Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.12.2009., 14:22   #1
emanca
n/a

emanca Avatar

Registracija: Jan 2008.
vježbenici, odvjetnici

nisam našla temu o advokaturi, a iz priča s kolegama se ne može doznati baš previše istine - ljudi obično pretjeruju na jednu ili drugu stranu

meni bi baš trebalo da zavirim u tuđi lonac, pa da vidim je li meni baš tako loše

radim u jednom odvjetničkom društvu kao odvjetnica.
plaća 6.800,00 kn
radno vrijeme 08,00 do 18,30 ili 19,00 - kako koji dan, a po potrebi i prekovremeno

nikakvvih drugih beneficija, poput bonusa, plaćenih seminara, odvjetničkih igara i slično - nema

baš me zanimaju uvjeti u drugim odvjetničkim uredima
emanca is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2010., 15:36   #2
Pravnica_zg
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2009.
Ja sam vježbenica, imam 5.100,00 kn netto. Uskoro ću se upisati kao odvjetnica, i imati ću za početak 7.000,00 kn netto.

Radno vrijeme: zasad od 9-17, kad se upišem-tko zna

Novci nisu neki, za tu razinu stresa i odgovornosti mizerija.

Hvala Bogu, barem su međuljudski odnosi super!
Pravnica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2010., 20:37   #3
zzz_zzz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
evo ja krecem 1.5. radit pa mi je jako zanimljiva ova tema.
i ako imam dosta dobre kvalifikacije, ne nadam se uopce dobit ista vise od minimalca za pocetak. jebiga, bolje radit pa trazit nesto bolje a da ti pri tome tece staz za pravosudni, nego sjedit kuci i nadat se da ce vec nesto naletit...
zzz_zzz is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2010., 01:31   #4
Vojky
Supermoderator

Vojky Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Vojky
Mislim da su vam dosta velike razlike Zagreb - ostatak Hrvatske, pa ne bi bilo loše da navedete i županiju. Kao i u drugim zanimanjima.

Inače, općenito, zadovoljni poslom? Ja sam voditelj pravne službe, ali nisam nikada radio u odvjetništvu ili sudstvu.
Vojky is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 08.03.2010., 06:09   #5
Pravnica_zg
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2009.
Ja radim u Zagrebu.

Zadovoljna sam poslom. Posao je dinamičan, zanimljiv, kroz radni dan prođem više grana prava. Nedostaci su stres koji je nezaobilazan, nerazumne stranke i mala plaća.
Pravnica_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2010., 03:07   #6
Odisej27
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2009.
Quote:
zzz_zzz kaže: Pogledaj post
evo ja krecem 1.5. radit pa mi je jako zanimljiva ova tema.
i ako imam dosta dobre kvalifikacije, ne nadam se uopce dobit ista vise od minimalca za pocetak. jebiga, bolje radit pa trazit nesto bolje a da ti pri tome tece staz za pravosudni, nego sjedit kuci i nadat se da ce vec nesto naletit...

Ako se taj tvoj početak odnosi na rad kao vježbenik u odvjetničkom uredu onda ćeš dobivat onaj minimalac od 3900 kuna i naknadu za prijevoz u visini mjesečne karte u gradskom prijevozu. Do sad mi još nije poznato da bi vježbenik početnik imao veću plaću od toga.

Kad sam ja bio počinjao uvjeti su mi bili ovakvi (ured u Zagrebu): plaća 3900 kuna, naknada za prijevoz 290 kuna, radno vrijeme 15 h dnevno, subotom i nedjeljom prema potrebi, bez prava na godišnji, regres, božićnicu i slične stvari.
Odisej27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2010., 15:10   #7
zzz_zzz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2009.
Quote:
Odisej27 kaže: Pogledaj post
Ako se taj tvoj početak odnosi na rad kao vježbenik u odvjetničkom uredu onda ćeš dobivat onaj minimalac od 3900 kuna i naknadu za prijevoz u visini mjesečne karte u gradskom prijevozu. Do sad mi još nije poznato da bi vježbenik početnik imao veću plaću od toga.

Kad sam ja bio počinjao uvjeti su mi bili ovakvi (ured u Zagrebu): plaća 3900 kuna, naknada za prijevoz 290 kuna, radno vrijeme 15 h dnevno, subotom i nedjeljom prema potrebi, bez prava na godišnji, regres, božićnicu i slične stvari.
da, pocinjem radit kao vjezbenik.ma nije mi nikakav problem sve to skupa, samo je malo deprimirajuce sta sam inace preko ljeta znao zaradivat i po 3,4 tisuce eura mjesecno a ovo ljeto cu uz puno vise rada dobit jedva 3,4 tisuce kuna ...
a sta se moze, neke stvari se trebaju jednostavno proc...
zzz_zzz is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja