Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.05.2004., 14:13   #1
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik
 
Nemruth Dagi Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kirkale
Postova: 31,889
Thumbs up Jednostavni umaci i prilozi uz mesna jela

jednom će se i vrijeme popraviti i moći ćemo valjda "opaliti" roštilj bez straha od kiše...

dakle...

Koji su vaši omiljeni recepti za umake, prilozi za roštilj meso-riba, povrće itd?


Samo jednostavno.....molim
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2004., 12:40   #2
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
moji doma za meso na gradelama nikad ne rade umake. ako pecemo ribu onda pomisamo petrusimul, luk, sol, papar, maslinovo ulje i ko oce time poliva ribu. obozavam povrce na gradelama!!!! tikvice, balancane (treba ih se posolit da izade gorcina), gljive... tikvice i balancane otkidamo na fete, a kod gljiva ostavimo klobuke. posolit, popaprit i malo nauljit. pec na gradelama- ajme divote!!!! jedva cekam kad ce balancane
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2004., 12:58   #3
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik
 
Nemruth Dagi Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kirkale
Postova: 31,889
Quote:
njasa kaže:
moji doma za meso na gradelama nikad ne rade umake. ako pecemo ribu onda pomisamo petrusimul, luk, sol, papar, maslinovo ulje i ko oce time poliva ribu. obozavam povrce na gradelama!!!! tikvice, balancane (treba ih se posolit da izade gorcina), gljive... tikvice i balancane otkidamo na fete, a kod gljiva ostavimo klobuke. posolit, popaprit i malo nauljit. pec na gradelama- ajme divote!!!! jedva cekam kad ce balancane
I ČEKAM..nego radite li punjene pečene rajčice...mljac....???
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2004., 11:48   #4
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
Quote:
Nemruth Dagi kaže:
I ČEKAM..nego radite li punjene pečene rajčice...mljac....???
napunim pome rizom i nekim glupostima, ali ih nikad nisam pekla- pisi recept!
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 22.05.2004., 19:25   #5
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik
 
Nemruth Dagi Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kirkale
Postova: 31,889
ovako

Quote:
njasa kaže:
napunim pome rizom i nekim glupostima, ali ih nikad nisam pekla- pisi recept!

manje rajčice odsjećeš im vrhove i izdubiš, moraju biti tvrđe...peršin i češnjak sitno izrežeš...dodaš meso od rajčice(bez vode) to sitno nasjeckaš dodaš u sve to ribani parmezan-može neki drugi sir ako nemaš parmezan, povežeš masu, koja mora biti više žitka, sol, papar i eventualno krušnih mrvica-prezla i suneš na roštilj....i začina po ukusu

peči sa strane, ne na jakoj vatri gotove su brzo i ne smiju puknuti, iznutra se krčkaju..

serviraš poklopljene sa njihovim odsjećenim poklopcima...

možeš dodati i sitno nasjećenih gljiva....
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2004., 22:32   #6
Azaleja
Ljenivka
 
Registracija: Apr 2004.
Lokacija: u mašti
Postova: 2,017
Jednostavni prilozi za roštilj su: krumpir na sve načine od pommes fritesa, pečeni krumpir, krumpir u kori te krumpir salata, ovisno je li meso ili riba. Zatim jedno što me je davnih dana su oduševilo je: tikvice pečene na roštilju bez ikakvih priloga. Tikvice su bile izrezane na ploške, pobiberene i u maslinovom ulju.
A nikakvi umaci se ne rade, nego se rade razne salate sa umacima.
Moj specijalitet koji sam otkrila su: svježi krastavci -malo soli -preliveni sa vrhnjem - fino, osvježavajuće i ukusno. A isto tako može i paradajz, odnosno rajčica.
__________________
Od trnja pa do zvijezda
Azaleja is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2004., 09:29   #7
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik
 
Nemruth Dagi Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kirkale
Postova: 31,889
Quote:
Azaleja kaže:
Jednostavni prilozi za roštilj su: krumpir na sve načine od pommes fritesa, pečeni krumpir, krumpir u kori te krumpir salata, ovisno je li meso ili riba. Zatim jedno što me je davnih dana su oduševilo je: tikvice pečene na roštilju bez ikakvih priloga. Tikvice su bile izrezane na ploške, pobiberene i u maslinovom ulju.
A nikakvi umaci se ne rade, nego se rade razne salate sa umacima.
Moj specijalitet koji sam otkrila su: svježi krastavci -malo soli -preliveni sa vrhnjem - fino, osvježavajuće i ukusno. A isto tako može i paradajz, odnosno rajčica.

krastavci sa svježim kravljim sirom+ili jogurt+vrhnje, češnjak i kopar, dobro zmjesiš i to je to..inače je to arapski specijalitet

tikvice narezane ali smo zelene jer su bolje.....staviš plošku tankog sir i zamotaš zarolaš pa na vatru-čačkalicom probodeš da ti se ne raspe i milina kad se sir otopi
__________________
Čarolija... Svratište
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 12:25   #8
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 18,772
prilozi uz mesna jela

Izgleda da sam se našla u začaranom krugu nemaštovitosti, pa mi treba vaša pomoć

Dakle, zanima me što jedete kao prilog uz mesna jela (npr. šnicle, pohano meso, piletinu i slično), a da nije pečen krompir,pomfri ili pire (to izbjegavam, pa mi zato i trebaju nove ideje.

Hvala svima na odgovorima!!
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 12:31   #9
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,310
restani?

uz ono gore rižu, tijesto, a povrće obavezno
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 13:17   #10
mayy
Registrirana korisnica
 
Registracija: Sep 2006.
Postova: 424
rizi-bizi, skuhano povrće za francusku, kus-kus, žganci, kuhani krumpir s blitvom ili špinatom, razne kombinacije kuhanog povrća (carska mješavina, mahune, prokulice :mljac:, brokula, tikvice...) s maslinovim...
mayy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 14:21   #11
eruditio
Registrirani korisnik
 
eruditio Avatar
 
Registracija: Feb 2007.
Lokacija: cvrsto na zemlji
Postova: 2,623
Rizoto na sto nacina, spinat na mlijeku, zganci, salata od kuhanog krumpira, matovilca i kukuruza, kuhani krumpir sa govedinom iz juhe, lukom i tvrdo kuhanim jajetom, mlinci, "prisiljeno zelje" (svjeze zelje skuhano u paradajz sosu)....kombinacije su nebrojene
__________________
Svaštara
eruditio is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 16:05   #12
akont-ciko
fr. Ted
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: tamo gdje su trešnje najbolje
Postova: 838
ječmena kaša
heljda
proso
kus-kus
__________________
Gemišt je psihički zdrava stvar.
akont-ciko is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 20:25   #13
štemajzl
BMK
 
štemajzl Avatar
 
Registracija: Sep 2006.
Lokacija: Bogenšperk
Postova: 8,859
riža
kuskus
povrće skuhano u slanoj vodi - brokula, karfiol, grašak, mrkva...
salate - cikla, celer...
patlidžani, tikvice, šampinjoni, luk... prepečeno na teflonki
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 20:26   #14
Lapulapu
Registrirani korisnik
 
Lapulapu Avatar
 
Registracija: Jan 2006.
Postova: 4,073
Ne sjećam se kad sam posljednji put uz meso servirala krumpir

Prilozi su najčešće povrće, kratko pirjano na maslinovom ulju ili kuhano na pari pa začinjeno, ili pak ječam, riža, njoki od kruha, posljednje vrijeme otkriće su nam mlinci, tjestenine jedemo kao potpun obrok, ne kao prilog, sad isprobavamo heljdu.
Lapulapu is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 22:16   #15
europe2seoul
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2008.
Postova: 1,842
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Izgleda da sam se našla u začaranom krugu nemaštovitosti, pa mi treba vaša pomoć

Dakle, zanima me što jedete kao prilog uz mesna jela (npr. šnicle, pohano meso, piletinu i slično), a da nije pečen krompir,pomfri ili pire (to izbjegavam, pa mi zato i trebaju nove ideje.

Hvala svima na odgovorima!!
Ja uz meso kao prilog serviram casu vode i pribor za jelo. Odnosno, cemu prilog ako ima mesa? Doduse, salata neka moze proc...
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2009., 13:37   #16
Sakura
Registrirani korisnik
 
Sakura Avatar
 
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Rijeka
Postova: 1,242
Kuhani kelj na salatu (malo cesnjaka, masl.ulje i domaci vinski ocat), Kuhana blitva na salatu (zacinjeno kao prethodno), Kuhani fazol+rikola na salatu, Crveni radic+kuhani krompir salata, Kuhani karfiol salata ili preliveno sa zaprzenim krusnim mrvicama na maslacu, Kuhana cikorija sa maslinovim....
__________________
pretty little store
Sakura is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2009., 16:50   #17
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 18,772
Hvala!!!!!!!
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2009., 20:23   #18
Di-di
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 621
ta.ja

Provaj broskvu na dalmatinski, rizi-bizi, poriluk mi guštamo u pohanom, palentu, blitva, špinat na mliku, kis.kapuz ili repa sa kumpirom. Uz sve to kakova salatica
Di-di is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2009., 10:50   #19
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 18,772
Quote:
europe2seoul kaže: Pogledaj post
Ja uz meso kao prilog serviram casu vode i pribor za jelo. Odnosno, cemu prilog ako ima mesa? Doduse, salata neka moze proc...
Nama definitivno treba prilog i obavezno zdjela salate.
Moji prilozi su: blitva/špinaca, riža, tikvice, francuska salata, punjene rajčice, punjene paprike (kuhani, krumpir,šunka, sir, začini), đuveđ, a ako je meso u umaku onda njoki. Neki put si skuham kaul i brokulu, ali suprug to ne jede. Sada kada nema ljetnih plodova, na sto sam čuda i stalno se vrtimo u krug s tim prilozima, a pomfri se definitivno izbjegava

Probala bih napraviti te okruglice od kruha, pa ako može recept bila bih zahvalna
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2009., 10:27   #20
dubac
Registrirani korisnik
 
dubac Avatar
 
Registracija: Feb 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 1,542
Najčešće riža (dinstana, ne onak kuhana u vodi pa ocijeđena, nego fino na luku, podlivena temeljcem...), mlinci, umak od dinstanih bukovača (ak su šnicli u pitanju)
dubac is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 04:41.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger