imam dobru ponudu za ovaj auto,e sad mene zanima kolko trosi ovakav auto,kolko prosjeno dode odrzavanje auta ,,,kolika bi vrijednost bila ovakovog auta(nije registriran) i vasa osobna iskustva?
ugl auto je 2000 god 1.6 benzinc 74 kw 100 000 km
jako izdrzljiv auto , pazi na kilometrazu jer je vracaju puno na octaviji ionako , ja vozio 1.9tdi i bilo sve super sem mjenjanja turbine jednom ali je presla oko 300.000km , taj benzinac je trom i slab za auto te velicine , zaboravi na eksplozivna i brza preticanja , puno bi ti bio bolji izbor tdi , ide ko lud , trosi malo....
Dobar dan molim pomoc kupujem aito skodu octaviu molio bih da mi iznesete vase misljenje njene prednosti nedostatke. Potrosnja dal je bolje uzeti 1.6 benzinku ili 1.9 tdi hvala radi se o skodi prva generacija octavie znaci do 2000 godista
Dobar dan molim pomoc kupujem aito skodu octaviu molio bih da mi iznesete vase misljenje njene prednosti nedostatke. Potrosnja dal je bolje uzeti 1.6 benzinku ili 1.9 tdi hvala radi se o skodi prva generacija octavie znaci do 2000 godista
predfacelift model?
za to godište možda je bolji izbor benzinac nego tdi..makar je tromiji od tdi-a i troši u prosjeku 2,3 litre više..ima se manje za pokvarit na njemu..nego na tdi-u sa par stotina milja km.
1.6 ti troši 10-11 litara gdje dizel troši 7-7.5. Pa računaj šta ti se isplati.
opet bulshit
ja imam 1.6 iz 2001.g. 1. vlasnik sa svim servisima u ovlastenom od prvog dana
auto ima sad oko 55tkm
(cak sam ga jednom i prodavao prosle godine i bio je u oglasu i zvao me lik iz siska da dolazi po njega na nevideno i to nakon 2 dana i trazio sam 30 000kn...ak ne vjerujes, pitaj josipa tu sa foruma, njemu sam poslao link sa oglasa da vidi...a i jos neki znaju)
na autu su otisli do dana danasnjeg; alternator i podizaci ventila
i NE, taj auto ne trosi 10-11l i moras biti hebeni idiot da ti taj auto tolko trosi
(zivim u zagrebu, vozim po gradu i NE ne trosi NIKAD 10-11l..osim ak zivis u vlaskoj i ides na trg bana jelacica na poso u 08.00h ujutro i vracas se u 14.00h popodne i vani je minus -17 i imas prikolicu u kojoj vuces trudnog konja i tak 12 mjeseci u godini)
kak mozes mljet o necem sto nemas/nisi imao/ nisi vozio/ eventualno bio vozen u tom skodilaku?
sram te moze biti
autoru teme, auto ce ti trosit 8l (manje vise ovisi o voznji i rezimu voznje) i ak nades od 1.vl bit ces i vise nego zadovoljan
Ovisi gdje se voziš. Ako živiš na brdu, a imaš i uspone od preko 12% troši i više. Ima moj bratić, pa kad ga malo jače stisne komp izbacuje brojeve tipa 34.6 l, a može i preko 40 litara. Naravno prosjek ispadne manji, ali može i prosjek preko 12.
ja imam 1.6 iz 2001.g. 1. vlasnik sa svim servisima u ovlastenom od prvog dana
auto ima sad oko 55tkm
(cak sam ga jednom i prodavao prosle godine i bio je u oglasu i zvao me lik iz siska da dolazi po njega na nevideno i to nakon 2 dana i trazio sam 30 000kn...ak ne vjerujes, pitaj josipa tu sa foruma, njemu sam poslao link sa oglasa da vidi...a i jos neki znaju)
na autu su otisli do dana danasnjeg; alternator i podizaci ventila
i NE, taj auto ne trosi 10-11l i moras biti hebeni idiot da ti taj auto tolko trosi
(zivim u zagrebu, vozim po gradu i NE ne trosi NIKAD 10-11l..osim ak zivis u vlaskoj i ides na trg bana jelacica na poso u 08.00h ujutro i vracas se u 14.00h popodne i vani je minus -17 i imas prikolicu u kojoj vuces trudnog konja i tak 12 mjeseci u godini)
kak mozes mljet o necem sto nemas/nisi imao/ nisi vozio/ eventualno bio vozen u tom skodilaku?
sram te moze biti
autoru teme, auto ce ti trosit 8l (manje vise ovisi o voznji i rezimu voznje) i ak nades od 1.vl bit ces i vise nego zadovoljan
znači ti stim motorom radiš po Zg u skoro 700km s jednim tankom?
kaj se voziš samo vikendom ?
kolko onda na vanjskoj cesti pređeš?
soma bez beda?
đizas...kam sam gledal kad sam uzimal dizela..kad je atmosferac tak štedljiv
znači ti stim motorom radiš po Zg u skoro 700km s jednim tankom?
kaj se voziš samo vikendom ?
kolko onda na vanjskoj cesti pređeš?
soma bez beda?
đizas...kam sam gledal kad sam uzimal dizela..kad je atmosferac tak štedljiv
imam vise auti (nazalost)
i da, s obzirom na vrlo vrlo kratke relacije i non stop paljenje i 12god starosti, da...samo je to riknulo...i to bas prije par dana alternator ili anlaser..ugl, skripo i cvilio kod paljenja
Quote:
johny5 kaže:
Da 1,6 motor sa 8 litara u zg uspije odvest možda 10% ljudi, 90% ljudi ga vozi sa 9,10,11 litara itd...
i kaj da ti ja sad kazem na to?
mozemo do jutra tak
(zadnjih god. dana radim oko 1000-1200km mjesecno sa tim autom i trosim 800-900kn goriva...pa si sad racunaj...a idem sa istoka prema krugama ujutro...kad je cep kod lesnine)
ps. nemam nikakav kompjuter u tom autu...i mjerim po cepu....i vozim svakak...i nikad ali bas nikad nije bilo 10-11l
(a trenutna moze pisat i milijon i hebe mi se za trnutnu...i ne vozim 500km u brdo u prvoj jer pricamo o zagrebu koji je relativno ravan...naravno ima i takvih, ali to su izuzetci)
uostalom, boli me k.... i ak vam odgovara, mogu ja rec da trosi i 15
Zadnje uređivanje Sledge_Hammer : 10.02.2013. at 22:07.
sledge, ja vozim octaviu 1.6 i pazim kako se vozim i ne divljam
8 litara jos i moze proci po ljeti, ali po zimi no way hose, a pogotovo ne na kratke relacije, dok je auto pod cokom
smanji malo ribu
smanji malo ribu
ok (i ja pazim i ne divljam...a nisam najsporiji na cesti)
trosi 10-11l a ponekad i 13l i idiot sam jer sam prodal hondu akord 2.4 koja mi je trosila po gradu 13l
ps. sa sjekirom bi razbio skodilaka da mi pije 10l
i fakat me zivo zaboli jel vjerujes..pa valjda znam kolko mi trose auti bokte
imam vise auti (nazalost)
i da, s obzirom na vrlo vrlo kratke relacije i non stop paljenje i 12god starosti, da...samo je to riknulo...i to bas prije par dana alternator ili anlaser..ugl, skripo i cvilio kod paljenja
i kaj da ti ja sad kazem na to?
mozemo do jutra tak
(zadnjih god. dana radim oko 1000-1200km mjesecno sa tim autom i trosim 800-900kn goriva...pa si sad racunaj...a idem sa istoka prema krugama ujutro...kad je cep kod lesnine)
ps. nemam nikakav kompjuter u tom autu...i mjerim po cepu....i vozim svakak...i nikad ali bas nikad nije bilo 10-11l
(a trenutna moze pisat i milijon i hebe mi se za trnutnu...i ne vozim 500km u brdo u prvoj jer pricamo o zagrebu koji je relativno ravan...naravno ima i takvih, ali to su izuzetci)
uostalom, boli me k.... i ak vam odgovara, mogu ja rec da trosi i 15
Ništa. ja nisam rekao da ti ne vjerujem, sve je moguće no kažem da jako malo ljudi uspije tako štedljivo s tim motorom i da ne očekuje svatko tko kupi taj auto da će mu to uspjet...
Imao sam 1,8T 150ks, trošila je po gradu (Osijeku) oko 9-9,5, malo žešće vožnje i 10. Na otvorenom oko 7. Nitko mi nije vjerovao za potrošnju, a imao stari Superba sa istim motorom ali 180ks, trošio je u prosjeku 2 litre više od Octavie, valjda zbog težine.
Koja baljuzganja o potrošnji. Ovom 9 litara guta 1.8 turbak po gradu. Drugom 8 litara 1.6 atmosferac. Valjda sam ja jedini kreten kojem je 1.6 atmosferac 11-12 trošio u toj klasi, šaltanje do 2500 okretaja, laganini vožnja. Sad vozim mlinac 1.2 od 60 ks koji popije po zimi oko 9. Ljeti oko 8, puno kratkih ruta, hladnih startova, uži centar Zg.