Mnogi su, napose desnica kritizirali predsjednika Mesića što je nasrtajem Crkve stao u obranu Ustava RH i građana RH od kršenja njihovih prava od strane RKC, te također u obranu RH u kojoj, bar na papiru, je javni/državni prostor odvojen od crkvenog/religijskog.
Očekujete li i od budućeg predsjednika da će tako braniti interese hrvatskih građana i Ustav Republike Hrvatske, kao što je to činio predsjednik Mesić?
Što očekujete od budućeg predsjednika na polju npr vjeronauka u školama.
Mislite li da će budući predsjednik i dalje dopuštati da kler u javnim školama djeci prodaje svoju ideologiju i demagogiju?
Hoće li budući predsjednik mirno sjediti i gledati kako Crkva troši milijune na svoj konfor i dekadenciju, dok građani doslovno nemaju ni za lijek, goospodarstvo nema čime sanirati štete počinjene neumješnim vladanjem ove i prethodnih vladi, a država nema ni za vrćanje kredita, pa uzima sve veće i veće kredite kako bi mogla otplaćivati ove prethodne?
Smatrate li da će budući predsjednik imati snage poslati dotični Sporazum na ustavnu provjeru na Ustavnom sudu?
Što očekujete od predsjednika na tom polju općenito?
Taj ugovor s Vatikanom je već duže vrijeme na ustavnom sudu, ali presude još nema. Što se tiće budućeg predsjednika ne očekujem neke velike promjene po tom pitanju bez obzira tko bude izabran. Ipak je to više u nadležnosti vlade, a ne vjerujem da bi HDZ se upuštao u takvo nešto. A i sumnjam da bi se neka druga vlada u bliskoj budućnosti usudila ići u takvu bitku s Crkvom kojoj može politički samo puno izgubiti.
Mnogi su, napose desnica kritizirali predsjednika Mesića što je nasrtajem Crkve stao u obranu Ustava RH i građana RH od kršenja njihovih prava od strane RKC, te također u obranu RH u kojoj, bar na papiru, je javni/državni prostor odvojen od crkvenog/religijskog.
Očekujete li i od budućeg predsjednika da će tako braniti interese hrvatskih građana i Ustav Republike Hrvatske, kao što je to činio predsjednik Mesić?
Mislite li da će budući predsjednik i dalje dopuštati da kler u javnim školama djeci prodaje svoju ideologiju i demagogiju?
Hoće li budući predsjednik mirno sjediti i gledati kako Crkva troši milijune na svoj konfor i dekadenciju, dok građani doslovno nemaju ni za lijek, goospodarstvo nema čime sanirati štete počinjene neumješnim vladanjem ove i prethodnih vladi, a država nema ni za vrćanje kredita, pa uzima sve veće i veće kredite kako bi mogla otplaćivati ove prethodne?
Smatrate li da će budući predsjednik imati snage poslati dotični Sporazum na ustavnu provjeru na Ustavnom sudu?
Nadam se da ce doci do totalne revizije tog ugovora i nadam se da ce buduci predsjednik to i uciniti jer je polako vrijeme da se maknemo od bivseg ekstremizma i sadasnjeg.
Vrijeme je za promjenu u svakom slucaju.
__________________ Because I am hard you will not like me. But the more you hate me the more you will learn. I am hard but I am fair. There is no racial bigotry here.
Taj ugovor s Vatikanom je već duže vrijeme na ustavnom sudu, ali presude još nema. Što se tiće budućeg predsjednika ne očekujem neke velike promjene po tom pitanju bez obzira tko bude izabran. Ipak je to više u nadležnosti vlade, a ne vjerujem da bi HDZ se upuštao u takvo nešto. A i sumnjam da bi se neka druga vlada u bliskoj budućnosti usudila ići u takvu bitku s Crkvom kojoj može politički samo puno izgubiti.
Daj mi reci nesto.Ne mislim te pitat u posprdnom smislu ili da te vredjam ali da li je tebi normalno da u 2010 igdje na svijetu crkva ima toliki utjecaj?
__________________ Because I am hard you will not like me. But the more you hate me the more you will learn. I am hard but I am fair. There is no racial bigotry here.
Bit sporazuma je što osigurava mnoge stalne materijalne mogućnosti KC. Dakle, prostor za održavanje vjeronauka u školama, redovne prihode, plaće vjeroučitelja itd. Po mom skromnom mišljenju KC je u velikom strahu da ne ostane bez novaca. Naime pod komunizmom nije bilo teško dobiti lovu iz Vatikana, iz iseljeništva, pa i od općenito Zapada jer se KC suprotstavljala komunizmu. Sada to više ne prolazi, pa je KC uspjela ishodovati ugovor kojim se osigurava.
Naravno, kao i svaki ugovor, njega je moguće promijeniti i raskinuti, ali onda se broj glasova na izborima smanjuje...
Daj mi reci nesto.Ne mislim te pitat u posprdnom smislu ili da te vredjam ali da li je tebi normalno da u 2010 igdje na svijetu crkva ima toliki utjecaj?
NA UStavnom je sudu? Nisam to znao...
Imaš kakve informacije o tome?
Nazalost nemam ali bi volio znati da li netko to u duhu pravne drzave obradjuje?
Znas sta je meni jako cudno?
Hrvatska broji 4 i pol mil ljudi te se nitko od tih ljudi ne usudi javno kritizirati te ogromne svote novaca za crkvu a harac im smeta?
Ako su 85% katolici koji nisu bas tako jako homogeni di je taj 1 mil ljudi koji se sa tim slazu u toj mjeri da anonimno netko to ne objavi na medjunarodnoj razini?
Kako to misliš "na međunarodnoj razini"?
Pa dotični Sporazum ne krši međunarodno pravo niti jednu rezoluciju UN-a, tako da je to bilateralna stvar Hrvatske i Svete Stolice; a ako takav sporazum ne smeta ni jednoj ni drugoj, niti jedna treća država ili nadvladina institucija se neće miješati o odnose te dvije države, niti ima pravo na to.
Ne, mislim da ima preveliki utjecaj i da bi taj ugovor se trebao revidirati, ali iznio sam mišljenje da se nitko od političara neće u bližoj budućnosti usuditi dirati u to. Koliko se sjećam Milanovič je jednom prije prošlih izbora spmenuo vjerunauk u školi, i nakon toga je toliko napadan i bilo je analiza da je to jedan od razlog što je SDP izgubio izbore.
Quote:
gauper kaže:
NA UStavnom je sudu? Nisam to znao...
Imaš kakve informacije o tome?
Da, već duže vrijeme. Prije nešto više od godinu dana pojavila se i vijest da bi ta tema napokon doći na red na Ustavnom sudu ali od tada još uvijek ništa
Posao svakako jer nece biti lako a posto gospodin Josipovic ima iskustva sa tim stvarima vjerujem i podrzavam da ce taj posao obaviti efikasno.
Ugovor je ugovor je ugovor.Ajme,najjači ste mi vi ''borci za pravdu''.Sve zabranit,ko god rugačije misli,otet imovinu ovome,otet imovinu onome,onome zabranit da govori,ovome zabranit da se izjašnjava...
Ajde majke ti,ne pričaj gluposti.Taj će ugovor bit i vadit će ti mast cijeli život.I neka će.Cvrlji u svojoj zavisti i ograničenosti.Muahahahahhahah....
Razlog je inat drugima koji su se drznuli pitati cemu to jer se usudjuju misliti da bi bilo bolje to uloziti da bi djeca imala bolje sutra.
Samo placajte
?
to nikako. ispadaju pravi lešinari sa svojim besmislicama;
da propagiraju neku zaista vjeru i mudrost ok, ali ovo je čisti biznis i demagogija.
i još uz sve to grupira djecu prema vjeri, bespotrebno marginalizirajući sve ostale.
crkva ima svoje prostore, tamo mogu pozivati ljude na vjeronauk
u školi neka se uči etika
to nikako. ispadaju pravi lešinari sa svojim besmislicama;
da propagiraju neku zaista vjeru i mudrost ok, ali ovo je čisti biznis i demagogija.
i još uz sve to grupira djecu prema vjeri, bespotrebno marginalizirajući sve ostale.
crkva ima svoje prostore, tamo mogu pozivati ljude na vjeronauk
u školi neka se uči etika
Potpis