, iznosi 4.000 000,00 kn...

za jednu sezonu, naći toliki novac, i nije tako težak i nerješiv problem
a onda drugu sezonu moliš Boga da ispadneš iz lige....
Old 16.05.2004., 12:51   #8
MrBig
Registrirani korisnik

MrBig Avatar

Quote:
dikan kaže:
minimum, najminimalniji minimum, za jednu sezonu u Prvoj HNL, osim ako igrači ne igraju mukte, iznosi 4.000 000,00 kn...

za jednu sezonu, naći toliki novac, i nije tako težak i nerješiv problem
a onda drugu sezonu moliš Boga da ispadneš iz lige....
... da, a pošto druga liga i nije puno jeftinija neki klubovi ( financiski iscijeđeni igrajući koju sezonu u Prvoj HNL ) munjevito završe u regionalnim ligama.
Old 16.05.2004., 13:09   #9
Baklja
Rasprodaja umjetnosti

Baklja Avatar

Zato su Sesvete i odustale od 1. HNL u sezoni 2001./02. u koju su se plasirali.. Da izbjegnu sudbinu "izgubljenih" klubova.
Old 16.05.2004., 19:20   #10
Peyo
...As hope dies...

Peyo Avatar

Registracija: Apr 2004.
eto i pule 1856 tj bivšeg uljanika u 1. ligi. pobijedili na penale. Uvijek su bili iza istre ali su se svi istrini igrači "preselili" u uljanik tako da je praktički to ex-istra. Jedino nisu mogli i navijače kupit
To je po meni bed...jer bi ih bilo puno više..ali neka..možda se koji punkić sjeti da bi mogli oni navijat za pulu već kad skinjare za istru
Old 16.05.2004., 21:43   #11
grifone
Registrirani korisnik

Fino da se ponekad ljudi prisjete tih klubova. Cesto pogledam i tablice nizih liga, ne samo u Hrvatskoj. Drago mi je da se pomalo i vracaju neki klubovi koji su bili zamrli nakon rata. U Rijeci je tako npr. od jesenas opet aktivna Lokomotiva, pokupili su igrace ranga 3. lige i rasturaju u 2. zupanijskoj. I igraju na stadionu s umjetnom travom i 5 tisuca mjesta.
grifone is offline  
Old 16.05.2004., 22:10   #12
Galijun
Dammir !!!!!

Galijun Avatar

Registracija: Jun 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Galijun
Jel ta Lokomotiva nekad bila jaka? Šteta što nema profesionalizma više kod nas......jaooooo, a san mi je vidjeti našu ligu u rangu švicarske (iz dobro poznatih razloga neću reć austrijske ) ili češke koje su stvarno kvalitetne. Imaju svi kapacitet, svi mogu napunit stadion navijačima sam da žele.......
Galijun is offline  
Old 17.05.2004., 17:48   #13
kajjaznam
Registrirani korisnik

kajjaznam Avatar

Quote:
Jel ta Lokomotiva nekad bila jaka?
Čini mi se da je jednu ili dvije sezone odigrala i prvoj YU ligi.
kajjaznam is offline  
Old 17.05.2004., 20:44   #14
grifone
Registrirani korisnik

Ne, rijecka Lokomotiva nije nikad igrala u visokim rangovima. Prije su igrali na terenu sa sljakom dimenzija cca 95 x 55 m u dijelu grada Belveder a ovaj veci stadion je u stvari izgradila Ina jos 60-tih za svoj klub (tada su velike firme imale svoje klubove) a sada je vlasnik grad Rijeka koji ga je renovirao, postavio umjetnu travu itd. I prosjek gledatelja po utakmici je "normalnih" 100 – 150 ljudi. Inace tu treniraju mladji uzrasti Rijeke te jos neke manje momcadi, a utakmice igra i NK Zamet.
grifone is offline  
Old 19.05.2004., 21:44   #15
kajjaznam
Registrirani korisnik

kajjaznam Avatar

Zagrebačka Lokomotiva je igrala prvu YU ligu od 1947. do 1954./55. i sezonu 1956./57.
1952. bila je treća.

Još jedan zg klub je bio sudionik prve YU lige i to Trešnjevka od sezone 1963./64. do sezone 1965./66.
kajjaznam is offline  
Old 20.05.2004., 17:11   #16
pera_detlic
zaljubita 'tica

pera_detlic Avatar

Registracija: Nov 2003.
...ali zato od sledeće sezone u Prvoj Ligi SCG će biti 9 klubova iz Beograda...
pera_detlic is offline  
Old 22.05.2004., 10:51   #17
grifone
Registrirani korisnik

Quote:
pera_detlic kaže:
...ali zato od sledeće sezone u Prvoj Ligi SCG će biti 9 klubova iz Beograda...
To me podsjeca na Argentinu gdje Buenos Aires ima cini mi se 11 klubova u 1. ligi. Pa i London je znao imati 6-7 klubova u Premiershipu.
Ali zanima me kakvu podrsku imaju ti klubovi osim Zvezde i Partizana? Je li to po 200-300 fanatika ili nesto ozbiljnije? Recimo OFK Beograd, Rad itd., njih pamtim jos od prije.
grifone is offline  
Old 22.05.2004., 12:40   #18
pera_detlic
zaljubita 'tica

pera_detlic Avatar

Registracija: Nov 2003.
Quote:
grifone kaže:
To me podsjeca na Argentinu gdje Buenos Aires ima cini mi se 11 klubova u 1. ligi. Pa i London je znao imati 6-7 klubova u Premiershipu.
Ali zanima me kakvu podrsku imaju ti klubovi osim Zvezde i Partizana? Je li to po 200-300 fanatika ili nesto ozbiljnije? Recimo OFK Beograd, Rad itd., njih pamtim jos od prije.
Svi beogradski klubovi imaju svoje pristalice (od najnižeg ranga, pa do navišeg), a većina ima i navijače i to poprilično vatrene... Romantičari su i dalje popularni, ali su prestali biti agresivni... Obilić ima ponešto pristalica, ali svi oni dolaze na utakmice da bi videli Cecu Što se tiče Rada, on i Čukarički su prošle sezone ispali iz Prve lige i upali u istu Drugu ligu Zapad. Kako stvari stoje, sledeće sezone će u Prvoj ligi igrati Čukarički, a Rad će čekati šansu sledeće sezone.
United Force (navijači Rada) su brojniji i gori nego ikad. Prave pizdarije po celoj Srbiji (najgore je bilo u Novom Pazaru). Pošto živim na Banjici imao sam par puta prilike da se susretnem sa navijačima Rada i nije mi bilo prijatno To be honest, više se plašim Radovaca nego Grobara
pera_detlic is offline  
Old 22.05.2004., 12:47   #19
bluntman
povratnik u pokušaju

Registracija: May 2003.
Quote:
pera_detlic kaže:
United Force (navijači Rada) su brojniji i gori nego ikad. Prave pizdarije po celoj Srbiji (najgore je bilo u Novom Pazaru). Pošto živim na Banjici imao sam par puta prilike da se susretnem sa navijačima Rada i nije mi bilo prijatno To be honest, više se plašim Radovaca nego Grobara
Čuo sam za njih. Furaju se da su neki neonacisti.
ZA te navijače Čukaričkog, od prijatelja iz Novog Sada sam čuo da imaju "zanimljivu" navijačku pjesmicu:

"Čuka, čuka, čukareeeee.... "
bluntman is offline  
Old 22.05.2004., 21:08   #20
Baklja
Rasprodaja umjetnosti

Baklja Avatar

Naslov topica je Mali hrvatski klubovi.
Stoga molim da se držite teme jer buduće postove koji ne budu u vezi s temom brišem.
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja