Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Sapunice

Sapunice meksičke, španjolske, američke, hrvatske - nije važno, gledamo ih sve, ma što god drugi rekli o tome

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.12.2009., 22:04   #1
Latino zanimljivosti

evo ovde cu vam postaviti zanimljivosti iz serija i glumaca.... nadam se da ce te uzivati nravno vi dodajte svoje predloge

Aylin Mujica u seriji "Marina" tumacila je ulogu Veronice i imala je sestru Luciu...Sada, u seriji NINOS RICOS POBRES PADRES, njen lik se takodje zove Veronica i ima sestru Luciu...

Carmen Villalobos i Juan Sebastian Caicedo su par i u stvarnom životu, i tumače glavni par u seriji "Ninos Ricos Pobres Padres".

Aylin Mujica u "Ninos Ricos Pobres Padres" glumi ženu zavisnu od plastičnih operacija, a to je , zapravo i u stvarnom životu. Dokaz je njen izgled danas i pre 10 godina.

Fabiola Campomanes u seriji "Ninos Ricos Pobres Padres" glumi majku po prvi put u svojoj karijeri.

Telemundo je otišao korak napred, i u seriji "Ninos Ricos Pobres Padres" posvetio više pažnje homoseksualcima i lezbijkama. Po prvi put su izražene lezbijke, kojih ima čak 3 u noveli, a najzanimljivije je što je jedna devojka smrtno zaljubljena u jednog muškarca, ali je on gej, i ona samim tim postaje lezbijka zbog uticaja droge.

Ana Lucia Dominguez (Anabel) u telenoveli "Madre Luna" polovinu serije provela je u zatvoru, nisu je uopste prikazivali jedno 60 epizoda. .Za to vreme je ona snimala drugu seriju.

Lik Franca u Floricienti je na pochetku bio na teniskom turniru,i pojavljivao se samo u nekoliko scena, a to je zato sto je Benjamin Rojas u to vreme snjimao Erreway 4 caminos

Poznata pevacica Shakira je 1996 godine glumila u telenoveli "El Oasis"

Ujednoj epizodi Floriciente kad je neka ulicna zurka u pozadini se cuje pesma Gorana Bregovica,,mesecina,,

Sandra Echeveria je trebala glumiti Normu u "Pasion de Gavilanes".

SILVIA NAVARRO I SERGIO BASANEZ SU U 3 TELENOVELA TUMACILI PROTAGONISTE:CUANDO SEAS MIA,CATALINA Y SEBASTIAN I LA HEREDERA + LA CALLE DA LAS NOVIAS GDE ONA TUMACI PROTAGONIST.

Muzika za pesmu Floriciente Corazonez al viento je koriscjena iz Mandine pesme,,Mi Djuskamo,,

Osim telenovele "El fantasma el Gran Hotel", Ana Lucia Dominguez i Michel Brown su jos zajedno glumili i u telenovelama "Pasion Gavilanes", "Te voy a ensenar a querer" i "Madre Luna".

U nekoliko epizoda telenovele "El abuelo y yo" (1992) u kojoj je Ludwika Paleta igrala jednu od glavnih uloga, pojavila se i njena sestra Dominika.

Uloga Analie u telenoveli "El rostro de Analia" prvo je bila za Maritzu Rodriguez, pa za Scarlet Ortiz, ali ju je na kraju dobila Elizabeth Gutierrez.

Telenovela "Esmeralda" je snimljena jos cetiri puta. Dva puta u Meksiku (1972/1997), jednom u Venecueli (1984) i jednom u Brazilu (2004). Meksicka verzija iz 1997. je 1998. nagradjena kao najbolja telenovela 1997. godine na gala svecanosti magazina "TVyNovelas".

Stopama uspeha "Yo soy Betty, la fea" krenula je i argentinska telenovela "LaLola" iz 2007. godine u kojoj se glavni junak, tipicni zenskaros, preko noci nadje u zenskom telu. Snimljene su cileanska verzija (Lola), belgijska verzija (LouisLouise), kineska verzija, spanska, turska... pod nazivom "Lola".

Cirkus "Suarez", koji se pojavljuje u telenoveli "Kassandra", je pravi cirkus. Glumci su tokom snimanja sa njima putovali od grada do grada.
Za telenovelu Ponos Ratkajevih je fabrika slatkisa "Kras" lansirala posebnu bombonjeru "Ratkajevi". U telenoveli je plemenita porodica Ratkaj bila vlasnik fabrike cokolade.

U telenovelama "Nada personal" i "Xica da Silva" otvoreno se govori o socijalnim neprilikama, prostituciji i izrazito visokoj stopi kriminala u latinoamerickim državama, sto je obrazovalo i upozorilo javnost na ove fenomene.

Prva njemacka telenovela zvala se „Bjanka - put do sreće“ (Bianca - Wege zum Glück) i snimana je 2004. godine.

Mnostvo reditelja ucestvuje u snimanju telenovela. Tako se paralelno snima na razlicitim setovima, sto dovodi do znatne ustede vremena.
Glavni protagonisti telenovele "El juramento" na pocetku su trebali biti Gaby Espino, Fernando Carillo i Vanessa Villela. Ali, Gaby je morala napustiti snimanje zbog trudnoce, Fernanda su otpustili, a Vanessa se povukla nakon sto je privatno dozivela nezgodu.

U sredini telenovele "Sos mi vida", lik Deby je krenula s pisanjem vlastite telenovele "Montichelo", aludirajuci na telenovelu "Montecristo", koja je naposljetku bila odbijena od strane producenata. U to vreme, jedan od glavnih konkurenata telenoveli "Sos mi vida" na argentinskim ekranima je bila upravo telenovela "Montecristo".

Specijalna gotovanja u telenoveli "Sos mi vida" imali su Julieta Venegas, te pevaci Chayanne i Ricky Martin.

Telenovelu "Piel de otoño" (2005), Televisa nikada nije vrednovala. Postigla je veliki uspeh svugde u svetu, osim u Mexicu, ali je ipak imala odabranu publiku koja je nikada nije napustila.

Ruska telenovela "Bednaya Nastya" (Kneginja Anastasija) je najskuplji ruski televizijski projekat, buduci da je trebalo izdvojiti dosta novca za kostime i scenografiju.

Telenovela "Mi querida Isabel" (1996) je bila telenovela u kojoj je glumica Karla Alvarez, nakon nekoliko uloga negativki, imala prvu ulogu protagonistkinje

Fernando Carillo, glavni junak telenovele "Rosalinda", tumacio je istu ulogu i u verziji iz 1988. godine koja se zvala "Primavera".

Iako je glumac Patricio Castillo, nakon uloge odradjene u telenoveli "Por un beso" (2000), rekao da je to njegova posljednja uloga u telenovelama, ipak je pogazio rijec i pojavio se u telenoveli "Sortilegio", 9 godina posle

Telenovela "Tierra de pasiones" (2006) je bila druga najgledanija premijera Telemunda u SAD-U.

Snimanje telenovele "Al diablo con los guapos" zavrseno je 23. maja 2008. godine.

Glumica Daniela Spanic je 2001. godine odbila ulogu u telenoveli "Cuando seas mia", kako bi izbjegla poredjenje sa sestrom blizankom Gabrielom, koja je u to vrijeme igrala glavnu ulogu u Televisinoj telenoveli "Por tu amor".

Sve tri glavne glumice telenovele "Mis tres hermanas" (2000) Scarlet Ortiz, Dad Dager i Chantal Badaux, su trenutno po prvi put u drugom stanju.

Aylin Mujica je za TV Aztecu debitovala u telenoveli "Señora" (1998).

Smatra se da je lik Mireye de la More u telenoveli "Bendita mentira" (1996), bio jedan od najboljih koje je odglumila Ana Patricia Rojo.

Glumica Martha Julia debitovala je u telenoveli "El premio mayor" (1995).

Iako je stvarni naziv telenovele bio "Y los declaro marido y mujer" ona je u svetu poznata po imenu "Amor infiel".

U jednoj od epizoda telenovele "Las tontas no van al cielo" pojavila se i poznata francuska pjevacica Alizée Jacotey i vodila je razgovor sa Candy i Santiagom.

Nakon sto su glumili par u telenoveli Victoria (2007), glumci Victoria Ruffo i Arturo Peniche su to ponovili i u telenoveli "En nombre de amor" (2008).

Prva opcija za ulogu Marie Ines Santos u telenoveli "Los parientes pobres"(1993) bila je glumica Helena Rojo, ali je nju na kraju odigrala Nuria Bages.

Telenovela "El pecado de Oyuki" (1988) pocela se snimati kada je bilo napisano samo pet epizoda.

Laura Flores, u novoj telenoveli "Corazon salvaje" iz 2009. godine glumi majku Eduarda Yaneza i to nakon sto je, 25 godina prije, 1984. godine u telenoveli "Tu eres mi destino" glumila njegovu devojku!

Arturo Peniche i Andrea Lopez su u telenoveli "Zorro, la espada y la rosa" iz 2007. godine, glumili oca i kcerku, dok su u telenoveli "Victoria" iste godine, interpretirali ljubavni par.

Telenovela "El nombre de amor" je druga telenovela u kojoj je Laura Flores interpretirala majku glumice Altair Jarabo. Pre je to ucinila u telenoveli "Al diablo con los guapos".

Telenovela "El juramento" je bila jedan od najvecih neuspeha Telemunda u SAD-u.

U telenoveli "Victoria", nikada se nije mogao vidjeti lik Jeronimove prijateljice, doñe Tee, tako da se ne zna ko ju je interpretirao.
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:05   #2
Layevska je 2005. godine dobila je pozivnicu da nastupi u reality showu "Bailando por un Sueno" (Plesom do snova). Iako je bila nepopularna kod žirija, gledatelji su je održali u showu do pred samo finale, te je na kraju osvojila trece mjesto.

Pri sredini telenovele "Maceha" kad se odrzavala revija Marijinog nakita, gledatelji su u publici mogli primetiti meksicke glumice Lourdes Munguiu, Helenu Rojo i Frances Ondivielu, a voditelj cele revije je bio glumac Alfredo Adame.

Glavnu temu telenovele "Querida enemiga", "Te ha robado" (Ukrao sam ti) interpretira slavni pjevac Miguel Mijares.

Za ulogu protagonistice u telenoveli "Sortilegio", audiciji su pristupile Marlene Favela, Ana Claudia Talancon, Iran Castillo i Anahi. Uloga Raquel bila je namijenjena za glumicu Yolandu Andrade, koja je zbog privatnih obveza odustala od nje. Za ulogu negativca Bruna spominjali su se Mauricio Islas i Rafael Amaya.

Glavna zenska uloga u seriji CCEA prvobitno je bila namjenjena glumici Marlen Favela koja se nije mogla sloziti oko honorara kojeg su joj nudili producenti. Ubrzo ju je zamjenila Majte Perroni.

Scena u kojoj Huan Migel progoni Marichy snimljena je u porodicnoj kuci Velarde.

U jednoj sceni Evita Munoz (Candelaria) slusa radio, a na njemu se emitirala prva radio tevenovela i to Fuego en la sangre

Ova tevenovela je obelezila vracanje na male ekrane dve glumice Lauru Zapatu i Naileu Norvind, koje su glumile majku i ceru.

Na prvo snimanja tevenovele Maite je dopratio njen bivsi kolega iz benda Chriatian Chavez

Huan Migel San Romanova kuca je ista ona koju je grupa rbd koristila u svom spotu.

Naslovnu numeru Solo tu (samo ti) otpjevala je Gaby iz La Nueva Banda Timbiriche

Ovo je drugi put da Wiliam Levy, Maya Mishalska i Rocio Banquells glume u istoj tevenoveli. Prvi put su glumili u tevenoveli Pasion (Strast) iz 2007 godine.

Lik Oca Anselma odigrala su dva glumca i to zbog smrti prvobitnog Miguela Corcege. Zamenio ga je Hector Gomez

U epizodi kada Beatriz krsti svoje dete,postoji greska. Naime,Francisco (Elsin otac), uzvanicama se predstavi kao Francisco San Roman. Ali kada Beatriz sa svojim detetom bude oteta, na telefon se javlja Luisa, Franciskova zena i trazi da je spoje s njenim muzem Franciskom Maldonadom.

Telenovela "Juana Iris" (1985) je jedna od rijetkih u kojoj je Adela Noriega igrala ulogu negativke.

Prvobitni nazivi telenovele "Asi son ellas" bili su "Flores de otoño" i "El club de las flores".

Omiljeni parfem Helene Rojo je Channel.

Sandra Echeverria tecno govori spanski i engleski jezik, jako voli ples, a u slobodno vreme se bavi tenisom i jahanjem.

San Gabriela Sotoa bio je studirati ekonomiju na Harvardu.
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:06   #3
Angelica Rivera je jednog dana otkrila da Veronica Castro snima film u susednoj ulici te se pocela motati po setu. Na njeno iznenadjenje Veronica joj je pristupila i predlozila joj da se prijavi na naticanje "The Face of the Herald" koje je njoj pomoglo u karijeri. Angelica pobedjuje na tom natjecanju i tu zapocinje njena karijera.

Omiljeni predmet Luisane Lopilato u skoli je bila biologija.

Fernando Colunga je od detinjstva zelio postati glumac, iako je diplomirao na Unverzitetu u Mexicu.

Jaime Camil govori cetiri jezika: spanski, engleski, portugalski i francuski. Voli ekstremne sportove, kao padobranstvo, skijanje na vodi i bungee skokove,a interesantno je i to da je bio u vezi sa pevacicom Thaliom.

Saul Lizaso je vlasnik restorana "Piantao" u gradu Mexicu.

Meksicka glumica Ana Martin postala je vrlo popularna 1988. godine po TV seriji "El Pecado de Oyuki" kao Geisha, ali nakon mjeseci nosenja teske azijske sminke, lice joj je stradalo, pa je morala na zahvat kod estetskog hirurga.

Galilea Montijo pobjednica je prvog meksickog Big Brothera u kojem su ucestvovale poznate licnosti.

U telenoveli "Mi pequeña traviesa" (1999) zajedno su glumili Mariana Seoane i Mauricio Islas. Marianin lik, Bárbara, je bila jako zaljubljena u Juana Felipea kojeg je igrao Mauricio, ali joj on nikada nije uzvratio. Medjutim, godinu dana kasnije, ovo dvoje glumaca zaigrali su glavne uloge u telenoveli "Amor Gitano" gdje su njihovi likovi, ovoga puta prozivjeli pravu ljubavnu pricu.

Razlika u godinama izmedju poznatih brazilskih glumaca Débore Falabelle i Murila Benicia, koji su u megapopularnoj telenoveli "O clone" glumili oca i kcerku, Lukasa i Mel, je samo sedam godina.

Moze se primetiti da svi likovi u telenoveli "Victoria" koriste mobitele marke Motorola, osim lika Jeronima (Mauricio Ochmann), koji koristi mobitel marke Nokia, tacnije Nokiu N95 8GB.

U telenoveli "Las tontas no van al cielo" ne moze se vidjeti lik Alicijine sluzavke Eve, posto se taj lik nikada nije ni pojavio pred kamerama ove telenovele.

U jednoj sceni Televisine nove telenovele "Camaleones", njeni glumci Alfonso Herrera i Belinda Peregrín Schüll na TV-u gledaju scenu poljupca iz druge Televisine uzdanice, telenovele "Mi pecado", izmedju njenih glavnih aktera Juliana (Eugenio Siller) i Lucrecie (Maite Perroni).

Najgori slusaj kada se govori o uticaju telenovela na drustvo dogodio se u Brazilu 1992. godine kada je glumac Guilherme Padua ubio kolegicu iz telenovele "De Corpo e Alma" Danielu Perez. Naime, Guilherme i Daniela su u seriji tumacili ljubavni par, no u nadolazecim epizodama trebali su se rastaviti. Ljubomorni Guilherme, opsesivno zaljubljen u Danielin lik, ubio je kolegicu na brutalan nacin i njeno tijelo odbacio u blizini brazilske favele. Daniela je bila cerka Glorie Perez, koja je zasluzna za mega hit O Clone.
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:06   #4
Nakon ulaska lika Santjaga u telenovelu «Las dos caras de Ana», gledaoci su mogli samo da nagađaju sa kim će ostati lik Ane.

Snimljen je specijal telenovele "La Madrastra: Años despues" (Maceha: Godinama poslije) koji je emitiran samo u Meksiku. Specijal je prikazivao vecinu likova s njihovom djecom, te Demetrijev beg iz zatvora. Malu ulogu u specijalu imala je i Alejandra Barros. U ovoj verziji ubica je Fabiola.

Maite Perroni je trebala da glumi jednu od sestara Garrido zajedno sa Patriciom Navidad i Galileom Montijo ali je odustala od uloge zbog nove serije "MI Pecado"a ulogu je dobila Ana Brenda Kontreras.

Ninel Conde nakon sto nije dobila glavnu ulogu u seriji "Pasion", Carla Estrada joj je ponudila ulogu Ursule. Nakon sto je Ninel procitala scenario za 10. epizoda koliko je tada bila napisano odbila je ulogu smatrajuci je dosadnom. Ali kada je pogledala seriju pokajala se sto je odbila ulogu. Ulogu je dobila Maya Mishalska.

Glumici Aylin Mujici, bas nije islo nakon sto je otisla na kasting za seriju "Marina" za glavnu ulogu producenti su je odbili jer je glavnu ulogu dobila Sandra Echevaria, ali tu je dobro prosla jer je dobila ulogu blizanki dobre Laure i Veronike (glavne zloce). Takodje trebala je glumiti u seriji "Pecados Ajenos" lik Ines, ali nismo saznali razloge zbog kojih je odustala od uloge i ulogu je dobila Catherine Siaechoque. Zatim u seriji "Mas Sabe al diablo" dobila je glavnu ulogu, ali su se producenti predomislili jer su smatrali da je stariji za tu ulogu. Uloga je kasnije data Gaby Espino.

Serija Dame Chocolate promenila je glavna tri glumca. Glavene uloge su trebali tumaciti Mauricio Ochmann, Zharick Leon i Erick Elias, ali su oni presli u druge serije.A na njihova mesta su dosli Carlos Ponche, Karla Mongori i Khoran.

Zharick Leon je zarko htela ulogu Alisije u seriji "La Viuda del Blanco", ali ulogu je dobila Itati Cantoral sto je razbesnelo Zarich koja je u toj seriji dobila ulogu glavne negativke.

Zharick Leon je zarko htela ulogu Alisije u seriji "La Viuda del Blanco", ali ulogu je dobila Itati Cantoral sto je razbesnelo Zarich koja je u toj seriji dobila ulogu glavne negativke.

Aracely Arambulla je odbila Salvadora Mehiju da ucestvuje u njegovoj seriji "Fuego el la sangre" dobila bi gostojucu ulogu, ali je odbila zbog toga sto su joj deca mala. Ulogu namenjenu njoj dobila je Gabriela Vergara.

Sandra Echevaria je snimala promo za serije "Traicion" zajedno sa Mariom Cimarom ali je ipak odustala od uloge, a glavna uloga je presla u ruke iskusne dzepene venere Dane Garcie.

Edit Gonzales se trebala pojaviti kao specijalna gosca u tada popularnoj telenoveli "Pasion de Gvilanes", ali je ulogu odbila jer je ostala trudna.

Telenovela "Chispita" (1982.) oznacila je televeizijski debi u zanru sapunica poznate meksicke glumice Lucero.

Telenovela "Quinceañera" (1987) je bila prva telenovela koja je govorila o dorgi, silovanju i bandama.

Iako je telenovela "Mirada de mujer" postigla veliki uspeh, njen kraj se smatra jednim od najgorih u historiji telenovela

Na snimanju serije Al diablo con los guapos (Prokleta lepota) poljupci izmedju glavnih glumaca Alison Lozz (Milagros) i Eugenia Sillera (Alejandro), bili su prvi u zivotu za ovu mladu glumicu, koja ima samo 16 godina. Eugenio je kroz salu rekao da se nije bas ugodno osecao znajuci da ce je on prvi morati "poducuti", ni manje ni vise nego pred kamerama.

U jednoj sceni telenovele "Cuidado con el angel" na televizoru se pojavljuje epizoda telenovele "Al diablo con los guapos".

Na audiciju za glavnu negativku u telenoveli "Las tontas no van al cielo", ulogu Alicie, pristupile su glumice Itati Cantoral, Luz Elena Gonzalez i Martha Julia, no ulogu je na kraju dobila Fabiola Campopanes.

Glumac Antonio Medellin, koji je u originalnoj verziji telenovele "Rubi" tumacio lik glavnog junaka Alejandra, u verziji iz 2004. godine tumacio je lik Ignacija, Alejandrovog oca.

Na audiciju za ulogu Fernanda u telenoveli "La fea mas bella " pristupili su Rene Strickler, Eduardo Santamarina i Sebastian Rulli, a ulogu je kasnije dobio Jaime Camil.

Kao prvobitni naslovi telenovele "Sortilegio" spominjali su se se "Con Toda el Alma", "Te quiero amar", "Sortilegio de amor" i "Corazon herido".

Jedino promenjeno ime iz originalne verzije «Rubi» jest lik Hektora. U originalnoj verziji (1968), Hektor se zvao Cesar i tumačio ga je Carlos Fernandez.

"Rubi» iz 2004. godine imala je otvoreni kraj. Barbara Mori je pozvana da nastupi i u planiranom nastavku telenovele, koji je kasnije obustavljen. Glumica je odbila da nastupi u nastavku.

I još nešto ...

Evo nekoliko reči i o produkciji telenovela. Pristupa se na dva moguća načina: Prvi je uveo meksikanac Valentin Pimstein. On radi sa "otvorenim scenarijom". Prvobitno se snimi oko 30 do 50 epizoda, pa se tokom emitovanja sprovode ankete među gledaocima. Tako autori mogu da utiču na želje gledaoca, da uvedu nove likove ili prizovu nove zaplete. Druga metoda je takođe ideja jedog meksikanca Ernesta Alonsa. Telenovela se snimi u celini. Pri dobro reakciji publike, se može naknadno dosnimiti epizode, koje se ubace u sredinu serije. Telenovela Salomé je sa izvornih 100 epizoda produžena na 180. Produkcije, sa lošom prihvaćenošcu publike, se međutim mogu skratiti, kako ne bi blokirale atraktivne termine.

Lokacije za snimanje serije CCEA bile su u Meksiku, najviše trg Zokalo, Majami i nekoliko kadrova iz SAD-a. Ako niste znali medeni mesec glavnih protagonista ove serije snimljen je u Akapulku.

Maite Peroni u seriji CCEA kada vozi biciklu nikada ne nosi obuću. A kada je Majte prodavala na ulici, neki ljudi su rado kupovali njene proizvode.

O clone bila je prva produkcija koja je se prikazivala na američkoj televiziji sa engleskim titlom.

Zvanične studije su potvrdile da su telenovele iz produkcijskih kuća Televisa (Meksiko) i Rede Globo (Brazil) u svetu zastupljenije od sapunica iz SAD, Australije i Velike Britanije zajedno.

Telenovele su iz Južne Amerike prvo stigle u Španiju, Portugaliju i Italiju, onda u držve bivšeg Sovjetskog Saveza, republike bivše Jugoslavije, Severnu Afriku, pa do daleke Kine.

Za telenovelu Ponos Ratkajevih je farbrika slatkiša Kraš lansirala posebnu bombonjeru "Ratkajevi". U telenoveli je plemenita porodica Ratkaj bila vlasnik fabrike čokolade.

Cirkus Suarez, koji se pojavljuje u telenoveli Kassandra, je pravi cirkus. Glumci su tokom snimanja sa njima putovali od grada do grada.

Telenovela "Simplemente Maria", iz 1967 snimana je još pet puta: Peru (1969), Brazil (1970), Venecuela (1972), Argentina (1979) i Meksiko (1989). Verzija iz 1989. je postigla ogroman uspeh a Victorija Ruffo je bukvalno preko noći postala zvezda.

Na kanalu Rede Globo utemeljila se sledeća šema prikazivanja telenovela: iz vremena kolonijalizma, robstva, vreme imigracije … po običaju malo romantizovano. 19:00 Savremene priče, ponekad sa humorističkom notom … urote, osveta i intrige. 20:00 Novela das Oito (Novela u osam) – u ovo vreme ide glavna telenovela, od koje se očekuje najbolja gledanost. Spektar tematika je širok i menja se od serije do serije. 21:00 Socijološki kritične teme kao abortus, hendikepiranost, korupcija, zloupotreba droge, kriminal, prostitucija, diskriminacije zbog polnog opredelenja, boje kože ili porekla.

Telenovela "Esmeralda" snimljena je četri puta. Dva puta u Meksiku (1972/1997), jednom u Venecueli (1984) i jednom u Brazilu (2004).

Meksička rediteljka Alicia Carvajal je scenariom prve hrvatske telenovele Villa Maria bila zadovoljna, ali je ipak imala druge zamerke: "U Vili Mariji stalno se puši i pije, a tako nešto prosto je nezamislivo u meksičkim serijama, jer u toj zemlji shvataju edukativnu snagu telenovela koje se koriste kako bi mladi bili vaspitavani u pravom smeru".
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:32   #5
Na snimanju telenovele "Lazos de amor" u kojoj se proslavila trostrukom ulogom, Lucero je zapocela vezu sa svojim sadasnjim suprugom, pjevacem Manuelom Mijaresom, koji je u istoj telenoveli tumacio samog sebe.

U ranijim verzijama telenovele "Fuego en la sangre", lik Rosario ne umire, ali u ovoj se to desilo, zbog toga sto je glumica Ninel Conde, koja je tumacila njen lik, odlucila da izadje iz telenovele.

Venecuelanska telenovela "Calle luna, Calle sol" se isprva trebala zvati "Inocencia perdida".

Prije nego sto je pocelo snimanje telenovele "El juego de la vida", maldi glumci su ucili igrati fudbal, a dio ekipe je i snimao neke scene u Japanu tokom Svjetskog fudbalskog prvenstva 2002. godine.

Televisine glumice Maya Mishalska i Nailea Norvind tri puta su glumili zajedno u telenovelama ; Amor gitano, Mujer de madera i Cuidado con el angel.

Ninel Conde je dobila ulogu Ursule u televisinoj seriji Pasion,ali je kasnije odbila ulogu,a na njeno mesto dosla je Maya Mishalska.

Vanessa Giácomo i Daniel de Oliveira, glavni protagonisti brazilske telenovele "Cabocla", svoju romansu sa malih ekrana prenijeli su i u stvarni zivot, a zanimljivo je da se to isto desilo i sa glavnim protagonistima prve verzije ove telenovele, Glóriom Pires y Fábiom Júniorom.

U cileanskoj telenoveli "Amores de mercado" (2001), nakon smrti glavnog lika, Pelluca, ljudi su poslali pogrebne vijence na centralnu pijacu u Santiago de Chileu.

Telenovela "Barrera de amor", oznacila je debi meksicke glumice Ane Brende Contreras u ovom zanru.

Poslednju epizodu serije «La fea más bella» u Meksiku gledalo je 44% gledatelja.

Tajna koju Maričuji u popularnoj seriji «Cuidado con el Angel» čuva gotovo kroz celu telenovelu jest da je bila napadnuta od strane jednog muškarca za kojeg se kasnije ispostavi da je Huan Miguel. Kako radnja teče ispostavlja se da ju je Huan Miguel samo jurio i na silu poljubio. Scena u kojoj Huan Miguel progoni Maričuj snimljena je u porodičnoj kući Velerde.

Nakon ulaska lika Santjaga u telenovelu «Las dos caras de Ana», gledaoci su mogli samo da nagađaju sa kim će ostati lik Ane. Snimljena su čak i dva različita kraja, jedan u kojem Ana (Ana Layevska ) ostaje sa Rafaelom (Rafael Amaya), i drugi u kojem Ana ostaje sa Santjagom (inače tumači Jorge Aravena). U većini država prikazan je prvi kraj.

Oca Anselma u seriji «Cuidado con el Angel» sve do smrti igrao je Miguel Córcege. Scenaristi serije bili su u dilemi da li da lik Anselma ubiju (prema nezvaničnim podacima Isabela je ta koja je navodno trebala da ga ubije) ili da ga zameni neki drugi glumac. Odlučena je ova druga varijanta, jer je lik bio neophodan u razvoju ljubavne priče između Maričuj i Huan Migela. Héctor Gómez je nastavio tamo gde je Miguel stao.

Carlos Camara Jr, Ana Patricia Rojo i Maya Mishalka dva puta su glumili zajedno u telenovelama. To su bile serije «Mujer de madera» (2004) i «Cuidado con el Angel» (2008).

Rocío Banquells u kostimiranoj seriji «Pasion» tumačila je lik Ofelije. Da li ste znali da ona glumi i Isabelu u popularnoj seriji “Cuidado con el Angel»

Glumica Adriana Roel, koja je u filmu o popularnoj «Rubi» iz 1970 tumačila lik Rubine majke Refugio, u ovoj je verziji tumačila sporedni lik Henarove sekretarice.

U telenoveli ""Las vías del amor" (2002) koriscen je dio zvucnog zapisa iz telenovele "Salome" (2001).

Telenovela "Heridas de amor" je bila prvi projekat u kojem su zajedno glumili brat i sestra José Elías y Beatriz Moreno.

Nakon "Rubi", telenovela "Contra viento y marea" je bila drugi projekat na kojm su zajedno radili Marlene Favela i Sebastián Rulli.

Fernando Carillo, junak telenovele "Rosalinda" tumacio je isti ovaj lik i u verziji telenovele iz 1988. godine koja se zvala "Primavera"

Leticiji Calderón je malo falilo da odbije ulogu u telenoveli "Esmeralda" jer je tada upravo zavrsavala svoje uscesce u drugoj - "La antorcha encendida"

Telenovela "Mundo de fieras" je bila prva meksicka telenovela u kojoj je glumila venecuelanska glumica Gaby Espino.

Fernando Carillo je bio u braku sa glumicom i manekenkom Catherine Fulop,sve dok ga ona nije uhvatila u krevetu sa drugom,i kasnije ga optuzila da je gej!

Marlene Favela je u dve serije glumila nemogucu ljubav Eduarda Santamarine.U seriji "Velo de novia" je glumila ulogu dobre devojke Angeles i poginula,dok je i u seriji "Rubi" bila dobrica Sonia i takodje izgubla zivot!
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:32   #6
Popularna serija za tinejdzere "Rebelde way" je izazvala totalni haos u Izraelu! Za vreme termina serije u Izraelu se sve zaustavljalo da bi se gledala epizoda "buntovnika"! Sve prodavnice,restorani...su se zatvarali!

Telenovela "Tierra de pasiones" oznacila je ponovno neprijateljstvo izmedju glumica Catherine Siachoque i Gabriele Spanic. Cetiri godine prije su to bile u telenoveli "La venganza".

Smatralo se da bi Aracely Arámbula mogla igrati glavnu ulogu u telenoveli "Duelo de pasiones" prije nego sto je ona dodijeljena Ludwiki Paleti.

Razlika u godinama izmedju glavnih protagonista telenovele "Madre Luna", Amparo Grisales i Gabriela Porrasa iznosi cak 12 godina...naime, Amparo je rodjena 1956. godine, a Gabriel 1968. godine.

U telenoveli "Las dos caras de Ana", glavni protagonisti, Ana Layevska i Rafael Amaya su po prvi put koristili svoja prava imena za likove koje su tumacili.

Christian Meier je bio izabran medju 50 najljepsih ljudi za 2007 godinu, po izboru casopisa "People".

Humberto Zurita je trenutno predsjednik fudbalske ekipe " Gallos Blanco del Queretaro" koji se natjece u prvoj "A" divziji meksicke lige.

Ulogu Andrésa Lascuraina u telenoveli "Secretos del alma" prvobitno je trebao igrati Saul Lizaso, ali je on odustao, pa je na njegovo mjesto uskocio Humberto Zurita.

Kolumbjska glumica Ana Lucía Domínguez je 2001. godine, u svojoj 18-oj godini dogovorila brak sa komicarem Davidom Albertom García Jeringom, 14 godina starijim od nje. Poceli su se zabavljati kada je njoj bilo 13, a njemu 27 godina. Dvije godine poslije toga su se razisli.

Vila Juana Miguela San Romana u telenoveli "Cuidado con el angel" je ista ona vila koja se koristila u spotu za pjesmu "Rebelde" grupe RBD.

"Mundo de fieras" je bila sesta telenovela koju je producirao Salvador Mejia, a u kojoj je ucestvovao César Évora. Prije su to bile "Abrázame muy fuerte" (2000-2001), "Entre el amor y el odio" (2002), "Mariana de la noche" (2003-2004), "La madrastra" (2005) i "La esposa virgen" (2005).

Meksicka glumica Maya Mishalska je poprilican poliglota. Govori spanjolski, poljski, engleski, francuski i u manjoj mjeri ruski jezik.

Telenovela "Sin senos no hay paraiso" je bila prva telenovela u produkciji Telemunda koja je trajala godinu dana.

Nakon prikazivanja posljednje epizode telenovele "Padre Coraje", uslijedila je jednosatna emisija posvecena njoj, "Padre Coraje: Al Vivo" (Padre Coraje: Uzivo), u kojoj je voditelj emisije razgovarao s glumcima iz serije.

"O clone" je telenovela koja se smatra jednom od najboljih brazilskih i svjetskih telenovela svih vremena.

Telenovela "El cuerpo del deseo" je oznacila povratak glumca Andrésa Garcíe na male ekrane nakon dugo vremena.

Tokom snimanja telenovele "Amor Real" 2003. godine, njeni protagonisti Adela Noriega i Fernando Colunga bili su par u stvarnom zivotu.

U telenoveli "Primer amor...a mil por hora" meksicke glumice Anahi i Daniela Lujan su ponovo glumile sestre. Prije toga, su to bile i u telenoveli "El diario de Daniela".

Posto je u telenoveli "La usurpadora", Gabriela Spanic tumacila dva fizicki jako slicna lika, tacnije Paolu i Paulinu, u jednoj sceni tuce izmedju njih dvije, priskocila joj je u pomoc njena rodjena sestra blizanka Daniela odglumivsi Paolu, posto je bilo jako tesko da Gabriela izvede tu scenu sama.

Prva meksicka telenovela se zvala "Senda prohibida" (1958)

Telenovela "Las tontas no van al cielo" je dozivjela toliki uspjeh, da je cak i Kina odlucila da napravi njen remake.

Doña Bárbara (RCTV, 1975) je bila prva venecuelanska telenovela koja je u potpunosti radjena u koloru.

Najuspjesnija telenovela Juana Osoria do sada je telenovela "Marisol" koja je prodata u vise od 65 drzava svijeta.

Remake telenovele "Bodas de odio", telenovela "Amor Real", smatra se najboljom koju je do sada producirala Carla Estrada. .

"Victoria" je prva kolumbijska telenovela u kojoj je ucestvovala meksicka glumica Victoria Ruffo.

"Yo soy Betty, la fea" (RCN, 1999-2001) je najuspjesnija kolumbijska telenovela svih vremena.

U Cileu se ovaj zanr naziva "Telecebolla" izuzve televizije i stampe gdje telenovelu nazivaju "Teleserie"

Mariana Levy i Eduardo Palomo su bili protagonisti telenovele " La pícara soñadora" iz 1991. godine, a oboje su u stvarnom zivotu umrli od infarkta, 2003. i 2005. godine.

Jedne od prvih glumica u svijetu telenovela uglavnom dolaze iz Meksika: Veronica Castro, Lucero, Lucia Mendez, Thalia, Adela Noriega y Victoria Ruffo

Mnogi se slazu u tvrdnji da je lik Cataline Creel u telenoveli "Cuna de lobos" koji je odigrala meksicka glumica María Rubio najbolji lik negativke svih vremena u historiji telenovela.

Venecuelanska telenovela "Abigail" slovi za telenovelu koja je najvise ponavljana u Spaniji. Producirana je 1988. godine i cak do 2004. godine se ponavljala na raznim televizijskim stanicama u Spaniji.

"Chocholate con pimenta" je bila posljednja telenovela u kojoj je glumac Cláudio Corrêa e Castro ucestvovao od pocetka do kraja. Umro je 2005. godine

Kolumbijska telenovela "Lorena" (RCN, 2005) je bila posljednja telenovela koju je napisao Bernardo Romero Pereiro, a glavni protagonisti su bili Coraima Torres i Diego Ramos.

Prvi put u historiji Televise se desilo da se dvije telenovele zavrse u istoj sedmici a to su "En nombre de amor" i "Mañana es para siempre".

Prije nego sto je postao glumac, Fernando Colunga se bavio administrativnim poslovima, bio je konobar i prodavao je automobile.

U telenoveli "En nombre de amor" u kojoj Leticija Calderon igra ulogu negativke ucestvovao je i njen sin Luciano Collado.

Za ulogu Alonsa u telenoveli "Querida enemiga" audiciji je pristupio William Levy, ali ju je na kraju odbio zbog druge ponudjene u telenoveli "Cuidado con el Angel".

Aylin Mujica je trebala nastupiti i u telenoveli "Pecados Ajenos" u ulozi Ines ali je izbacena iz nje prije pocetka snimanja.

Paulina Rubio je kcerka poznate meksicke glumice Susane Dosamantes koju smo imali priliku gledati kao Albertu, Ricardovu majku u telenoveli "Marina".

Poznati portorikanski glumac Osvaldo Rios je bio u vezi sa kolumbijskom pjevacicom Shakirom.

2001. godine Ana Layevska dobiva svoju prvu filmsku ulogu u filmu "In the time of the Butterflys" (U vrijeme leptira) gdje je nastupala uz Salmu Hayek.

Ucenici osnovnih i srednjih skola u Hrvatskoj nekada su bjezali sa zadnjih casova kako bi stigli na "Marisol" ili "Esmeraldu", a neki su ucenike pustali kuci, pogotovo ako je rijec o zadnjem nastavku, koji je u podnevnom terminu pred male ekrane znao privuci i do milion gledatelja.

Prema izvjestaju iz Brazila, zene koje zive u podrucjima na kojima se prima signal Globo TV-a (programa koji emituje sapunice), radjaju manje djece. Tokom dvije decenije, koliko je bilo potrebno da se istrazivanje provede, zakljuceno je kako se rodilo tri miliona Brazilaca manje, a cak 800 hiljada parova odlucilo se rastaviti.

Prvenstveno Rubi je trebala igrati Sara Maldonado ali pocetak snimanja serije se oduzio jer nisu mogli naci muske uloge. Kasnije je Sara odustala od uloge zbog porodicnih problema.

Srna Lango i Irfan Mensur su u telenoveli "Jelena" glumili ljubavnicu i ozenjenog muskarca. U realnom zivotu su supruznici.

Najdrazi pisac Paole Rey je Mario Benedetti

Prije nego sto je odlucio da se posveti glumi, Juan Alfonso Baptista je bio golman venecuelanske reprezentacije.

Telenovela "Te voy a enseñar a querer" je remake istoimene telenovele iz 1990. godine radjene u produkciji " Producciones Punch".
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2009., 22:34   #7
Najpopularnija Telemundova telenovela je Sin senos no hay paraiso.. A slede Pasion de gavilanes,El cuerpo del deseo i VicToria

Camila Bordonaba je visoka 1.63m, i kaže da je to jedina stvar koju bi promenila na sebi. Njena destinacija iz snova je Egipat, a omiljeni predmet u skoli joj je bila psihologija.

Telenovela "Pasion Gavilanes" se u Kolumbiji emitovala putem televizije Caracol i pretvorila se u najveci uspjeh jedne privatne TV kuce prevazilazeci uspjeh koji je kod publike dostigla telenovela "Yo soy Betty, la fea" sa RCN televizije.

Glumci Juan Pedro Lanzani i Mariana Espósito koji u telenoveli "Casi Ángeles" tumace likove Marianele i Thiaga, su par u stvarnom zivotu.

Thalija je kuma i jedna od najboljih prijateljica Itati Cantoral.

Da je zivot Sherlyn film, ona bi ga nazvala "Zivot je lijep".

Specijalne uloge u prvoj hrvatskoj telenoveli "Villa Maria" su dobili meksicki glumci Omar Germenos i Gloria Peralta, koji su u stvarnom zivotu u braku.

Gostovanje venecuelanske zvijezde, hrvatskog porijekla, Gabrijele Spanic u srbijanskoj telenoveli "Jelena" je bilo u planu. Iz nepoznatih razloga do te saradnje nije doslo, i ako je Spaniceva u intervjuima i emisijama potvrdjivala da ce imati gostujucu ulogu u Jeleni. Za list "Blic" je najavljivala gostovanje u 12 epizoda, koje su se trebale snimati u Majamiju.

U Srbiji je popularnost telenovele Kassandra bila tolika da je danas spominju u gimnazijskim udzbenicima sociologije. Pevac Saban Bajramovic joj je posvetio pesmu na tada aktuelnom albumu, a Dragana Mirkovic je snimila spot za pesmu Dusu si mi opio, koji je jako inspirisam Kasandrom.

Zbog imaginarnih zivota likova koje prate na televiziji, pojedini ljudi zanemare sopstvene obaveze. U Indoneziji je vlada saopstila „da je nedopustivo da se zbog telenovele Kassandra ne ide na posao“.

Za ulogu Camile, koja boluje od leukemije, glumica Carolina Dieckmann je morala da odsece svoju dugu plavu kosu i da se osisa do glave.

Kada je Kasandra bila u zatvoru zbog ubistva Ignasija zitelji jednog sela u Srbiji su pisali peticiju venecuelanskoj vladi da je oslobode uz obrazlozenje '' mi znamo da je Kasandra nevina''

Iako je glas njenog lika, Mude u telenoveli "Padre Coraje", pomalo djecji, glumica Fabiana Garcia Lago nema takav glas.

Camila Bordonaba i Benjamin Rojas su se zabavljali za vrijeme snimanja telenovela "Chiquititas" i "Rebelde Way". Benjamin je jednom prilikom rekao da je Camila bila njegova prva ljubav i prva djevojka koju je poljubio. Danas je opisuje kao velikog prijatelja.

Camila Bordonaba je veliki fan fudbala i navija za klub Independente, a jako voli i grupu Guns N' Roses, knjige Hermana Hesea i TV seriju Simpsonovi.

Omiljena grupa Feipea Colomboa je Led Zeppelin, a pjevac Eric Clapton.

Porodica Maite Perroni je italijanskog porijekla

Glavni glumci iz telenovele "Las dos caras de Ana", Ana Layevska i Rafael Amaya su prohodali na snimanju i jos uvijek su u ljubavnoj vezi.

Glumica Angelica Vale, glavna junakinja telenovele "La fea mas bella" gostovala je u posljednjoj epizodi prve sezone americke verzije serije "Ruzna Betty" (Ugly Betty) gdje je tumacila zubnu tehnicarku.

Hrvatska telenovela "Villa Maria" je u Srbiji bila toliko popularna, da ju je pjevacica Tijana Dapcevic spomenula u svojoj jugonostalgicnoj pjesmi „Sve je isto samo njega nema“ („Cujem u Beogradu, da se gleda Villa Maria“).

Kuca „Power House Entertainment“ je 2004. snimila telenovelu "Jelena", kao prvu srpsku telenovelu ikada. Scenario je ekskluzivno pisao iskusni meksikanac Joaquín Guerrero Casasola y Gómez. Prva epizoda je zbog bolje promocije 18. oktobra 2004. projektovana na Trgu Republike putem video bima.

U argentinskoj telenoveli "Simplemente Maria" Irma Roy glumi mladu majku Mariju, koja se u nadi za boljom zaradom seli iz provincije u velegrad. Kada zatrudni, zivotni saputnik je napusta. Ali ona se i dalje obrazuje i paralelno radi kao krojacica da bi prezivjela. Studije su potvrdile da je tokom emitovanja ove telenovele drasticno porasla prodaja sivasih masina firme Singer, da je kontinuirano uvecan broj prijava za kurseve obrazovanja odraslih, i da su selidbe iz provincije u gradove bile uocljivo uvecane. Kada je 1969. u peruanskoj verzij telenovele "Simplemente Maria" snimano Marijino vjencanje na Plaza de Mayor u Limi, tu se skupilo 10.000 ljudi da prisustvuje tom cinu.

Najuspjesnije telenovele se proizvode u Meksiku i Brazilu, gdje se emituju u najboljim terminima. U nesto manjem obimu telenovele se proizvode i u Argentini, Venecueli, Kolumbiji i Cileu.

Anahi na stomaku ima tetovazu svog omiljenog junaka Petra Pana

Posto Televisa nije znala koju ce telenovelu smjestiti u termin od 17:00 sati nakon telenovele "Las dos caras de Ana", zamolili su producenticu da je produzi za 20 epizoda, na sto je Lucero Suarez rekla kako to nece napraviti, jer ne namjerava nadopisivati nove likove i tako upropastiti cijeli scenarij. Snimanja telenovele trebala su zavrsiti već 20. jaunara 2007., no Televisa je zaprijetila Lucero da ce je maknuti s projekta ako ne produzi telenovelu, te je Lucero, pod prijetnjama, to i ucinila.

Dulce Maria sakuplja male figurice vila od kojih je jednu izdvojila jer ima crvenu kosu bas kao i ona.

U jednoj od epizoda telenovele "Sos mi vida", La Turca i Monita su odjevene u haljne casnih sestara pjevale pjesmu "Tu Veneno". Ta pjesma je ujedno jedan od najvecih hitova Natalije Oreiro.

Laura Zapata je zajedno sa svojom sestrom Ernestinom bila oteta u septembru 2002. godine. Njihova sestra Thalia, koja je udata za milionera Tommya Motolu je, vjeruje se, potrosila veliko bogatstvo na njihovo spasavanje. Laura je oslobodjena nakon deset dana, a Ernestina pet dana poslije.

Zabranjeni put" (Senda Prohibida), redateljice Fernande Villeli, je bila prva telenovela koja se emitirala sedmicnim ritmom (1957. - 1958.).

U Poljskoj je telenovela "Escrava Isaura" (Robinja Isaura) do dana danasnjeg najgledanija emisija svih vremena ikad emitirana. Prosjecna gledanost je bila 81%, a povremeno je dostigla cak 92 %

Rede Globo (Brazil) i Televisa (Meksiko) su vodece u biznisu sa telenovelama, te godisnje proizvedu sveukupno od 12-16 telenovela. 80% njihovih telenovela se izvozi.

Prva ruska telenovela se zvala Anastazijа" (Bednaya Nastja), snimljena 2003. i 2004. u suradnji "Amedia" i "Sony Picturesa".

Zvijezde telenovela, Saul Lisazo, Gabriela Spanic, Thiago Lacerda, Fernando Carrillo, Leticia Calderon, posjetili su Hrvatsku i tako promovirali svoje telenovele.

Imanje "Las Animas" na kojem u seriji Manana es para siempre zivi Franco Santoro, u stvarnom zivotu pripada Jaimeu Camilu i njegovoj porodici

Tokom emitiranja telenovele "Obiteljske veze" (u kojoj junakinja boluje od leukemije) munjevito su porasle donacije krvi, kostane srzi i organa.

Najgori slusaj kada se govori o uticaju telenovela na drustvo dogodio se u Brazilu 1992. godine kada je glumac Guilherme Padua ubio kolegicu iz telenovele "De Corpo e Alma" Danielu Perez. Naime, Guilherme i Daniela su u seriji tumacili ljubavni par, no u nadolazecim epizodama trebali su se rastaviti. Ljubomorni Guilherme, opsesivno zaljubljen u Danielin lik, ubio je kolegicu na brutalan nacin i njeno tijelo odbacio u blizini brazilske favele.

Glumci Melina Petriella i Fabio di Tomaso interpretirali su ljubavni par Lourdes "Nenu" i Lautara Costu u telenoveli "Padre Coraje". Glumci su u stvarnom zivotu u sretnoj ljubavnoj vezi vec nekoliko godina.

Lik Marine u istoimenoj telenoveli prvobitno je trebala tumaciti glumica Danna Garcia, dok je Ricarda trebao tumaciti argentinski glumac Martin Karpan.

Na audiciju za ulogu Lety u telenoveli "La fea mas bella" pristupile su Ingrid Martz i Andrea Garcia, no odbile su ulogu kad im je receno da ce morati drasticno promjeniti svoj izgled.

Otac Gabriele Spanic je Hrvat, koji se sa svojim roditeljima preselio u Venecuelu 1947.

U jednoj od epizoda, telenovele "Sos mi vida" lik Deby kaže kako "njena i Rolandova djeca nikad nece svirati saksofon u podzemnoj zeljeznici kao Facundo Arana", sto je istina, jer je Facundo Arana otkriven upravo u podzemnoj dok je svirao saksofon.

Alfonso Herrera je majstor u brazilskoj borilackoj vestini kapoera.

Jedna scena u "Sos mi vida" snimljena je na Svetskom Prvenstvu u Nemackoj 2006 u fudbalu..I to bas utakmica Argentina-Srbija.

Saby Kamalich (Madre Luna, Corazon partido), takodje potice sa Balkanskog poluostrva.

Sergio Mayer je takodje snimao LFBM na Svetkom prvenstvu u Nemackoj nekoliko scena..

Telenovele poticu sa predrevolucionarne Kube još od prije pocetka radio ere.

Prva telenovela datira iz 1950.-e, a rijec je o "Tvoj zivot pripada meni" (Sua vida me pertence) u brazilsko-kubansko-meksickoj koprodukciji.

Originalni naslov telenovele "La fea mas bella" (Ruzna ljepotica) ispočetka je bio "Dulce Amor" (Slatka ljubav).

Laura Zapata je Tahlijina polusestra i tetka Camile Sodi.

Serije Siempre te Amare (2000) i Alma de Hierro (2009) su retke telenovele u kojima glavni likovi nisu ostali zajedno na kraju serije; u provj je lik Fernanda Carilla ubijen, u drugoj su se likovi sporazumno razveli.

Originalna postava telenovele "Dame Chocholate" trebala je biti ovakva Mauricio Ochman, Zharik Leon i Erik Elias, ali su oni presli u serije "Marina" "La Viuda del blanco" i "Zorro"

Aylin Mujica prvenstvno je dosla na kasting za glavnu ulogu u seriji "Marina" ali posto je uloga vec bila dodeljena Sandri, ona je dobila ulogu blizanki Laure/Veronice.
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 13:05   #8
Quote:
friend kaže: Pogledaj post
U epizodi kada Beatriz krsti svoje dete,postoji greska. Naime,Francisco (Elsin otac), uzvanicama se predstavi kao Francisco San Roman. Ali kada Beatriz sa svojim detetom bude oteta, na telefon se javlja Luisa, Franciskova zena i trazi da je spoje s njenim muzem Franciskom Maldonadom.
Nije to greška.Njegovo ime je Francisco Maldonado de San Roman.
Lucio is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 14:41   #9
Quote:
friend kaže: Pogledaj post

...Ucenici osnovnih i srednjih skola u Hrvatskoj nekada su bjezali sa zadnjih casova kako bi stigli na "Marisol" ili "Esmeraldu"...

ovo mi je poznato
Boromirka is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 16:16   #10
Quote:
Lucio kaže: Pogledaj post
Nije to greška.Njegovo ime je Francisco Maldonado de San Roman.
izvinjavam se na grescin... nisam primetio
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 17:31   #11
[QUOTE=friend;23955189]

Christian Meier je bio izabran medju 50 najljepsih ljudi za 2007 godinu, po izboru casopisa "People".

I ja bi ga izabrala!
Makar is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 19:34   #12
Americka serija Whicked whicked games je rimejk venecuelanse Aunque me cueste la vida
friend is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2009., 20:06   #13
Quote:
friend kaže: Pogledaj post

Glavna zenska uloga u seriji CCEA prvobitno je bila namjenjena glumici Marlen Favela koja se nije mogla sloziti oko honorara kojeg su joj nudili producenti. Ubrzo ju je zamjenila Majte Perroni.

Scena u kojoj Huan Migel progoni Marichy snimljena je u porodicnoj kuci Velarde.

Na prvo snimanja tevenovele Maite je dopratio njen bivsi kolega iz benda Chriatian Chavez

Huan Migel San Romanova kuca je ista ona koju je grupa rbd koristila u svom spotu.

Ovo je drugi put da Wiliam Levy, Maya Mishalska i Rocio Banquells glume u istoj tevenoveli. Prvi put su glumili u tevenoveli Pasion (Strast) iz 2007 godine.
- drago mi je da je ipak Maite dobila ulogu...
- ma Chris je pravi prijatelj... Došao je sa svojom prijateljicom i bio joj podrška!
- kad je počela serija bila mi je kuća poznata, samo nisam znala odakle, ali sam se sjetila
- da, da... Will i Maya tj. njihovi likovi su bili ljubavnici... Nikako mi nisu bili par...
Poncha_los a is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2009., 15:30   #14
svaka čast na temi...
u prolazu... is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.12.2009., 14:39   #15
William Levy (Pasion, Cuidado con el angel, Sortilegio) se krstio tek sa 28 godina jer je odrastao u Ca­­s­t­r­ovu komunističkom režimu - nije bio kršten te se, kaže, odlučio na taj čin jer se sa suprugom Elizabeth Gutierrez (El rostro de Analia) želi vje­nčati i u crkvi. Kumovi na krštenju su bili producentica Carla Estrada i njen suprug Oscar del To­­ro. Krstio se u Puebli daleko od javnosti u crkvi Nuestra Señora de la Esperanza.
FalconB is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 19:19   #16
Latino zanimljivosti

Ovdje možete postavljati sve zanimljivosti i novosti iz svijeta sapunica, sve novosti u vezi glumaca, tračeve, afere, ljubavne veze, anegdote, ostavljati komentare, apsolutno sve

Neke zanimljivosti koje sam ja izdvojila su:

Utjecaj telenovela na društvo

- Najgori slučaj kada se govori o utjecaju telenovela na društvo dogodio se u Brazilu 1992. godine kada je glumac Guilherme Padua ubio kolegicu iz telenovele "De Corpo e Alma", Danielu Perez. Naime, Guilherme i Daniela su u seriji tumacili ljubavni par, no u nadolazećim epizodama trebali su se rastati. Ljubomorni Guilherme, opsesivno zaljubljen u Danielin lik, ubio je kolegicu na brutalan način i njeno tijelo odbacio u blizini brazilske favele. Guilhermo je prvobitno osuđen na 19 godina zatvora, ali nakon samo 6 godina odslužene kazne pušten je na slobodu. Valja spomenuti da je Daniela Perez, ujedno i kćer poznate brazilske autorice telenovela Glorie Perez, imala svega 22 godine kada je ubijena.

- U argentinskoj telenoveli "Simplemente Maria" Irma Roy glumi mladu majku Mariju, koja se u nadi za boljom zaradom seli iz provincije u velegrad. Kada zatrudni, životni partner je napušta. Ona se i dalje obrazuje i paralelno radi kao krojačica da bi preživjela. Studije su potvrdile da je tijekom emitiranja ove telenovele drastično porasla prodaja šivaćih mašina firme Singer, da je kontinuirano uvećan broj prijava za sate obrazovanja odraslih, i da su selidbe iz provincije u gradove bile uočljivo uvećane.

- U susjednoj BiH gledatelji su bili zgroženi kada je "Kassandra" naprasno nestala s malih ekrana. Američki State Department je priskočio u pomoć i zamolio gospodina Antonija Paeza iz "Coral Picturesa" za savjet. Nakon istrage, ustanovljeno je da bosanskohercegovačka televizija nikada nije kupila prava emitiranja za Kassandru. Priznali su da su preuzimali signal jedne druge televizije iz regije, a kada to više nije bilo izvodljivo, morali su seriju skinuti s programa. Pošto je gospodinu Paezu bilo jasno u kakvoj je situaciji ta televizija bila u devedesetim godinama, poklonio joj je svih 150 epizoda "Kassandre. Zbog nezapamćene euforije koju je ova telenovela izazvala u susjednoj Srbiji, glumci Coraima Torres i Henry Soto su posjetili zemlju.

- Hrvatska telenovela "Villa Maria" je u Srbiji bila toliko popularna da ju je pjevačica Tijana Dapčević spomenula u svojoj jugonostalgičnoj pjesmi „Sve je isto samo njega nema“ („Cujem u Beogradu, da se gleda Villa Maria“).

- U Srbiji je popularnost telenovele Kassandra bila tolika da je danas spominju u gimnazijskim udženicima sociologije. Pjevač Šaban Bajramović joj je posvetio pjesmu na tada aktualnom albumu, a Dragana Mirković je snimila spot na pjesmu Dušu si mi opio inspiriranu Kassandrom.


Ostale zanimljivosti:

- Prva telenovela datira iz 1950.-e, a riječ je o "Tvoj život pripada meni" (Sua vida me pertenece) u brazilsko-kubansko-meksičkoj koprodukciji.

- Prva meksicka telenovela zvala se "Senda prohibida" (1958)

- Kultna Televisina sapunica koja je označila prodor meksičkih telenovela na međunarodno tržište zvala se "I bogati plaču " (Los ricos tambien lloran) iz 1979/80. Ta sapunica je 1992. u Sovjetskoj uniji oborila sve rekorde gledanosti, a svakodnevno ju je pratilo čak 200 milijuna ljudi!!!

- U Poljskoj je telenovela "Escrava Isaura" (Robinja Isaura) do dana današnjeg najgledanija emisija svih vremena. Prosječna gledanost je bila 81%, a povremeno je dosegla čak i 92 %!!!!

- Telenovela "Quinceañera"(1987) je bila prva telenovela koja je govorila o drogi, silovanju i bandama.

- Doña Bárbara (RCTV, 1975) je bila prva venecuelanska telenovela koja je u potpunosti snimana u boji.

-Sjedište TV stanice Televisa u San Angelu (grad Meksiko) je 19. rujna 1985. pogodio jak potres. Mnogi originalni zapisi telenovela su tada uništeni.

- U Meksiku je 1986. nestalo struje u čitavoj državi dok je emitirana posljednja epizoda telenovele "Vučja kolijevka" (Cuna de Lobos).

- Telenovelu "Piel de otoño" (2005), Televisa nikada nije vrednovala. Postigla je veliki uspjeh svugdje u svijetu, osim u Mexicu.

- O Clone je bila prva latinoamerička sapunica koja se prikazivala na američkoj televiziji sa engleskim titlom.

- Imanje "Las Animas" na kojem u seriji "Manana es para siempre" živi Franco Santoro, u stvarnom životu pripada Jaime Camilu i njegovoj obitelji.

- Iako je telenovela "Mirada de mujer" postigla veliki uspjeh, njen kraj se smatra jednim od najgorih u povijesti telenovela.

- Laura Zapata je zajedno sa svojom sestrom Ernestinom bila oteta u rujnu 2002. godine. Njihova sestra Thalia, koja je udana za milijunaša Motolu je, vjeruje se, potrosila veliko bogatstvo na njihovo spašavanje. Laura je oslobođena nakon deset dana, a Ernestina pet dana poslije.

- Christian Meier je išao na sate jahanja, kako bi što uvjerljivije prikazao lik Santosa Torrealbe u telenoveli "La Tormenta". Po njegovim riječima ovaj zadatak nije mu teško pao buduci da voli te plemenite životinje, ali je njegova kolegica Natalia Streignard pretrpjela stres kada je prvi put trebala da jaše konja. Izašli su joj u susret tako što je konj u nekoliko epizoda zamijenjen magarcem, pa se ona lagano oslobodila straha.

- Uloga Lupite u seriji Rebelde prvo je bila ponuđena Sherlyn, ali ju je ona odbila. Sada to smatra svojom najvećom greškom u karijeri, jer da je prihvatila ulogu stekla bi svjetsku slavu kao članica benda RBD-a.

- U jednoj epizodi serije Floricienta u pozadini se čuje pjesma Gorana Bregovica “Mjesečina“

- Glumci Catherine Siachoque (fatalna negativka) i Miguel Varoni ( Alejandro iz Te voy a ensenar de querer) u braku su od 1999. Zajedno su glumili u sapunici Te voy a ensenar a querer, gdje je ona njega zavodila. Miguel tvrdi da mu je najsmješniji trenutak u sapunici bio kada je u jednoj sceni zavođenja u kojoj se Cathy skinula morao reći : De molim te obuci se, sramotiš se

- Catherine Siachoque i Gabriela Spanić velike su neprijateljice u pravom životu. Još od sapunice La venganza traje njihovo neprijateljstvo kada je Gabriela optužila Catherine za širenje glasina o njezinom privatnom životu.

- Mnogi se slažu u tvrdnji da je lik Cataline Creel u telenoveli "Cuna de lobos" koji je odigrala meksicka glumica María Rubio najbolji lik negativke svih vremena u povijesti telenovela.

- "Yo soy Betty, la fea" (RCN, 1999-2001) najuspješnija je kolumbijska telenovela svih vremena.

- Mariana Levy i Eduardo Palomo su bili protagonisti telenovele " La pícara soñadora" iz 1991. godine, a oboje su u stvarnom zivotu umrli od infarkta, 2003. i 2005. godine.

- Bivši muž Leticije Calderon, od kojeg se razvela prije godinu dana, danas je muž Yadhire Carillo (Elena u Rubi).

- Venecuelanska telenovela "Kassandra" ušla je u Guinessovu knjigu rekorda kao venecuelanska produkcija prodana u čak 128 država svijeta.

- Na snimanju jedne od posljednjih scena sapunice Dona Barbara, iznervirana Edith Gonzalez ošamarila je Christiana Meiera, nakon čega je on napustio set i rekao da više neće snimati.

- Gaby Espino nakon 3 godine braka razvodi se od supruga, isto tako glumca Cristobala Landerosa ( Pobre Diabla) s kojim ima i dijete. Kao razlog se spominje njezina ljubavna veza sa partnerom iz sapunice Mas Sabe el Diablo, Jeancarlos Canelom. Ovih dana on je održao koncert (na kojem je promovirao svoj album prvijenac) na kojem je bila i Gaby. Pjevajući pjesmu Estes donde estes pozvao je G da mu se pridruži na pozornici i strastveno su se poljubili. Jel cilj bila što bolja promocija serije ili ipak nešto više vrijeme će pokazati.
marimar is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 19:41   #17
Super tema
__________________
Big dreams, Good music and Expensive taste
telenovelas queen is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 19:44   #18
Quote:
telenovelas queen kaže: Pogledaj post
Super tema
Slažem se...
Suncana 007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 19:50   #19
Hvala...drago mi je da vam se sviđa. Bilo mi dosadno pa sam malo istraživala i saznala puno zanimljivosti
marimar is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2010., 19:52   #20
Ajme, ovo za ubojstvo Glorijine kćeri je stvarno prestravično.

Ostale zanimljivosti:

Quote:
- Telenovela "Quinceañera"(1987) je bila prva telenovela koja je govorila o drogi, silovanju i bandama.
Ponovno je Carla ta koja izlazi iz okvira.

Quote:
- U Meksiku je 1986. nestalo struje u čitavoj državi dok je emitirana posljednja epizoda telenovele "Vučja kolijevka" (Cuna de Lobos).
Odmah se sjetim one brutalno dobre negativke, naježim se od nje.

Quote:
- Telenovelu "Piel de otoño" (2005), Televisa nikada nije vrednovala. Postigla je veliki uspjeh svugdje u svijetu, osim u Mexicu.
Meksikanci su prečudni. To je bila jedna od boljih Televisinih telenovela.

Quote:
- Laura Zapata je zajedno sa svojom sestrom Ernestinom bila oteta u rujnu 2002. godine. Njihova sestra Thalia, koja je udana za milijunaša Motolu je, vjeruje se, potrosila veliko bogatstvo na njihovo spašavanje. Laura je oslobođena nakon deset dana, a Ernestina pet dana poslije.
A jučer baš čitam poprilično grde Laurine izjave o Thaliji i nećakinji Camili Sodi. U stilu 'A mi esa sangre no me llame!', da ju zaboli za obje. Šteta.

Quote:
- Uloga Lupite u seriji Rebelde prvo je bila ponuđena Sherlyn, ali ju je ona odbila. Sada to smatra svojom najvećom greškom u karijeri, jer da je prihvatila ulogu stekla bi svjetsku slavu kao članica benda RBD-a.
I onda se susretne s Maite u CCEA, lol.

Quote:
- Glumci Catherine Siachoque (fatalna negativka) i Miguel Varoni ( Alejandro iz Te voy a ensenar de querer) u braku su od 1999. Zajedno su glumili u sapunici Te voy a ensenar a querer, gdje je ona njega zavodila. Miguel tvrdi da mu je najsmješniji trenutak u sapunici bio kada je u jednoj sceni zavođenja u kojoj se Cathy skinula morao reći : De molim te obuci se, sramotiš se
Oni su mi tako super par.

Quote:
- Catherine Siachoque i Gabriela Spanić velike su neprijateljice u pravom životu. Još od sapunice La venganza traje njihovo neprijateljstvo kada je Gabriela optužila Catherine za širenje glasina o njezinom privatnom životu.
O da, sjećam se toga. Gaby je tada bila u vezi s Jose Angelom Llamasem (glavni u LV) i navodno da je Catherine proširila da im je uletila u WC dok su se khm khm. Tako nešto je bilo i otada se navodno vidjeti ne mogu, kao da su se i počupale tada.

Quote:
- Mnogi se slažu u tvrdnji da je lik Cataline Creel u telenoveli "Cuna de lobos" koji je odigrala meksicka glumica María Rubio najbolji lik negativke svih vremena u povijesti telenovela.
Definitivno.

Quote:
- Na snimanju jedne od posljednjih scena sapunice Dona Barbara, iznervirana Edith Gonzalez ošamarila je Christiana Meiera, nakon čega je on napustio set i rekao da više neće snimati.
Navodno je i Gaby Espino ošamarila na snimanju MDF. Gaby je izjavila da je kao bilo slučajno, za vrijeme snimanja scene, ali izgleda da se Edith voli svađuckati...
__________________
Čekaj me i ja ću doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kad žute kiše noći ispune tugom...
Nicole_Lilly is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 08:17.