Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Muški kutak
Korisničko ime
Lozinka

Muški kutak Za poklonike piva, daljinskog, verbalnog šovinizma i ostalih muških spika...
Podforum: Pivnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.12.2009., 15:04   #1
Xenon
Registrirani korisnik

Xenon Avatar

Registracija: Mar 2008.
Mitraljezi na dvokrilnim letjelicama po muški

Ne znam kam bi metnuo ovu raspravnu temu pa ću je tu uglazbiti.
Dakle, avion dvokrilac ili trokrilac jebemu, u vojnoj varijanti imao je ugrađeni mitraljez na trupu ispred vidnog polja pilota.

Avion je pogonjen elisom koja se vrti na nosu a ispred mitraljeza, i sad dok on šora iz toga pucala elisa je navodno bila sinhronizirana sa izbacivanjem zrna.
Ali kak -to me zanima s obzirom na razdoblje, uvjete i sve ostalo kaj ide s tim.

Kak je pilot onak jadan na vjetru u kožnom kaputu i s onim kožnim kurtonom na glavi i naočalama mogao sve to kontrolirati, tj, koliko se negdje dogodilo padova i sranja baš zbog toga kaj bi mitraljez rastrgao elisu..
Old 23.12.2009., 15:16   #2
bokacco
dekameron

Registracija: Apr 2009.
elisa je u stvari pucala , pilot bi držao otponac puške , a elisa bi čisto mehanički preko poluga okidala po odarnoj igli i streljivu , logika je što jače nabije gaščinu , elisa se brže vrti i broj ispaljenih metaka je veći
bokacco is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2009., 15:19   #3
Falco SM
paperscissorslizardspock

Falco SM Avatar

Registracija: Dec 2009.
Nevjerujem da je bilo baš tako, da su ljudi bili toliko glupi da bi napravili mitraljez koji bi raznio propeler koji "pokreće" avion

A mi smo iz povijesti učili da su iz takvih aviona u početku bacali cigle na deuge avione, a nakon toga pucali pištoljima na neprijatelje
Old 23.12.2009., 15:31   #4
Grunf
Registrirani korisnik

Grunf Avatar

Registracija: May 2008.
Krasnu povijest učite.
Grunf is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 23.12.2009., 15:33   #5
Equilibrium4
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2009.
Quote:
bokacco kaže: Pogledaj post
elisa je u stvari pucala , pilot bi držao otponac puške , a elisa bi čisto mehanički preko poluga okidala po odarnoj igli i streljivu , logika je što jače nabije gaščinu , elisa se brže vrti i broj ispaljenih metaka je veći
Dobro je rekao bokacco. nema tu neke velike filozofije, dosta jednostavna mehanika (iako kad sam prvi puta u filmovima to skužio da pucaju kroz elisu još u 1. svjetskom ratu se nemalo iznenadih...)
Equilibrium4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2009., 16:27   #6
hoggar the terrible
Registrirani korisnik

hoggar the terrible Avatar

Registracija: Apr 2008.
Pošalji poruku preko Yahoo korisniku hoggar the terrible
Quote:
Xenon kaže: Pogledaj post
Ne znam kam bi metnuo ovu raspravnu temu pa ću je tu uglazbiti.
Dakle, avion dvokrilac ili trokrilac jebemu, u vojnoj varijanti imao je ugrađeni mitraljez na trupu ispred vidnog polja pilota.

Avion je pogonjen elisom koja se vrti na nosu a ispred mitraljeza, i sad dok on šora iz toga pucala elisa je navodno bila sinhronizirana sa izbacivanjem zrna.
Ali kak -to me zanima s obzirom na razdoblje, uvjete i sve ostalo kaj ide s tim.

Kak je pilot onak jadan na vjetru u kožnom kaputu i s onim kožnim kurtonom na glavi i naočalama mogao sve to kontrolirati, tj, koliko se negdje dogodilo padova i sranja baš zbog toga kaj bi mitraljez rastrgao elisu..
pdf vojna povijest i tehnologija je daleko bolje mjesto za postavljanje takvih pitanja, jer među ljudima koji tamo postaju imaš puno više poznavatelja i zaljubljenika nego ovdje. no (kao neznalica) da pokušam makar nešto o tome reći:
bokacco je dao točnu informaciju o sustavu i regulaciji paljbe i sustav je bio prilično pouzdan. koliko truda je za to trebalo počinješ nazirati tek kad vidiš redenik za metke.

i da, u početku se bacalo sve i svašta iz aviona - ovisno o mašti pilota koji su se htjeli dokazati korisnima i u boju, ne samo u izviđanju.
Taube (golubica). osnovna namjena - bombarder
neki vele da je bio kičma AU zrakoplovstva.

Fokker DR1, za ww1 jedan od najboljih aviona za dogfight, original

i replika

i meni najdraži Fokker A III

nevjerojatno je koliko su ti avioni bili pouzdani, pogotovo kad pomisliš na tadašnju razinu tehnologije. i skoro svi su mogli sletjeti i bez motora, kao jedrilice.
Old 24.12.2009., 21:43   #7
Josey_Wales
Wanted: Dead or alive

Josey_Wales Avatar

Registracija: May 2007.
Ma koji Fokker Dr1... Gazda je bio Sopwith Camel, do pojave Fokker D.VII 1918. ali kao i obicno za Nijemce vrijedi ona: "Kasno Marko na Kosovo stize"...

Sopwith Camel...

Fokker D.VII...

Prvi sikronizator je imao francuski pilot Roland Garros jos 1915.(izumio ga je Raymond J. Saulnier) koji je oboren iza neprijateljskih linija i njegova olupina aviona rastavljena te je odvucena u Njemacku gdje je sustav proucen i usavrsen posto je francuski sustav bio i manjkav pa se znalo dogoditi da pokoji metak zakaci i propeler cime su "mudraci" Francuzi instalirali metalna pojacanja na propeler da ga metak ne razvali pa se metak lijepo znao odbiti i pogoditi pilota... Firma Anthony-ja Fokkera je napravila dobar posao...

Fokkerov dijagram...

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...diagram_en.png
Old 24.12.2009., 23:39   #8
domar
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Jel se u tim avionima moglo jebati?
domar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 09:59   #9
bokacco
dekameron

Registracija: Apr 2009.
Quote:
domar kaže: Pogledaj post
naravno

pilot sjedi kak već sjedi , samo napikari "mjenjač" , a pilotica se naštima, sistem za okidanja se prebaci na "aiutomat" , što bi u praksi značilo , propeler se vrti i preko polužnog sistema umjesto da oslobađa udarnu iglu , za okidanje streljiva , okida piloticu straga ,a naravno , po sistemu akcije i reakcije ona okida sprijeda i taj se proces nastavlja sve dok ima goriva,
od tud i potječe riječ "puuca"
bokacco is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 10:57   #10
domar
Registrirani korisnik

Quote:
naravno

pilot sjedi kak već sjedi , samo napikari "mjenjač" , a pilotica se naštima, sistem za okidanja se prebaci na "aiutomat" , što bi u praksi značilo , propeler se vrti i preko polužnog sistema umjesto da oslobađa udarnu iglu , za okidanje streljiva , okida piloticu straga ,a naravno , po sistemu akcije i reakcije ona okida sprijeda i taj se proces nastavlja sve dok ima goriva,
Eto, znao sam da ću dobiti smislen odgovor!
domar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:06   #11
Gutaperka
User awaiting e-mail confirmation

Quote:
Falco SM kaže: Pogledaj post
Nevjerujem da je bilo baš tako, da su ljudi bili toliko glupi da bi napravili mitraljez koji bi raznio propeler koji "pokreće" avion

A mi smo iz povijesti učili da su iz takvih aviona u početku bacali cigle na deuge avione, a nakon toga pucali pištoljima na neprijatelje
a kad bi ostali bez metaka onda su neprijateljske avione gađali tim praznin pištoljima i tako ih obarali
Gutaperka is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:09   #12
domar
Registrirani korisnik

Quote:
naravno

... i tako su nastale prve sexi igračke:

zaključak: dildo je napravljen od aviona!
domar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:12   #13
Josey_Wales

Josey_Wales Avatar

Quote:
Jest i to dosta puta... Npr. ako ti se zapali motor u zraku, pukne veliki komad krila, odu sajle kontole zakrilaca, teze zaglavljivanje strojnica u sred borbe i sl... Posto se onda nije namjerno nosio padobran zbog casti(onaj tko ga je nosio bio je smatran p...., a u to doba se to jako ozbiljno shvacalo i kad bi nekome nesto slicno izjavio, dobio bi poziv na dvoboj) cesto si se mogao upravo to sto si naveo... Sto se tice pistolja, bio je multipraktican ali najcesce si samome sebi mogao skratiti muke ako ti se dogodi nesto sto sam vec naveo ili sto nisam(uglavnom za bezizlazne situacije)... A curice su oduvijek voljele pilote(valjda zbog uniforme)...

Zadnje uređivanje Josey_Wales : 25.12.2009. at 11:18.
Josey_Wales is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:14   #14
domar
Registrirani korisnik

Quote:
Josey_Wales kaže: Pogledaj post
Jest i to dosta puta... Npr. ako ti se zapali motor u zraku, pukne veliki komad krila, odu sajle kontole zakrilaca, teze zaglavljivanje strojnica u sred borbe i sl... Posto se onda nije namjerno nosio padobran cesto si se mogao upravo to sto si naveo...

Hm. nisam mislio na zadnju jebačinu u životu

Mislio sa na ono: piloti, avioni, kurve, puno alkohola, mladost, rat i ta sranja,

što bi reko moj prijatelj: a pičke padaju
domar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:15   #15
Gutaperka

Quote:
Jest i to dosta puta... Npr. ako ti se zapali motor u zraku, pukne veliki komad krila, odu sajle kontole zakrilaca, teze zaglavljivanje strojnica u sred borbe i sl... Posto se onda nije namjerno nosio padobran cesto si se mogao upravo to sto si naveo...
od tih padobrana su nastali prvi kurtoni
Gutaperka is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:20   #16
domar
Registrirani korisnik

Koja je razlika između kurtona i padobrana?
domar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:33   #17
Josey_Wales

Josey_Wales Avatar

Quote:
Hm. nisam mislio na zadnju jebačinu u životu

Mislio sa na ono: piloti, avioni, kurve, puno alkohola, mladost, rat i ta sranja,

što bi reko moj prijatelj: a pičke padaju
Pa navodno su svaku noc na zemlji provodili ko kraljevi jer nikad nisu znali da li im je to poslijednja pa su uzivali do maksimuma pa cak i kad su im kolege svakodnevno ginule. Biti pilot u ono doba je bio izuzetno jako rizican posao, a i cast.
Old 25.12.2009., 11:36   #18
Josey_Wales

Josey_Wales Avatar

Quote:
Gutaperka kaže: Pogledaj post
od tih padobrana su nastali prvi kurtoni
E to ne znam... Ali mislim da su prvi sluzbeni kurtoni bili jos od svinjske koze davno prije, negdje oko 1700. god... http://www.avert.org/condoms.htm
Old 25.12.2009., 11:37   #19
Gutaperka

evo jedne mudre

Gutaperka is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.12.2009., 11:41   #20
Gutaperka

Quote:
E to ne znam... Ali mislim da su prvi sluzbeni kurtoni bili jos od svinjske koze davno prije, negdje oko 1700. god... http://www.avert.org/condoms.htm
svinjska koža je debela pa kad ga umotaš u to ili ti mora bit tanak ka olovka da sve to skupa može uć.Ili njoj mora bit vrlo široka
Gutaperka is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja